Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Búcsú

2012.09.03. 15:06

szerző: Bonci

Sziasztok Kedves Olvasók!

Ez a legszomorúbb levelem, ezen törtem legtovább a fejem...

Sokan, sokszor kérdeztétek, meddig szándékozom írni az élménybeszámolókat, sosem tudtam a választ. Nem tudtam, mi lesz az a határidő, amikor már mindkét drágámról kimerülnek az információk. Azt sem tudtam, fogja-e Őket zavarni, hogy ilyen sok mindent megosztok Veletek. Nem tudtam, meddig lesz energiám az órákig tartó képszerkesztéshez és fogalmazáshoz.

Amiért végül befejezem, az az, hogy túlnőtt engem Anyucika... túl sok infó van itt rólunk, családunkról, ismerőseinkről és a környezetünkről, és túl sokan férnek hozzá.

Fáj a szívem, mert imádom a leveleim minden sorát, minden fotót, videót. Sajnálom, hogy Levikém jövőbeni viccei nem lesznek megörökítve és Encusom első szavai, mondatai sem lesznek leírva.

Remélem, hogy az eddigieket szép emlékeitek közt fogjátok őrizni.

Szeretettel búcsúzom:
Anyucika

4 komment

Híreink - 2012.07.30.

2012.07.31. 00:59

szerző: Bonci

Sziasztok!

Nagyon sűrű volt az elmúlt időszak, nem jutott időm írni. Csak éjjel lett volna(mint most), de állandóan fáradt voltam. Ma összekaptam magam:)!

Encikének kint van mind a négy szemfoga (erről már írtam), de még folyamatosan bújnak elő, és szinte minden éjjel felsír:(. Szegénykém, biztos rossz neki... meg nekünk is:).
Nappal nem látszik Rajta, hogy megviselt lenne, eleven, csacsog, jön-megy, intézkedik:)! Egyre több "szava" van, amiket még én is csak alig értek és tudok beazonosítani:).
Levikém a naplója alapján ilyenkor már legalább 100 szóval "beszélt", de nem elégedetlenkedek:), Encike tovább marad a kisbabánk:)!

Levi fergeteges, de most csak kevés idézetem van... egy papírt el is hagytam, pontosabban fogalmam sincs, hova tettem:), napközben meg nem futotta az időmből jegyzetelésre:)! Így a mai levél javarészt képekből fog állni:)! 

Az első kép még Tárkányon készült, Dédiéknél:
NÉGY GENERÁCIÓ

05 01.jpg

Egyik nap, délelőtt mentünk a DM-be vásárolni. Mikor Levi megtudta, hogy nem játszóra megyünk, kérte, hagy hozza el a Cicáját:)! A nyakába ültette, úgy hozta. Jó pár perc után megszólalt:
"-Cica, figyú? Elviszlek a sarokig, de utána leveszlek a nyakamból, oké?"
:D
Később megkérdezte tőlem:
"-Anya, hátra van dőlve a Cica?"
- Igen.
"-Nem baj... nézi a felhőket."

:D:D:D:D:D:D:D:D:D

05 34.jpg

A gyerekszoba 10 percnyi játék után.... traki-villamos-motor-hajó... és mi meg csodálkozunk, hogy Enikő miért csak fiús játékokkal játszik???

05 02.jpg

Egyik nap fent volt nálunk a család... vacsi után Levinek fotózni támadt kedve:)

05 03.jpg

Egy másik nap, vacsora után azt vettük észre, hogy Levi felmászott Apa székére és onnan vizsgálta a faliújságján az Óvodai csoportképét... és sorolta a neveket:)! És közölte, hogy XY nincs rajta, mert aznap hiányzott!!!

05 04.jpg

Gyúrmakukacok:)! Az egyiket Enci sodorta:D!

05 05.jpg

Nemrég volt a szülinapom, úgyhogy volt pár köszöntős esténk:). Egy este a Bátyámék voltak itt, Levike persze behívta a szobájába, hogy mutat valamit Neki... kipakolta a trakikat:)! Másnap nevetve mesélte:
"-A Gabcsa meg azt mondta rendsodróra, mi van? ez meg ventilátor?"  :D Pesti kisfiú, ilyen vicceket tid:D:D:D!

Húgom is itt volt egyik este, Levi kérdezte Tőle:
"-Hajni! Te nem köszöntöd fel Anyát?"
- De, majd szombaton...
"-És emlékszel, hogy régen amikor valakinek szülinapja volt, én is kaptam mindig ajándékot?!?"
:D

Természetesen voltak megint ajándékok, és még a torta-gyertyáimat is Ő fújhatta el...

05 06.jpg

Tomi és Enci babáztak:D
Encusnak tanítottuk, hogy mondjad Enci: Tomi...
"-Ajjniii!" - ami a Hajni Enikőül:D:D:D

05 07.jpg

Nézelődők...

05 08.jpg

Szemből:) Mama-Papa-gyerekek

PapaMamaGyerekek_1.jpg

Levi ajándékba Puzzlet (is) kapott. Tomi után Papát is odacsalta maga mellé, azzal a szöveggel, hogy
"-Gyere Papa, megtanítalak pázölözni!"
Kis idő múlva, meg így biztatta Papát:
"-Ügyes vagy Papa! Büszke vadok Rád nadon-nadon-nadon!"
Aztán elmesélte:
"-Nekem meg a Tomi volt a segítő-tanuló bácsim..."
Amikor végeztek, pedig közhírré tétette:
"-Olyan büszke vadok a Papára, hogy majdnem sírni kezdtem!"
:D:D:D

05 09.jpg

Vasárnap az állatkertbe kirándultunk. Pár kép, a teljesség igénye nélkül:

05 10.jpg

Ott a vízben vízilovak:

05 11.jpg

Igen Encus, ott meg elefántok:)

05 12.jpg

Kocsihúzó

05 13.jpg

Enci-Apa

05 14.jpg

A legjobb dolog, amiért végig kunyizott, hogy menjünk vissza....

05 15.jpg

Gorilla-pihi

05 16.jpg

Séta már Zsoltival és Vale-val

05 17.jpg


A legbeszédesebb kép az állatsimogatóból: Levi fut, Zsolti ballag utána... mert, mint kiderült, Ők Zsoltival az összes kecske szarvát megnézték, menyire hegyes...

05 18.jpg

Kocsin

05 19.jpg

Tevekaland.... utána mehettünk kezet mosni, mert habos-nyálas lett az egész keze... :D

05 20.jpg

Itthon ismét volt puzzle... Levikém közben egyedül szóval tartotta a vendégeket, ami elég nagy szó, tekintve, hogy Vale nem nagyon tud magyarul... :D

05 21.jpg

Levi első szendvics szeletelése igazi, éles késsel!!!!

05 22.jpg

A mai napunk is mozgalmas volt:)! A héten megtapasztalom, hogy milyen lenne három gyerekkel:), ugyanis nálunk lesz Lili:)! A mai nap tök jó volt! Reggeli előtt már játszottak is a gyerekek... na mivel? Puzzle...
Lilike nem nagyon tudta magáról lerázni Encit:), tapadt rá, mint az árnyék:)! Még Levi is majdnem letúrta a székéről! Simogatta, szólongatta "Táii"-t:)! Ez honnan jött???

05 23.jpg

Lili babázott:)

05 24.jpg

Délelőtt sétáltunk, bicajoztunk, közben lajhárkodtak:D!

05 35.jpg

05 36.jpg

Lilike kedvéért rózsaszín palacsinta:D! A rózsaszín szilvaleves már csak a véletlen műve:)!....
és mindenki azt mondta: csíííz:)! :D

05 25.jpg

Lilikének ízlett:)!

05 26.jpg

Azt elfelejtettem írni, hogy Levike náthás és a fülére is ráment. Most nagyot hall... néha kamuzza, néha tényleg. Itt például azért vitte a széket a hangfalhoz, hogy Halász Judit nénit hallgasson... közben a kedvenc traktoros újságját lapozgatta, és néha fel kellett olvasnom Neki ilyeneket, hogy
"F PROFIL - a talaj vezeti a kaszát. A frontkaszák esetében az F PROFIL kinematika és az ACTIVE FLOAT hidropneumatikus tehermentesítés együttesen gondoskodnak a háromdimenziós talajkövetésről..."
Itt abba akartam hagyni, de Levi kérte, hogy olvassam végig... ???? :D És még vagy tíz ilyet:D!

05 27.jpg

Az uzsonnát a teraszon szolgáltam fel:)!

05 28.jpg

Levi itt is olvasgatott:D:D:D

05 29.jpg

A fagyizásra végre csatlakozott hozzánk:)

05 30.jpg

Végül pedig társasoztunk egyet:)!

05 31.jpg

A Művésznő zongorázott nekünk:)! Nagyon ügyesen játszik, szinte élvezhető!!! Nem püföli a billentyűzetet, hanem szépen, lassan zenél rajta:)! Nem tudom, mikor lenne érdemes megismertetni egy zongora tanárral:D!

05 32.jpg

Ma este meglátogatott minket Anyukám Amerikában élő barátnője és a családja. Éva néni rendszeres Olvasóm, úgyhogy itt szeretném Őt üdvözölni:D (PUSZI!) és küldöm Neki ezt a képet, ami nekem nagyon tetszik Leviről és Róla!

05 37.jpg

Levikém sok-sok ajándékot kapott, játékot, ruhát és egy nagyon vicces nyalókát:D! Ez egy cumi szerű valami... Így néz ki a gyerek szájában:D:D:D

05 33.jpg

Aki nem ismeri a Verdák című mesét, annak elárulom, hogy Levi itt Matuka (azaz Cimbi) a vontatókocsi:D!

Encus is sok ajándékot kapott, jó párat viselt is:)! Ő kérte, hogy a ruháját cseréljem le:), az új csatot is betettem a hajába, és hozzá lenyúlta Levi új úszószemüvegét, mert az kell hozzá:D:D:D!

05 38.jpg

A héten valószínűleg többször fogok jelentkezni, mert Lili szüleit szeretném folyamatosan megnyugtatni, hogy jól bánok Lilikével:), és (azért főleg ezért) mert remélhetőleg izgalmas napjaink lesznek:)!

Szép napokat Nektek, puszi!

Szólj hozzá!

Híreink - 2012.07.19.

2012.07.20. 14:04

szerző: Bonci

Sziasztok!

A blogtörténelmemben először nem a saját gyerekeimmel kezdem a levelet:)! Múlt héten megszületett ugyanis Unokatesóm Kislánya: Anna, akit meglátogattunk. El nem mondhatom, milyen érzés volt újra újszülöttet tartani a kezemben:)!

06 01.jpg

Anna baba nagyon könnyű (legalábbis az én gyerekeimhez képest:D) és édes és olyan jó illata volt:)! És elaludt a kezemben, miközben beszélgettünk:)!
A következő képen a boldog Anyukával vagyunk: Anna baba és két Szilvi:)!

06 02.jpg

Nos, egy kis kitérő után vissza az én életrevaló kis lurkómhoz... Levihez:).
Hétfőn vásárolni voltunk. Ruhákat. Levi már nagyon unta magát. Amikor fizettünk, ott volt a közelünkben, a lépcsőnél áll és kérte, hogy ne lifttel menjünk le, hanem gyalog. Én a pénztárosra figyeltem, de a háttérben hallottam Levit csacsogni... ez folyamatos Nála, úgyhogy nem nagyon jutott el a tudatomig, miről beszélt. Amikor ballagtunk le a lépcsőn, mondogatta, hogy itt a százasa, szép fényeset kapott a nénitől... meg, hogy mondta ám a néninek, hogy itt nem lehet csak úgy lemenni... ott a néni, látod, Anya? .... és nézzem meg, milyen fényes a zsebében a pénz... ????? Itt kezdtem gyanakodni, hogy ez bizony nem kamu... Kértem, hogy mutassa csak meg, mi van a zsebében???? És egy 10 Ft-os volt benne!!!!! Tényleg kért - és mivel a néni jó fej volt -, kapott lépcső-vámot!!!!!!!!! Keresett tíz forintot, míg én több ezret kifizettem:D! Nagyon életre való!!! Igazából büszke is vagyok rá, de azért égett a fejem! Amikor a néni mellett elmentünk (aki egy áruházi dolgozó volt cigiszüneten) megköszöntem Neki:)!

Másnap nagyon meleg volt. Levi meg is állapította:
"-Ma békképp kánikula van... kánikulább van, mint tegnap. Tök kánikula van." - Tökre fagyit akart enni:D:D:D!

A Győrkőc fesztiválon találkoztunk a Télapóval is - szerencsére!!! Ugyanis Levikémbe újra felmerült, hogy a Télapó TÉNYLEG mindenhol ott van és minden lát! Egyik nap ki is oktatta Encit:
"-Enikő! Így nem kapsz ajándékot, mejt a Tálapó meg a Jázuska nem csak a nagy gyejekeket láttya, hanem a kisbabákat is!"

Most jutott eszembe, hogy Levi már nem mond "J"-t az"R" helyett, hanem franciásan, szinte nem is mondva ejti ki. De már majdnem pereg a nyelve:)! Lehet, hogy ovira menni fog??? :D

Egyik este itt vacsiztak a Húgomék. Evés közben szóba került Szabi-baba, és emlegettük, hogy Levi és Enci miket csináltak először. Levike aranyosan kioktatta Hajniékat:
"-A Kisbabátok először kúszni fog, utána mászni. És majd nektek kell megmutatni, hogy kell mászni, különben mindig csak kúszni fog. Anya is megmutatta Enikőnek, hogy kell mászni..." :D:D:D

És most jó pár kép, amiket a hétköznapokon készítettem:

Encikénk fürdés után

06 03.jpg

Encuskát rajta kaptam, hogy bekapcsolta(!!!) a számítógépet és felmászott az íróasztalra és nyomkodta az egeret! A monitoron ez volt olvasható egy ismeretlen programban, amikor a fotózás végeztével SOS kikapcsoltam: "Vigyázat, a számítógép veszélyben van!" - bocs Apucika!!!!

06 04.jpg

Olvasgattak

06 05.jpg

"ENCI???? HOL VAGY?????"

06 06.jpg

Tesómnak és Szabijának készítettem:)

06 07.jpg

Gabi papa fényképező gépéről is nyúltam pár képet. Itt a Dunapartra kirándultak a Gyerekekkel:

06 08.jpg

ErzsiMama = ErőMama :D

06 09.jpg

A gödi strandon is voltak:)

06 10.jpg

Tesók:)

06 11.jpg

"Enikő! Mit csinál a nyuszi???"

06 12.jpg

Tropikáriumi kirándulásuk:

06 13.jpg

A cápás alagútban:)

06 14.jpg

Enikő nem egy betoji kiscsaj.... én még a képet is alig merem nézni:)

06 15.jpg

És a végén a rájás medence:

06 16.jpg

Szép napokat Nektek, puszi!

Szólj hozzá!

Híreink - 2012.07.13. (péntek)

2012.07.14. 00:04

szerző: Bonci

Sziasztok!

Már öt napja itthon vagyunk és most meglepően gyorsan visszaállt minden a régi kerékvágásba:)! Enci pakolja a fiókokat, Levike pedig sorra nézi a kedvenc meséit:)!

Nagy újságunk is van, Levi ma már többször is majdnem tisztán kimondta szavakban az "R" betűt (hangot?) :)! A boltból ballagtunk hazafelé, mikor azt mondta:
"-Anya! Emlékszel? Itt kapott az a kislány szurit."
- ???? Szurit???
"-Igen, szurit..."
- Levi, mondd légyszi, hogy róka!
"-Róka."
- :D:D:D Most azt, hogy repülő.
"-Repülő."
- Most azt, hogy répa.
"-Miéjt???"
:D:D:D
Gyakorolgattuk ma többször is egy kicsit, és néha egész szép, néha még "franciás", néha marad "J"... de már alakul:)!

Encikéről is dicsekszem: tegnap jöttünk haza a piacról és a parkoló felől közeledtünk. Egyszer csak rámutat a kocsinkra:
"-Apáééé!"
- ??? Melyik Apáé, Enci?
És kitartóan mutatja csöpp kis ujjával:)!

Ezen kívül, megtanulta, hogy a koszos ruhát a szennyesbe kell dobni... azóta akárhol talál ruhákat letéve, viszi a szennyesbe:)! Még azt is, amit épp akkor szedtem le a szárítóról!!! :D

És a szemetet is megtanulta kidobni a kukába... erre nagyon oda kell figyelnem, mert Neki a szemét nem mindig ugyanaz, ami nekünk:D! És néha, ha kedve van kukázni, csak elvesz egy papírzsepit a tartóból és viszi ki... olcsóbb zsepiket kell vennem:)!

Ja, és van új szava is Encinek:
"-Dáe!" - azaz GYERE :D, egyértelmű, hogy mikor mondja ezt, mert pici kis kezével is hívogat:D!

Egyik nap tízóraira almát kaptak. Encus pár perc múlva boldog kis mosollyal hozta ki a konyhába a tálkát. Annyira megörültem, agyon dicsértem és puszilgattam, hogy milyen ügyes:)!
Amikor bementem a nappaliba, látom ám, hogy az alma szépen sorban ki van rakva a kanapéra...
- Levi, mi ez az alma a kanapén?
"-Az az Enikőé... én megettem a jészemet..."
:D:D:D

Új kedvencünk a házi jégkrém:)! Köszönjük Évinek a formát, minden nap gyártom a fagyit:)! Levinek leginkább az ízlik, ha a limonádét fagyasztom le, de a málnás joghurtos is elfogyott:)!
Egyik nap már kapott fagyit, de szeretett volna még...
"-Anya! A fagyit nem fogjuk megenni? Ott fagyoskodik a hűtőben!"
Megettük:)!

07 02.jpg

Levi szeret új szavakat is használni... nem mindig helyesen:)!
- Enikő, nem szabad felmászni az asztalra!
"-Én láttam Anya, hogy felmászott."
- Legközelebb szólj nekem, jó?
"-Bocsánat Anya, kicsikét SOVÁNYKA volt a szemem..." :D:D:D

Másik kedvenc szava mosta a "béképp" ... azaz: végképp:D! Minden mondatba be tudja illeszteni, pl:
"-Apa! Ha Enikő megeszi a dinnyét a kakaóra, béképp hasmenése lesz, igaz?"

Azt el is felejtettem írni, hogy Enci a banánt is nagyon szereti! Egyik ebéd után mutogat a konyha felé.
- Kérsz inni, Enikő?
"-Baáá! Baáá!"
- Banánt szeretnél???
Nagy, széles vigyor és bólogatás volt a válasza!!!
Hoztam is a banánokat, mert természetesen Levi is kért.
"-Anya! Ez ugyan olyan banán, mint az Enikőé?"
- Igen, egyformák. Ezek tesók voltak, együtt nőttek fel, most szedtem szét őket.
"-ÓÓÓÓ! Akkoj nem akajom megenni a banánt, had testvéjkeggyenek!
:D

És most pár kép az itthon töltött napokról!

Levi olvasgat (itt még kánikula volt):

07 01.jpg

Enci anya ruhájában... jajj, mi vár rám!!!

07 03.jpg

Enikő jelezte a tesómnak, hogy vegye őt fel... Hajni leguggolt hozzá, elmondani, hogy nem emelhet nehezet, erre Enci felmászott rá és várta, hogy felálljon... faarccal kivárta a tesóm röhögőgörcsét is:)!

07 04.jpg

Esti Enci manó:)

07 05.jpg

Esti Levi manó:)

07 06.jpg

Kombájn készül:

07 07.jpg

Napi ölelés :):):):) - kedd

07 08.jpg

Fagyiztatás

07 09.jpg

Jáva játékoztunk Levivel és csináltunk egy hintát. Kérdezte, hogy nem csinálunk bele emberkét??? Mondtam, hogy azt nem tudunk, mert nincs hozzá alkatrész. Erre elővette a játék mobilját és tárcsázott:
"-Hálló, Néni? Tudunk embejkét csinálni a hintába?"
:D

07 10.jpg

Pénteki ölelkezés:):):) (Enci bal lába: ÁÁÁ! De Neki nem fájt!)

07 11.jpg

Ma vacsi után Apa zuhanyt szerelt, nekem meg ágyazni kellett volna, de Ecni még nem fejezte be a vacsorát...
"-Anya! Majd én vigyázok Enikője amíg te megágyazol, hogy ne legyen egyedül..."

07 12.jpg

:) Édeseim! :)

Késő este benéztem Levihez, hogy elaludt-e már. Még ébren volt és kérte, hogy kicsit bújjak oda mellé. Odabújtam.
"-Máj meg is füjöttél?" - súgta.
- Még nem.
"-Akkoj mennyél, füjöggyél meg és gyeje vissza idebújni. Menny, mejt összekoszojod a lepedőmet!" :D:D:D

Szép napokat Nektek, puszi!

Szólj hozzá!

Híreink - 2012.07.07.

2012.07.08. 00:43

szerző: Bonci

Sziasztok!

Ez az utolsó nyaralós esténk Tárkányon, gyorsan írok pár sort.

Próbáltam összeszedni a gondolataimat, hogy miket csináltunk kedd óta, de elég nehéz volt, úgyhogy majd a képek alapján mesélek:)!

Egy sztorira konkrétan emlékszem (és jegyzetem is van:D). Egyik este elmentünk mindannyian bicajozni. Levike a kis futóbicajjal jött, Ő ment az út jobb oldalán, mellette én, mögötte Marci. Egyszer csak Levi hátraszólt:
"-Majci! Ne gyeje nekem!"
- Oké Levi! De ha neked megyek, fizetek egy nyalókát!
.... Levi ezen  elgondolkozott....
"-Akkoj jöjj nekem..." - és elkezdett cikázni Marci előtt:)!

A másik jegyzetem egy vacsora közben született. Levi már végzett, és desszert előtt kiment játszani az udvarra. Papa is kint volt.
"-Elbújtál, Papa?"
- Nem, hátul voltam az állatoknál. Na, menjünk be, ott van a vacsora!
"-Én nem! Én kint majadok. Én békét és nyugalmat szejetnék."
Papa nevetve jött be és mesélte el a párbeszédüket:): Apucika kiment Leviért:
- Hát Te meg mit csinálsz itt a teraszon, Te ki Buddha?
"-Hát, én csak békét és nyugalmat kejesek."
:D

Sajnos csak ennyi jegyzetem volt:(. Képem annál több:)!

A strandon minden nap felállítottuk a kis napfogó sátrat. Szerdán Levi segített kicölöpözni:)! Nagy faágakat gyűjtött, befűzte a fém cölöpökbe, aztán az egészet letakargatta kitépkedett fűszálakkal:D!

08 01.jpg

Ebéd után körbe sétáltuk a tavat, amibe NEM SZABAD BELEMENNI!

08 02.jpg

08 03.jpg

Találkoztunk egy Pecással, aki megmutatta az én bátor kis "horgászomnak" a zsákmányát!

08 04.jpg

Ebéd utáni szundi:)

08 05.jpg

Család a vízben:)

08 06.jpg

Család elől, Levi hátul készülődik...

08 07.jpg

Levi ugrik:)

08 08.jpg

Levi bent van...

08 09.jpg

Levi lent van:D

08 10.jpg

Esti bringatúra

08 11.jpg

Csütörtökön kirándultunk egyet, hátha az erdő hűvösebb... nem az.

08 12.jpg

Tatabányai Turul madárnál

08 13.jpg

Levi és a kukker

08 14.jpg

A sziklamászó:)

08 15.jpg

A Szelim barlang bejáratánál

08 16.jpg

Imádom a kis Manómat (miközben Tatabánya látképében gyönyörködünk:)

08 17.jpg

Levi, Anyucika, Tatabánya

08 18.jpg

A pénteki nap java részét itthon, dédiéknél és újra itthon töltöttük. Este felé elmentünk egy kicsit bicajozni, és találtunk egy szép búzamezőt. Itt készült ez a kép Marciról. Nekem tetszik:)!

08 19.jpg

A szombat már tartalmasabbra sikeredett. Reggel Győrbe mentünk, az 5. Győrkőcfesztiválra. Tibor is velünk jött, Levit szinte le sem lehetett vakarni Róla:)!

08 20.jpg

Nagyon sok játék és program volt a gyerekeknek, Levike jó párat kipróbált! Futtatott plüss pulikat, bemászott az oroszlán szájába, lépegetett óriás lábon:

08 21.jpg

Locsolt virágot:)

08 22.jpg

A játszóház után szépen, egyedül öltözött fel:)

08 23.jpg

Volt fagyi, nyalóka, és egyforma beállás a színes sátor alatt:)

08 24.jpg

Kakasbicaj:

08 25.jpg

A legfelkapottabb dolog: a hűsítő permet sátor:D

08 26.jpg

Tűzoltás lóhátról...!

08 27.jpg

A törökök kiűzése kiabálással és forgó mittudoménmivel... lényeg, hogy futni és kiabálni kellett, ami Levinek nagyon ment:D!

08 28.jpg

Ta-daaaamm! Fókamutatványos:)

08 29.jpg

Papírhajó úsztatás:)

08 30.jpg

Oroszlán szelídítők:D

08 31.jpg

Mit is kérjek????

08 32.jpg

Csattogós lepke:)

08 33.jpg

Család a Győrkőcön

08 34.jpg

Az Árkádban

08 35.jpg

Mamanyúzás:)!

08 37.jpg

Ölelés:):):)

08 36.jpg

Szép napokat Nektek, puszi!

1 komment

Híreink - 2012.07.03.

2012.07.03. 23:31

szerző: Bonci

Sziasztok!

Már tegnap este akartam írni Nektek, mert gigantikus mennyiségű fotónk van, de, mivel tartalmasan töltjük az időt, már fél 10-kor kidőltem:D! Olyan is ritkán fordul elő, hogy "ma" alszom el:D! Mára persze még több fotó gyűlt össze (sőt, előkészületben van egy strand-film is), úgyhogy muszáj írnom! Meg aztán Marci családját is meg kell nyugtatnom, hogy jól viseljük gondját és nem csak bébiszitterkedtetjük (hűdejószó!) :D!

Rögtön idéznék is Levitől:), mert idevág:
"-Majci! Segíccs nekem! ... hát, nagyon jemélem, hogy nem leszel ügyetlen..."
:D

Dédiéknél is megmondta az igazat az első napon, mikor meglátogattuk Őket:
"-Jó, hogy itt vagyunk, Dédi? Most nem csönd van, hanem zsibongás???"

Tegnap a vacsoránál folyamatosan Ő beszélt.
Valahonnan eszébe jutott egy mese, megkérdezte gyorsan Tibi papát:
"-Papa, van vajázspálcád?"
- Van, persze....
"-De nem öjeg, ugye? Fiatal, tiszta???" :D:D:D
Rögtön varázsolni is kezdett:D!
"-Enikő, Téged Kijájlánnyá vajázsollak! Mama, Téged Hejcegnővé! Papa, Téged trjaki-szejelőnek, a Majcit Hojgásznak. Apa, Téged elvajázsollak Zuzának (???), Anya, Téged meg.... öööö... BOHÓCNAK!"
???? :D:D:D
Ezek után nem kapta meg a varázspálcát:D:D:D!

A második fogást már csak turkálta, pedig az Ő kedvéért főzött Ili mama.
"-Máj nem tudok több gombát enni, mejt olyan finom volt a szilva leves, hogy elvette a gombaétvágyamat..."

Sztorizgatott is a strandolásunkról!
"-Képzejd Mama, nem tudtam elaludni, mejt mindenki ojdítozott, visított, majdnem leszakatt a fülem! Igen!!! Bejecsegett a fülem!"

Vacsora utánra megbeszéltük, hogy még elmentünk bicajozni. Levi már kint volt az udvaron, mire mindenki befejezte az evést. Egyszer csak beszaladt, körülnézett. Kérdeztük:
- Na, megyünk bringázni?
"-Pejsze... most jöttem be, hogy a papucsomat felvegyem, látod? Szandálnak veszem fel, nehogy elveszíccsem a bicajozás közben..."

Most pedig kezdődjön a képregényünk:) !

Encike 16. foga is áttört, az A-B-3-as. Az új fogacskáiról sikerült jó képet készíteni (köszi Miki), ezzel most el is dicsekszem!

09 01.jpg

Nem tudom, mikor és ki készítette a következő képet, de azt tudom, hogy itt Levi bejelentette, hogy Ő kimegy olvasgatni:), és elvonult Tibi papa cigizős helyére traktor katalógust lapozgatni:D!

09 02.jpg

Ezt a képet egyszerűen csak a szépsége miatt teszem ide:)!

09 03_1.jpg

Ezt is:D!

09 04.jpg

Strand, még itthon.

09 05.jpg

Marcit meg kellett nyírni, mert vállalhatatlan volt.... :D, Anyucika meg imád alkotni:)!

09 06.jpg

Marci előtt-után képe... Nekem tetszik:)!

09 07.jpg

A család többi tagja sem unatkozott: vízi-párbaj volt, Enci nagy örömére:D!

09 08.jpg

Később: készül a búcsúi ribizlis pite:

09 09.jpg

Előkerült az úszószemügev is:)

09 10.jpg

Géppark takarítása

09 11.jpg

Végre a búcsúban.... délelőtt még nem volt nagy tömeg:D

09 12.jpg

Gokart

09 13.jpg

Kisláncoson

09 14.jpg

A Sárkány és a Család (Apucika, Levi, Marci, Máté)

09 15.jpg

A Sárkány, amit negyed kőr alatt kivégeztek:D! Itt megállt és konyec...

09 16.jpg

A gyengébb idegzetűek kedvéért megírom, hogy amint a segítőkész búcsúsok visszatolták a helyére a Sárkányt:D, ment újra egy fél kőrt és újra megállt... ekkor már a Család feladta a folyamatos kivégzést és kimásztak a focipálya gyepére... :)!

Kisautóban

09 17.jpg

Vonatablakban

09 18.jpg

Itthon, Encusommal:)

09 19.jpg

Olvas a Baba...

09 20.jpg

Délután is voltunk a Búcsúban...

09 21.jpg

Este meg a medencében:D

09 22.jpg

Mátrix:D

09 23.jpg

Hétfő óta strandol a Család:)! Ezen a képen Apucika sajnos nem jól látszik, pedig annyira jó lenne...

09 24.jpg

Büdi lábikók:D

09 25.jpg

Pihenő idő

09 26.jpg

Vízipuskások

09 27.jpg

(Marci fényképezőgépét nem állt szándékunkban tönkre tenni... vízálló!
Jaj, ehhez van egy vicces sztorim:
az egyik medencéből épp jöttünk ki, Marci ment elől, kezében a kis fényképező géppel. Egy kiscsaj jött le a lépcsőn Marci mellett. Visszanézett, rá a gépre. Egyszer csak gondolt egyet és lefröcskölte. Erre Marci, teljes fa arccal farkasszemet nézett a kiscsajjal és beleejtette a fényképező gépet a vízbe. :D Hááát, a kiscsaj arcát látni kellett volna!!!!!! :D)

Ebéd után egy gyereket sikerült elaltatni:D

09 28.jpg

Alvás utáni lustálkodás

09 29.jpg

Este sem nyugszik, autót mos...

09 30.jpg

... vagy Marcit:D:D:D

09 31.jpg

"-Papa, én máj bátoj vagyok.... ÁÁÁÁ... vagy mégse!"

09 32.jpg

Kedden (ma) már az úszószemügevet sem hagytam otthon:)!

09 33.jpg

Csak Ili mami meg ne tudja, hogy a tavat is megvizsgáltuk...:D

09 34.jpg

Egy kép a nagy családnak: Réges-régen itt már voltunk:)! Csak akkor még Marci volt ilyen kis babakocsis:)!

 09 35.jpg

Levi megsértődött azon, hogy Enci az Ő könyvecskéjét olvasta, és "világgá ment"! Ma már másodszor, mert egyszer Apucikát is otthagyta... :D
(Ez az első AnnaPetiGergő mese, aminek nem örülök!)

09 36.jpg

Enci és Anyucika lábat lógatnak:)

09 37.jpg

Levi és Anyucika puszit vált:D

09 38.jpg

Levi és Marci vízálló gépe:)

09 39.jpg

Levi csobban:)!
"-Én máj bátoj vagyok, nem kell elkapni!" :D

09 40.jpg

Kukuccs Anya!

09 41.jpg

Családi

09 42.jpg

Nagy Családi a strand bejáratánál

09 43.jpg

Délután még egy kicsit kaszáltak is:)

09 44.jpg

Folyt.köv. pár nap múlva, ahol újabb és újabb strandos képek lesznek, mert ebben a melegben máshoz nincs kedvünk:)!

Szép napokat Nektek, puszi!

Szólj hozzá!

Híreink - 2012.06.30.

2012.06.30. 16:03

szerző: Bonci

Sziasztok!

Ahogy ígértem, gyors és rövid levélkék:)!

Végre megkezdődött a nyaralásunk:)! Idén is velünk tartott Marci, akit már sok Olvasóm ismer:) !Csütörtökön este már nálunk volt, Levikémmel aludt egy szobában, és reggel sem tudott megszabadulni Levitől:)!

03 01.jpg

A reggelit - rendhagyó módon - a teraszon fogyasztottuk el:), a gyerekek élvezték!

03 02.jpg

Levikém még a napszemügevé-ért is beszaladt:D!

03 03.jpg

Levike ügyesen hozta a Házigazdát:
"-Játod Majci? Így kell bekapcsolni a mesét..."

03 04.jpg

Később előkerült a puzzle is, amit Levi csak az asztalon játszhat, hogy Enikő ne rágcsálja össze... Természetesen Encit így sem tudták lerázni:D:D:D
"-Bocsi Majci, ez a Lány mindig ezt csinálja...."

03 05.jpg

Volt vonatozás is, majdnem öt percig!!!

03 06.jpg

Labda : Levi ---> 1 : 0  :D:D:D

03 07.jpg

Tüske legó...

03 08.jpg

"Memójija játék"

03 09.jpg

Délelőtt lementünk a játszóra is, Levike jól lefárasztotta Marcit. Még a homokozóba is becsalta. Ott egy kisfiú odament Hozzájuk és megkérdezte, játszhat-e velük. Levi válasza:
"-Pejsze, de csak a másik homokozóban..."
:D:D:D
Ebédre lángos volt a teraszon:), aztán alvás! Délután azt vettük észre, hogy Enikő megpróbálja néven szólítani Marcit, valahogy így hangzik:
"-Táátnn"... elég sokat mondogatja:), remélem hamar belejön:) !

Tárkány felé egész úton imádott "Táátnn"-ját nézegette, incselkedett Vele:D!

03 10.jpg

Levike is játszott, jókat nevettünk, amikor elkezdte, a "ki látja meg először" játékot. Egyszer csak felkiáltott:
"-Ki látja meg először ott elől, azt a sájga tojnyot? OTT A SÁJGA TOJONY!!!! Én nyejtem!!!" :D:D:D

03 11.jpg

Amint hazaértünk, Levi munkába is állt és levágta a szomszédunk előtt a füvet...

03 12.jpg

Vacsi után bicajoztunk egyet és még egy kis trakizást is kikunyerált:D!

03 13.jpg

Az alvással most nem volt nagy gond, elég fáradtak voltak:)!

Ma reggeli után ellátogattunk Dédiékhez. Amikor Apucika kiszállt az autóból, Levi egyből a helyére pattant és felkiáltott (ahogyan Gergő is az AnnaPetiGergő könyvben:D):
"-HUJJÁÁÁÁÁÁÁ! Vezetek!"

03 14.jpg

Természetesen ebben a jó időben strandolás is volt. Levike megmutatta az új "cápás" fürdőgatyáját a fényképezőgépemnek...

03 15.jpg

Dédimama nem tudta, hogy a fürdőruha alól ki kell venni Enikő pelenkáját, így az jól teleszívta magát a fürdővízzel:D:D:D! Szerintem legalább két kilót nyomott a pelus, mikor levettem Enciről:D:D:D! Csoda, hogy fel tudott állni benne:D!

03 16.jpg

Levikémnek nem volt elég a két nagy lavór Dédiéknél, rajzolt a betonra is medencét:)! Egyébként gyönyörűen ki is színezte, és csak ott ment ki a vonalon, ahol "kiföccsent a víz!"

03 17.jpg

A tízórai Dédipapával volt:)!

03 18.jpg

Levike nagyon ügyesen segített, amiben csak tudott. Ide vitt valamit, oda hozott, és amikor meghallotta, hogy a szaletliban akarunk ebédelni, csak ki kéne takarítani, már szaladt is a seprűért!!!

03 19.jpg

Persze segítettünk mi is, de Ő is végig ott asszisztált! Kedvence a locsolás volt:D!

06 22_1.jpg

Encike modellkedett, édes kis fürdőruhájában:D

Előlről:

06 20_1.jpg

Hátulról:

06 21_1.jpg

Megzabálom:D:D:D!

Encike is segített, Dédimamával mosogatta a nokedli szaggatót:D!

06 23_1.jpg

Levi sem maradhatott ki...

06 24_1.jpg

Gabi papa ebéd előtt megszabadította Encit a fürdőruhájától:D!

06 25_1.jpg

Encus puszival hálálta meg:D:D:D

06 26_1.jpg

Ebédre Marcika is csatlakozott hozzánk. Így néz ki az ebéd falusi módra:D
Sámli, hokedli, kisszék és friss borsóleves:D! (Az utolsó falatig minden elfogyott, mindenféle noszogatás nélkül!!!)

06 27_1.jpg

Itt tart a nyaralásunk:). Amikor a levelet elkezdtem, még csend volt a házban, de mostanra mindenki felébredt, csak Levikém szunyókál még:) !

Szép napokat Nektek, puszi!

Szólj hozzá!

Híreink - 2012.06.28.

2012.06.29. 01:00

szerző: Bonci

Sziasztok!

Nagyon régen írtam, ugyanis Anyucika szabadságon volt:D! A gyerekek Erzsi mamáéknál voltak jó pár napot, én meg a háztartással, magammal és Apucikával foglalkoztam:).

Most egy kicsit visszamegyek az időben, és kaptok képet az előző tárkányi nyaralásunkról:)! Levike óriási volt. Egyik délután beszaladt és kihívott az udvarra, hogy nézzem meg, mit csinált. Elámultam! Az összes létező kis járművét kivitte a hátsó udvarra, Tibi papát megfűzte, hogy a slagot kösse rá a csapra és egyedül MINDENT lemosott!!! (Még az elektromos rendőrmotort is:D)

Kész a járműpark:D!

04 01.jpg

Enikő így dominózik:D! Az új szabály: ki tudja a legrövidebb időn belül a legnagyobb területen szétszórni a dominókat???

04 02.jpg

Enci és Dédimama: Minden OK, Anya:)!

04 03.jpg

Levi segített Dédipapának borsót fejteni:)!

04 04_001.jpg

"-Mi máj ennyit megcsináltunk!"

04 05.jpg

Meós:D

04 06.jpg

Gloria a homokozónk:), feltöltve:)

04 07.jpg

Amikor jöttünk hazafelé, Levike a Dunán meglátta a vízibuszt.
"-Apa! Majd kipóbájjuk a vizibuszt?"
- Persze, megígértem már!
"-Jó! Akkoj majd felveszem az úszószemügevemet..."

Másnap reggel, Levikém boldogan újságolta (a wc-n ülve:D)
"-Anya! Én álmottam a legszebbet!"
- Mit álmodtál?
"-Szállnak a tündéjek, gyejekeket öltöztetnek. Pillangók babakocsit jingatnak, kisbabák aludnak."
???? Ezt tutira az oviban mesélték:)! De tényleg szép lehetett:)!

És akkor térjünk rá Encikémre is... már kibújt pár szemfoga is, megvan a 14.:F-J-3, és 15.: A-J-3, és készülődik az utolsó is:)! Erzsi mamáéknak volt pár nyugtalan éjszakájuk miatta:(, remélem már csak egy-két nap és újra szépen alszik!

Hogy nappala milyen??? Ez a kép sokat elmond:

04 08.jpg

Levikém a játszótér Cassanovája:)! Itt Amira pózol mellette:)! Imádom a Kiscsajt:!)

04 09.jpg

Újra kánikula, újra medence a teraszon. Levi természetesen VÉGIG úszószemüvegben volt!!! Kért is fotókat:), amin látszik, hogy
1: milyen aranyos
2: a szemüvegben van
3: milyen szép a falunk...

04 10.jpg

Egyszer a víz alá is benézett:D:D:D

04 11.jpg

Enikő sem maradhatott ki a szemüveges buliból:D:D:D

04 12.jpg

Pancsi után pihi:D! ... és a gondos Báty kisöpörte Tesike szeméből a haját... :):):)

04 13.jpg

A medencézés napján vendégeket vártunk... mielőtt megérkeztek volna, kiléptem a teraszra, hogy az asztalt letöröljem. Felénél sem jártam (a 70x70-es asztalnak) amikor CSOBBANÁST hallottam!
??????
Igen. Enikő pancsikolt ruhástól-pelusostól vidáman a hideg vízben!

04 14.jpg

04 15.jpg

Erzsi mamáék ma hozták haza a gyerekeket. Ma van/volt Levi névnapja. Volt ám ajándék kavalkád:)! Az első aji Hajniéktól jött, a Balcsiról, egy kalózhajó! Levikém, amikor a papírt letépte, megszeppenve nézett a tesómra:
"-Hajni! Ezt méjt kaptam? Ilyet a jossz gyejekek kapnak!"
:D

04 16.jpg

Kb tíz perc múlva már nagy egyetértésben olvasták az Erzsi mamáéktól kapott legújabb AnnaPetiGergő könyvet:).

04 19.jpg

Encike is kapott ajándékot, amit már nagyon-nagyon vártam, mert régi álmom egy ilyen blúz! Már korábban kaptam róla fényképet telefonon, és alig vártam, hogy Enikőn élőben lássam... és micsoda meglepeti várt!!!

04 17.jpg

A délutáni alvás előtt megölelgettem Levit, összepuszilgattam és megcsócsáltam a kis fülét.
- Megcsócsálom a fülecskédet, mert esténként nem volt mit csócsálnom és nagyon hiányzott.
Erre incselkedve feltette a karjait a feje fölé és megkérdezte:
"-A hónim is hiányzott???" - ugyanis nagyon csikis és imádja, ha ott puszilgatjuk:D!

Levi tőlünk is kapott ajándékokat:). Az volt a kérése, hogy játékot szeretne:), hát kapott több kisebbet! Volt ám meglepetés. Zavarba is jött, azt sem tudta, hova nyúljon:D!

04 18.jpg

Nagy bontogatás következett:), és a végén a traktoros játék szabályát már Ő olvasta fel nekünk. Kb így hangzott:
"-géerjzgád ofjhl fkgh lkhjfklgjbkcgjhnldftjhlvkmjn jvc, jd ávkhlvjbhváx ,kgkdtépkhgfd.g,njlhdáSŰcyk x....." :D

04 21.jpg

Délután Orbán család meghozta nekünk Marcit:D, aki idén is velünk nyaral:D:D:D! Elvittük Őket a kedvenc fagyizónkba, Miki bácsihoz:).

04 20.jpg

Marci-Mackó (ahogy Levi a vacsi közben szólította:D:D:D) jó kis bébiszitter lesz:), Enci jól áll a kezeiben:) és láthatóan jól is érzi magát:)!

04 22.jpg

Levikém meg jó nagy szeretgetést adott Évinek:D! Nézzétek a lábát!!! Ennyire megszeretgeti Valakit:)!

04 23.jpg

Már alszik a család, Marci Levi ágyában, Levi meg Enciében:)! Nagyon örült, hogy újra a kis rácsos ágyban aludhat, de kellett egy kicsit varázs porozni, hogy ne legyenek szellemek (hál'Isten megint látott Scooby doo-t...). Amikor Marci is ment aludni, Levi odasuttogta Neki:
"-Majci, alugyál nyugodtan, anya baszójta vajázspojjal az egész szobát." :D:D:D:D:D
- Oké, köszi, Levi!
"-Máj nagyon hiányoztál, nem tudtam, hogy ilyen gyojsan füjdesz..... jó éjszakát Majci."
:D:D:D

Még egyszer kijött pisilni, én meg bekísértem. Enikő babuja alá volt terítve és bent volt vele Enci egyik kis szivecskés párnája is:D:D:D! Remélem már alszik a kis Kópém:)!

A következő levelem már a nyaralásról fog szólni, terveim szerint inkább többször írok keveset, de majd alakul:)!
Szép napokat Nektek! Puszi!

Szólj hozzá!

Híreink - 2012.06.17.

2012.06.18. 00:17

szerző: Bonci

Sziasztok!

Most idézeteket nem gyűjtöttem, viszont csomó képet készítettem, így most egy gyors képregényt készítek Nektek!

Kedvenc képemmel kezdem, amit mostanában készítettem:)!

06 01.jpg

Hállló, Erzsi mama???

06 02.jpg

Aranyosan néz....

06 03.jpg

Csütörtökön is kibicajoztunk a szőlőbe tenni-venni.

Enci ül a fűben....

06 04.jpg

Mama kócolós:)

06 05.jpg

Cseresznye szedők:)! (Levike végig segített a nagy létrán állva... főleg enni, de azért szedett is pár szemet:)!)

06 06.jpg

Encus jól elvolt két szőlőlevéllel:)

06 07.jpg

Létrán: "Látod Anya, nem kell félni!"

06 08.jpg

Cserkó fülbevaló:)! (Levike nem engedte, mert "ez Lányos dolog ANYA!" :D)

06 09.jpg

Topjoy reklám :):):)

06 10.jpg

"Tele lett a pocakom!" :D (cseresznye, ribizli...)

06 11.jpg

Este Enci a habokban...

06 12.jpg

Levi és az új traktor:

06 13.jpg

Este, mikor Levit leraktam aludni, mondtam Neki, hogy
- Most már aludjál, én is megfürdök és alszom is!
"-De alaposan füjöggyél meg, mejt fája másztál, méghozzá jó magasja... meg ettél is cseresznyét!"
:D

Szombaton újra készült egy ölelkezős kép:)!

06 14.jpg

Aztán a szőlőben is csak ámultam és bámultam, milyen édesek együtt:) !Levi állandóan bohóckodik és nevetteti Encikét:)! Persze pancsi is volt:)

06 15.jpg

06 16.jpg

06 17.jpg

Nézzétek el nekem... imádom, hogy imádják egymást:)!

06 18.jpg

Ebéd után fáradtan, megtelve:)!

06 19.jpg

Ma reggel:
- Hát Te???? Miért aranyéremben vagy itthon????
"-Hát tudod! Ezt a Jani bácsitól kaptam és megígéjtem Neki, hogy minden jeggel fölveszem!" :D

06 20.jpg

- De szép kombájnt rajzoltál!!! Még ablaka is van!
"-Az nem ablak! Az egy pájna a Kisunokának...!" (párna)
:D:D:D

06 21.jpg

(És a kombájn mögött ott van a búzamező is:)! Lehet, hogy Anyát nem tud rajzolni, de a TANYA már megy Neki:D:D:D)

Malom: (ezt én sosem rajzoltam még, Ő találta ki!!!!)

06 22.jpg

Csendélet Dédiéknél: Két apró papucs az öreg lépcső előtt:)!

06 24.jpg

Uzsonna a kánikulában:), avagy két jó testvér, kis helyen is elfér:D!

06 23.jpg

Nasi

06 25.jpg

Ilyen, amikor Levi szépen néz...

06 26.jpg

Egy lekváros kalács is lecsúszott:)

06 27.jpg

Délután locsoltuk a kertet, a járdát, az autót... nem tudom, a kocsi, vagy Levi lett-e vizesebb:D!

06 28.jpg

Bizony, azt a slagot nehéz befogni:), néha visszafelé sül el a dolog:D

06 29.jpg

Kisikáltuk Glóriát, a Víziló-homokozót is, hogy holnap medencének tudjuk használni:)!

06 30.jpg

06 31.jpg

A munkakedv nem merült ki (csak a kút:D), a trakit is le kellet mosni tisztára!!!

06 33.jpg

Aztán természetesen volt locsolkodás is... Levi nagyon élvezte, zengett az utca a sikolyaitól és kacagásától:) ! De nehogy azt higgyétek, hogy csak áldozat volt!!! Lesből támadott szegény Apucikára, miután megkérte, hogy Encikét adja át nekem!!! :D:D:D

06 32.jpg

Szép (kánikulai) napokat Nektek, puszi!

1 komment

Híreink - 2012.06.13.

2012.06.14. 01:17

szerző: Bonci

Sziasztok!

A címben nem csaltam, még tegnap kezdtem írni a levelet:)!

Úgy tűnik, hogy gyermekeim túl vannak a hányós-hasmenősön, így kedden délután lejöttünk Tárkányra és megkezdtük a nyaralást:)!

A mai (szerda) napunk az időjárás ellenére csodásan telt:)! Azt hiszem, mindenki élvezte, hogy kiszabadultunk a szabadba:) ! Én rácsodálkoztam, hogy három és fél hét alatt hogy "elburjánzott" a természet, minden igazi zöldben virít, és érnek a gyümölcsök, jó a levegő... ez a kedvenc időszakom az évben:). Levikém örül, hogy mehet, bicajozhat, játszhat az udvaron... Encus meg mindig örül mindennek:) !

Levike már nagyon várta, hogy Dédiéknél megérjen a ribizli. Kora tavasz óta rendszeresen ellenőrizte a bokrot, hogy rendben fejlődik-e. :D Most végre azt a hírt kaptuk telefonon, hogy már lehet szedni, így reggeli után már mentünk is Dédiékhez:). Encikét én vittem a gyerekülésben, Levike meg a kis futóbicajával száguldozott mellettünk. Komolyan száguldott, nekem is kellett tekernem rendesen, hogy lépést tartsak Vele. Egyszer oda is szólt a válla felett:
"-Azéjt szágujdok ilyen gyojsan a Dédiékhez, hogy minél előbb szedhessem a jibizlit!"
Egyébként egész úton szófogadó, jó Kisfiú volt, szépen jött, úgy viselkedett, mint egy Angyalka:). Ezzel el is dicsekedtem Dédimamáéknak.

Köszönés után Levi már kért is tálat és szaladt az udvarra a füstölő mögé a ribizli bokorhoz! Pár perc múlva mentem ki utána, és látom ám, hogy elmélyülten dolgozik:D!

07 01.jpg

Mire odaértem, már majdnem félig szedte a tálkáját:).

07 02.jpg

Encusunk az ablakból lesett minket:)

07 03.jpg

Levike mosni is segített!!! Az utolsó szemig mind kiszedegette a vízből!

07 04.jpg

Mosás közben egyszer csak odamutat egy óriási szemet:
"-Anya! Te szedted ezt a nagy szemet?"
- Nem én voltam...
"-Én se... akkoj biztos a Dédipapa volt, majd megdicséjjük éjte!!!"

Végül boldogan eszegette a ribizlit:)! Itt már alig volt a tálkájában:

07 05.jpg

Amikor hazamentünk, Tibi papa és Ili mama kijöttek elénk az udvarra. Levi leparkolt a biciklivel és azt mondta:
"-Anya! Meséld el milyen angyalosan mentem a Dédiékhez!"
:D Kis büdös, hallgatózott:D:D:D!

Apucika vett Levikének is egy gyerekülést a bicajra, így már mindkét gyerekkel tudunk menni biciklizni. Ma alvás után a szőlőbe mentünk ki: Ili mama, Enci, Levi és én. Levike az odaúton büszkén feszített az új kis ülésében:)!

07 06.jpg

A szőlőben is neki esett a ribizli bokornak:), Enci meg (VÉGIG) mellette ácsorgott:)!

07 07.jpg

Nagyon jól terem a bokor, amit Marika néniéktől kaptunk, hipp-hopp tele is lett Levi kis vödre:)

07 08.jpg

Amikor ezzel végeztünk, Levi kiadta az utasítást:
"-Nna, indulás csejesznyét szedni! A hápizsákot én viszem..."

07 09.jpg

Ahogy haladtunk hátra a szőlő sorok között, továbbra is formában volt:
"-Ne fecsegjetek!... - szólt Ili mamára és Anyucikára - Amíg nem a Mami megy elől, én vagyok a Főnök!" :D:D:D

07 10.jpg

A cseresznye fát nem ismerte fel a Főnök, elment mellette:D:D:D!

A cseri szedésről csak a telefonomon van kép és onnan nem tudom levarázsolni, de higgyétek el, ott is segített!!!

Cseresznye után borsót is szedtünk, természetesen abban is segített!

07 11.jpg

No, de hogy Enciről is szó essen: Ő itt is ácsorgott egy oszlopba kapaszkodva. Dumálgatott babanyelven, és, ha néha elengedte az oszlopot:

07 12.jpg

... koszos lett...

07 13.jpg

Később szedett borsót is... a VÖDÖRBŐL!!!

07 14.jpg

És hangosan kiabált: "MÁMÁÁÁÁ", mert újra koszos lett a keze...

07 15.jpg

Mérgesen söprögette a kis kezeit:D

07 16.jpg

Aztán egy perc múlva, újabb borsóval a kezeiben boldogan CSÍZezett:D

07 17.jpg

A bicajon is borsózott... :D

07 18.jpg

Levike a hazaúton szemmel tartott minket:) és huncutkodott Encivel, ha melléjük értünk!

07 19.jpg

És, ha már mellettük voltunk:

07 20.jpg

IMÁDOM EZT A KÉPET! Olyan megható:)! Egyik 4 másik 1,5 éves:) !

Hazaérve Levi figyelmeztetett minket, hogy még nem mehetünk be, mert a szedret is le kell szedni...

07 21.jpg

Mami aggódott:
- Levi, nehogy leessél a létráról!
"-Majd a Főnök vigyáz jám... - aztán rászólt Papára: - Magának a létrát kell fognia!" :D:D:D

Encike eközben békésen locsolgatott az üres kannával:)!

07 22.jpg

És, szederevés után....

07 23.jpg

... Anya kétségbe esett, hogy jön ez le.... az arcáról szerencsére simán... a kezéről remélem holnap lekopik... :D:D:D!

Szép napokat Nektek, puszi!

4 komment

Híreink - 2012.06.11.

2012.06.11. 23:15

szerző: Bonci

Sziasztok!

Gondolom meglepődtök, hogy most milyen "hamar" írok:)! Tegnap végre megcsináltuk az erkélyre a falfirkát:), ennek a kis történetét szeretném megosztani Veletek:)! Meg még egy-két képet:)!

Falfirka, a kezdetek. Encike is furakodik:), (szerencsére Apucika lefoglalta, míg Levivel alkottunk, mert Enci ez alatt az egy perc alatt is összefirkálta a falat kékkel:D)!

08 03.jpg

Munkában:
"-Te! Ez nagyon szép lesz!!!"

08 04.jpg

Az ASSZISZTENS:D!

08 05.jpg

Legfontosabb a kombájn...
"-Hé Anya! A Kombájnt meg nem vezeti senki!!!!"
Később javítottam:)!

08 06.jpg

Neki is muszáj volt krétát adni a kezébe... fehéret kapott:)!

08 07.jpg

Haladunk...08 08.jpg

KÉSZ!
"-Hogyha ezt meglátják a vendégek, csodaszép bulit rendeznek!"
:D:D:D

08 09.jpg

Itt!

08 10.jpg

"-A pijos tjakit én vezetem, a John Deere-t Apa!"

08 12.jpg

A KÉP:)!

08 11 2.jpg

A világoszöld kis traki Levi keze munkája, azt kérte, azt ne színezzük ki... és ha valaki aprólékosan átnézte a rajzot, az ugye látta, hogy nekünk BANÁN fánk is van:D:D:D!?

A képen kívül más is szépíti az erkélyünket:)! Megérett az idei első eprünk!!! Levi szerint finom volt... :D!

08 02.jpg

Apucika vigyázott a gyerekekre, míg kaját csináltam.... bemegyek...
- Miért ül Levi a rácsos ágyban????
- Mert nyugodtan akart mesét nézni.... - és Apa Encusunk felé int :D:D:D

08 01.jpg

Vacsi után:
"-Annyija tele lett a pocakom, hogy még lihegni se tudok!!! Még kiskumpjija se tudok menni... most nagykumpji vagyok." (Kiskrumplinak hívjuk, ha alváshoz összegömbölyödik:)!

08 13.jpg

Óriás PUSZIIIIII

08 14.jpg

És a végére az új szerzemény:), Levi nagyon készül a strandolásra!!!

08 15.jpg

Szép napokat Nektek, puszi!

4 komment

Híreink - 2012.06.09.

2012.06.09. 23:24

szerző: Bonci

Sziasztok!

Időm kevés, témám sok, úgyhogy bele is csapok a közepébe:).

Levike már jól  van, teljesen meggyógyult. Életvidám, viccelődik, segít és nagyon-nagyon aranyos. Amióta nem jár oviba, semmi gondom Vele, olyan jó kisfiú, hogy csak ámulok és bámulok.
Azt viszont az Ovi javára írom, hogy azóta nem győzök gyümölcsöt venni, egész nap eszegeti. Nem is szól, csak elvesz egy almát, banánt és eszi:)! A cseresznyéért is nagyon oda van, amikor először vettem, egy nap alatt fél kilót megevett:D!
Jó is lesz, ha kicsit magára szed, mert a has-marsos diéta miatt lefogyott szegénykém, olyan kis csonti lett:(.
Szerencsére a szövege nem változott:):
Egyik este kérdeztem, hogy jól van már a pocakja?
Legyintett:
"-Az máj kutyafüle... az máj meggyógyúút!"
Aztán, amikor Encike először hányt, Levi szaladt is segíteni nekem, hozta a zsepit:) és közben mondta:
"-Akkoj most Enikőt fogjuk ápolni..." - és komolyan ápolja is:)!
Encike visszakapta a kiosztott gyógypuszikat, és sok ölelést, törődést kap Levitől, ma meg Levike néma csendben nézte a meséket sorban egymás után, hogy Enci tudjon aludni. Mondta is nekem:
"-Azéjt vagyok ajanyos Enikővel, mejt szejet engem és én is szejetem őt." :D

Encusról felírtam a füzetembe, hogy írjam meg Nektek: Enci már szépen járkál... erre a mai láz és a két napos "koplalás" miatt legyengült és pár lépést tud csak megtenni:(. Ma jóformán egész nap aludt, és alig evett. Este felé kezdett visszatérni a mi kis Encusunk, a hangja az 100%-os lett, mosolygott is sokat, sőt a diétához képest elég sokat evett vacsira is. Reméljük, hogy holnapra már jobban lesz és végre nem kell minden percben a lázgörcstől rettegnem.

A betegség előtt egyébként már nagy zsivány volt... egyik nap kiabált nekem:
"-Ányá!" ..... kis szünet, majd újra "-Ááááányáááááááá!" - megyek az étkezőbe, ott áll a székemen, kapaszkodik a háttámlába és segélykérően néz rám:)! Persze, lejönni nem tud még egyedül:D:D:D!

Még a betegség előtt történt az is, hogy a konyhában mosogattam, Levi meg vigyorogva jött ki:
"-Anya! Bement Enikő a fotel mögé és pójul jájúlt, mejt nem tud kijönni:D!" :D:D:D (pórul járult:D)

Nagy kedvencünk mostanában, hogy ha autóval megyünk, Levi időnként szól Apucikának:
"-Apa, döjzsöjd le az ablakot!" :D:D:D Ez az ablaktörlőzést jelenti:D:D:D!

Egyik nap, kimentem az erkélyre, és mikor bejöttem, Levi kíváncsiskodott:
"-Mit néztél?"
- Csak szaglásztam, mert valami büdi jött be az ablakon. (füstszag)
"-ÚJISTEN! Pedig a TIZEDIK az nagyon magasan van és ide nem tud feljönni a büdi!!!!" :D

Apucikával is volt egy cuki beszélgetése:
- Imádni való vagy!!!
"-Nem vagyok imádni való..."
- Hanem mi vagy?
"-Szejetni való!"
:):):)

A hetünk többi részéről mesélnek a képek:)!

Végre lefestettem az erkélyt... természetesen hagytam ki egy falrészt Levinek! Jól tettem, nagy lendülettel vetette bele magát a munkába:)!

09 01.jpg

Pózolt is, aranyos mosollyal:)! Mostanában szeret fényépezkedni:)!

09 02.jpg

Egyik nap, itt volt Erzsi mama és Hajni is. Levikém gondolt egyet, tett vett a szobájukban, behordta a székeket, még Enci etető székét is, aztán kiabált:
"-Megnyitott a cijkusz, jöhetnek a nézők!!!"
:D:D:D

09 03.jpg

"Hölgyeim és Uraim!"

09 04.jpg

Volt labdadobálás (a nézőknek kellett elkapni:D:D:D)

09 05.jpg

BOHÓC!!!

09 06.jpg

Cica bábos:

09 07.jpg

Visszatérve egy jóval korábbi gondoltatomra: szerintem ezt is az oviból hozta haza, mert itthon sosem játszottunk Cirkuszosat:)! De nagyon örülök neki, hogy ilyen kis kreatív:D!

Megjött a jó idő, a teraszt szépen lefestettük (bár a falrajz még nincs kész, de talán holnap lesz rá időm!) és felmostam, úgyhogy már sokat vagyunk kint:)! Pl ott almázgatnak (legalább nem a szőnyeget kenik össze:D!)

09 08.jpg

Itt volt Lili egy délután, Levivel nagyon szépen el puzzle-oztak!!!

09 09.jpg

Az egyik barátnőmnek a héten volt a szülinapja és poénból elküldték Neki Europe-tól a végső visszaszámlálást. Imádtam régen a számot, hát kihangosítottam a gépet és meghallgattam. Egyszer csak Levi elkezdett rá TOMBOLNI!!!! :D

09 10.jpg

A kánikula és a tiszta erkély elhozta az itthoni strandolás élményét is:)! Mivel a kis fürdető kád már kicsi lenne a két gyereknek, kaptak egy kis medencét:)! Szerencsére Gabi papa segített felállítani, Encikém meg érdeklődve figyelte:

09 11.jpg

Aztán nagy boldogság közepette birtokba vették:)!

09 12.jpg

Boldogan pózolós:

09 13.jpg

Újabb póz:) (Enci csak játszik:D)

09 14.jpg

Cukik:

09 15.jpg

Gyönyörű Pöttyöském:

09 16.jpg

Cukiság:

09 17.jpg

Boocs, de nem tudtam kitörülni ezeket a képeket.... Ez is cuki:

09 18.jpg

Tizedik emeleti Vízköpő!!!

09 19.jpg

Ez egy olyan kép, amit én csak "örök kép"-nek hívok: Mindig a kedvenceim közé fog tartozni (mint Levikém születése utáni kép, amin pont három napos, vagy a Boveci kirándulásunkon a méhkasokról készített képünk)!

09 20.jpg

Még egy korty...

09 21.jpg

És ezt is megértük! Megéhezett...:)

09 22.jpg

A stranolás után is készültek édes képek:
Levi turmixot iszik...

09 23.jpg

"Köszi, Levi!"

09 24.jpg

Süss fel nap, fényes nap, kertek alatt a ludaim MEGFAGYNAK!

09 25.jpg

Újabb nap, újabb strand:)!
Fürdőgatyás pózolós....

09 26.jpg

Napszemcsis pózolós...

09 27.jpg

EZ AZ ARC!!!!!! Külön köszönet Erzsi mamának, mert Ő készítette a képet!

09 28.jpg

Újra "süss fel nap".... :D Ez a kedvence:D!

09 29.jpg

Játszón Amirával és Milánnal (akit Levi Minárd-nak hív:D)! ... a mai kor gyermekei...

09 30.jpg

A kemény futóbicajos!!!

09 31.jpg

Lift tükörben:D:D:D - egészen a tizedikig ez ment:D:D:D

09 32.jpg

És a mai képek:
Levike vigyázott a Tesikére, míg Anya gyógyszereket hozott:

09 33.jpg

Vacsihoz Levi segített kihordani MINDENT az asztalra, SŐT, nekem még a tejet is Ő öntötte ki!!!!!

09 34.jpg

Szép napokat Nektek, puszi!

Szólj hozzá!

Híreink - 2012.05.31.

2012.06.01. 00:54

szerző: Bonci

Sziasztok!

Megkezdődött a nyári szünetünk!!! Sajnos két nappal korábban, mint terveztük, de mostantól Levike itthon lesz velünk szeptemberig. Egy vírussal indított, remélem hamar átesik rajta és utána csak móka meg kacagás lesz:)!

Ma pont volt egy ilyen kacagós rész, amikor szólt, hogy kakilnia kell... aztán szólt, hogy mégsem jött... aztán jött a magyarázat:
"-Tudod, nekem a hasamban van egy kis csapda, annak a végén van egy kis cső és ha abba belemegy a kaki, akkoj tudom kikakilni..."
Logikus.... azt hiszem, beszerzünk valami gyerek anatómiai könyvet:)! Szívesen várok ötleteket:)!

Ma a hasmars miatt teát főztem Neki, hogy ne sima vizet kelljen innia szegény gyermeknek:) (ha már a kaját megvonjuk Tőle...). Az első nem ízlett Neki. A másodikat jó ízűen kortyolgatta, kérdeztem is, ízlik-e?
"-M-hmm... igen... de azéjt semmi íze nincs..." - hát, cukor és citrom nélkül, nem is csodálom:)!

A nyarunk is biztosan vidáman fog telni, már a héten gyakoroltunk:). Egyik nap csak ketten voltunk lent a játszón. Levike megküzdött a mászófallal fel és le. Amikor leért, boldog kis mosollyal megállt és várakozva nézett rám... nem értettem.
- ???
"-Hát tapsojj meg!!!! Mi van veled?"
Jaaaa? Bocs, az ováció lemaradt:D:D:D!

És azt a szeptemberi ovit is még csak halkan emlegetem, ugyanis a hétvégén vendégségben voltunk, ahol az egyik anyuka egyszer csak azzal jött oda:
"-Te, a Levi azt mondta, hogy szeptembertől már felnőtt lesz és lesz felesége meg gyerekei...."
:D:D:D No, de melyik szeptembertől?

Most pedig az elmaradt dunakeszi-i repülős napok képei:

Az első természetesen a traktoros körhinta volt, amit Levi kipróbált!

0008 01.jpg

Aztán a repülő vezetés, Stewardess-el:D

0008 02.jpg

Ismét Pilóta...

0008 03.jpg

Vitorlázó repülőn!

0008 04.jpg

Ismét vitorlázó repülőn...

0008 05.jpg

Hát, én ide bebújok!!!

0008 06.jpg

MONDTAM!!!

0008 07.jpg

Vezet...

0008 08.jpg

A quad-on, amit nagy riadalmat keltve el is indított... véletlenül!

0008 09.jpg

Apával is pilóta...

0008 12.jpg

A Pilóta:D

0008 130.jpg

Encusunk Hajniéknál: játszott:)

0008 10.jpg

... és leskelőtött:D:D:D

0008 11.jpg

Vasárnap ellátogattunk a Barátnőmékhez! A gyerekeim a köszönés után belevetették magukat a játékbirodalomba:D!

0008 14.jpg

Enikő és Emma :)

0008 15.jpg

Tolhatlak??? (Otthon Levit is mindig tologatja:D)

0008 16.jpg

Levi csakhamar szobára vitte Emmát:D:D:D

0008 17.jpg

éééééééés a szobában:

0008 18.jpg

Kisasszony a teraszon:)

0008 19.jpg

A Szuper mászóka és a hullámos csúszda...

0008 20.jpg

Csúszda!

0008 21.jpg

HÁROM A GYEREK!!! Ez az egyetlen jó kép Róluk a két nap alatt:D!

0008 22.jpg

Bubis csajok:)!

0008 23.jpg

Ölelős...

0008 24.jpg

Puszilós... (ugye, mi jó barátok leszünk?)

0008 25.jpg

Édeském a Hölgykoszorúban:D!

0008 26.jpg

Levi vacsi után is a csajokat szórakoztatta:D

0008 27.jpg

Reggeli tévézés... mint otthon:)

0008 28.jpg

Ha két lánya lenne... :D

0008 29.jpg

A Székesfehérvári Kati néni... az orra hoz szerencsét:D!

0008 30.jpg

Süsüs

0008 31.jpg

Vonatos

0008 32.jpg

Kocsis

0008 33.jpg

Encikém, és Klárikám :) .... (Köszönjük!!!)

0008 34.jpg

A következő kép már itthon készült. Levivel repülőket kellett rajzolnom (véget ért a trakis korszak???), így Enci sem maradhatott papír és ceruza nélkül! El is készült az első mű!!!

0008 35.jpg

Ja, és ma kiderült, hogy emeletes kanapénk van:D:D:D

0008 36.jpg

Édes Kisbabám már a babáját eteti:)!

0008 37.jpg

Szép napokat Nektek, puszi!

2 komment

Híreink - 2012.05.26.

2012.05.27. 00:25

szerző: Bonci

Sziasztok!

Megint régen írtam, pedig csak úgy pörög az életünk:)!

Encikének áttört a 13. foga (remélem jól számoltam fejben...) 2012.05.23-án, a F-B-3-as. Volt is pár nehéz éjszakánk, meg azóta is, mert ez a szemfogacska most bizony nagyon nehezen bújik ki.

Egyik este mérlegeltünk is, vacsi után Levi 16,9 kiló volt (Hízott 3 kilót!!!!!!) Enci pedig 11,1 (Ő is hízott egy kicsit!).

Enikő most már szépen elkezdett járni!!!!!!! Sokat még nem bír, de szorgalmasan gyakorolja!!! A lakásban is egyre többet lépeget és az utcán is folyton kikéri magát a babakocsiból:)! Már szépen esik, ha elveszti az egyensúlyát (az elején volt pár nagyobb esés, most már a popsijára tottyan le) és nem szalad, hanem szép lassan, türelmesen sétálgat:)!

Encusunk már folyamatosan beszél (JAJJ NEKEM) csak még nem értjük, mit mond:D! Amit rendszeresen belesző a mondandójába az a SÖDÁJTE és a PAJÉJA. Tippünk sincs, de Ő biztos tudja:D! Mondja az eddigieket is, megtanult úgy is köszönni, hogy báj-báj, csak Tőle ez így hangzik: pái-pái (csak más a hangsúly, mint a pápánál). Az állatok közül a kutyust utánozza legszebben: vau-va-vau és a tyúkocskát: kat-kat-kat a cicára valami fura kis áááá hangot ad, de nagyon magas hangon és a nyuszit már szépen csücsöríti a szájával. A ló, birka, malac, kecske mind egy mély ÁÁÁÁÁÁÁ.... Pedig én bégetek, meg múúúzok:D, de ehhez is több idő kell Neki:)!

Levikénkkel most az oviban vannak kicsi bajok. Először is, nem akar ott aludni, és nem is nagyon alszik... aztán meg sokat van büntiben, mert csúnyán játszik a többiekkel, lerombolja a tornyaikat, meglöki őket, elveszi a játékaikat. Ezért a többiek nem játszanak vele, ezért Ő annál inkább provokálja őket.... Mostanában többször mondta, hogy nem szeret oviba járni... nagyon szomorú vagyok miatta, mert folyamatosan próbálkozunk hatni Rá, de elég nehéz. Ráadásul az Óvónéni mondta nekem, hogy ezt leszámítva semmi gondjuk Levivel, mert aranyos és szépen csinálja a feladatokat, amiket Ők kérnek megcsinálja szó nélkül, jólnevelt és udvarias.... csak a többi gyerekkel nem:(. Már csak egy hétig megy oviba, az is kölyökhét lesz tele jó kis programokkal, remélem szép élményekkel zárja a kiscsoportot és szeptemberben újra szívesen jár majd.

Itthon nem sok gondunk van Vele, bár időnként rá kell szólni, de nem rosszaságból csinálja, hanem, mint afféle gyerek, aki túl jókedvű és túlpörög. Encivel is szépen játszik, vigyáz Rá és óvja mindentől (amikor az utcán elmegy egy szirénázó autó, befogja a fülét, hogy meg ne ijedjen a kis Tesike:D:D:D).

Levi dumája fergeteges... pörögnek a gondolatai, gyorsan reagál mindenre és MINDIG övé az utolsó szó...
- Szeretlek Levi.
"-Én is téged."
- Mennyire szeretsz?
"-Amennyije te engem."
- Annyira nem is lehet szeretni:).
"-Akkoj imádjak..."
:):):)

Az oviban már megvolt az évzáró, úgyhogy innen kezdve képregényt írok:)!

Levike készülődött, Ő maga öltözött és gombolkozott:D

0009 01.jpg

Encit Anya készítette:)

0009 02.jpg

Indulásra készen a kis szépségemmel:)

0009 03.jpg

Az Oviban egy negyedórás műsorral vártak minket a gyerekek. Csak pár édes pillanatot tudok megmutatni Nektek:), mert túl sokat fotóztam:)!

Itt Levi előtt Csabi van (szemüveges kisfiú) legelöl meg Mikjóska ((Miklós) a szőke kisfiú) Ők Levi cimborái:

0009 04.jpg

A kötjátékban kilógott a sorból, mert minket keresett a tömegben:)

0009 05.jpg

Valamin jót nevettek:D

0009 06.jpg

Zsuzsa néni mellet:)

0009 07.jpg

Verselnek:D

0009 08.jpg

Enci végig szépen csendben nézte a műsort és játszott az ovis babával:)

0009 09.jpg

Levi nem nagyon akart családi fotót....

0009 10.jpg

De Papa elkapott egy egész tűrhető pillanatot:)!

0009 16.jpg

Erzsi mamával és Gabi papával sem sikerült jobban a családi kép:)!

0009 17.jpg

A fagyizóban sem sikerült egy olyan képet sem készíteni, ahol mindkét gyerekem odanéz és édes, így ketté vettem a képeket, és mindenkiből a jó maradt meg:)!

Levi:

0009 11.jpg

Enci:

0009 12.jpg

Csini baba:D

0009 13.jpg

Mostanában ez a kedvenc játékuk, így sétálgat Encus:D:D:D

0009 14.jpg

Levi olyan nagyfiú lett a Kiscsopis év alatt, hogy a liftben már feléri a FSZ gombot!!! (nem Ferentzi Szilvia, hanem földszint :D:D:D)

0009 15.jpg

Az oviban volt Sportnap a héten, amin természetesen részt vettünk mi is. Sajnos az eső miatt csak bent lehetett megtartani, de így is jól éreztük magunkat.

Levi óvatosan vitte a pingpong labdát a kiskanálon.

0009 19.jpg

Anyucika is becsülettel végigcsinálta a feladatokat a plusz pecsétekért:)!

0009 20.jpg

És a végeredmény: 12 pecsét (a 6 pályáról), egy ajándék Ficánka halacska és egy izzadt Kisfiú:D:D:D

0009 21.jpg

Hazafelé még vetett egy pillantást a Nagycsoportba... Liliékhez:)!

0009 22.jpg

A következő képeket vegyesen teszem fel, ezek már a mindennapokban készültek!

Levesgyöngyök a zellerkrém levesben... Levi rakott magának az üvegből, amiben összesen EGY szem maradt... Az üveget úgy adta vissza nekem:
"-Többet máj nem kéjek, köszönöm..."

0009 23.jpg

Egyik este szokásomhoz híven fotóztam imádott gyerekeimet és Levinek VÉGRE volt is kedve hozzá, úgyhogy pózolgatott:)! Az egyik kedvencem Róla:

0009 24.jpg

És a következő szívemet melengető kép, amivel nem tudok betelni.... IMÁDOTT KISFIAM:

0009 26.jpg

Természetesen Enci sem maradt le a képekről!!!

0009 25.jpg

Bubis:)!

0009 29.jpg

Levi a TIGRIS!!!

0009 27.jpg

Enci a tengerészlány:D! (ezen a képen is látszik, hogy be nem áll a szája....)

0009 28.jpg

"-APA! Püssállatokba fogok dagonyázni... Te ne dagonyázz, hanem segíccs!!!!!!" (és behordták a franciaágyra az ÖSSZES plüsst.... és dagonyáztak:D)

0009 32.jpg

Nálunk a Cica is reggelizik....

0009 33.jpg

Már nem titok, úgyhogy írhatok róla, hogy Levinek és Encinek az idei Télapó különleges ajándékot fog hozni: egy kis Unokatesót:D:D:D!
Egyik nap a Húgom pont vizsgálatról jött hozzánk és Levinek mondtuk, hogy Hajni pocakjában megnézte a doktorbácsi a kisbabát és képet is készített Róla. Levit természetesen érdekelte a dolog:D!
"-Hajnus! Megmutatod, hogy ücsöjög a kisbaba a pocakodba???"

0009 31.jpg

Vacsoránál boldogan újságolta Apucikának:
"-Apa! Képzejd, a Hajninak azt mondta a doktojbácsi, hogy van egy kisbaba a pocakjában!"
- De jó!!! És szerinted mi legyen a neve???
"-Legyen Pojonecki Csaba!" (Tesóm Jeneiné.... azt hiszem az ovis Csabika lehet Polonecki:D)
:D:D:D

Erzsi mamának eszébe jutott erről a témáról egy vicc:
- Hogy hívnak kisfiam?
- Gültem.
- ?????
- Anyu megszült és mondta Apunak: legyengültem. Erre Apu:
- Legyen.

Levi végighallgatta a viccet és miután mi kinevettük magunkat csendben megszólalt:
"-Inkább legyen Csabi..."
:D:D:D

Nos, ezzel a vidám kis történettel zárom a mai (tegnapi) levelet. Még a mai Dunakeszi-i (ezt hogy írják????) repülő- és gyereknapról szerettem volna írni, de nem bírok tovább ébren maradni, így a következő levelet azzal kezdem:)!

Jó éjt pedig ezzel a szépséges képpel kívánok:)!

0009 30.jpg

Szép napokat Nektek, puszi!

3 komment

Híreink - 2012.05.17.

2012.05.17. 23:45

szerző: Bonci

Sziasztok!

Végre sikerült lementenem a telefonomról a képeket, így kicsit "múltidézek" és még rakok képeket a nyaralásunkról. Előbb azonban néhány idézet:).

Még Tárkányon történt, hogy Levike az udvaron játszott, beszaladt inni, aztán vissza. Az ajtóból visszakiabált:
"-Mama! Visszamegyek Apához, Te addig biztasd Enikőt, hogy ne síjjon éjtem...!"

Itthon is óvja a kistesót:). Egyik este fürdetésnél hallgatóztam és jegyzeteltem:
- Vigyázni kell Rá, Ő még kisbaba... - mondta Apa.
"-Tudom, tudom... és amikoj feláll a kádban, mögé suhanok és leültetem!" :)
És, amikor már Apa törülte a mosógépen:
"-Én vagyok a legájmosabb a világon..."
- Akkor mesét se olvassunk?
"-De igen! Mejt szejetem, ha olvastok!"
- Miért?
"-Mejt szejetlek titeket."
- ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ - kiáltott Apa (viccesen) - A NYAKAM!!!! - mert Levi megölelte, megszorította.
"-Nna! Ennyije szejetlek!"
:D:D:D

A következő kis égetése az utcán történt. A zebránál vártunk a "zöld emberkére" - és itt nem az ufókra gondolok:D:D:D - amikor Levi a szembe lévő oldalra mutatva felkiáltott:
"-Anya! Nézd!!! A TÉLAPÓ!!!!!!!" - és a kissé igénytelen, hosszú ősz hajú és szakállú bácsira mutatott:D:D:D!

Tegnap este vihar közeledett Újpest felé. Elég csúnya volt. Levi nagyon izgatott volt miatta és folyamatosan figyelte az eget, az ablaka alá tolt sámlin állva... míg a család vacsorázott:).
"-Anya! Gyojsan vedd le az epjeket, mejt bemonták a tévébe is, hogy el fogja vinni őket a vihaj!" (Az eprek kaspóba lógatva érnek az erkélyen.)
- A MI EPREINKET mondták be a tévében????
"-Hát igen..."
Pár perc múlva:
"-ANYUCIKAAA!!! Sűjgősen kejestelek, gyeje utánam!!!" - Bevitt a szobába az őrhelyére:D - Anya! Máj olyan ejős ajja a vihaj, hogy a Kismadajak is azt mongyák ott, hogy 'csip-csip-csip' és jepkednek ide meg oda!"
Apucika odament hozzá és egy ideig együtt nézték a felhőket. Levi megnyugodva közölte, épp amikor a vacsit befejeztem:
"-Képzejd el Anya, szejencséje ejje nem is ment az eső, hanem elment messze... Tájkányja, meg Kocsja.... "
Szerencsére:) itt nem esett:)!

Az Anyáknapjáról elfelejtettem írni, pedig nagy esemény volt, tekintve, hogy ez volt az első, mikor Levi már felfogta:). Az Oviban szépen felkészítették Őket, és már kívülről fújta a verset, sőt már én is:). Így aztán az oviban, amikor Erzsi mamával bementünk és Levi bevitt a csoportba és kihúzta nekem a kis székét és leültetett és elszavalta a verset:
"Anyukám, anyukám, találd ki,
hogy az én nagy kincsem, ugyan ki?
Ki más is lehetne, ha nem Te,
Ültess hát gyorsan az öledbe!"
- nem törtem ki könnyekbe:). De, amikor megláttam, hogy mit készített nekem Levi, nagyon meghatódtam! Lerajzolt engem. Figyelve a részletekre:D! Rövid, barna a hajam, sárga a ruhám és NEVETEK:D! (Ez a legjobb:)!)

001 05.jpg

Egyébként kaptam egy aranyos kis szőlővirágot is, amit itthon elültettem és azóta a kétszeresére nőtt:)!!!

A következő képek még Tárkányiak. Ezek az elmaradásaim, úgyhogy csak címeket kapnak!

Levike Dédiéknél szalonna bőrkét rágcsált:)!

001 06.jpg

Encuskánk Dédiéktől hazafelé (kb 5 perc) elaludt a bicaj gyerekülésében:)! Még szerencse, hogy van biztonsági öv:)!

001 07.jpg

Levi mostanában "megtanult bátor lenni" :D, úgyhogy ismerkedik mindenkivel és mindennel...

001 08.jpg

Ha valakinek esetleg egy Rendőrnő az álma... :D

001 09.jpg

Dédipapa és Encuska, a család legidősebb (87) és legfiatalabb (1,5) tagja :)!

001 10.jpg

Volt jó idő is, nem csak esőkabátos!!!

001 11.jpg

És volt rendes ismerkedés is, nem csak diszólkodás:)... John Deere a jóbarát:D

001 12.jpg

A nagy melegekben esténként locsoltuk a virágokat, természetesen Levi segédletével! Nagyon élvezte a slagozást, főleg, ha lefröcsköltem:)! Egyik este már késő volt és elég vizes lett, mondtam Neki, hogy a kút kiürült, ellocsoltuk belőle az összes vizet.... Pár perc múlva ezt láttam:

001 13.jpg

A kis locsolókannájával hordta a vizet a kerti csapról a slagba, mert onnan befolyik a kútba!!!!
:D:D:D:D:D:D:D
Olyan büszke vagyok Rá! Milyen kis okos!!!!

Utolsó este még vonatozott is egyet a család:D! Persze Levi ötlete volt:)!

001 01.jpg

Itthon Encusunk is lefoglalt minket. Apát maga mellé ültette, a kis ujjával böködte a padlót, és kérte: "Apa! Teee!", majd, amikor Apa odaült, onnan nézték a tévét!!! :)

001 02.jpg

Egyik nap a gyerekszobába felragasztottuk a csillagokat, amik a nagy meleg miatt földre szálltak:D! Egynek nem találtuk a helyét, Levi segítségül hívta a zsiráfot, hátha Ő megtalálja....

001 03.jpg

Ma nagyon jó napunk volt, Levike KÉT aranyérmet hozott haza!!!! Így már 23 aranyérme van:)! Nagyon örültünk!!!

001 04.jpg

A levelet egy nagyon szép nyár-köszöntő alkotással zárom: Levike és csoport társai készítették ezt a szép virágot katicákkal. Levié a jobb alsó katicabogár!

001 14.jpg

Szép napokat Nektek, puszi!

2 komment

Híreink - 2012.05.12.

2012.05.12. 16:44

szerző: Bonci

Sziasztok!

Megkezdtük az idei nyaralós szezont, és egy hetet Tárkányon töltöttünk a gyerekekkel. Természetesen sűrűn csattogtattam a gépemmel, úgyhogy teszek a levelembe pár képet is:)Előbb azonban jöjjenek a jegyzetek:

Levike egyre jobban szeret rajzolni, így a járdát folyton összefirkáljuk. Egyik nap kérte, hogy egy pókot rajzoljak Neki.
- Itt a teste, nyolc lába és a szeme. Kész a pók!
"-De NEEEM! Mejt mindig van jajta kötéj!!!" - és rajzolta a pók szájához a pókhálót:D!

Dédiékhez minden nap ellátogatunk. Hol triciklivel, hogy fűnyíróval:D, hol a régi kis motorral. Levi már megengedi, hogy a rövidebb úton menjünk:
"-Mehetünk a Cézáj felé, máj leszoktam a kutyaugatás-féjésjőj...." :D:D:D (kutyaugatástól félésről)

Szinte minden reggeli közben elhangzott a következő párbeszéd:
"-Hol az Ijimama?"
- Dolgozik.
"-És az Apucika?"
- Ő is.
"-És a Tiboj?"
- Ő is dolgozik.
"-És a Tibipapa?"
-Ő a határban van.
Egyik nap Levi ezt a következtetést vonta le:
"-Ez nem igasságos... így üjes lesz a házunk...."
:)

Sokat gyakorolja és egyre ügyesebben használja az "L" betűt:)! Egyik nap kaja közben gyakorolt:
"-Anya nézd: Le, LLe, LLLabda... ANYA! Szejet-LLek!!!" :):):):):):):):):):)

Tárkányon az az (egyik) szabályunk, hogy ha megyünk valahova és Anya köszön valakinek, annak Levinek is kell köszönnie szépen, hangosan. Nincs is ezzel semmi gond, büszke lehetek Levire. Egyik nap azonban már többször nem köszönt, így  rákérdeztem, mi a baj?
"-Nem hallottam, mejt le vagyok mejüjve..." (le vagyok merülve) Fáradt volt, azaz kimerült:D:D:D:D:D!

Voltunk Bábolnán is egyik délután. Fagyiztunk meg vásároltunk. Levi minden áron akart valami játékot vetetni magának, de semmi jót nem talált, végül fogott egy kis szivacslabdát és Enci orra alá tolta, hogy rákapjon:
"-Anya! Vedd meg Enikőnek ezt a puha pamacsot, játod, hogy teccik Neki?!" :D megvettük.... Később találtunk Traktort is Levinek:)!

A kedvencem az egyik reggeli beszélgetésünk volt. Amikor ébredt, átjött hozzám és az én ágyamban lustizott egy kicsit. Kérdeztem Tőle:
- Mit álmodtál?
Levi álmosan nyújtózkodva, mosolyogva válaszolta:
"-Szépeket.... azt álmottam, hogy a Tibojjaj szójjuk a műtágyát." (Tiborral szórjuk a műtrágyát - traktorral a földeken) :D:D:D

És a képek: bocsi, de itt nem tudok olyan profi képeket fotosoppolni:), mert más a gép, mint otthon... és nem találtam a piros-szem szűrőt..... :D

 Alig érkeztünk meg Tárkányra, Encus már lépcsőzött is:

08 01.jpg

Encus édesen ücsörgött Marika néniéknél... mintegy három percig:D

08 02.jpg

Levike sokat játszott a kis kutyussal: Dömével, vagy ahogy Ő hívta: "Zsibivej":D

08 03.jpg

Encust próbáljuk megbarátkoztatni a Nyunyival:)

08 04.jpg

Szia Tesó!!!

08 06.jpg

"Nézd, Anya! Megtanujtam egykézzel vezetni a jendőjmotojom. Mejt amikoj még kicsi vojtam, két kézzel vezettem..."

08 07.jpg

Locsol:

08 08.jpg

Cili cica és Levi Cicám:)

08 09.jpg

Autó takarító (mindenben segíteni akar!!! :D)

08 10.jpg

Enci és Levi Cicája:)

08 11.jpg

Enikő tolta Levit:) (és azóta is gyakran lépeget a kis autó mögött:D)

08 12.jpg

"ANYAAA! Gyeje mejt Enci fel fog mászni a hátamon, mejt ejős vagyok és elbíjom!"
(Azaz: Enikő lépcsőzni akar, de Levi nem engedi, mert még nem szabad Neki, és mivel Levi erős, Encike át tud mászni a hátát, úgyhogy ha nem sietek, Enci mégis lépcsőzni fog:D:D:D)

08 13.jpg

Gyerekek a Cicákkal:):):):):):)

08 14.jpg

SZERETET (ez a kedvenc képem mostanában:D)

08 15.jpg

Encus Dédimamával bicajozott

08 16.jpg

Dédiéknél füvet nyírt a család:D : Enci nyírta, Levi gyűjtötte:D

08 17.jpg

Uzsonna

08 18.jpg

Beszélgessünk:D

08 19.jpg

Levi új hobbija: füvet rágcsál...

08 20.jpg

Enci csak mondja, csak mondja......

08 21.jpg

Kis Juhászom:)

08 22.jpg

Csigabiga gyeje ki :D

08 23.jpg

Virágot a Dédi-néninek:) (Levi így nevezte el Dédi mamát:D)

08 24.jpg

"Jácchatok a taktojjal????"

08 25.jpg

Levi a kis parasztgyerek: traktor és fűszál :):):)

08 26.jpg

Fagyi Bábolnán

08 27.jpg

Mászóka:

08 28.jpg

Csúszda???

08 29.jpg

Levi betonrajza. Segítek értelmezni: Elől a kék a busz, amivel Bábolnára mentünk. A piros télalap a csíkokkal, a Tárkányi buszmegálló. Utána a cikk-cakk vonal az út Bábolnára. A néni én vagyok:D. Fent pedigBábolna látható, ahova mentünk:)!

08 30.jpg

Ez Anya! :D:D:D:D:D:D:D

08 31.jpg

Ez pedig a kis Cukkerünk:D!

08 33.jpg

Amikor hazamegyünk Pestre, Mamáék mindig azt mondják, olyan üres lesz a ház nélkülünk. A következő kép elmagyarázta nekem, hogyan is gondolják!!! :D
CIPŐCSKÉK - a teljesség igénye nélkül!!!

08 32.jpg

Lesz még egy Tárkányi levelem, mert egyedül nem tudom a telefonomról levarázsolni a képeket:), Apa meg nincs itt:(. Pedig ott is vannak gyöngyszemek:)!

Szép napot addig is, puszi!!!

2 komment

Híreink - 2012.05.03.

2012.05.04. 00:06

szerző: Bonci

Sziasztok!

Nem illik valamit úgy tálalni, hogy előre elmondom miért rossz, de most be kell vallanom valamit: közel 60 képem van azt követően, hogy a kiválogatott fotókat megszűrtem... szóval: ezt a levelet csak megszállott (fanatikus) rajongóknak ajánlom:)!

Levike idézeteiben a sok "L" betű nem elírás:)! Egyre többször és egyre szebben használja:)!

VÉGRE ITT A NYÁR!!!

01 60.jpg

Uzsonna a Dédiéknél:)

01 59.jpg

"-Anya! Ezt neked szedtem!"
- De jó! És miért kapom? - gondoltam itt a közelgő Anyáknapjára:).
"-Mejt szejetjek."
:):):)

01 61.jpg

A nagy melegre való tekintettel, sokat iszunk. Egyik nap Levi maga készítette el a szörpijét, majd amikor végzett:
"-Most pedig alaposan bbbekojtyojom!!!"

Hétfőn elmentünk a Kocs-i virágkertészetbe vásárolni. De először csak nézelődtünk:

01 01.jpg

Aztán vásároltunk.

01 02.jpg

Aztán Levi kipakolt:

01 03.jpg

01 04.jpg

Utána visszament a növénytápért:

01 05.jpg

A végén pedig segített a leander vásárlásnál is:

01 06.jpg

Hazafelé szemmel tartott mindent:
"-Ott egy tjaki! .... Játok egy szélkejeket! ... Ott egy bicajos! .... Nézd az Ijimamának milyen tüskés a haja!!!"

01 08.jpg

Amikor még nem voltam anyuka, mindig azt gondoltam, hogy én olyan reálisan látom a dolgokat, hogy ha gyerekeim lesznek, nem leszek elfogult velük kapcsolatban... Aztán megszülettek a gyerekek és... nos, szerencsénk van, mert a realitásom ellenére nekünk gyönyörű gyerekeink vannak:D! Aki nem hiszi, nézze ezt:

01 09.jpg

Én megmondtam:)!

Encike nagyot aludt a friss levegőn! Amikor felébredt, akkor meg Dédi-nénit sétáltatta:D!

01 10.jpg

Otthon nagyon tetszett Neki a muskátlik kihelyezése! Tibi papa minden mozdulatát megfigyelte:)!

01 13.jpg

Elültettem az eprünket is, amit itthon a teraszon nevelgetek a gyerekeknek. Az idei termés jónak ígérkezik, mert gondos kis kezek segítettek!

01 14.jpg

Otthon Enci is bevásárló körútra indult.

01 15.jpg

Új játékunk, az "Áll a baba!" - ilyenkor tapsolnunk kell, Ő meg boldogan-büszkén ácsorog:D!

01 16.jpg

Tárkányon új helyi járat indult. A Damjanich utcában található, és csak egy személyt szállít:)!

01 62.jpg

Nagyon gondos kis sofőrje van, mert végig figyelt a Tesikére, és mikor elengedte a "kapaszkodót", megállt:
"-Azéjt álltam meg, mejt Enci nem kapaszkodik!" :D
Aztán megkérdezte:
"-Enci! Akajod, hogy belemennyek a fűbe, hogy milyen éjzés???" :D

A jó idővel megkezdődött a pacsálós szezon is:)! Valaki kicsit vizes lett...

01 17.jpg

Tibor hintáztatta Encit... vagy viccet mesélt???

01 18.jpg

Később autókáztak is az udvaron:

01 20.jpg

Megkönyörültem Levikémen és a melegre való tekintettel újra kis kopasz lett (én imádtam a hosszú haját!).

01 19.jpg

Később Apát is nyírtam, mikor beleszólt:
"-Nekem anya ott a fülemnél nem is vágta le a hajamat!"
- Majd kiigazítom!
"-Nem kejj... én így is szép vagyok..."
:D

Fürdésnél volt hajmosás, utána meg "beszárítás"! Amikor öltözött a pólójába, kétségbeesetten közölte:
"-ÓÓÓÓ! Most tönkje ment a menőcsávós hajam....!" :D
És mit gondoltok, a következő képen kit nézeget a telefonomon??? .... Magát:)! Kicsit hiú a fiú???

01 22.jpg

Encike tiszta anyja... fagyit csak nagykanállal!!!

01 23.jpg

Tárkányon mentünk haza bicajjal, amikor Levi megkért, hogy álljunk meg az új játszón... Neki új, mert ilyet még nem látott!!! Nem egy EU-barát:)! Még Anyucika is itt mászókázott! (meg pár olvasóm is:D - puszi Ivett!)

01 24.jpg

Ahogy elnézem, még átfestve sem lett azóta!

01 25.jpg

Találkoztunk a kicsi Dáviddal is, akinek főleg Enci örült:)! Hamar megbarátkoztak:)!

01 26.jpg

Encike a fűben is ácsorgott és tett pár lépéskét is:)!

01 27.jpg

"-Háát Mejinda, fojgatjak, ha nem vagy túl nehéz...!" :D:D:D

01 28.jpg

Azért Őt is forgattuk (bár az üléseknek már nyoma sincs:)! Sőt, kicsi Dávidot is:)!

01 29.jpg

A Majálisunk a szőlőben telt! Encikének jó dolga volt, szemmel tartotta a hordó-mosókat!

01 30.jpg

01 31.jpg

Levike mindenben segített: hordót mosott, kapált, tulizott, fára is mászott és sokat pacsált:D!

01 32.jpg

Enci is jól érezte magát, főleg, ha Valaki cipelte amerre éppen mutogatott:)!

01 33.jpg

Levivel sétálni indultunk. Kicsit fáradt volt az elején...

01 34.jpg

A magaslesnél kezdett jobban lenni:)!

01 35.jpg

Elsétáltunk az erdőbe!

01 36.jpg

Fentről jobb a kilátás:)!

01 37.jpg

A VOLT erdőben! (Pár éve itt még árnyas fák alatt sétáltunk.Mondjuk, így nem kellett izgulnom a kullancs miatt...)

01 38.jpg

Levi teljesen feléledt és boldogan futkározott!

01 39.jpg

... és futott....

01 40.jpg

"-Az meg ott a Tájkány!!!"

01 41.jpg

Séta a réten:

01 42.jpg

"-Mi volt ez a hang?????"

01 43.jpg

"-Apa csinájta???!!!"

01 44.jpg

"-Ez vicces!"

01 45.jpg

"-ÉN IS!!!"

01 46.jpg

Családka

01 47.jpg

Kisfiú a dombon:)

01 48.jpg

... és megint fut:D! ...

01 49.jpg

"Ott egy szarvas!"

01 50.jpg

A séta végén, amikor már a mi szőlőnkben jártunk, közölte velünk:
"-Ez jó volt ez a kajandozás!"
:D

"-Tessék mama vijág! ... Anya szette!" :D

01 51.jpg

"-Ez mi ez???"

01 52.jpg

"-Mit kejj veje csinálni?"

01 53.jpg

"-ÍGY????" :D:D:D:D:D:D:D

01 54.jpg

... és a hideg vizet hova locsolta???????

01 55.jpg

"-JAAAAAJJ! A Papa lejocsojt!!!!!!"

01 56.jpg

"-Megájj Papa! Lejocsojjak!!!"

01 57.jpg

De a papa nem hagyta magát:D:D:D
"-ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ"

01 58.jpg

Aki elért idáig, annak leírom, milyen édes volt ma Levi:
Szokás szerint palacsintát sütöttem a konyhában, Ők meg a szobájukban játszottak. Levi kiszaladt hozzám:
"-Anya! Képzejd el, a kis Enikő odajött hozzám játék közben és a kis kezét a vállamja tette és ejkezdett nekem beszéjni!!!"
- De aranyos! Menjél, játsszál Vele tovább!
....
"-Elmondtam anyának, milyen ajanyos voltál!!!!"
:D

Szép napokat Nektek, puszi!

6 komment

Híreink - 2012.04.28.

2012.04.29. 00:22

szerző: Bonci

Sziasztok!

A mai levelem apropója a mai reggelem:). Ma ugyanis életemben először arra ébredtem, hogy Enikő szólít:
"-Anyaa, Nyannya!!!"
Végre néven nevez engem is, még ha az néha "Nyanya" vagy "Náná", vagy "Nyányá" lesz:)!
És ma többször is mondogatta, hogy "Appa", amikor telefonon beszéltem:)!

Levikémtől nincs említésre méltó jegyzetem, Enci meg csak ennyit mondott ma:D, úgyhogy a levél további része rendhagyó módon képregény lesz!

Az első képem: Nyári csendélet:)! Ez ma délelőtt készült a játszónkon:)! Levi ott csücsül a homokozóban (Encit épp altatom a babakocsiban).

02 01.jpg

Encusom életében először homokozott... (sajnos meg is kóstolta!)

02 05.jpg

Este feljött hozzánk Levi barátnője, Amira. Nem csak Levi örült Neki, Enikő is felmászott mellé a kanapéra és együtt nézték a mesét!

02 08.jpg

Persze a "jó gyerek vagyok" imázs nem tartott sokáig:), hamarosan már a hálóban ugráltak a babzsákba:)!

02 07.jpg

Levikém a héten készített egy pillangót az oviban:)! Nekem tetszik!

02 02.jpg

Encike pedig a régi napszemüvegemmel játszott.

02 04.jpg

Tegnap még hűvösebb volt, de azért játszóztunk! Így mérleghintázunk mi:)!

02 06.jpg

Még egy nappal korábban Levike futóbicajozott! Sikerült elcsípnem menet közben!

02 03.jpg

Találkoztunk Amiráékkal és Gergőékkel. Sajnos Ami gyalog volt, de így is jót kergetőztek:

02 21.jpg

Pacsi is volt:)!

02 20.jpg

Jobbra Levi, balra Gergő, középen Amira:)

02 19.jpg

Amira szeret fényképezni. Levi itt Neki pózolt:D:D:D

02 18.jpg

Encuskám kicsit szebben pózol Amira képén:)!

02 17.jpg

Kicsit mászó-falaztak is a gyerekek:

02 16.jpg

Fent Amira kicsit megijedt:D! Levi már nem először ücsörgött ott:D!

02 15.jpg

Mindenhova felmásztak! (Eszter itt már vigyázott Amira:D)

02 14.jpg

Enikőnek is ki kellett próbálni a mászó-falat és azóta is szeret rajta csüngeni:D!

02 13.jpg

Mászó-háló is van:)

02 12.jpg

A fárasztó nap után mindkét gyerkőc jól vacsorázott:)! Encinek jobban esik a falat a Tesitől:D!
"Há-ááámmm"

02 11.jpg

Levike meg a jó viselkedéséért zöld palacsintát kért vacsorára! Mit tehettem? Sütöttem!

02 10.jpg

Az utolsó kép egyben a legszebb is (a jelenlegi sorozatból). Ezzel kapcsolatban kérdésem is lenne:
MILYEN SZÍNŰ IS ENIKŐ SZEME???

02 09.jpg

Kellemes hosszú hétvégét és szép nyári napokat kívánok! Puszi!

Szólj hozzá!

Híreink - 2012.04.24.

2012.04.24. 23:25

szerző: Bonci

Sziasztok!

Ma írni valóm nincs olyan sok, de képem....:)! Megvan a fényképezőgépem és rajta csomó megosztásra váró kép:)!

Mint tudjátok, Leviék szombatig Erzsi mamáéknál "laktak". Egyik reggel beszélgettek és Mama mondta Neki, hogy Enikő is oda fog járni Oviba, ahova Ő. Ő nagy csoportos lesz, Enci pedig kiscsoportos. Levi reakciója:
"-De Enci még nem tud menni!!! Ő négykézjáb mászik át az oviba???"

Délután játék közben közölte Mamával:
"-Ez jó ötjet vojt Mama!"
- Tudod, hogy nekem mindig jó ötleteim vannak!
"-Igen. Nekem is. SŐT!!!" :D

Este, mikor a Sparos matricáit ragasztgatta, mama megkérdezte:
- Megy, Levikém?
"-Egyje jobban hajadok..." :D:D:D

Lefekvésnél megkérdezte:
"-Mikoj visznek haza Anyáék?"
- Holnap este.
"-És akkoj ők jesznek megint a főnökök? Átadod nekik a főnöködet?" (főnökséget:D)

Bizony, néha a szavakkal bajban van, és mivel nem tudja a pontos kifejezést, nagyon kreatívan kitalál egy hasonlót:
"-Mekkapjátok a magadétokat!!!" :D:D:D

Erről jutott eszembe, ma kérdeztem, hogy mi volt ebédre? Spenót??? (mert zöld pöttyös volt a pólója:D)
"-Igen, meg tojás is, de azt nem ettem meg, csak a spenótot nyajogattam ej, mejt túj mejeg vojt. Meg Kati dadus adott nekem bogyóka jevest is! Azt megettem, mejt az a kedvencem!"
- Bogyóka leves???? Az mi?
"-Hát bogyókák vojtak benne. Teje volt bogyókávaj..."
Törtem a fejem, míg öltöztünk, de kifelé menet meg kellett néznem a kiírást: Tarhonya leves volt az ebéd! :D:D:D

Hazafelé meg talált egy cukorka papírt a fűben, és megállt megvizsgálni.
- Mit csinálsz?
"-Nézd! Vajaki ejdobta ezt a cukojhéjt!" (cukor-héj) :D:D:D

Este vacsira tojásos nokedli volt salátával. Imádom. Jóízűen ettem. Levi rám nézett:
"-ÚÚÚ, hogy szejeted! Úgy eszej, mint a kecskék a hajó-szigeten!" :D:D:D (oda járunk kecskéket etetni) KÖSZI Kicsim!!!! :D

Este fürdés közben megmostuk a fogukat. Levi ügyesen mossa már egyedül és végig mutatja Enikőnek, hogyan kell csinálni:). Amikor végzett, azt mondta:
"-Anya! Gyeje ide, mutatok vajamit!"
- Mit?
"-A jehejjetemet! Hááááá..." :D:D:D

Este Levi kimászkált, nem akart elaludni. Bementem Hozzá, odabújtam. Felém fordult és ezt suttogta:D
"-Csak az a baj, hogy mindig ha sokáig fekszek, megmejegszik a pájnám és meg kell fojdítanom, mejt tudod, úgy hűtöm..." :D - kitakartam és öt perc múlva aludt:)! És kapott egy vékonyabb takarót:)!

És, most meséljenek a képek:)! A Húsvéti képekkel kezdem, azon belül a személyes kedvencemmel. Tárkányon készült: Levi Dédipapával a kiskonyha előtt.

03 03.jpg

Tudni kell rólunk, hogy mi nem engedjük még, hogy Levi játék fegyverekkel játsszon... de azért az elektromos csavarhúzó elég jól áll a kezében:)

03 01.jpg

Encike a kis tologatós autóval:

03 02.jpg

A tojásfestők:

03 04.jpg

Levike szalonna bőrrel fényesíti a tojásokat:

03 05.jpg

Levike a habokban:)

03 06.jpg

Indulnak a locsolók... és a Cica:)

03 07.jpg

Nagy ugrás következik az időben! A következő képeken már vége a festésnek, takarításnak és újra együtt a család! A vasárnapot teljesen a gyerekeknek szenteltük:)!

A Pál-völgyi barlanghoz kirándultunk, mert érdekesnek tűnő programokat hirdettek!

03 08.jpg

Levinek nagyon tetszett a terepasztal:

03 09.jpg

Buborék készítés - kicsit másképp! HAJRÁ LEVI!

03 10.jpg

Ezzel talán menni fog:)!

03 11.jpg

A legjobb lesz, ha Anya fújja, Levi meg kergeti:D!

03 12.jpg

Maciház! Nagyon tetszett Levinek, le is rakta aludni a Macit, betakarta, párnát tett a feje alá:)!

03 13.jpg

De legjobban a szelektív hulladékgyűjtők izgatták:)!

03 14.jpg

Az ÁLOM-FALVÉDŐ!!!! Hosszú percekig nézegette!!! Sajnos horror áron volt....

03 15.jpg

Végre valami, aminek Encus is örült:)! Kürtöskalács!!!

03 16.jpg

Peca és halismeret:)

03 17.jpg

Apucika próbálta elaltatni Encit:), aki boldogan nézelődött:D:D:D!

03 18.jpg

Levi észrevett a fűben egy pillangót! Megfigyelte. Észrevette, hogy nem tud a  fűszálak közül kikeveredni, és széthajtotta neki a füvet és a pillangó elrepült:)! Mindezt a Föld napján - rendezvényen:)!

03 19.jpg

Enci végre elaludt!!! A babakocsiban, zötyögtetve:)!

03 20.jpg

Nyalóka... csak kivételes napokon...

03 21.jpg

Délután bringázott egy nagyot! Nagyon laza volt, már fél kézzel is megy Neki!!!

03 22.jpg

Pusziiiiiii a Harangvirág cukrászdából!!!

03 23.jpg

Hinta! Az én drága Nagyfiam:D és édes pici Lányom:)!

03 24.jpg

A házunk előtt van egy virágágyás, amit minden alkalommal megvizsgálunk! Ez itt a mi Jancsikánk:)! (Így hívják a rózsaszín virágot:)!)

03 25.jpg

Hétfőn történt:
- Mit csinálsz???
"-Ejővettem az iskolatáskámat és jajzolgatok!" (Méghozzá milyen szép traktort!!!!)

03 26.jpg

MA:
Nagyon jó Kisfiú volt ma Levi. Megkérdeztem, van-e kedve meglepi tortát sütni??? Volt! Úgyhogy nagy örömére sütöttünk egy traki-tortát:)! (Igazából csak egy vaníliás piskóta volt a traktoros formában kisütve:D és hozzá csokiöntet:D)

Készül a piskóta:
"-Ez a tojás sájgája???"
- Igen.
"-Ez fincsi!!! Ebbőj hagyunk Apának!"

03 27.jpg

Belekevertül a tojás fehérje habot is, de ezt már fakanállal kell! Megkóstoltam.
"-Anya! Ne kóstojgasd, mejt nem majad Apucikának! ... Majd én mekkóstojom, jó???"

03 28.jpg

És KÉSZ!!!!

03 29.jpg

"-Finom vojt!"
- Leetted Magad!
"-Nem baj..... majd megszájad! .. - letörölte a kezével a pólójáról - .. Ezzej meg Napkenőcsözöm magam!" - És kente-kente a kezét:D:D:D

03 30.jpg

Amikor Apa hazaért, Levi már szalad is megmutatni A Tortánkat!
"-Apa! Szagojd meg, milyen finom ijjata van?!?!?! Te is kóstojd meg!"

03 32.jpg

Levi Enciről készített egy szuper képet! Enikő ugyanis egyre jobban szeret ácsorogni, és közben várja, hogy örüljünk és tapsoljunk:D! Így tettünk:D!

03 31.jpg

Ezzel a pizsis képpel kívánok jó éjszakát és
szép napokat Nektek, puszi!!!

1 komment

Híreink - 2012.04.19.

2012.04.19. 23:37

szerző: Bonci

Sziasztok!

Végre van gépünk:)! Még nincs teljesen kész a lakás, de ma este szakítottam időt egy levélre, ugyanis tegnap Apucika és Anyucika is volt oviban Levivel, és olyan jól éreztük magunkat, hogy muszáj élménybeszámolót tartanom:)!

Már egy hete ki van írva, hogy nyílt nap lesz, amikor a szülők beülhetnek pár órára a terembe és megnézhetik a csemetéket "munka" közben! Mind a ketten nagyon váruk már, hogy mehessünk! Hármasban mentünk reggel oviba, ott aztán mindhárman átvettük a benti cipőt. Levike elment kezet mosni, mi pedig beültünk a fal mellé a kispadra:)!

Amikor Levi beért, megterített magának a reggelihez: vitt kistányért, poharat az asztalhoz. Elvett egy fél zsömlét és öntött magának teát a kis kancsóból. A zsömlét nem vajazta meg, csak natúr ette, ehhez képest a reggeli végére tiszta vaj volt a szája és az orra... nem tudjuk, hogy történt:)!

Reggeli után a kis konyhába vezetett az útja, ahol a kis lábasban főzött nekem répát és kukoricát, és oda is hozta, hogy egyem meg.

04 13.jpg

Aztán elment bevásárolni a kis bevásárló kocsival, vett sok zöldséget-gyümölcsöt:) (mint én a piacon:D). Kicsit produkálta magát nekünk, aztán talált egy kormányt az egyik polcon és megkérdezte Zsuzsa nénit, játszhat-e buszosat? Megengedték Neki, úgyhogy letette a kormányt és székekből elkezdett buszt építeni:)! Mire végzett, sajnos az egyik kisfiú beült a sofőr ülésbe és nem engedte oda Levit, de kivárta a sorát:) és a végén Ő is vezette a buszt:)!

04 12.jpg

Később Ági néni elővett egy kockás takarót és halkan elkezdett énekelni:
"Ki játszik ilyet? Majd megmondom milyet!"
Közben a takarót a szőnyegre terítette és elkezdet köré seregleni a gyerekek! A végén mindenki hangosan énekelte: "ki játszik ilyet?...."

A takarót szépen körbeülték és Ági néni a közepén gyújtott egy mécsest, és elkezdett mesét mondani. Eleinte csak egy-két gyerek, a végén pedig az összes bekapcsolódott a mesébe és együtt mondták:
"Unoka húzta Anyókát, Anyóka húzta Apókát, Apóka húzta répát. Húúúzták, húúúzták, ráncigálták, de nem akart kijönni!!!" :D:D:D

04 11.jpg

Biztos Ti is emlékeztek erre a mesére:)! A mese végén Ági néni megkérdezte, kik is szerepeltek a mesében??? A gyerekek hangosan kiabálták be a szereplőket:), Ági néni meg osztogatta a fejdíszeket és osztotta a szerepeket, ugyanis a gyerekek eljátszották a mesét (aki nem volt szereplő, az is ott ült a többiek körül és mondta a mesét:D)!!! Levikém lett a Répa :D!

04 01.jpg

A többiek "Húúzták, húzták, ráncigálták", de nem adta meg magát:D:D:D!

04 02.jpg

Miután kétszer is eljátszották, Zsuzsa néni megrázott egy csengettyűt! Erre felbolydult a méhkas:D, minden gyerek ezerrel elkezdett rendet rakni! Egy perc alatt pikkpakk rend lett! Mindenki leült körbe a szőnyegen és várták, hogy most mi lesz:)!

Zsuzsa néni megkérte Őket, hogy hozzanak maguknak egy kis széket és hozzák a tornazsákjukat is, mert következik a tesióra!!!! A szülőket átterelték a tornaterembe, hogy ott várjuk a gyerekeket a padokon ülve. Én még fotóztam Levikémet, aki rám szólt:
"-Mennyéj a tojnatejembe, ott fogunk tajájkozni!!!" - úgyhogy átballagtam:).

04 04.jpg

Egyszer csak hangos csipogást hallottunk a folyosóról, és megérkeztek a Kiscsibék!!! Egyenként beszaladtak és mindenki leült a padokra! Zsuzsa néni bejött utánunk és kiosztott mindenkinek egy karszalagot, amit a jobb kezükre kellett húzni! Eszerint csinálták a bal és jobb oldalas játékokat:)! Aztán kérte, hogy álljanak a vonalra és a gyerekek szépen felsorakoztak:)!

04 05.jpg

Nagyon sok aranyos játékot játszottak, például a színes-futkosót: A gyerekek szaladtak körbe-körbe, és amikor Zsuzsa néni elkiáltotta magát: "piros", mindenkinek le kellett guggolnia, ha azt kiáltotta: "kék", fél lábra kellett állni, ha "sárgát" mondott pedig le kellett hasalniuk:)!

04 10.jpg

Játszották a hegy-völgy játékot is, annak is ez  logikája.

Voltak sorjátékok is, amikor főleg egyensúlyozni kellett a kis gerendán és a bal, illetve jobb lábukkal lehetett csak rálépni.

04 08.jpg

Aztán a gyerekek Pillangók voltak: mindenki kapott egy-egy színes babzsákot és szaladgáltak vele. Az Óvónénik letettek színes ugróköteleket és minden pillangónak a saját színébe kellett beülni, ha "eleredt az eső":)! Levike kék volt:)!

A babzsákokkal játszottak egyensúlyozós játékot is, a fejükön tartva kellett bal, majd jobb lábon állniuk, meg váltogatni is kellett a lábukat:)!

04 06.jpg

Aztán letették a zsákot és át kellett ugrani felette oda-vissza!

04 07.jpg

Végül Mókusokká alakultak és leült mindenki a maga babzsákjára. Zsuzsa néni elkiáltotta magát: "Mókusok ki a házból!" - erre minden gyerek hangos visítással felpattant és szaladgálni kezdett. Zsuzsa néni felkapott két zsákot és újra kiáltott: "Mókusok be a házba!" - erre aki-ahova tudott, lecsücsült egy babzsákra. Akinek nem jutott, az kiesett:)! Levike egész ügyes volt, de a negyedik körben Ő is babzsák nélkül maradt:(.

Ezután minden gyerek bedobta a karszalagját a kosárba és sorba álltak. Újra Kiscsibékké alakultak és hangosan csipogva visszavonultak a terembe átöltözni udvaros ruhába, mert kezdődött a játék a szabadban:)!

Sajnos a szülőknek eddig tartott a nap, de mi nagyon jól éreztük magunkat és nagyon jó volt látni Levikém külön kis világát:D!

Este Apucika hozott Levinek meglepetit:), egy Puzzle-t, amit ha nehezen is, de kirakott, szinte egyedül!

04 09.jpg

(Bocsi a képek minősége miatt, telefonnal készültek, mert nem tudom, hol van a fényképezőgépem:). Próbáltam PS-al javítani őket, ennyire futotta a tehetségemből!)

Apucika nem fotózott, hanem videózott a telefonjával, és összevágott Nektek egy kis filmet!

Levi egy napja az oviban:

Szép napokat Nektek, puszi!

3 komment

Híreink - 2012.04.15.

2012.04.15. 23:07

szerző: Bonci

Sziasztok!

Már érkeztek panaszok, hogy nem írtam a Húsvétról, sem azóta:), úgyhgy ma írok egy rövid beszámolót.

Folyamatban van nálunk egy lakás felújítás-festés, így minden cuccunk nejlonok alatt van a szobák közepén, többek közt a számítógépünk és  a fényképező gépem. Emiatt sajnos képeket nem tudok feltenni, és írni is csak röviden, mert ez a kölcsön laptop nekem nagyon furcsa:)! Szerecsére a Levi-jegyzeteimet elől hagytam, és az azóta írogatottak is megkerültek (mert eltettem egy biztos helyre őket, aztán elfelejtettem, hogy hová:D), úgyhogy Tőle tudok idézni.

De előbb most Encuskáról írok.
Szépen, lassan, de határozottan fejlődik. Már 10 kg körül van, az aznapi kaki mennyiségtől függ, hogy kicsit több, vagy kevesebb:).
Egyre több szót próbálgat mondani, van, amit szépen, van amit csak mi értünk. A "mama" és "pápá" szépen megy, a Hajni: "Haaa-nnn" és a bácsi: "tááá-ts" már egyértelmű, és ma meglepett, mert rámutatott egy kisautóra és azt mondta: "vaaaaa-to", szóval nekem érthető volt:)!
Nagyon szeret koccintani, állandóan tolja oda a kis üvegét.
Szereti ha azt játszuk Vele, hogy "áll a baba" és ilyenkor fél percig is ácsorog boldog kis vigyorral az arcán, aztán egy nőies kis sikkantással fenékre csücsül:)!
Bútoroknál, falnál, aszalnál kapaszkodva szépen sétálgat, és szereti tologatni a székeket és babakocsit, de önállóan még mindig nem jár. Voltunk kontroll vizsgálaton a neurológián (a decemberi lázgörcs miatt) és a mozgását is vizsgálta a doktornő. Azt mondta, teljesen egészséges Enci, fejlett az izomzata és az idegekkel is minden oké, várjak türelemmel, majd elindul. Szóval várunk:)! Azt nem mondom, hogy nem vagyok türelmetlen:)!
Encike egyre csikisebb! Imádja, ha incselkedünk vele, és édesen, hangosan kacag:D!
Levikét imádja:D! Minden reggel meg kell ölelgetnie és puszilgatnia:)! Levi ezt hol türelemmel, hol megadással tűri, de mindenhol, mindenkinek dicsekszik vele, hogy őt Enikő mennyire szereti:).

Levikénk továbbra édes, aranyos. Sajnos időnként durcázni is szokott és szereti/szeretné ha mindig övé lenne az utolsó szó... de ettől függetlenül továbbra is szófogadó és nagyon okos:)! Folyton a felnőttek beszédét utánozza, nem egyszer hallottam a szavaimat a szájából. Főleg Enikővel szereti a Nagyfiút játszani, mikor mondja Neki: "Ezt meg ne jássam mégeccej!" :D!
Egyre többször mondja szépen az "L" betűt, bár van, hogy az "R" helyett is azt mond:D!
És mindenre emlékszik! Nem egyszer bebizonyosodott, hogy tavalyi dolgokat, helyszíneket felismer, mikor-hol-kivel volt. Hát, még amit előtte nap megígérek neki:D!
"-Anyaaa!!! Az este azt mondtad, hogy ma a jeggeji után megehetem a cukjomat, ami a Vijjám Vijjbe majatt és megettem a jeggejit és jécci add oda a Vijjám Vijjt!?!?!?!?!" (Villám Vill-es PEZ cukor adagolóról volt szó)
- Előbb edd meg azt a két falat szendvicset is, amit a tányérodon hagytál!
"-De máj csaj a cukoj féj a pocakomba!"
- Ha nem eszed meg a szendvicset, nincs cukor.
"-Jó! Akkoj én meg nem adom oda a tejefonodat, ha kéjed, ha én most kéjem ls te nem adod ide a Vijjám Vijjes cukjomat..." :D:D:D
Erre én nem alkudoztam, hanem fogtam magam és leültem jegyzetelni a beszélgetést... .Amí a fentiket írtam, Levi odasomfordált hozzám és ölelgetett és azt mondta: "Szejetjek Anya, nagyon!" :D ... Az ebédet az utolsó falatig megette és megkapta a cukrot:)!

A Húsvétunk villám gyorsan eltelt. Voltunk Dédiéknél, rokonoknál, Levike volt locsolni is Apával. A kis verset szégyenlősen adta elő, pedig édes volt:
"Kicsi vagyok, székre állok, onnan egy nagyot kiálltok: KEZDŐDHET A JOCSOJÁS???"

Kapott egy vödör édességet:) és egy csomó Kinder tojást, amit szíve szerint rögtön mind kibontott volna, annyira izgatják a benne lévő "meglepetik". Az egyikben egy repülő volt. Összeállítottuk és dobáltuk, de folyton csak lezuhant... Levike lelkes volt:
"-Úgy játom, futásba kejj, hogy ejeggyek!...." - futott, de így is lezuhant! - "Hát, jobban kejj, hogy fussak!!" :D
Sehogy sem ment, erre elővette a papírt, ami alapján összeszereltük és alaposn megvizsgálta.
"-A papíj azt híjdeti, hogy josszuj csinájtad!" - szóval én voltam a hibás:D!

Egyik nap tejet kívánt:), és mikor már fél bögrével megivott, odatolta elém:
"-Jécci mejegíccsed meg, mejt így túj hideg a kis tojkomnak." :D

Vannak napok, amikor nem tudjuk miért, de hihetetlenül jó kisfiú! Mindent megcsinál, végig szót fogad, édesen kommentál és magyaráz mindent. Egy ilyen napon történt, hogy fürdés előtt elküldtem pisilni.
- Ha már ott vagy, kakilj is egyet, jó? :)
"-Jóóó!... üüüü... vájáj, megpóbájok jobban Ű-zni! ... ŰŰŰŰ.... vájáj! Kinyitom!" - és a kis kezeivel széthúzta a popsiját:D:D:D! Mindent megtett, hogy jó kisfiú legyen:D!

Most, hogy folyamatban van a festés, a gyerekek Erzsi mamáéknál vannak. Levit egyszer-kétszer hazahzotuk, hogy megnézze így is a lakást. Első alkalommal teljesen meglepődött! Belépett és már az előszobában, a lefedett padló és benejlonozott ajtók láttán megkérdezte:
"-Hát ezt meg méj csinájta a Gáboj?" (A festő)
Mászkált szobáról szobára és csodálkozott, hogy minden a szobák közepén va, letakarva!
"-Hát, biztos tuggya a Gáboj, hogy hogy méjt csinájta ezt..."
A konyhába belépve felkiáltott:
"-NÉZD ANYA! VAN ÚJ HŰTŐNK IS!!!!"
-Az a régi, csak leszedtem a hűtőmágneseket..." :D:D:D - de Ő ezt már nem halotta, mert útban volt a szobája felé és vizsgálta, mi van a nejlon alatt:
"Vajon kapok új játékokat is???"

Este vacsi közben Apa kérdezte Levitől:
- Mi van otthon?
"-Hát, képzejd ej, a Gáboj nagyon nagy jendetjenséget csinájt. Még a székemet is ejcsomagojta! És a Gáboj tud a Létrávaj gyaLogojni!!! Fent áLL jajta és Lépeget! És képzejd Apa! Még a ti ágyatokat is összecsomagojta!"
- Hűűű... és a tévé???
"-Azt is jevette!"
:) Mindent megfigyelt:)!

Egyik nap voltunk fagyizni, mert olyan aranyos volt, hogy ajándékot érdemelt. A Mamáékhoz érve még volt egy kicsi a tölcsérbe, azt szépen megette, aztán a maszatos kis szájával puszit adott Erzsi mamának! Annyira tetszett neki, hogy összekente mamát, hogy szalad be Gabi papához, aki a nappaliban aludt.
"-Bocsi Papa, hogy fejébjesztettejek, de ej kejj mondanom vajamit: Képzejd ej, a Mamának attam egy csokis puszit!" :D És nevett, nevetett!!!

Ilyen vidám, szép napokat kívánok Nektek is. Remélem jövő vasárnap már képeket is tudok csatolni:)!
PUSZI!

Szólj hozzá!

Híreink - 2012.04.03.

2012.04.04. 00:29

szerző: Bonci

Sziasztok!

Kellemes Áprilist kívánok Mindenkinek:)!

Ma megint egy nagyon-nagyon jó meglepi ért, egy újabb kedves kolléganőmről derült ki, hogy olvassa a történeteimet, úgyhogy : üdv Bea:)! Azt is megtudtam, hogy ketten is várják már a buli folytatást:)! Így aztán, fáradtságot félretéve ma gép elé is ültem: szeretettel Nektek!

Réges-régi olvasók tudják már, mit jelent a "meztelen félóra":). Most, hogy jobb idők vannak, illetve, hogy Encuska is nagyobb (és elég jól visszatartja a pisit:D), újra elkezdtük: fürdetés előtt mindkét gyereket levetkőztetjük és pucéran játszhatnak egy kicsit. Az első alkalommal hatalmas siker volt, Levi heverőjén rendeztek vircsaftot:), hangos nevetgélés, fetrengés, rúgkapálás, visítozás volt. Sok képet nem sikerült gyártanom, mert mozgó gyerekről nehéz, de ez az egy szerintem magáért beszél: két boldog kis manókám:

05 02.jpg

A szülinapra Levike nagyon készült, mert tudta, hogy kap még ajándékokat. Aznap, mikor mentünk Erzsi mamáékhoz, reggeli közben Levike meditált:
"-Jehet, hogy kapok egy jegó kombájnt? Vagy sünit? Vagy egy igazi kacsát??? Vagy egy képesjapot, taján maticát, meg egy kinyitós takit..."

Kapott is sok mindent, de szerintem a legnagyobb sláger a tűzijáték volt:), majd kiugrott Apucika öléből, hogy elfújhassa! Aztán kérte a Mamát, hogy újra gyújtsa meg:)!

05 17.jpg

A tortán a kedvencei a kis csokirudak lettek:D, alig bírta ki, hogy ne egye le mindet. Imádom ezt az "igazi kisfiú" arckifejezését:D
"-Szejinted ehetek még csokit???" - a torta jobb csücskét már lepucolta:D:D:D

05 18.jpg

Encuska kapott egy aranyos kis könyvet, amit azonnal olvasni kezdett... azóta már tönkre is olvasta:(.

05 16.jpg

Levi az ünnepi vacsora közben is nagyon elemében volt. Olyan szépen fejezte ki Magát:D: Tesóm ivott vizet, erre Ő:
"-Én is szomjazom!"

Később rá szólt a Bátyámra:
"-Gabcsa! Edd el a Beja ejőj a kajáját!"
- Nem eszem. :)
"-Mejt szejeted a Beját?"
- Igen. :D
"-Beja!!!! Te miéjt etted meg a Gabcsa jevesét???? Hát nem szejeted a Gabcsát???"
Ugye-ugye, a gyermeki logika:D!

Vasárnap elvittük Levit a Fővárosi Nagycirkuszba! Nem tudtam Róla rendes képet készíteni, mert egyfolytában a cirkuszt nézte:D!

05 03.jpg

Bent rohangált fel-le, és MINDET kért: nyalókát, kilövős fagyit, perecet, kukoricát.... Na, azt kapott:).... jobban örült volna a nyalókának:D!

05 04.jpg

Az emeleten nagyon tetszettek Neki a cirkusz makettek:), innen oda, onnan ide szaladgáltatta Apát:)

05 05.jpg

Aztán észrevette a bejáratot a nézőtérre és más már nem is izgatta!

05 06.jpg

Izgatottan vártuk a zsúfolt:) nézőtéren az előadást!

05 07.jpg

Sajnos nem lehetett vakut használni, így a többi képem használhatatlan:(, de Apucika készített egyet a telefonjával, amin látszik az előadás is.

05 08.jpg

Mindent összevetve (anélkül, hogy kritizálnék) nem kisgyereknek való ez az előadás:(, Levinek csak a bohócok tetszettek, meg talán a kutyusok... unatkozott a kötéltánc és légtornász alatt, a tigrisekre, lovakra meg oda se figyelt, pedig Apucikával végig próbáltuk Őt lelkesíteni. Végig az elefántot várta, aki lefröcsköli a nézőket:), mert az egyik mesekönyvben ezt olvastuk:). Majd pár év múlva újra próbálkozunk:)!

Nos, Encusról is illene írnom valamit:). Még mindig nem hajlandó egyedül járni. Viszont önmagához képest nagyon szépen fejlődik:), már tud egyedül állni:D! Sokszor elfelejtkezik magáról és játék közben elenged mindent:)! Ha vezetgetjük (és van kedve hozzá) akkor szépen lépked. Már a pici játékokkal is szépen játszik, látszik, hogy a kis ujjait nagyon ügyesen használja. Pont ma mesélte Gabi papa, hogy a telefonját elővette a tépőzáras tokból, beszélt rajta:D és visszatette a helyére:)!
Igen, imád telefonálni!!! De csak akkor, ha nincsenek a vonalban:). Különben alig szólal meg:)!

Vannak már "szavacskái" is, azt, hogy "teee" már szépen használja, megértet vele mindent! Külön hangsúlya van a kérem, köszönöm, tessék-nek, és úgy, de úgy tud vele könyörögni:D!
Szépen mondja, hogy "pá-pá" és már nem bébi-integetéssel int (amikor az ujjait zárja-nyitja), hanem jobbra-balra lenget, mint egy kis királylány:D!
Kb egy hete észrevettük, hogy a játszóterek mellett, meg itthon is mondogatja, hogy HINTA: "zzss-ttta":D! Imád hintázni:)!

Levikémmel folyton büszkélkedek, hogy milyen okos, nos Encus is jól halad:)! 3-4 hete találtam egy fehér műanyag valamit, ami nem játék, de tuti Enikő kotorta elő.... Apucika sem tudta mi az, így félre tettük, hátha valahonnan hiányozni fog. Pár napja rendezkedtem és ezt a Valamit betettem Apa fiókjába. Enikő észrevette, odajött, elővette és megindult vele az erkély felé... ott pedig bebújt a függöny mögé és az ajtó zsanérjaira próbálta ráilleszteni, ugyanis az azokat takaró fehér műanyag tok volt a Valami... Tuti, hogy Ő szedte le, mert ott szokott játszani, és emlékezett rá hetek múltán is:D!

Pakolni egyébként imád:D! Egyik nap Apucika kérdezi, hogy a zoknija? Hát, valahol a lakásban, mert eddig volt rajta:)! Keressük-keressük, semmi. Eszembe jutott, hogy a konyhában játszott, hát benéztem a szekrénybe. A rózsaszín kis térdzoknija ott figyelt a tojásfőző lábasomban:D:D:D!

A haját is imádom:)! egyik nap nem tudtam nem észre venni, hogy milyen gyönyörű:)! Nem én pöndörítettem be:)! Magától volt ilyen!

05 01.jpg

Szokott zongorázni is a Kisasszony:)! De nem ám üti két kézzel, hanem szépen, egyenként, egy ujjal játszik szép dallamokat!!!

05 09.jpg

Akkor most Levivel is dicsekszem:) megvan a HUSZADIK aranyérem az oviból!!!!

05 11.jpg

Közölte is, hogy akkor most már megsüthetem a trakitortát, amit ígértem.... holnap sütöm:)! Apa este suliban volt, de a szünetben felhívott, és Levi rögtön kérte a telefont:
"-Az oviban ajanyéjmet kaptam és a HUSZADIK!!!"  - aztán megállás nélkül folytatta kis élete fontos dolgaival:
"-Hát, képzejd ej, nem is vettem észje és nekem is vojt egy szájka a keszembe, mint neked tegnap de nekem nem az ujjamba hanem a tenyejembe volt, és anya kiszette és nem is fájt. És képzejd ej, tudok sokáig egy jábon ájjni, NÉZD APA! - féllábra állt - és még futni is tudok egy jábon, játod????"
- mesélte a telefonba! :D:D:D
Mondtam, hogy tehetséges: még futni is tud egy lábon! :D:D:D

Az egy lábon való futás mellett szuper jól tud még mászókázni:)

05 20.jpg

Továbbá már olvas a wc-n..... HVG-t! Lassan berakhatok egy mesekönyvet is:D!

05 10.jpg

Ma este nem győztem jegyzetelni! Meg kéne tanulnom a gyorsírók jel-írását:)!
Együtt fürödtek a gyerekek, én meg közben ágyaztam Nekik. Egyszer csak hallom:
"-ENCI! Ne mocojogjáj, mejt így nem tudom megmosni a füjed!"
Bementem, és Levi Enikőt mosdatta!!!!

05 12.jpg

Nekem magyarázta közben:
"-Máj a füjét kimostam. Habos vízzej, hogy az embejek nehogy azt monggyák: A CSUDÁBA! MILYEN PISZKOS ENNEK A JÁNYNAK A FÜJE!!!"

Apucika itt úgy gondolta, átveszi Levitől a feladatot:).
"-Máj nem kejj megmozsdatnod az Encit mejt én megmostam a ajcát meg a füjét meg még a pocakját is. Ami éjzékeny neki, a szeme, azt meg nagyon óvatosan mostam... APA! Méj vizezted be a haját? A anya azt mondtta, ma nem mosunk hajat, ne vizezd be neki!"
:D:D:D

Amikor felvette a pizsijét, addig-addig küzdött, míg sikerült betűrnie a "pújcsit a nadjágba", sőt a "nadjágot a zokniba" is sikerült Neki!!! Aztán odabújt és együtt olvastunk verseket:)! Kérdeztem Tőle:
- Mi történt ma veled, hogy ilyen aranyos, jó kisfiú vagy?Kaptatok az oviban jóság tablettát?
"-Nem! Hanem azéjt vagyok ma ajanyos, mejt ajándékokat szejetnék kapni."
- :D:D:D MIT?
"-Hááááát, ájtajában játékot szejetek kapni...."

Nna, most gondolkodhat a Nyúl!!!

Azért kapott ma is ajándékot, mert vicces palacsintát sütöttem Neki vacsira:)! Nagyon élvezte, hárma is megevett és végig dicsérte, hogy milyen finom!

05 19.jpg

Mi is kapunk Tőle ajándékokat:), az Óvónénik nagyon kreatívak - szerencsére:D! Meg is beszéltük Apucikával, hogy a festés után lesz egy külön Levi-fal, ahol ezeket a műremekeket kiállítjuk:D!

Halak:

05 14.jpg

Tojás

05 15.jpg

És a kedvencem: Ők ültették a füvet és Ő festette a tojásokat:)! Ez a legszebb Húsvéti asztaldíszem!!!!

05 13.jpg

Szép napokat Nektek! Ha esetleg nem írnék Húsvétig, akkor kellemes ünnepeket!!! Puszi!

Szólj hozzá!

Híreink - 2012.03.30.

2012.03.30. 13:15

szerző: Bonci

Sziasztok!

Adós vagyok Levike első szülinapi bulijával. (A második holnap lesz:D) Nagyon jól sikerült, Levi egész nap édes-aranyos volt. Elkészítettem kívánsága szerint a kombájn tortát, a traktor marcipánokkal. Nagyon-nagyon örült neki! Miután átadtuk Neki, folyton visszajárt, hogy megnézze! Egyszer Apucikát is odahívta magával:
"-Deje, nézd milyen szép kombájn tojtát kaptam?!?!?"
- De jó!!! Tetszik?
"-Igen, nadon!"
- És mi az a 4 a tetején?
"-Taktojok!"
- És miért négy van rajta?
"-Hát, meet nem féjt já több..." (nem fért rá több)
:)

Amikor a vendégek megérkeztek, odabújt hozzám és a fülembe súgta:
"-Anya! Jécci mutassuk meg a vendégeknek a hipej-szupej kombájn tojtámat!" :D

Olyan boldog voltam, megérte a fáradozást:)!

Levi nagyon aranyos kis ünnepelt volt, boldogan koccintgatott a pezsgőjével:), és miután megtalálta az ujjacskáit:), megmutatta, hány éves lett!

06 02_1.jpg

Enci is csiniben volt:)

06 01_1.jpg

Bár ezen a képen Levi eléggé megilletődött, de azért örült a tortának!

06 03_1.jpg

Izgatottan bontogatta az ajándékokat:

06 04_1.jpg

Encus is kapott ajándékokat:), itt épp a kisbabáját ölelgeti:)

06 05_1.jpg

Levi ebédnél már picit fáradt volt, de lelkesen magyarázott végig!

06 06_1.jpg

Aztán minden tortát megkóstolt:D

06 07_1.jpg

A buli végén:D:D:D

06 08_1.jpg

A szülinapon kívül is van egy-két fotóm, amiket szívesen megmutatok!
Enikőnek a betegsége alatt gyakran meleg teát adtunk inni, de mikor jobban lett, már csak vizet... ennek nem nagyon örült eleinte. Ilyen pofikat kaptam viszonzásul:

06 09_1.jpg

Levi is és Enci is nagyon szeretnek hintázni. Sajnos a játszónkon elvitték az egyik hintát, így együtt hintáznak!!! Mindkettejük örömére:D!

06 10_1.jpg

Encikémről jelenleg ez a kedvenc fotóm:)! Imádom rajta!!!

06 11_1.jpg

Levike az oviban mostanában volt büntiben. Először azért, mert ebéd közben hangoskodott. Ekkor felállították és a széke mögött kellett állnia... másodszor pedig az udvaron játszották azt, hogy egymás fejére ugrálva "kicsi a rakás"-oztak:(... itt a homokozó szélén kellett ücsörögnie... Itthon természetesen elbeszélgettünk Vele, hogy miért nem szabad és mennyire szomorúak vagyunk, hogy ezt hallottuk az Óvónénitől... azóta megpróbál jó kisfiú leni, ennek gyakran hangot is ad:
"-Enci! Ne ütögess, ez csúnya dojog! Én jó kisfijú vadok, engem ne bánccs!"

Tegnap este is egy tünemény volt. Délután volt egy kis szépészeti műtétem, levettek egy anyajegyet az arcomról. Levi első reakciója az volt, hogy megnézheti-e a kötést? Elmagyaráztam, hogy ez nekem fáj, nem szabad hozzá nyúlni. Esti-mese tévézés közben kértem, hogy bújjon oda hozzám:
"-Most nem bújok oda, hozzád, meet nem akajjak megséjteni!"

Este meg Encikével "atyáskodott". Enikő nagyon keveset evett vacsira, Levikém tanácstalanul nézett Rá:
"-Hát, most mit aggyunk Neked még? Milyen finomságot aggyunk még, hogy teje jegyen a pocakod???"

A végére Levike ovis alkotását tartogattam, ezzel kívánva szép tavaszt Mindenkinek!
Szép napokat Nektek, puszi!

06 12_1.jpg

2 komment

Híreink - 2012.03.22.

2012.03.23. 09:21

szerző: Bonci

Sziasztok!

Levikémnek ma volt a NEGYEDIK szülinapja:)! Igyekeztünk különlegessé tenni Neki, azzal együtt, hogy a napirendje megmaradjon:).

Reggel jókedvűen ébredt és egyből jött át hozzánk. Köszöntöttük:). Kicsit odabújt az ágyunkba. Enikő már ott volt, és a Labelloval játszott. Egyszer csak azt vettem észre, hogy Enci (és az ágynemű) tiszta rúzs... Kereste-kerestem, sehol nem találtam:), kérdeztem költőien:
"-Enci, hogy van anya o-ó-ja?" - mire Levi széttárta a karjait és megszólalt:
"-Hááát, Anya, fogajma sincs jója!!!" (fogalma sincs róla)
Aztán a szokásos mese nézés és reggelizés következett, és amikor Levi átöltözött, elindítottuk Neki az Alma együttes: Ma van a szülinapom című számát:)! Mosolyogva hallgatta, majd az egyik refrénnél megszólalt:
"-Anya! A bácsinak is ma van a szülinapja!" :D
Mondtam Neki, hogy a bácsinak nincs szülinapja, hanem Neki énekel! Olyan aranyos volt, megszeppenve nézte tovább:)!
A szomszéd Gabi nénitől kapott képeslapot és Cica-matricákat ajándékba. Reggel adtuk át neki. Nézegette őket és megszólalt:
"-Bájcsak kijagaszthatnám az egész csapatot...." :D - kiragasztottuk:)!
Amikor öltöztettem kabátba, sapkába, kérdezte:
"-Meddig van a szüjinapom?"
- Estig, míg el nem alszol.
"-Akkoj nem jönnek a sok fejnőttek?"
- Miért???
"-Hát, hogy hozzanak sok ajándékot!"
- Ma csak tőlünk kapsz ajándékot!
"-Mit???"
- Elmegyünk az Auchanba és megvesszük amire régóta vágysz.
"-Ájtajában sok játékja vágyok..."
:D:D:D
Az oviba vittünk süteményt, amiből megkínálta a többieket is ebéd után, meg vittünk kölyök pezsgőt is, mert Levi imádja, és így a kis csoporttársaival is pezsgőzhetett!
Délután Apucikával és Enikővel mentünk érte, és mivel gyönyörű idő volt, elmentünk a fagyis bácsihoz:). Onnan az Auchanba mentünk és vettünk Neki görkorcsolyát, mert már ősz óta mondogatja, hogy szeretne egyet! (Reméljük nagyobb sikere lesz, mint a jégkorinak, amit azóta abbahagyott....!) Az Auchan után a Meki felé vettük az irányt, de Levike kérése az volt, hogy előbb az autómosóba menjünk :D, úgyhogy autót is mosattunk:)! A Mekiben persze a kajálás volt az utolsó dolog, ami érdekelte, de a játszóházat végigpróbálta párszor:)! Itthon még várta egy pici ajándék, mert a kérése az volt, hogy játékot is szeretne...:D! Így már megvan a 123456. traktorja is.... :D!
Este látszott rajta, hogy nagyon boldog volt, és mikor énekeltem Nekik, megölelt és azt mondta, nagyon szeret:)! Imádom:)!

07 15.jpg

A szülinapra visszatérve, mióta Levike tudja, hogy szoktam tortákat sütni, csak úgy ontja magából az ötleteket, hogy mit kér.... erre a szülinapra nem kevesebbet, mint egy kombájn tortát és traktor marcipánokat a tetejére! Pfuu... feladta a leckét, de akkor is megcsinálom Neki:)! Hétvégén:)!

Encusról sem szeretnék megfeledkezni, így leírom, hogy tegnap előtt volt 17 hónapos. Aznap este engedte először, hogy csak az egyik kezét fogva sétáltassuk. Pár lépést tett, aztán lehuppant fenékre, úgyhogy nem erőltettem. Pár napja megfigyeltük, hogy az asztaltól a kanapéhoz néha-néha elengedett kézzel kapaszkodik át. Nagyon várjuk, hogy végre elinduljon, de elég lassú Nála a folyamat, így ennek is nagyon örültünk! Hangosan éljeneztünk és tapsoltunk, erre fel még jó párszor csinálta, hogy szerepelhessen:)! Kis csibész:)!

Enikő egyre szebben eljátszik egyedül. Egyik nap túl nagy volt a csend, hát megkerestem. Vagy öt percen át figyeltem, ahogy a szobában pakolt a polcról, játszott, pakolt, játszott:)!

07 01.jpg

A héten végre meghoztam az új szőnyegünket, aminek nem csak én örültem:)! Levi, amikor oviból hazaérve belépett a lakásba, felkiáltott:
"-Anya! Köszi, hogy vettéj nekem új szőnyeget!"
- Gondolod, hogy Neked vettem?
"-Igen! Ez az új szántófőjdem! Itt fogok kombájnozni meg taktojozni!!!"
:D

07 02.jpg

Később meg Enikővel perelt:
"-Enci! Jécci mennyéj je a szántófőjdemjőj!" (menjél le a szántóföldemről)

07 03.jpg

Készült egy újabb pancsizós kép:). Levike kérlelte Enikőt, hogy mostmáj ne nyomja a vízajá:), de Enikő csak bújt és bújt Hozzá:)!

07 04.jpg

Encusomnál újra próbálkoztam copfokkal:)! Imádom a kis fejét velük! Jól látszik így is, hogy bal oldalon tök göndör a haja, jobb oldalon meg egyre egyenesebb:)! Előbb-utóbb csak eldönti, hogy göndör, vagy egyenes lesz:)!

07 05.jpg

Tegnap hazafelé kérdeztem Levit, mit szólna, ha vacsira palacsintát sütnék.
"-Köszönöm, de nekem ne süsséj pajacsintát, meet az eeveszi az idődet."
:D:D:D  ( Azért este sütöttem:)! )
Kicsit később azt mondta:
"-Anya szép vagy! És ajanyos, meet mindig megengeded amit én szejetnék!"
:D

Találkoztunk Liliékkel is, aki kölcsönadta Enikőnek a babáját. Ez azért nagy szó, mert Enikő életében először babázott!!! Van Neki is több babája is, de azok nem izgatják, ezt meg csak ölelte-ölelte:)!

07 11.jpg

Levike hazafelé megmutatta, hogy március 15-e alkalmából hova szúrták az ovisok a zászlóikat:)!

07 10.jpg

Este, míg vacsit készítettem, Enikő hintáztatta Levit:)! Tök édik voltak!

07 06.jpg

Tegnap Levi nagyon cserfes volt. Vacsi után, mikor már csak Ő ült az asztalnál és a harmadik palacsintáját fogyasztotta, mindenkit a hatalmas nagy pocakjával riogatott, aki arra járt :D:D:D!
"-Nézd, milyen gömbölyű jett a pocakom, Apa?"
- Úr isten! - ijedt meg Apa és ment a fürdőbe, mert épp Enikőt fürdette. Levi nem hagyta ennyiben a dolgot, utána kiabált, a maradék palit eszegetve:
"APA! Azt nem mondhatod, hogy Újisten! Azt mondhatod, hogy aszta-paszta, meg a csudába, meg a kutya fáját... Vagy a csudáját ennek a nagy, gömbölyű hasnak... Azt nem mondhatod, hogy Újisten, vagy buta vagy, vagy hülye vagy, vagy büdös vagy.... (!!!) Ezt a csúnya embejek monggyák... Az a buta aki monggya.
...
Nna, úgy döntöttem, inkább én is bemegyek fűjdeni. Vigyázz Apa! Nehogy megijeggy a gömbölyű pocakomtój!!!"
:D:D:D Én kész voltam, főleg a büdös résznél:)! Ezek szerint az oviban ez megy:)!

Ma gyönyörű időnk volt, így Encusomra azt a sapit adtam, amit Erzsi mama kötött Neki! Annyira szép benne:)!

07 12.jpg

A végére hagytam a szülinapos képeit:)! Fagyizás közben már fogadott telefonokat a köszöntőktől:D!

07 13.jpg

A játszóházban autózott:

07 07.jpg

Ja, a fenti narancssárga baseball sapit is most kunyizta ki:). Ez a kedvenc színe, úgyhogy megvettük és így legalább sok gyerek között is azonnal megtalálom! (imádom a feltűnő színű sapkákat-pólókat!!!)

Mászókázott:

07 08.jpg

Játszott:

07 09.jpg

Itthon izgatottan ajándékot bontott:

07 14.jpg

Aztán meg fel kellett vennie a görkorcsolyát, de nem bírt benne felállni:D!
"-Anya! Jécci húzzáj fej, de aztán engeggy ej!!!"

07 16.jpg

"-Húúú! Tudok veje menni! Játod, nem is esek ej!"

07 17.jpg

Holnap az oviba már vinnem kell, ha megyek érte:)! Kíváncsi vagyok ki és meddig bírja:)! Ragtapasz minden esetre lesz nálam:)!

Szép napot Nektek! Puszi!

2 komment

Híreink - 2012.03.18.

2012.03.18. 23:48

szerző: Bonci

Sziasztok!

A mostani távolmaradásnak elég nyomós oka volt:), nyaralni volt a család. A gyerekek Tárkányon:), a szülők Londonban:D! Ugyan csaknem egy hete itthon vagyunk, de ez a pár nap főleg betegséggel (grrrr) és mosással telt, meg a hosszú hétvégét ismét Tárkányon töltöttük. Most megpróbálok Nektek szemezgetni a gyerekekről készült képekből. Jegyzeteim sajnos nagyon nincsenek:(.

Encike ma nagyon meglepett minket. Apucika örömmel közölte, hogy talán látott egy új fogacskát??? Nézegettem Neki, és nem egy, hanem két új fogacskát is találtunk!!! A F-B-4 és F-J-4 is kibújt. Hogy mikor, azt nem tudjuk, de ezek nem egy napos fogak, inkább egy-két hetesek!!! Ezért olyan jók az éjszakáink? Már alig-alig ébred éjjel:)! (kopp-kopp-kopp) Viszont reggel 6 és fél 7 között kel.... :(:(:(.

Levike ma rajzolt a járdára krétával. Apucika rajzolt Neki egy gyerek fejet-testet, és kérte, hogy rajzolja bele magát. Ő csinált kezeket: öt ujjacskával, lábat: cipővel (jobb oldalra ment:D) és arcot: nagy kerek szemeket és egy szélesen nevető szájat:D:D:D! Úgy örülök:)!
És Levike egyre többször mondja ki szépen az "L" betűt a szavaiban:)! Nem is tanítgatom Neki, magától:)!

A gyerekek a nyaralás alatt is jól érezték Magukat, erre az alábbi képek szolgálnak bizonyítékul:)!

Szerelt a család:

08 01.jpg

Levike és az új rendőr motorja:

08 02.jpg

Encikét is vitte egy kört:D!

08 03.jpg

Encus minden nap kapott copfot:)

08 04.jpg

Levi focizott is, itt épp Döncivel:)

08 05.jpg

Voltak traktor kiállításon:

08 06.jpg

Természetesen egy ajándékot is kikunyerát:D, így már egy fűnyíró boldog tulajdonosa:)!

08 07.jpg

Encikének volt újabb copfja:)

08 08.jpg

A kis pékünk pogácsát sütött:

08 09.jpg

Március 15.-én csúnya módon elkerültük a gyerekekkel a belváros forgatagát, és Erzsi mamáékkal Nőtincsre látogattunk (ez egy falu:D) és megnéztünk a kalandparkot.
Seholszigeti hídon:

08 10.jpg

Lovacskák:)

08 11.jpg

Indián sátrak közt:

08 12.jpg

Kisvonatozik a család (Enci nélkül)

08 13.jpg

A boldog kis utas:D

08 14.jpg

Volt egy szuper játszótér, Levit alig lehetett kirobbantani onnan:).
Gömbön:

08 15.jpg

Mászókában: "Deje Anya!!!"

08 16.jpg

Csúszdán:

08 17.jpg

Függőhídon:

08 18.jpg

Kukuccs!!!

08 19.jpg

Hintaágyban vigyázott Tesikére:):):)! (kézzel-lábbal ölelte:D)

08 20.jpg

Encuska is hintázott:

08 21.jpg

És nagyon élvezte:D

08 22.jpg

Hétvégén Tárkányon voltunk és gyönyörű szép idő volt. Mivel Levinek egész télen ígértem, hogy ha szép napsütéses idő lesz fagyizhat, így ma muszáj volt vennünk jégkrémet a Famili-től. Levi az összes ebédet szó nélkül megette, hogy fagyizhasson utána!!! Meg is kapta a jégkrémet, felcsücsült a lépcsőre, ott eszegette:) és elmélkedett:
"-Nadon hideg... biztos azéjt, mejt a fagyisbácsi az utcán a széjbe bejakta az autóba! Szejinted is?"

Aztán Encust is kiosztott:D
"Te még pici baba vagy a jékkémhez Enci! Sajnájja Anya, de nem adhat, mejt jehajapod a felét és nem szopogatod... nyami-nyami, de finom ez!"

08 23.jpg

Szép napokat Nektek, puszi!

Szólj hozzá!