Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Híreink - 2011.07.22.

2011.07.23. 00:57

szerző: Bonci

Sziasztok!

Itt a nyár! Végre lehet (elérhető áron) főznivaló kukoricát venni:)! Levi imádja:)! 

És nagyon szereti azt is, ha sütök valamit, és kinyalogathatja a tálat:)! Így történt ez a héten is, amikor vendégeket vártunk.

Este a sütiből is evett, ízlett Neki. Később feltűnt, hogy úgy felpörgött a gyerekem, alig bírtunk Vele. Olyan volt, mint amikor a mesékben felgyorsítják a mozgást... egyszer csak Hajni megkérdezte: -Nem volt ebben a sütiben kávé:)???
JESSZUS! VOLT! Én meg etettem és etettem Levivel! Ezért pörgött:D:D:D.

Másnap reggel Apával volt egy kis közös programjuk. Búcsúzáskor megölelte Enikőt és köszönt Neki:
"-Szija Áncuskám. Óvakoggy Anyucikátój!" :D:D:D Nem tudom, miért mondta ezt:)! Mesében hallhatta!

Enikő kapott egy új sapit tőlem. Imádom benne:)! Sajnos Ő nem szereti, állandóan szedi le a fejéről:(.

Levinek itthon van az új bringája, most folyton azzal megyünk le. A héten elég esős az időjárás, Levi nagyon élvezi a sok tócsát. Már nem gumicsizmában gázol bennük, hanme bicajjal:)! Imád "csíkot húzni! Kering körbe-körbe, közben mindig útba ejti a tócsát:). És beszél folyamatosan!
"-Anya! Én itt csíkokat 'úzok! Sok csíkokat! ... Jetisztítom a bingámat szépje és a tejaszon megszájad. ... Ugye, hogy milyen sok csíkokat 'úzok?"

Egy másik alkalommal a memóriájával döbbentett meg. A parkoló felé sétáltunk, és a szokásos gyerek-játékot játszottuk. Enyém a piros skoda, enyém a motor...
"-Anya! Enyém az a sájga skoda."
- Az Suzuki!
"-Nem , az skoda."
- Nem édes, az egy sárga Suzuki.
Beletörődött, majd amikor elmentünk a sárga Suzuki mellett, rábökött egy hátsó sorban álló sárga Skoda Fabiára:
"-Akkoj miéjt jakták a jejet ajja a szuzukija?" (Akkor miért rakták a jelet (Skoda emblémát) arra a Suzukira?)
Hihetetlen, hogy messziről megismerte. Hihetetlen, hogy azt kérdezte, miért rakták a jelet oda... Ezek szerint már tudja, hogy egy jel, egy típusú autó! Olyan kis okos:)!

Néha meg olyan kis butus:) !Sokat gyakorolgatja az "L" betű kimondását, anélkül, hogy erre figyelmeztetnénk. Mond valamit és gyorsan javítja. Így történt ez akkor is, mikor énekelte az egyik meséjét:
"-Még egy jakás a japáttaj... Még egy LLLLakás a japáttaj, készüj a munka..." :D:D:D Az "R"-nél énekelte, a többinél "J"-zett:)! (Még egy rakás a lapáttal)

Vannak szavai, amiket imádunk, és már mi is átvettük Tőle. Ilyen a pampainta=nappali, pupuva=krémtúró, napszemügevem=napszemüvegem:)

Hogy Encusról is írjak valamit, Tegnapelőtt-előtt volt 9 hónapos! Egyre többet beszélget, egyre kíváncsibb. Szépen eljut mindenhova, amit kinéz, azt megszerzi, de még nem mászik. Már sokat "hintázik", úgyhogy várom, hogy bármikor meginduljon. Ma néztük vissza Apucikával Levi 9 hónapos videóját, egyáltalán nem fejlődik gyorsabban, mint Levi, pedig mindenki azt mondta, hogy a lányok gyorsabbak, főleg a második gyerek. Enikő pont olyan ügyes, mint Levi volt ennyi idősen:)! És olyan szép is:)! 
Ja, és egyre jobban szeret csücsülni, bár egyedül még nem megy Neki. De szerencsémre Levi sokat segít Neki:)! 

Levi azzal is meglepett egyik nap, hogy mit ért meg abból, amit a felnőttek csinálnak. Felvette a telefonomat és a gombokat elkezdte össze-vissza nyomkodni. Kérdeztem, mit csinálsz a telefonommal?
"-Üzenek a Tibojnak. Játod? - itt a szájához emelte a telefont, mint egy mikrofont - Tiboj! Üzenem, hogy gyeje hozzánk!" :D:D:D 
Ez az SMS Leviül:D:D:D!

Leviről elfelejtettem írni, hogy az is imádjuk benne, hogy mennyire emlékszik emberekre, és emberi kapcsolatokra. Tegnap mondtam Neki, hogy este vendégek jönnek.
"-Kik?"
- Találd ki.
"-Ezsi mamáék?"
- Nem.
"-Ajniék?"
- Nem.
"-Kájikájék?" :D (Klárikáék)
- Nem. Az a fiú, aki mesét szokott Neked olvasni.
"- A Geji???"
- Igen, és a Tomi is jön.
"-És a Jányok???"
- Ők nem jönnek.
"-Mijéjt? Én szejetném!" - Itt két olyan barátnőmre gondolt, akik nagyon ritkán tudnak csak eljönni hozzánk, de Gerivel szoktak Ők is jönni... de Levi emlékezett Rájuk! Úgyhogy kedves Móni és Edina, szeretettel várunk Titeket is!!!

Nos, a fiúk jöttek, és Levikém boldog volt. Bevonták ugyanis egy "felnőtt játékba", amit mindketten elhivatottan űznek. A neve: Planking. Először én sem láttam értelmét, de ha az ember megérti, vicces. Röviden: bárhol, bármikor egy bizonyos hasaló pózban felfekszel valahova. Legyen az két szék támlája, pad a Normafánál, buszmegálló teteje... nálunk a szőnyegen csináltak csoportos Plankingot:)! Levikémet is bevonták, aki egyből megértette, hogy mi a lényeg. Csak Enikő kukucskált:D:D:D

Levi viszont gyönyörűen tartja a kezét, lábát, fejét! A Mester is büszke Rá:D:D:D!

Levi még az is kikönyörögte, hogy Geri fürödjön vele... :D:D:D Nem mondom, hogy Ő lesz a babysitterünk!!!

:D:D:D Elég rosszul sikerült kép ez, de pont ezért vicces:)! ... El kell mondanom, hogy Geri és Levi imádják egymást:)! 

Szép napot Nektek és kellemes hétvégét! Puszi!

1 komment

Híreink - 2011.07.18.

2011.07.18. 23:41

szerző: Bonci

Sziasztok!

Mostanában akadnak nehezebb napjaim, ugyanis a két gyermekem egyszerre csak elkezdett rosszalkodni... Az egyik legrosszabb napomon leültem és összeírtam mindent:

Encuskánkat aznap vagy harmincszor kellett kimentenem a kanapé alól... ahogy lerakom, már gurul, kúszik, halad is vissza alá:). Kétszer úgy beszorult, hogy a kanapét kellett leszednem róla (Mivel meztelen volt, az izzadt kis bőre tapadt a parkettához).
Elkezdte a kedvenc virágomat is piszkálni. Levire elég volt anno háromszor rászólni, többé felé sem nézett. Enikőt napokig győzködtem, és mindig visszatért hozzá. Legutóbb a kezében volt két darab egy levélből. A harmadik darab a szájában volt és a kis fogaival küzdött érte, nem akarta, hogy kivegyem a szájából. Volt nagy sírás, mire megszereztem.
A papucs-evésről már írtam az előző levélben. Azt is írtam, hogy ha egyszer kipróbál valamit, többé nem izgatja. A játékaira legalábbis ráun egy alkalommal. A papucsra nem... továbbra is tart az imádat.
Múlt csütörtökön még egy újdonságot észrevettem: az erkély ajtóban magát nézegeti, tapogatja, nyalogatja... újabb felület, amit rendszeresen és gyakran kell tisztítanom:)!
Ha nem ér el az ajtóhoz, megteszi egy DVD tok is. Addig küzd, míg kiveszi és kiborítja a tévé szekrény aljában lévő rattan kosarat és vesz belőle egy tokot, azt rágcsálja...

Levikénk sem piskóta, bár az Ő rosszalkodása nem is kifejezetten rosszalkodás, csak látja, hogy mennyire fejlődik Enci, így bátrabban játszik vele.
Egyik nap, Enci hason játszott. Levi szerette volna, hogy lefeküdjön teljesen, de nem tudta lenyomni a fejét, így ráült:(.
Egy másik alkalommal, a tévét nézte, Enci gőgicsélt, beszélgetett. Levi, gondolta döcögteti a fenekét, hogy csendben maradjon, de nem hajolt le hozzá, hanem a lábával rugdosta Enikő fenekét.
Időnként nekem szeretne segíteni, és Enikőt megregulázza. Ha messze mászik, Ő akarja visszavinni a helyére, a játszószőnyegre. Ez elég furán szokott kijönni:
- a lábánál fogva húzza vissza a nappaliba. (rászóltam, hogy ez fáj Encinek, mert a hátát húzza a kövön)
- szőnyeggel együtt húzta vissza a nappaliba. (újra rászóltam, hogy egyáltalán ne húzza a lábánál fogva, mert az is fáj Neki)
- benyúlt Enikő hónija alá és felemelte, úgy cipelte a szőnyegre!!!!! A 14,5 kilójával a 8 kilós Encit!!!!!!! Amikor meglátott engem (és gondolom a tekintetemet) hirtelen elengedte Enikőt, aki így szó szerint pofira esett...

Nem győzöm mondogatni Neki, hogy mit nem szabad Encivel csinálnia, de mindig kitalál valami újat:)! Értem én, hogy csak játszani és foglalkozni szeretne a kis Húgával... eljutottam oda, hogy már én várom az ovit:D! Meg az is eszembe jutott már párszor, hogy Encus igazán stramm kis csaj lesz, mert ezeket szinte szó nélkül tűri, még vigyorog is Levire! És arra is szoktam gondolni, hogy rosszabb lenne, ha Levi nem foglalkozna a tesóval.

Azért az esetek nagy többségében édesen játszik vele. Például megfigyeltem már azt, hogy amikor valami játékot elvesz Enikőtől, mert sajnálja, vagy Ő akar játszani vele, akkor előbb visz egy másikat Encusnak és utána veszi el a tiltottat! 

Engem is sokat utánoz, például, amikor Enikőt hintáztattam, utána Levi addig ringatta, míg el nem aludt:)!

Enikő édesen szuszókált a hintában.

Amikor meg Enikő az erkély ajtóval játszik, Levi is ott terem és integet meg bohóckodik neki az üveg másik feléről!

Hétvégére lementünk Tárkányra. Egyik éjjel hatalmas vihar volt, villámokkal és nagyon sok és közeli dörgéssel. Én természetesen egy szemhunyásnyit nem aludtam, hogy a gyerekekhez odaérjek egy pillanat alatt, ha felsírnak. A gyerekek egész éjjel édesen aludtak. :) Reggel Anya mosott kaki volt, Levi meg teljesen kipihent és tettre kész:
"-Anya! Most nem tudok jeggejizni, meet ki kejj mennem a Imimami udvajába, je kejj vágnom a füvet. Nnnna, szijjjaaaa!"
- Oké, de előbb egyél és majd reggeli után menjél ki!
"-De most nem éjek já, dógoznom kejj!!! Mennem kejj dógozni!"
:D

A hétvégén nem nagyon gyűjtöttem jegyzetet és képek is elvétve készültek, de azért párat tudok mutatni:)!

Dédiéknél meszelés volt, ahonnan Levi sem hiányozhatott, SŐT, Ő is ecsetet ragadott!

Azért kicsit játszott is, egy kis csigát kiénekelt a házából:D!

Enikőt pedig apucika tanította repülni:D!

A határban már javában folyik az aratás. Levit ki kellett vinni kombájnt nézni! 

Szerencséjére ismerős volt a sofőr, így Ő is beülhetett!

Még vezethette is! Tolatott:)!

És egy kicsit az aratásból is kivette a részét:)!

Ma a játszótéren az egyik Anyukának magyarázta, hogy ha ezt a (képzeletbeli) gombot megnyomja a triciklijén, akkor hátul az adapter mit csinál... Anyuka nem értette! Keresete a gombokat a bicajon:D! 

Délelőtt mese nézés is volt, régi kedvence, a Mirr Murr került elő. Az egyik részben Bóbica gyakoroltatja a hangképzést: lalalalalala. Levikém teli torokból énekelte vele:
"-Jajajajajaja ja ja ja ja jajajaaaaaaaaaa!"
:D Az a fránya "L" betű még nem megy, pedig sokat próbálkozik! Egyre többször észrevesszük, hogy a "J" helyett próbál "L"-t mondani:), rendszerint így:
"-Májjjjjjna. Bájjjjjjjna. Jjjjjjogujt." (málna, bálna, joghurt:D)

Este, mikot Apa hazaér tmunkából, volt nagy boldogság! Levi úgy fogadta, hogy:
"-Milyen koján megjöttéj! A Enikő máj tíz ójája jáccik anya józsaszín papucsávaj! Kéne vajami, ami fejvidittya a Enikőt... Gyeje közejebb, Enikő hagy nézzen meg téged jobban!!!!" (tíz órája játszik... kéne valami, ami felvidítja)

Ma történt az is, hogy Enikőt leültettem a szőnyegre, de eldőlt. Apucika tett mögé egy párnát, hogy ne üsse meg magát. Levi is segíteni szeretett volna, így, körberakta Enikőt párnákkal!!!

Este a pucér félórában is aranyosan játszott Enikővel. Puszilgatta, "szájpukizta", hozzábújt. Encus imádja, amikor Levi így játszik vele!

Sőt, ma először Levike anyucika módszerével csikizte Encit, aki hatalmasakat kacagott neki!!!

Szép napokat Nektek, puszi!!!

5 komment

süti beállítások módosítása