Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Híreink - 2011.08.18.

2011.08.18. 22:19

szerző: Bonci

Sziasztok!

Tíz napja nem jelentkeztem, szerintem ilyen hosszú kihagyása még nem is volt Anyucikának:(. A statisztikámat elnézve, a lelkesedésetek nem lankadt, továbbra is sokan látogattátok az oldalamat és olvasgattatok is leveleket, úgyhogy köszönöm a kitartást! Most összeszedtem magamat és írok Nektek:). A hosszú szünetnek sok oka van, a legtöbb örömteli: merthogy olyan "sűrűn" élünk, hogy minden napra jutott valaki, valami. A család és a barátok jöttek mentek esténként, én is mentem (Szigetre!!!:D és Lagziba:D) és sajna volt egy kis náthám is, amit ki akartam pihenni, mielőtt komolyra fordul, úgyhogy végül is igazoltan voltam távol:)!

Ma nincs olyan sok dolgom, és a család is korán elment, így leültem és átnéztem és kiválogattam az elmúlt tíz napi képeket! Tök jó hetünk volt, pedig a csütörtöktől vasárnapig nem volt nálam a kis gépem:(.

A mesémet egy nagy hírrel kezdem, Levike végre választhatott jelet az Oviban. Sajnos nem a kezdés időpontjában érkeztünk, hanem a végére így erősen a maradékok jutottak. Levi egyedül választott, minden befolyás nélkül (ott sem voltam), és a létra, alma, körte, szilva, házikó, lufi... közül legizgalmasabbnak a KIFLI-t találta, így azt választotta... nem is értem. Pont az én nagyétkű fiam választ kaját... Na, mindegy, jó lesz, ha mielőbb megtanítom kiflit rajzolni:)!

Levi egyre vagányabb. Eddig sem volt gond vele, de most kezdi távolabbra tolni a kis határvonalait. Például az állatkertben, a Gundel teraszon, odament a pincérnőhöz és megkérdezte:
"-Eenézést! Hoj jehet itt kakíni???" (Hol lehet itt kakilni?) :D:D:D Azóta már a Takko-ban is megkérdezte az eladótól! Mondtam Neki, hogy először tőlem kérdezzen ilyet, úgyis én megyek vele wc-re:)! 
A fagyizóban egyik nap, miután leültünk megenni a fagyit, beszéltünk róla, hogy Encusnak is hozhattam volna egy tölcsért eszegetni... erre Levi odament a fagyisbácsihoz:
"-Kéjek egy tőcséjt a Enikőnek!" :D - és már hozta is és adta a kis tesója kezébe:D:D:D!
A piacon, mikor ott ebédeltünk sült kolbászt (a kedvence!), mikor végeztünk, odaállt a pult alá és bekiabálta:
"-Köszönöm az ebédet!!!" :D 
Mondanom sem kell, mindenhol imádják Őt:)! Mi meg nagyon büszkék vagyunk rá:)! 

Encusunk nem sokat változott a tíz nap alatt, még mindig négy fogacskája van és még mindig nem mászik, csak kúszik. Azt viszont (a kúszást) a mesteri fokozatra fejlesztette, olyan gyors, mint anno Levi mászva:)! A lakásnak egyre nagyobb részét felfedezi lassan, már az előszobával ismerkedik, ha nem veszem észre merre tart. És egy probléma, amit Levinél nem észleltünk, Enikőnél viszont már megtettem az óvintézkedéseket: a két kicsi lyuk a konnektorban:(! Encus tényleg egy csendes rosszaság, ahogy Apucika egyszer találóan megjegyezte:)! 

Leviről azt elfelejtettem írni, hogy kezdi megosztani a játékait, "dicsekedni" velük. Tegnap például Liliért mentünk a oviba, és Levinek feltétlenül el kellett hoznia az új kék tratorját magával. De, hogy Lili se unatkozzon addig, Neki meg elvitte a piros trakit. Mindkettőt beletette a kis (szőrös) hátizsákjába és cipelte egész úton a 30 fok melegben! Az oviban aztán, amint találkoztak, lekapta a hátizsákját és vette volna elő a játékokat. Sajnos Lili már nagylány, és a többiek előtt nem akart játszani Levivel, de Ő nem adta fel, és amíg Lili bent átöltözött, addig a kis traktorokat kitette az ovis padra és csalta oda Lilit játszani:)! Annyira édes volt, hogy a szívem szakadt meg, amiért Lili a többi (nagy) gyerek előtt nem játszott Levivel. Ő meg fel sem fogta, lelkesen mutogatta a kis traktorokat! Hát, a gyerekek így működnek. Két év, és Levinek is ciki lesz egy kisebb gyerekkel játszani:)! 
Az érzékeny lelkűek kedvéért megírom, hogy a fagyizóban már játszott Levivel Lilike, sőt, este itthon nagy vircsaft volt és még itt is kellett vacsiznia a kis barátnőnek!

Levinek vannak vele egykorú barátnői is, sőt, olyanok is, akiket még a traktorok is érdekelnek! A játszótéren Amirát csábította a "munkagépek" könyvvel, és Amira boldogan olvasgatott Levivel:D!

Encuskánk is közismert a játszón, vannak akik ki nem hagynák, hogy köszönjenek Neki is! Enikő pedig, mint egy kis hölgy, szégyenlősen mosolyogva félrefordul, és szinte zavarban van a "hódolók" előtt:D:D:D!

Amira nagyon szereti a körtáncokat, egyik nap minket is rávett egyre:D!

Az este végén a két gyereket alig lehetett hazacsalni. Kicsit le is maradtak, pusmogtak. Egyszer csak arra figyeltünk fel, hogy Levike előre siet Amirától és hangosan azt mondja:
"-Nem majadok itt egész északa!!!" :D:D:D

Levi továbbra is szeret Enikő körül segítgetni, szeret gondoskodni Róla. Egyik nap, míg én porszívóztam, betettem Encit a kis ágyba, Levi meg bekérte magát mellé. A porszívózás végeztével erre mentem be a szobába :)

Egyik este meglátogatta minket a barátaink, a blogról híres/hírhedté vált Geriék:)! (A közök fürdőzés óta minden ismerősöm tudja, ki az a Geri:D:D:D) A következő képekkel Geri hírnevét szeretném rendbe hozni. Szokott Ő játszani is Levikémmel!

Párna csatáztak is:

SŐT! Mire észrevettük, újra eltűntek együtt a fürdőszobában :D és Levinek már készült is az igazi sünihaj!!! Bizony! Élete első zselézése volt!!!

Tomiék egy új barátot is hoztak magukkal, akit most ismertünk meg. Levi egyszer csak elkezdte Jozsdás (Rozsdás) - nak hívni, és onnan kezdve mindenki így szólította. (Másnap a Szigeten is így mutatkozott be mindenkinek, úgyhogy Ő is elégedett volt a névválasztással:D:D:D)
Másnap kérdeztem Levitől, hogy miért hívta így őt? A válasz egyszerű volt:
"-Hát, meet jozsdás. A 'angja...." - (hangja) és tényleg, Rozsdásnak kicsit rekedtes hangja van:D! 
Rozsdás hamar belopta magát Levi szívébe, mert nagyon tudott vele játszani:D!

Az este végén Levi fáradtan, de boldogan búcsúzott a barátaitól:D!

Levi és Enikő szeretetéről készült ez a kép. Imádom őket!!!

A játszón elég sokat vagyunk Amiráékkal, akit Levi már Ami-nak és Amim-nak hív:)! Egyik nap elbújtak és ott susmorogtak a homokozó mögött hasalva:)! Nem tudom, milyen kis titkaik lehetnek:D! 

Fagyizni is gyakran járunk együtt!

Levi sokat segít itthon nekem. Ezt már sokszor írtam, de most még engem is meglepett. Egyik nap porszívózás közben kérte, hogy segíthessen! Ezt mindig kéri, ilyenkor a takarítás végén odaadom Neki a porszívó csövet, azzal játszik egy ideig. De most kérte, hogy kapcsoljam is be a porszívót! És makulátlanra porszívózta a teraszt!!!

Nagyon alaposan, az összes muskátli virágszirmot kiszedte a sarkokból is, ahogy tőlem látta!!! Levetette a fejet a cső végéről! Azóta minden délelőtt ez a dolga:)! Leveri a muskátlim összes száraz virágját és összeporszívózza!

Új hobbiját is sokat gyakorolja, már nem is kérdezi, hogy játszhat-e vele, csak előveszi a fényképező gépemet és kattintgat! Így találtam ma a képek letöltésekor vagy 15 képet az új kis traktorról, 5-6 darabot Enikő szeméről-fejéről-füléről, és párat Levi lábáról:D:D:D!

Már írtam, hogy egyik nap velünk volt Lilike, aki imádja a plüssöket! ennyire:D

A nagy játék és vacsora után mesét is néztek. Minden gyerek egyforma, ha mesét néz!!! :D

Levi el is fáradt aznap, miután Lili hazament, szó szerint kidőlve nézte a mese végét!!!

Ennyit sikerült kiválogatnom Nektek mára, de megígérem, hogy a következő napokban kicsit szorgalmasabb leszek:)! 

Szép napokat Nektek és puszi!!!
 

3 komment

süti beállítások módosítása