Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Sziasztok!

A tegnapi levelet jó hírrel zártam, a mait jó hírrel nyitom: Levike megszerezte a KILENCEDIK aranyérmét:)!

Én is adtam volna Neki egyet ma, mert annyira aranyos volt egész délután. Az oviból hazafelé elkezdett mondani egy verset, amit mostanában tanultak. Aztán még egyet és még egyet:)! Jól bele húztak az Óvónénik:)! Levit itthon sem tudtuk leállítani:), úgyhogy elő is kaptuk a kamerát és este a filmet megvágtuk és feliratoztuk...

Szeretettel Nektek!

Ha-ha-ha-havazik,
He-he-he-hetekig.
Hu-hu-hu-hull a hó,
Hi-hi-hi jajj de jó!!!

A következő összeállításban már Levi a főszereplő! Ezzel kívánunk mindenkinek kellemes készülődét Télapóra és Karácsonyra!

Szép napokat Nektek, puszi!

Ui.: Legközelebb, ha videózunk, ígérem, Leviről letörlöm a vacsora maradékát:D:D:D!

5 komment

Híreink - 2011.11.28.

2011.11.28. 23:00

szerző: Bonci

Sziasztok!

Encuska miatt kicsit átrendeztem a lakást. Pontosabban csak egy-két fiókot, amiket rendszeresen kipakolt:). Így került egy csomó fénykép a nappaliban lévő komódba, majd Enikőnek köszönhetően a földre:). Levi nézegette az egyik képet, amin Anyucika és Apucika még fiatalon látható:).
"-Itt micsinájtok???"
- Puszit adunk egymásnak.
"-Meet Apa eemegy ajja, te meg eemész ejje???"
:) Hát, Levi szerint ezért adnak egymásnak puszit az emberek:)!

----------

Az átrendezés során előkerült Levi kis pónilova: Például (ez a neve). Fel is fújtam Encusnak, hátha játszik vele. Először csak ismerkedtek:)! Lehet, hogy el kell vinnünk egy lovardába? Nagyon profi a kis csaj...

4 7.jpg

Később fel is pattant rá:)! (Illetve felraktam:D)

4 8.jpg

Este Levi is megörült a régi cimborának:)!

"-ANYA! Így szójakoztatom magam, játod??? A jábam a Péjdájujon, a hátam meg a kanapén!" - és mogyorót rágcsálva nézte a mesét:D

4 9.jpg

----------

Eljött hozzánk látogatóba egy barátunk, aki nem mellesleg Olvasóm is:) (üdv!). Levi még csak pici babaként találkozott Vele, így előre elmondtam Neki, hogy Apucikával jön egy vendég. Levike először olyan zavarban volt, hogy alig ismerünk rá, de később felengedett. Addig jutott, hogy fürdés közben egyszer csak elkezdett verseket mondani, meg énekelni, mondta egyiket a másik után és alig akarta abbahagyni:)! 
És természetesen a meseolvasást már Laci sem úszta meg:)!

4 10.jpg

----------

Pénteken Levi segített nekem reggelit készíteni. Épp Apucika kakaójához melegítettem a tejet a mikróban, mikor Levire nagyon rátört az éhség és a türelmetlenség:D
"-Mikoj süj máj meg a Apa pohaja???" (Mikor sül már meg Apa pohara?)

-----------

A hétvégét a kis családom tőlem külön töltötte, így mások képeit nézegettem én is, azok közül szemezgettem Nektek!

Tárkányon Levikét a fenyőágakkal feldíszített lakás várta, és a sok-sok dísz, amit ki kellett helyeznie:)! Nem kellett kérlelni, szinte azonnal nekilátott:

4 6.jpg

Később székre állt, majd létrára. Díszítés közben még Enikőt is szórakoztatta:).

4 5.jpg

Vacsorára fánk volt. Enikő is lelkesen majszolta. Nem tudom, ehhez mennyi köze volt a fánknak és mennyi imádott Tiborjának:):):)!

4 4.jpg

Encus a járókában sem unatkozott, Tibi papával beszélgetett.

4 3.jpg

Az esti mesét Tibor szolgáltatta:D:D:D!

4 2.jpg

Levinek megérkezett a Mikulás ajándéka is Tárkányra. Meg is kérte Apát:
"-Apucika! Fényképezzéj je a intejnetje!"
Úgyhogy ezt a képet Levi küldi Nektek!!!

4 1.jpg

Vasárnap délután hazatért a családom. Nagyon vártam Őket. Levike megdobogtatta a kis szívemet, mikor belépett a lakásba és felkiáltott:

"-Hmmmmmmm..... mi ez a finom szag??? ... MÉZESKAJÁCS????" :)

4 11.jpg

És neki is látott elpusztítani:)!

Amikor tele lett a pocakja, megjegyezte:
"-Én is akajtam neked segíteni..." - úgyhogy lesz még idén mézeskalács:D! Főleg, hogy a mostaniból már alig van:)! Pedig még ki sem díszítettem:D!!!

--------

A levél végére pedig a mai jó hírt tartogattam: megvan Levi NYOLCADIK aranyérme!!! Azért kapta, mert az oviban, a torna teremben odafigyelt Zsuzsa nénire:)! Ennyi elég az aranyéremhez és Anyucika öröméhez:)!

Szép napokat Nektek, puszi!

2 komment

Sziasztok!

Ma csak röviden jelentkezem. Megleptem Levit, mire az oviból hazaért. Adventi ruhába öltöztettem a lakást, és arra vártunk, hogy Ő segítsen kitenni a díszeket! Nagyon lelkes volt, mint a villám, úgy vette fel az itthoni mackóját, és már hozta is a tálcát, amire a díszeket készítettem ki:)!

5 5.jpg

Először lelkesen adogatta őket, aztán már a kis székét is odahozta az enyém mellé, arról adogatott...

5 4.jpg

Aztán már Ő díszített, a vállamon ülve:)

5 3.jpg

Később a fejemen ülve:D

5 2.jpg

Aztán egész este dicsérte a művünket: "Milyen szép jett!"

5 1.jpg

A felfokozott hangulat megmaradt estig. A konyhában még táncra is perdültünk... Apucika meg sunyi módon előkapta a kamerát...

:D

Mindenkinek hasonlóan vidám készülődést kívánunk!
Puszi!

2 komment

Híreink - 2011.11.20.

2011.11.20. 23:48

szerző: Bonci

Sziasztok!

Levike egyre jobban készül a Télapóra! Egyik nap, oviból hazafelé megbeszéltük, hogy kidíszíti a télapónak írt levelet. Amint hazaértünk, már vette is elő a rajzlapot és kérte, hogy rajzoljak rá egy traktort:)! Rábeszéltem, hogy mást is rajzoljuk:)! Így a Télapó kapott még fenyőt, csillagot és holdacskát is. Levike nagyon szépen ki is színezte, és a levelet is lediktálta:)! Illetve Ő csak a trakit akarta a három utánfutóval, és az unszolásomra mondott még pár dolgot: természetesen mind mezőgazdasági gép volt:)! A végén elköszönt és énekelt egy dalt is:)!

6 12.jpg

Az oviban is egyre több kézműves foglakozásuk van, aminek nagyon örülök! A héten gyurmáztak, mégpedig olyan módon, ami nekem sosem jutott volna eszembe! Levike nagyon ügyes volt, Ő két gyümölcsöt is gyártott a kosárba:)!

Almát:

6 10.jpg

Körtét:

6 11.jpg

Itthon is "gyurmázott" egy kicsit, ugyanis hétvégére sütiket készítettünk. A kókuszgolyót Hajnival közösen készítették: Hajni gyúrt, Levi forgatott... Enikő meózott:D!

6 8.jpg

Egyet-egyet Levi is golyózott:)!

6 9.jpg

A készítés közben mondta Hajninak:
"-Majd nézd meg, hogy fog Anya mosolyogni. Milyen büszke jesz jánk." (lesz ránk)
Mosolyogtam, büszke voltam:D!
"-Játod? Montam, hogy büszke jesz!!!"

Apucika találkozott a Télapóval és hozott Tőle egy elő-ajándékot Levinek. Hatalmas volt az öröm:)! Azóta is vele fürdik:

6 7.jpg

Szombaton Erzsi mamáéknál voltunk, családi ünneplés volt. Ebből az alkalomból Levi is kapott pezsgőt (amit imád!). Egész este iszogatta a kis poharából:)!

6 6.jpg

Amikor a Bátyámék megérkeztek, Levi elbújt az asztal alá, hogy Gabcsa keresse meg. Amikor megtalálta Őt, Tesóm felkiáltott:
- Tökibogyó!!! Szia!
Levi kinézett az asztal alól és értetlenül nézett:
"-Én vadok!"

Később Tomit fárasztotta le. Nagy kedvencét: Dirty Dancinget játszottak:)!

6 5.jpg

Vacsi közben Gab elmagyarázta, hogy miért kell megenni a répát... Levikém csak hangos "FUTYŰŰŰ"-ket tudott produkálni:), de azt lelkesen!

6 4.jpg

Enikő az előkéjével játszott kukuccsost:

6 3.jpg

Aztán pedig ellenállhatatlanul mosolygott:)!

6 2.jpg

Encike ma Tibort vette le a lábáról:)!

6 1.jpg

Ma este, mikor is Enikő egy éves és egy hónapos, nem akart elaludni a szokásos módon, azaz Apucika karjában. Így Apa behozta a gyerekszobába és betette a kiságyba. Enci csendben végighallgatta, hogy énekelek Levinek, aztán amikor kijöttem, mindketten csendben játszogattak. Enikő csak egyszer sírt, amikor Levi kijött pisilni, de amint visszament, Enci elhallgatott:)! Egyszer belestem, hogy mit csinálnak: Encus hason feküdt és aludt, Levi is hason feküdt, és a kézfejére támaszkodva Enikőt nézte:):):):):)! Aztán kijött és azt súgta Apucikának:
"Jegyéj büszke Enikője, meet ejajutt!" (elaludt)
Mindkettőre büszkék vagyunk!!!

:)

Szép napokat Nektek, puszi!

Szólj hozzá!

Híreink - 2011.11.17.

2011.11.17. 14:42

szerző: Bonci

Sziasztok!

Lassan átesünk a betegeskedésen. Levike már oviba jár, Encusnak már csak az orra szörcsög időnként és én is már csak köhögök:)! 

Enikővel ma voltam Zenebölcsiben, és nagyon élvezte:)! Egyébként is szereti az embereket, sokat nevet. Csak itthon "rosszalkodik" . Apucika szerint mi sokat fogunk veszekedni (Enci és én) :D! Aki ismeri a lakásunkat meglepődne, ha egy sima hétköznap ide csöppenne:)! Enikő miatt barikádok vannak. A kis komód előtt a kanapé, hogy ne húzza ki a fiókot és ne egye meg a kreatív papírjaimat, a virág előtt a kisasztal, hogy ne pakolja ki és egye a földet:(, a házimozi előtt Levikém hintalova, hogy ne tekerje fel a hangerőt 70-esre!!! A dohányzó asztalon és az éjjeli szekrényeken nem tarthatunk semmit, mert mindent elér, mindennel játszik, mindent megrág.

Vannak aranyos dolgai is azért:)! Szeret kukuccsost játszani:), főleg pelenkázás közben a függöny mögé bújva! Levinek mindent elvisel, és folyton Őt követi! A konyhában, ha főzök a lábam alatt mászkál, kipakolja az alsó fiókból a dobozokat és szívószálakat, azokat rágcsálja. Amikor Apucika hazaér, mászik ki Hozzá, és az étkezőből kikukkantva nézi meg, hogy ki az... és már teker is Apához:)! 

És itt szeretnék üzenni az én nagylányomak (pár év múlvára),  hogy ha majd nem akar rendet rakni, mert "Levi pakolt szét", hogy most, amikor 1 és 3,6 évesek, Levikém szó nélkül rak rendet Encike után is! 

Levi mindig is szépen elpakolta a játékait, de most, hogy "figyeli Őt a Télapó!!!", különösen ügyes:D:D:D! Rászokott szépen a rend rakásra, kézmosásra, egyedül öltözés-vetkőzésre. És rászokott arra is, hogy most már rendszeresen, minden hajnalban megjelenik a hálószobánkban hóna alatt a Cicával, felmászik közénk, feje alá teszi a kis párnáját, bevackolja magát és már alszik is tovább!!! :D:D:D Ez aranyos, de nagyon nem akarjuk rászoktatni. Így aztán, amikor Apucika megunja a kis forgolódónkat, kihámozza Őt ölelő karjaim közül és visszaviszi a saját ágyába:)! 

Egyik evés közben, mikor betegen itthon volt, elkezdett mesét mondani Enikőnek és nekem. Kicsit összefüggéstelen, kicsit értelmetlen, de nagyon-nagyon aranyos! :

"Vót egyszer egy kis kombájn, Sájkányban éétek, mint Apa meséjébe a Jani... Vót egy fia, úgy hííták, hogy Joghút. Vót egy kisjánya, akit úgy híítak, hogy Pupuva. És a Béjáéjk eementek a Janihoz, akinek van egy kicsi takija, és együtt eementek ajatni."
Itt a mese vége. :D:D:D

Levie sajna rossz(acska) dolgokat is tanul időnként. Szereti azt mondani, hogy "buta". Egyik este mondta is Apának, hogy Te buta vagy... Apucika nem reagált különösebben, de amikor Levi kérte, hogy rakja kis a kirakóst, mondta Neki, hogy nem tudja, mert Ő buta.... Levi rögtön kapcsolt:
"-Nem vagy buta, ez csak véjetjenűj csúszott ki a számon!!!" - Hát, Levi nem buta, az már egyszer biztos!

---------------

Fürdetés előtt Levi már egyedül vetkőzik.
"-Minden szennyes? A gyatya, meg a púcsi, meg az asógatya meg a zokni is?"
- Igen, tedd csak a tetejére, mert nagyon tele van.
"-Addig tesszük a tetejéje, amíg odáig fog éjni???" - és a plafonra mutat... és szalad is a fürdőbe. Apucika utána szólt, hogy "megyek, segítek beszállni!" 
"-Késő Apa, mejt máj bemásztam!" :D

---------------

Kapott ajándékba egy (építkezési)darut, amit azóta is rendszeresen nyúz:), de amikor hazahoztuk, egész este csak azzal játszott.
"-Hát ez tök jó ez a daju! Mit aggyunk a Jicsinek??? ANYA! Nézzünk a Jicsinek egy csokit ezéjt a szupej dajuéjt!!!" - Lehet ellenállni a jó szívének? Persze, hogy nézünk Ricsinek egy csokit:)! 

---------------

KÉPEINK:

Enikőnek lecseréltük a babaülését gyerekülésre. Levi nagyon várta, hogy "Tesike" végre mellette utazzon a hátsó ülésen! Nagyon édesek voltak:D:D:D

IliMama velünk töltött egy fél napot Pesten, úgyhogy elvittük a kedvenc sétálós körutunkra. Megnéztük az új Főteret, és a templom melletti Boldogság kaput:

Megmutattuk a Piacot és a kedvenc helyeinket.

Hazafelé a Király-sétányon mentünk:

Levinek mondtam, hogy Mama még sosem volt itt, mutogassa Neki, hogy mi micsoda (gondoltam én a gyógyszertárra, gyerekorvos rendelőre, GabiPapa sulijára, ovira...). Levi egyből rávágta:
"-Hááát Mami, ez itt egy pad!"
:D

Tárkányon jó időnk volt, bicajjal mentünk Dédiékhez. Enci mögöttem, Levike mellettem a futóbicajjal. Hazafelé Enikő nyomta a hátamat (???). Levi közölte:
"-Dehát az Encus ejajutt!!!"

Levike természetesen elment segíteni Tibornak. Beült a helyére:

És szántott.

Enikő elkezdett "levipóz"-ban aludni:)! Imádjuk ezt!

A betegség utolsó napjaiban Levi szépen feltalálta Magát! De a Jáva játékkal csak úgy játszhat, hogy Enikő nehogy a szájába tudja venni a pici alkatrészeket! Így elvonult a "janciaágyja" hidat építeni:D! Enikőt nehéz leráznia magáról:D:D:D!

Most ugrik a majom.... akarom mondani LEVI:

Játszottunk a munkafüzettel is.Levi nagyon ügyesen összepárosította az állatokat a kicsinyeikkel. De nem elégedett meg azzal, hogy egy vonallal összekösse őket! Be is karikázott mindenkit!

Apa zoknis fiókja az egyik legjobb játékunk:)! Nem én pakoltam ki:)!

Enikő a saját fiókjában is szívesen turkál. Most épp a kispapucsa a kedvence a Kisasszonynak.

Apucika és Levi Csendkirályt játszottak! 

Enikő egyre stabilabban tud csücsülni, de a játékhoz még mindig nem érezte biztosnak, így új ülés talált ki:D! Ezt Hajnitól örökölte, Ő is így ült bébi korában.

És a levél végére a mai nap jó híre:
Levikénk megszerezte a HATODIK aranyérmét:D:D:D! Még egy és vihetjük az Aquaworld-be:)!

Szép napot Nektek! Puszi!

3 komment

Sziasztok!

Ma az állatkertben voltunk. Gyönyörű időnk volt, és az állatok is nagyon aktívak voltak:). Az oroszlánok veszekedtek, harcoltak, "kiabáltak" egymással. Levike az üvegre tapadva figyelte őket! Épp megjegyeztem Erzsi mamának, hogy remélem Levi nem ijed meg tőlük, amikor Levike hangos "WWWOOOOÁÁÁ" kiáltással biztatta őket újabb harcra... nem igazán ijedős gyerek:)!

Egy kis kedvcsináló összeállítás, szeretettel Nektek:

Családunk a Főkapunál

8 1.jpg

Halloween volt

8 20.jpg

Levi és a Zelefánt:)

8 19.jpg

Marty (a Zebra a Madagaszkárban) etetés

8 18.jpg

Zsiráf és Orrszarvú

8 17.jpg

Mászóka... ahol a legtovább időztünk:)

8 16.jpg

Titanic kicsit másképp:D

8 15.jpg

Kötéllétrán... minden oldalról megörökítettük! Hátul Gabi papa látható:D:D:D

8 14.jpg

Kiskocsin kettesben:)!

8 13.jpg

Haletetés Enci módra:D

8 12.jpg

Enikő és a mosómaci (aki a béna fotósnak köszönhetően nem látszik:( ...)

8 11.jpg

Lakat mögött... nem adta fel, ki akarta nyitni!!!

8 10.jpg

Papával kocsizik!

8 9.jpg

Ennyire félt a Fókáktól!

8 8.jpg

Vízesés

8 7.jpg

Altatás a függőhídon

8 6.jpg

Fentről minden más:)

8 5 másolata.jpg

Puszi az elefánton... utólag tudtuk meg, hogy nem szabad ráülni!!! Ejnye!

8 3.jpg

Encike álmodik:)

8 2.jpg

Őszi látkép (legközelebb hóban jövünk és minden évszak megvolt idén:D:D:D)

8 4.jpg

Szép napot Nektek! Puszi!

Szólj hozzá!

Híreink - 2011.11.05.

2011.11.05. 23:54

szerző: Bonci

Sziasztok!

Enikőnek kibújt a 6. foga!! 2011.11.02.-án reggel vettem észre az A-B-2-est! ...... SŐT!

Enikőnek kibújt a 7. foga!!!! 2011.11.03-án este vettem észre a F-B-2-est! .......... ÉÉÉÉÉS:

Enikőnek kibújt a 8. foga!!!!!! 2011.11.04-én reggel vettem észre a F-J-2-est!

Ezek a fontos híreink:)!

És szeretném még leírni az a gyakori párbeszédet, amelyet Enikővel folytatok:
- Enikő nem szabad papírt enni.
"-DDE."
- Nem szabad.
"-DDE."
- Nem.
"-DDE."
...

És amit még imádok: ha Enikő örül valaminek, tapsikol:D! Például, ha viszem a teáját:), vagy Levike bohóckodik Neki:)!

Levikém életében a központi téma a TÉLAPÓ lett:)! Folyton "Neki" produkálja magát:). Ha valami jót csinál, egyből Őt kérdezi:
"-Ezt játta a Téjapó, hogy milyen szépen eszek?"
- Igen.
"-És monta magának: hűűű ez a kisfiú milyen szépen eszik, kap is hájom kocsis taktojt! Eszt monta magába....  - és énekelni kezdett - Téjapó itt van, hó a subája...."
Viszont nem egy telhetetlen gyerek!!! A Télapótól mindig csak a háromkocsis traktort kéri, a Jézuskától meg a kombájnt... semmi mást!!! Ma voltunk a közértben vásárolni, és ezer meg egy dolog ki van már téve "gyerekcsalogatónak" - én csak így hívom ezeket - de ott sem kunyizott:)! Viszont a virgácsot elmagyaráztatta velem, hogy mit is jelent??? A körülöttünk lévő vásárlók mind megálltak hallgatózni, és mosolyogtak Levi reakcióin:D!

Levike sokat játszik Encivel, egyre több mindenbe belevonja:)!

"-Én vadok a takis-bótos... A Enikő vájasszon egyet, NNNA??? Van pijos, kék, zőőd...." (trakis boltos)

8 TRAKISBOLT.jpg

A pontosság kedvéért meg kell írnom, hogy ez a kép csak egy kis ízelítő a traktor készletünkből... a többszöröse van minden méretben és színben. Ők csak a szerencsés kiválasztottak, akik a boltba kerültek:D!

Gyógyítgat is... Dr. Levi:

8 DRLEVI.jpg

Néha elvonul egy kicsit egyedül játszani. Ezt csak a hálóban a francia ágyon teheti meg, mert Enci oda nem tud utána menni:)! Itt épp összeszedte az összes "mezőgazdasági gép katalógusát" és azokat nézegette:)!

8 OLVAS.jpg

Továbbra is szeret porszívózni, de már nem csak a csővel hadonászik, hanem be is kell kapcsolnom Neki... egyik alkalommal a Maszkabált néztük takarítás közben és a kedvenc részénél szünetet tartott:

8 PORSZÍVÓ.jpg

Encike olyan, mintha Levi zsinóron húzná maga után. Most, hogy itthon volt "betegállományban" Enikő kiélhette Magát:)! Nem engedtem őket egy vízben fürdeni a felülfertőzés miatt, de Encit ez sem zavarta.

8 KÁD.jpg

Szép napot Nektek, puszi!

Szólj hozzá!

Híreink - 2011.11.01.

2011.11.01. 22:29

szerző: Bonci

Sziasztok!

Enikőnk elmúlt egy éves, Levike pedig ovis, mégis egyre gyakrabban érzem, hogy összecsapnak a hullámok a fejem felett. Ahelyett, hogy könnyebb dolgom lenne, sokkal feszítettem a napi tempónk, és gyakran elmaradok az itthoni dolgaimmal. Sajnos, amit mindig utolsó helyre tettem az a blog volt.

Az elmúlt két hétben sokat törtem a fejemet azon, hogy hogyan tudnék változtatni a blogon, hogy nekem is könnyebb dolgom legyen és Ti is élvezhessétek továbbra is. Mostantól valószínűleg több lesz a képregény:), és kevesebb a levél. Gyakran csak a nagy dolgokat írom meg pár sorban. És csak idézeteket fogok írni. Mint a mai levélben! 

Enikőnek kibújt végre az ötödik foga (2011.10.23-án vettem észre.)!!! Az A-J-2-es. De már látni az ínye alatt az A-B-2-est és a felső ketteseket is... vannak is nehéz éjszakáink, kezdünk kipurcanni. Szerencsémre Apucika nagyon sokat segít nekem!!! Encus egyre látványosabban fejlődik. Sokat ácsorog, kapaszkodva közlekedik, és már szinte csak mászik (a kúszást abbahagyta). Rengeteget dumál, felesel. Egyáltalán nem fogad szót:(! Tök sokat nőtt a haja, már a szemébe lóg. Remélem jövő nyárra már copfozni lehet:)! 

Levikénk nem sokat változott. Cserfes, okos, gyorsan tanul. Már egyedül vetkőzik, mindent le tud venni, sőt egyedül is öltözik! Már csak a gombos-zippzáros ruháknál kell segíteni! 
Az oviból már ÖT aranyérmet hozott, és egyszer Ő fújhatta el a mese gyertyát, úgyhogy nagyon büszkék vagyunk Rá! Minden aranyéremnek nagyon örülünk, Apucika fel szokta dobálni a levegőbe, úgyhogy Levi alig várja, hogy este hazaérjen és elújságolhassa Neki is, ha kap... Egyik alkalommal Encus épp ekkor kezdett el tapsikolni. Levi észrevette:
"-Enikő is öjvendezik!!!" - és tök boldog volt!
Most sajnos épp beteg, úgyhogy oviba nem mehet. Remélem Enci nem kapja el Tőle. Levi nagyon sokat ölelgeti, puszilgatja Enikőt, nehéz Neki megmagyarázni, hogy most nem lehet. Sokszor csak úgy reflexből megy oda Hozzá:)! Ismeritek az a gyerekdalt, aminek a vége így hangzik: 
"...aki itt a legszebb, tőlem puszit kap!" - Levi sokat énekelgeti és a végén MINDIG odamegy Enikőhöz és nagy puszit nyom az arcára:D! 

Én is fejlődök Velük. Egyik éjjel, mikor Enikőt itattam, tüsszentenem kellett. Ez nálam igazi hangos dolog. Életemben először sikerült csukott szájjal, halkan:)! Azt hittem, szét robban a fejem:D! Legközelebb inkább kiszaladok!

Egy este, altatásnál Levi odafordult hozzám:
"-Szejetjek Anyucika!"
- Én is szeretlek Téged!
"-Meg Enikőt, meg Apát is szejetem!"
- Aranyos vagy. Ők is szeretnek Téged!
"-Meg Te is szejeted Őket?" :) Mindenkire gondol:)!

--------------

Egy beszélgetés alkalmával előkerült az idei Karácsony!
- Mit hozzon a Jézuska? Rakjunk ki fát, és Ő díszítse fel, vagy Ő hozza a fát és mi együtt tegyünk rá díszeket?
"- A díszeket mi jajkuk fej! .... tudod mit? A Jézuska meg hozzon Jegó-kombájnt!" (lego)
- Azt nem lehet, Enci nehogy lenyelje a pici részeket!
"-... hááát, akkoj igazi kombájnt is hozhat, hosszú csővej meg adaptejjej... az máj nem féj beje az Encus szájába, nem tuggya jenyeeni.... "
:D:D:D

--------------

Este odabújtam kicsit Levihez, míg Apa Encust altatta. Amikor Enikő már az ágyikóban volt, Apucika odahajolt Levihez puszit adni, és véletlenül rákönyökölt a hajamra és meghúzta. Levi felemelte kicsi kezét és megrázta a mutató ujját...
"-Játtad Anya? - suttogta - Én a Apát az ujjammaj megjáztam, hogy miéjt hasajt a hajadja???" 

--------------

Szokta játszani póló levételkor, hogy hosszú haja van:)! Az egyik pólójának túl szűk a nyaka és egyik este alig bírtuk lehámozni Róla!
- Ez jól rászorult...
"-Igen, meet máj úgy megnőtt a fejem... Mútkoj nem is jött je jója... " (múltkor nem is jött le róla) :D:D:D Azóta is rajta van:D:D:D!

--------------

- Jön hozzánk a Geri és az Edina!  (Ők a barátaink. Gerire sokan a fürdőzésről emlékeznek:)!)
"-És a Jozsdás is jön?" (Ő egyszer volt nálunk Geriékkel, augusztusban, és Levi nevezte el Rozsdásnak.)
- Nem, Ő nem.
"-Miéjt?"
- Mert Angliában lakik, nagyon mesze van.
"-Akkoj a Móni se jön?" (Ő is Angliai barátunk - Levi összekapcsolta a két dolgot!!! Olyan okos!)

--------------

Képregényünk:)

Amivel adósotok vagyok: A 2011-es szüret

Levi szüretel

Levi darál

Levi kóstol:)

Levi diót tör

Levi fáradtan:)

Enci mosoly

Pelusozás közben az asztalon:)

Altatás, sétálva

 

Enikő első szülinap, röviden

Szülinapi torta készül

Pont egy évesen Levivel

Apucikával

Anyucikával

Anyucika Tortájával

Levi és az új traki:)

 

Szösszenetek a mindennapokból

Traktor szerelők:)

Dr. Edina vizsgál

Traktor szerelők:)

Meseolvasás kicsit másképp

Faleveles

Őszi séta (délután)

Levi a Zeneművekben 

Enci a Zeneművekben

Itthoni aranyérem: "Levi ma nagyon jó Kisfiú volt"

Traktor nézőben Hannával:)

Sótartó készül...

Enikő először a gyerekülésében!

 

Remélem, hogy a blogomat az új formájában is szeretni fogjátok! Szép napot Nektek, puszi!

 

1 komment

süti beállítások módosítása