Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Híreink - 2012.07.30.

2012.07.31. 00:59

szerző: Bonci

Sziasztok!

Nagyon sűrű volt az elmúlt időszak, nem jutott időm írni. Csak éjjel lett volna(mint most), de állandóan fáradt voltam. Ma összekaptam magam:)!

Encikének kint van mind a négy szemfoga (erről már írtam), de még folyamatosan bújnak elő, és szinte minden éjjel felsír:(. Szegénykém, biztos rossz neki... meg nekünk is:).
Nappal nem látszik Rajta, hogy megviselt lenne, eleven, csacsog, jön-megy, intézkedik:)! Egyre több "szava" van, amiket még én is csak alig értek és tudok beazonosítani:).
Levikém a naplója alapján ilyenkor már legalább 100 szóval "beszélt", de nem elégedetlenkedek:), Encike tovább marad a kisbabánk:)!

Levi fergeteges, de most csak kevés idézetem van... egy papírt el is hagytam, pontosabban fogalmam sincs, hova tettem:), napközben meg nem futotta az időmből jegyzetelésre:)! Így a mai levél javarészt képekből fog állni:)! 

Az első kép még Tárkányon készült, Dédiéknél:
NÉGY GENERÁCIÓ

05 01.jpg

Egyik nap, délelőtt mentünk a DM-be vásárolni. Mikor Levi megtudta, hogy nem játszóra megyünk, kérte, hagy hozza el a Cicáját:)! A nyakába ültette, úgy hozta. Jó pár perc után megszólalt:
"-Cica, figyú? Elviszlek a sarokig, de utána leveszlek a nyakamból, oké?"
:D
Később megkérdezte tőlem:
"-Anya, hátra van dőlve a Cica?"
- Igen.
"-Nem baj... nézi a felhőket."

:D:D:D:D:D:D:D:D:D

05 34.jpg

A gyerekszoba 10 percnyi játék után.... traki-villamos-motor-hajó... és mi meg csodálkozunk, hogy Enikő miért csak fiús játékokkal játszik???

05 02.jpg

Egyik nap fent volt nálunk a család... vacsi után Levinek fotózni támadt kedve:)

05 03.jpg

Egy másik nap, vacsora után azt vettük észre, hogy Levi felmászott Apa székére és onnan vizsgálta a faliújságján az Óvodai csoportképét... és sorolta a neveket:)! És közölte, hogy XY nincs rajta, mert aznap hiányzott!!!

05 04.jpg

Gyúrmakukacok:)! Az egyiket Enci sodorta:D!

05 05.jpg

Nemrég volt a szülinapom, úgyhogy volt pár köszöntős esténk:). Egy este a Bátyámék voltak itt, Levike persze behívta a szobájába, hogy mutat valamit Neki... kipakolta a trakikat:)! Másnap nevetve mesélte:
"-A Gabcsa meg azt mondta rendsodróra, mi van? ez meg ventilátor?"  :D Pesti kisfiú, ilyen vicceket tid:D:D:D!

Húgom is itt volt egyik este, Levi kérdezte Tőle:
"-Hajni! Te nem köszöntöd fel Anyát?"
- De, majd szombaton...
"-És emlékszel, hogy régen amikor valakinek szülinapja volt, én is kaptam mindig ajándékot?!?"
:D

Természetesen voltak megint ajándékok, és még a torta-gyertyáimat is Ő fújhatta el...

05 06.jpg

Tomi és Enci babáztak:D
Encusnak tanítottuk, hogy mondjad Enci: Tomi...
"-Ajjniii!" - ami a Hajni Enikőül:D:D:D

05 07.jpg

Nézelődők...

05 08.jpg

Szemből:) Mama-Papa-gyerekek

PapaMamaGyerekek_1.jpg

Levi ajándékba Puzzlet (is) kapott. Tomi után Papát is odacsalta maga mellé, azzal a szöveggel, hogy
"-Gyere Papa, megtanítalak pázölözni!"
Kis idő múlva, meg így biztatta Papát:
"-Ügyes vagy Papa! Büszke vadok Rád nadon-nadon-nadon!"
Aztán elmesélte:
"-Nekem meg a Tomi volt a segítő-tanuló bácsim..."
Amikor végeztek, pedig közhírré tétette:
"-Olyan büszke vadok a Papára, hogy majdnem sírni kezdtem!"
:D:D:D

05 09.jpg

Vasárnap az állatkertbe kirándultunk. Pár kép, a teljesség igénye nélkül:

05 10.jpg

Ott a vízben vízilovak:

05 11.jpg

Igen Encus, ott meg elefántok:)

05 12.jpg

Kocsihúzó

05 13.jpg

Enci-Apa

05 14.jpg

A legjobb dolog, amiért végig kunyizott, hogy menjünk vissza....

05 15.jpg

Gorilla-pihi

05 16.jpg

Séta már Zsoltival és Vale-val

05 17.jpg


A legbeszédesebb kép az állatsimogatóból: Levi fut, Zsolti ballag utána... mert, mint kiderült, Ők Zsoltival az összes kecske szarvát megnézték, menyire hegyes...

05 18.jpg

Kocsin

05 19.jpg

Tevekaland.... utána mehettünk kezet mosni, mert habos-nyálas lett az egész keze... :D

05 20.jpg

Itthon ismét volt puzzle... Levikém közben egyedül szóval tartotta a vendégeket, ami elég nagy szó, tekintve, hogy Vale nem nagyon tud magyarul... :D

05 21.jpg

Levi első szendvics szeletelése igazi, éles késsel!!!!

05 22.jpg

A mai napunk is mozgalmas volt:)! A héten megtapasztalom, hogy milyen lenne három gyerekkel:), ugyanis nálunk lesz Lili:)! A mai nap tök jó volt! Reggeli előtt már játszottak is a gyerekek... na mivel? Puzzle...
Lilike nem nagyon tudta magáról lerázni Encit:), tapadt rá, mint az árnyék:)! Még Levi is majdnem letúrta a székéről! Simogatta, szólongatta "Táii"-t:)! Ez honnan jött???

05 23.jpg

Lili babázott:)

05 24.jpg

Délelőtt sétáltunk, bicajoztunk, közben lajhárkodtak:D!

05 35.jpg

05 36.jpg

Lilike kedvéért rózsaszín palacsinta:D! A rózsaszín szilvaleves már csak a véletlen műve:)!....
és mindenki azt mondta: csíííz:)! :D

05 25.jpg

Lilikének ízlett:)!

05 26.jpg

Azt elfelejtettem írni, hogy Levike náthás és a fülére is ráment. Most nagyot hall... néha kamuzza, néha tényleg. Itt például azért vitte a széket a hangfalhoz, hogy Halász Judit nénit hallgasson... közben a kedvenc traktoros újságját lapozgatta, és néha fel kellett olvasnom Neki ilyeneket, hogy
"F PROFIL - a talaj vezeti a kaszát. A frontkaszák esetében az F PROFIL kinematika és az ACTIVE FLOAT hidropneumatikus tehermentesítés együttesen gondoskodnak a háromdimenziós talajkövetésről..."
Itt abba akartam hagyni, de Levi kérte, hogy olvassam végig... ???? :D És még vagy tíz ilyet:D!

05 27.jpg

Az uzsonnát a teraszon szolgáltam fel:)!

05 28.jpg

Levi itt is olvasgatott:D:D:D

05 29.jpg

A fagyizásra végre csatlakozott hozzánk:)

05 30.jpg

Végül pedig társasoztunk egyet:)!

05 31.jpg

A Művésznő zongorázott nekünk:)! Nagyon ügyesen játszik, szinte élvezhető!!! Nem püföli a billentyűzetet, hanem szépen, lassan zenél rajta:)! Nem tudom, mikor lenne érdemes megismertetni egy zongora tanárral:D!

05 32.jpg

Ma este meglátogatott minket Anyukám Amerikában élő barátnője és a családja. Éva néni rendszeres Olvasóm, úgyhogy itt szeretném Őt üdvözölni:D (PUSZI!) és küldöm Neki ezt a képet, ami nekem nagyon tetszik Leviről és Róla!

05 37.jpg

Levikém sok-sok ajándékot kapott, játékot, ruhát és egy nagyon vicces nyalókát:D! Ez egy cumi szerű valami... Így néz ki a gyerek szájában:D:D:D

05 33.jpg

Aki nem ismeri a Verdák című mesét, annak elárulom, hogy Levi itt Matuka (azaz Cimbi) a vontatókocsi:D!

Encus is sok ajándékot kapott, jó párat viselt is:)! Ő kérte, hogy a ruháját cseréljem le:), az új csatot is betettem a hajába, és hozzá lenyúlta Levi új úszószemüvegét, mert az kell hozzá:D:D:D!

05 38.jpg

A héten valószínűleg többször fogok jelentkezni, mert Lili szüleit szeretném folyamatosan megnyugtatni, hogy jól bánok Lilikével:), és (azért főleg ezért) mert remélhetőleg izgalmas napjaink lesznek:)!

Szép napokat Nektek, puszi!

Szólj hozzá!

Híreink - 2012.07.19.

2012.07.20. 14:04

szerző: Bonci

Sziasztok!

A blogtörténelmemben először nem a saját gyerekeimmel kezdem a levelet:)! Múlt héten megszületett ugyanis Unokatesóm Kislánya: Anna, akit meglátogattunk. El nem mondhatom, milyen érzés volt újra újszülöttet tartani a kezemben:)!

06 01.jpg

Anna baba nagyon könnyű (legalábbis az én gyerekeimhez képest:D) és édes és olyan jó illata volt:)! És elaludt a kezemben, miközben beszélgettünk:)!
A következő képen a boldog Anyukával vagyunk: Anna baba és két Szilvi:)!

06 02.jpg

Nos, egy kis kitérő után vissza az én életrevaló kis lurkómhoz... Levihez:).
Hétfőn vásárolni voltunk. Ruhákat. Levi már nagyon unta magát. Amikor fizettünk, ott volt a közelünkben, a lépcsőnél áll és kérte, hogy ne lifttel menjünk le, hanem gyalog. Én a pénztárosra figyeltem, de a háttérben hallottam Levit csacsogni... ez folyamatos Nála, úgyhogy nem nagyon jutott el a tudatomig, miről beszélt. Amikor ballagtunk le a lépcsőn, mondogatta, hogy itt a százasa, szép fényeset kapott a nénitől... meg, hogy mondta ám a néninek, hogy itt nem lehet csak úgy lemenni... ott a néni, látod, Anya? .... és nézzem meg, milyen fényes a zsebében a pénz... ????? Itt kezdtem gyanakodni, hogy ez bizony nem kamu... Kértem, hogy mutassa csak meg, mi van a zsebében???? És egy 10 Ft-os volt benne!!!!! Tényleg kért - és mivel a néni jó fej volt -, kapott lépcső-vámot!!!!!!!!! Keresett tíz forintot, míg én több ezret kifizettem:D! Nagyon életre való!!! Igazából büszke is vagyok rá, de azért égett a fejem! Amikor a néni mellett elmentünk (aki egy áruházi dolgozó volt cigiszüneten) megköszöntem Neki:)!

Másnap nagyon meleg volt. Levi meg is állapította:
"-Ma békképp kánikula van... kánikulább van, mint tegnap. Tök kánikula van." - Tökre fagyit akart enni:D:D:D!

A Győrkőc fesztiválon találkoztunk a Télapóval is - szerencsére!!! Ugyanis Levikémbe újra felmerült, hogy a Télapó TÉNYLEG mindenhol ott van és minden lát! Egyik nap ki is oktatta Encit:
"-Enikő! Így nem kapsz ajándékot, mejt a Tálapó meg a Jázuska nem csak a nagy gyejekeket láttya, hanem a kisbabákat is!"

Most jutott eszembe, hogy Levi már nem mond "J"-t az"R" helyett, hanem franciásan, szinte nem is mondva ejti ki. De már majdnem pereg a nyelve:)! Lehet, hogy ovira menni fog??? :D

Egyik este itt vacsiztak a Húgomék. Evés közben szóba került Szabi-baba, és emlegettük, hogy Levi és Enci miket csináltak először. Levike aranyosan kioktatta Hajniékat:
"-A Kisbabátok először kúszni fog, utána mászni. És majd nektek kell megmutatni, hogy kell mászni, különben mindig csak kúszni fog. Anya is megmutatta Enikőnek, hogy kell mászni..." :D:D:D

És most jó pár kép, amiket a hétköznapokon készítettem:

Encikénk fürdés után

06 03.jpg

Encuskát rajta kaptam, hogy bekapcsolta(!!!) a számítógépet és felmászott az íróasztalra és nyomkodta az egeret! A monitoron ez volt olvasható egy ismeretlen programban, amikor a fotózás végeztével SOS kikapcsoltam: "Vigyázat, a számítógép veszélyben van!" - bocs Apucika!!!!

06 04.jpg

Olvasgattak

06 05.jpg

"ENCI???? HOL VAGY?????"

06 06.jpg

Tesómnak és Szabijának készítettem:)

06 07.jpg

Gabi papa fényképező gépéről is nyúltam pár képet. Itt a Dunapartra kirándultak a Gyerekekkel:

06 08.jpg

ErzsiMama = ErőMama :D

06 09.jpg

A gödi strandon is voltak:)

06 10.jpg

Tesók:)

06 11.jpg

"Enikő! Mit csinál a nyuszi???"

06 12.jpg

Tropikáriumi kirándulásuk:

06 13.jpg

A cápás alagútban:)

06 14.jpg

Enikő nem egy betoji kiscsaj.... én még a képet is alig merem nézni:)

06 15.jpg

És a végén a rájás medence:

06 16.jpg

Szép napokat Nektek, puszi!

Szólj hozzá!

Híreink - 2012.07.13. (péntek)

2012.07.14. 00:04

szerző: Bonci

Sziasztok!

Már öt napja itthon vagyunk és most meglepően gyorsan visszaállt minden a régi kerékvágásba:)! Enci pakolja a fiókokat, Levike pedig sorra nézi a kedvenc meséit:)!

Nagy újságunk is van, Levi ma már többször is majdnem tisztán kimondta szavakban az "R" betűt (hangot?) :)! A boltból ballagtunk hazafelé, mikor azt mondta:
"-Anya! Emlékszel? Itt kapott az a kislány szurit."
- ???? Szurit???
"-Igen, szurit..."
- Levi, mondd légyszi, hogy róka!
"-Róka."
- :D:D:D Most azt, hogy repülő.
"-Repülő."
- Most azt, hogy répa.
"-Miéjt???"
:D:D:D
Gyakorolgattuk ma többször is egy kicsit, és néha egész szép, néha még "franciás", néha marad "J"... de már alakul:)!

Encikéről is dicsekszem: tegnap jöttünk haza a piacról és a parkoló felől közeledtünk. Egyszer csak rámutat a kocsinkra:
"-Apáééé!"
- ??? Melyik Apáé, Enci?
És kitartóan mutatja csöpp kis ujjával:)!

Ezen kívül, megtanulta, hogy a koszos ruhát a szennyesbe kell dobni... azóta akárhol talál ruhákat letéve, viszi a szennyesbe:)! Még azt is, amit épp akkor szedtem le a szárítóról!!! :D

És a szemetet is megtanulta kidobni a kukába... erre nagyon oda kell figyelnem, mert Neki a szemét nem mindig ugyanaz, ami nekünk:D! És néha, ha kedve van kukázni, csak elvesz egy papírzsepit a tartóból és viszi ki... olcsóbb zsepiket kell vennem:)!

Ja, és van új szava is Encinek:
"-Dáe!" - azaz GYERE :D, egyértelmű, hogy mikor mondja ezt, mert pici kis kezével is hívogat:D!

Egyik nap tízóraira almát kaptak. Encus pár perc múlva boldog kis mosollyal hozta ki a konyhába a tálkát. Annyira megörültem, agyon dicsértem és puszilgattam, hogy milyen ügyes:)!
Amikor bementem a nappaliba, látom ám, hogy az alma szépen sorban ki van rakva a kanapéra...
- Levi, mi ez az alma a kanapén?
"-Az az Enikőé... én megettem a jészemet..."
:D:D:D

Új kedvencünk a házi jégkrém:)! Köszönjük Évinek a formát, minden nap gyártom a fagyit:)! Levinek leginkább az ízlik, ha a limonádét fagyasztom le, de a málnás joghurtos is elfogyott:)!
Egyik nap már kapott fagyit, de szeretett volna még...
"-Anya! A fagyit nem fogjuk megenni? Ott fagyoskodik a hűtőben!"
Megettük:)!

07 02.jpg

Levi szeret új szavakat is használni... nem mindig helyesen:)!
- Enikő, nem szabad felmászni az asztalra!
"-Én láttam Anya, hogy felmászott."
- Legközelebb szólj nekem, jó?
"-Bocsánat Anya, kicsikét SOVÁNYKA volt a szemem..." :D:D:D

Másik kedvenc szava mosta a "béképp" ... azaz: végképp:D! Minden mondatba be tudja illeszteni, pl:
"-Apa! Ha Enikő megeszi a dinnyét a kakaóra, béképp hasmenése lesz, igaz?"

Azt el is felejtettem írni, hogy Enci a banánt is nagyon szereti! Egyik ebéd után mutogat a konyha felé.
- Kérsz inni, Enikő?
"-Baáá! Baáá!"
- Banánt szeretnél???
Nagy, széles vigyor és bólogatás volt a válasza!!!
Hoztam is a banánokat, mert természetesen Levi is kért.
"-Anya! Ez ugyan olyan banán, mint az Enikőé?"
- Igen, egyformák. Ezek tesók voltak, együtt nőttek fel, most szedtem szét őket.
"-ÓÓÓÓ! Akkoj nem akajom megenni a banánt, had testvéjkeggyenek!
:D

És most pár kép az itthon töltött napokról!

Levi olvasgat (itt még kánikula volt):

07 01.jpg

Enci anya ruhájában... jajj, mi vár rám!!!

07 03.jpg

Enikő jelezte a tesómnak, hogy vegye őt fel... Hajni leguggolt hozzá, elmondani, hogy nem emelhet nehezet, erre Enci felmászott rá és várta, hogy felálljon... faarccal kivárta a tesóm röhögőgörcsét is:)!

07 04.jpg

Esti Enci manó:)

07 05.jpg

Esti Levi manó:)

07 06.jpg

Kombájn készül:

07 07.jpg

Napi ölelés :):):):) - kedd

07 08.jpg

Fagyiztatás

07 09.jpg

Jáva játékoztunk Levivel és csináltunk egy hintát. Kérdezte, hogy nem csinálunk bele emberkét??? Mondtam, hogy azt nem tudunk, mert nincs hozzá alkatrész. Erre elővette a játék mobilját és tárcsázott:
"-Hálló, Néni? Tudunk embejkét csinálni a hintába?"
:D

07 10.jpg

Pénteki ölelkezés:):):) (Enci bal lába: ÁÁÁ! De Neki nem fájt!)

07 11.jpg

Ma vacsi után Apa zuhanyt szerelt, nekem meg ágyazni kellett volna, de Ecni még nem fejezte be a vacsorát...
"-Anya! Majd én vigyázok Enikője amíg te megágyazol, hogy ne legyen egyedül..."

07 12.jpg

:) Édeseim! :)

Késő este benéztem Levihez, hogy elaludt-e már. Még ébren volt és kérte, hogy kicsit bújjak oda mellé. Odabújtam.
"-Máj meg is füjöttél?" - súgta.
- Még nem.
"-Akkoj mennyél, füjöggyél meg és gyeje vissza idebújni. Menny, mejt összekoszojod a lepedőmet!" :D:D:D

Szép napokat Nektek, puszi!

Szólj hozzá!

Híreink - 2012.07.07.

2012.07.08. 00:43

szerző: Bonci

Sziasztok!

Ez az utolsó nyaralós esténk Tárkányon, gyorsan írok pár sort.

Próbáltam összeszedni a gondolataimat, hogy miket csináltunk kedd óta, de elég nehéz volt, úgyhogy majd a képek alapján mesélek:)!

Egy sztorira konkrétan emlékszem (és jegyzetem is van:D). Egyik este elmentünk mindannyian bicajozni. Levike a kis futóbicajjal jött, Ő ment az út jobb oldalán, mellette én, mögötte Marci. Egyszer csak Levi hátraszólt:
"-Majci! Ne gyeje nekem!"
- Oké Levi! De ha neked megyek, fizetek egy nyalókát!
.... Levi ezen  elgondolkozott....
"-Akkoj jöjj nekem..." - és elkezdett cikázni Marci előtt:)!

A másik jegyzetem egy vacsora közben született. Levi már végzett, és desszert előtt kiment játszani az udvarra. Papa is kint volt.
"-Elbújtál, Papa?"
- Nem, hátul voltam az állatoknál. Na, menjünk be, ott van a vacsora!
"-Én nem! Én kint majadok. Én békét és nyugalmat szejetnék."
Papa nevetve jött be és mesélte el a párbeszédüket:): Apucika kiment Leviért:
- Hát Te meg mit csinálsz itt a teraszon, Te ki Buddha?
"-Hát, én csak békét és nyugalmat kejesek."
:D

Sajnos csak ennyi jegyzetem volt:(. Képem annál több:)!

A strandon minden nap felállítottuk a kis napfogó sátrat. Szerdán Levi segített kicölöpözni:)! Nagy faágakat gyűjtött, befűzte a fém cölöpökbe, aztán az egészet letakargatta kitépkedett fűszálakkal:D!

08 01.jpg

Ebéd után körbe sétáltuk a tavat, amibe NEM SZABAD BELEMENNI!

08 02.jpg

08 03.jpg

Találkoztunk egy Pecással, aki megmutatta az én bátor kis "horgászomnak" a zsákmányát!

08 04.jpg

Ebéd utáni szundi:)

08 05.jpg

Család a vízben:)

08 06.jpg

Család elől, Levi hátul készülődik...

08 07.jpg

Levi ugrik:)

08 08.jpg

Levi bent van...

08 09.jpg

Levi lent van:D

08 10.jpg

Esti bringatúra

08 11.jpg

Csütörtökön kirándultunk egyet, hátha az erdő hűvösebb... nem az.

08 12.jpg

Tatabányai Turul madárnál

08 13.jpg

Levi és a kukker

08 14.jpg

A sziklamászó:)

08 15.jpg

A Szelim barlang bejáratánál

08 16.jpg

Imádom a kis Manómat (miközben Tatabánya látképében gyönyörködünk:)

08 17.jpg

Levi, Anyucika, Tatabánya

08 18.jpg

A pénteki nap java részét itthon, dédiéknél és újra itthon töltöttük. Este felé elmentünk egy kicsit bicajozni, és találtunk egy szép búzamezőt. Itt készült ez a kép Marciról. Nekem tetszik:)!

08 19.jpg

A szombat már tartalmasabbra sikeredett. Reggel Győrbe mentünk, az 5. Győrkőcfesztiválra. Tibor is velünk jött, Levit szinte le sem lehetett vakarni Róla:)!

08 20.jpg

Nagyon sok játék és program volt a gyerekeknek, Levike jó párat kipróbált! Futtatott plüss pulikat, bemászott az oroszlán szájába, lépegetett óriás lábon:

08 21.jpg

Locsolt virágot:)

08 22.jpg

A játszóház után szépen, egyedül öltözött fel:)

08 23.jpg

Volt fagyi, nyalóka, és egyforma beállás a színes sátor alatt:)

08 24.jpg

Kakasbicaj:

08 25.jpg

A legfelkapottabb dolog: a hűsítő permet sátor:D

08 26.jpg

Tűzoltás lóhátról...!

08 27.jpg

A törökök kiűzése kiabálással és forgó mittudoménmivel... lényeg, hogy futni és kiabálni kellett, ami Levinek nagyon ment:D!

08 28.jpg

Ta-daaaamm! Fókamutatványos:)

08 29.jpg

Papírhajó úsztatás:)

08 30.jpg

Oroszlán szelídítők:D

08 31.jpg

Mit is kérjek????

08 32.jpg

Csattogós lepke:)

08 33.jpg

Család a Győrkőcön

08 34.jpg

Az Árkádban

08 35.jpg

Mamanyúzás:)!

08 37.jpg

Ölelés:):):)

08 36.jpg

Szép napokat Nektek, puszi!

1 komment

Híreink - 2012.07.03.

2012.07.03. 23:31

szerző: Bonci

Sziasztok!

Már tegnap este akartam írni Nektek, mert gigantikus mennyiségű fotónk van, de, mivel tartalmasan töltjük az időt, már fél 10-kor kidőltem:D! Olyan is ritkán fordul elő, hogy "ma" alszom el:D! Mára persze még több fotó gyűlt össze (sőt, előkészületben van egy strand-film is), úgyhogy muszáj írnom! Meg aztán Marci családját is meg kell nyugtatnom, hogy jól viseljük gondját és nem csak bébiszitterkedtetjük (hűdejószó!) :D!

Rögtön idéznék is Levitől:), mert idevág:
"-Majci! Segíccs nekem! ... hát, nagyon jemélem, hogy nem leszel ügyetlen..."
:D

Dédiéknél is megmondta az igazat az első napon, mikor meglátogattuk Őket:
"-Jó, hogy itt vagyunk, Dédi? Most nem csönd van, hanem zsibongás???"

Tegnap a vacsoránál folyamatosan Ő beszélt.
Valahonnan eszébe jutott egy mese, megkérdezte gyorsan Tibi papát:
"-Papa, van vajázspálcád?"
- Van, persze....
"-De nem öjeg, ugye? Fiatal, tiszta???" :D:D:D
Rögtön varázsolni is kezdett:D!
"-Enikő, Téged Kijájlánnyá vajázsollak! Mama, Téged Hejcegnővé! Papa, Téged trjaki-szejelőnek, a Majcit Hojgásznak. Apa, Téged elvajázsollak Zuzának (???), Anya, Téged meg.... öööö... BOHÓCNAK!"
???? :D:D:D
Ezek után nem kapta meg a varázspálcát:D:D:D!

A második fogást már csak turkálta, pedig az Ő kedvéért főzött Ili mama.
"-Máj nem tudok több gombát enni, mejt olyan finom volt a szilva leves, hogy elvette a gombaétvágyamat..."

Sztorizgatott is a strandolásunkról!
"-Képzejd Mama, nem tudtam elaludni, mejt mindenki ojdítozott, visított, majdnem leszakatt a fülem! Igen!!! Bejecsegett a fülem!"

Vacsora utánra megbeszéltük, hogy még elmentünk bicajozni. Levi már kint volt az udvaron, mire mindenki befejezte az evést. Egyszer csak beszaladt, körülnézett. Kérdeztük:
- Na, megyünk bringázni?
"-Pejsze... most jöttem be, hogy a papucsomat felvegyem, látod? Szandálnak veszem fel, nehogy elveszíccsem a bicajozás közben..."

Most pedig kezdődjön a képregényünk:) !

Encike 16. foga is áttört, az A-B-3-as. Az új fogacskáiról sikerült jó képet készíteni (köszi Miki), ezzel most el is dicsekszem!

09 01.jpg

Nem tudom, mikor és ki készítette a következő képet, de azt tudom, hogy itt Levi bejelentette, hogy Ő kimegy olvasgatni:), és elvonult Tibi papa cigizős helyére traktor katalógust lapozgatni:D!

09 02.jpg

Ezt a képet egyszerűen csak a szépsége miatt teszem ide:)!

09 03_1.jpg

Ezt is:D!

09 04.jpg

Strand, még itthon.

09 05.jpg

Marcit meg kellett nyírni, mert vállalhatatlan volt.... :D, Anyucika meg imád alkotni:)!

09 06.jpg

Marci előtt-után képe... Nekem tetszik:)!

09 07.jpg

A család többi tagja sem unatkozott: vízi-párbaj volt, Enci nagy örömére:D!

09 08.jpg

Később: készül a búcsúi ribizlis pite:

09 09.jpg

Előkerült az úszószemügev is:)

09 10.jpg

Géppark takarítása

09 11.jpg

Végre a búcsúban.... délelőtt még nem volt nagy tömeg:D

09 12.jpg

Gokart

09 13.jpg

Kisláncoson

09 14.jpg

A Sárkány és a Család (Apucika, Levi, Marci, Máté)

09 15.jpg

A Sárkány, amit negyed kőr alatt kivégeztek:D! Itt megállt és konyec...

09 16.jpg

A gyengébb idegzetűek kedvéért megírom, hogy amint a segítőkész búcsúsok visszatolták a helyére a Sárkányt:D, ment újra egy fél kőrt és újra megállt... ekkor már a Család feladta a folyamatos kivégzést és kimásztak a focipálya gyepére... :)!

Kisautóban

09 17.jpg

Vonatablakban

09 18.jpg

Itthon, Encusommal:)

09 19.jpg

Olvas a Baba...

09 20.jpg

Délután is voltunk a Búcsúban...

09 21.jpg

Este meg a medencében:D

09 22.jpg

Mátrix:D

09 23.jpg

Hétfő óta strandol a Család:)! Ezen a képen Apucika sajnos nem jól látszik, pedig annyira jó lenne...

09 24.jpg

Büdi lábikók:D

09 25.jpg

Pihenő idő

09 26.jpg

Vízipuskások

09 27.jpg

(Marci fényképezőgépét nem állt szándékunkban tönkre tenni... vízálló!
Jaj, ehhez van egy vicces sztorim:
az egyik medencéből épp jöttünk ki, Marci ment elől, kezében a kis fényképező géppel. Egy kiscsaj jött le a lépcsőn Marci mellett. Visszanézett, rá a gépre. Egyszer csak gondolt egyet és lefröcskölte. Erre Marci, teljes fa arccal farkasszemet nézett a kiscsajjal és beleejtette a fényképező gépet a vízbe. :D Hááát, a kiscsaj arcát látni kellett volna!!!!!! :D)

Ebéd után egy gyereket sikerült elaltatni:D

09 28.jpg

Alvás utáni lustálkodás

09 29.jpg

Este sem nyugszik, autót mos...

09 30.jpg

... vagy Marcit:D:D:D

09 31.jpg

"-Papa, én máj bátoj vagyok.... ÁÁÁÁ... vagy mégse!"

09 32.jpg

Kedden (ma) már az úszószemügevet sem hagytam otthon:)!

09 33.jpg

Csak Ili mami meg ne tudja, hogy a tavat is megvizsgáltuk...:D

09 34.jpg

Egy kép a nagy családnak: Réges-régen itt már voltunk:)! Csak akkor még Marci volt ilyen kis babakocsis:)!

 09 35.jpg

Levi megsértődött azon, hogy Enci az Ő könyvecskéjét olvasta, és "világgá ment"! Ma már másodszor, mert egyszer Apucikát is otthagyta... :D
(Ez az első AnnaPetiGergő mese, aminek nem örülök!)

09 36.jpg

Enci és Anyucika lábat lógatnak:)

09 37.jpg

Levi és Anyucika puszit vált:D

09 38.jpg

Levi és Marci vízálló gépe:)

09 39.jpg

Levi csobban:)!
"-Én máj bátoj vagyok, nem kell elkapni!" :D

09 40.jpg

Kukuccs Anya!

09 41.jpg

Családi

09 42.jpg

Nagy Családi a strand bejáratánál

09 43.jpg

Délután még egy kicsit kaszáltak is:)

09 44.jpg

Folyt.köv. pár nap múlva, ahol újabb és újabb strandos képek lesznek, mert ebben a melegben máshoz nincs kedvünk:)!

Szép napokat Nektek, puszi!

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása