Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Sziasztok!

Hétvégén Tárkányon voltunk. Kivételesen a gyerekek is egész jól voltak és még az idő is szép volt. Levike sokat volt kint a levegőn, szombaton délelőtt például Tiborral és Apucikával ment el a szőlőbe. Jó szokásához híven segített amiben tudott... most épp hordót mosni:)!

 

Megzabálom, annyira édes:D! Olyan büszke vagyok Rá, milyen segítőkész, aranyos:)! És még nincs négy éves:)! Imádom!!!

 

Szép napot Nektek, puszi!

2 komment

Híreink - 2012.01.24.

2012.01.24. 23:18

szerző: Bonci

Sziasztok!

Azt hallottam a rádióban, hogy január 24. az év legrosszabb, legdepisebb napja, mert Karácsony már, a tavasz pedig még messze van. Háát, szerencsére az én napom tökéletes volt:)!

Először is le kell írnom, hogy ma a munkahelyemen voltam (csak látogatni, nem megyek még vissza:D) és két új rendszeres olvasóról is tudomást szereztem és mindkettőjüknek nagyon örülök, úgyhogy engedjetek meg egy személyes üzit: puszi Branó és Móni! :)

A gyerekek is tündériek voltak ma. Bár, Levikémnek volt miért tekerni, ugyanis tegnap megkapta eddigi élete legnagyobb büntijét:), halmozott és direkt rosszalkodás miatt:D. Történt ugyanis, hogy nem aludt az oviban. Aztán meg Erzsi mamáénál voltunk és Levire többször rá kellett szólnom, hogy ezt, vagy azt a játékot ne vegye a szájába (mostanában ezzel küzdünk, hogy ne rágcsáljon mindenhol-mindent <pl. oviban>, mert nem túl egészséges). A bili akkor kezdett kidőlni, amikor mese nézés közben a kezében tartott DVD tokot kezdte el fel-le nyalogatni, mint egy fagyit. Rászóltam. Amikor másodszor csinálta, erélyesen rászóltam és a szájára ütöttem. Erre a nagyságos úr odaült a kanapé szélére és Erzsi mama virágjának a levelét kezdte el rágcsálni. Na, itt takarodót fújtam és elindultunk haza. Anyuéknál a lépcsőházban találkoztunk egy kedves szomszéddal, aki imádja Leviéket és el is kezdte Őt dicsérni, milyen szép, de jó az overálja... Erre Levi tök csúnyán válaszolt, hogy Ő nem is szép... Az utcán rászóltam, hogy most már elég ebből a csúnya viselkedésből! Mi volt a válasza:??? "-Akkoj én meg nem figyejek jád..."  - és fogta magát és előrébb ment pár lépéssel, de folyton nézelődött hátra, hogy nehogy utolérjem. Az egyik kereszteződésnél megállt, és várta, hogy odaérjek és megfogjam a kezét (mert a dac ellenére nem megy át úttesten anélkül, hogy fognánk a kezét:D), de én elkanyarodtam és sétáltam tovább Enikővel. Hallottam susogni az overált, ahogy szalad utánam, és mondogatta: "Anya! Anya!" Én sem figyeltem Rá. Ekkor odafutott és megfogta a babakocsit, és mondogatta: Anya, anya, anya... nem figyeltem Rá. Átmentünk egy úttesten (fogta a babakocsit) és a zebránál megálltunk, mert piros volt a lámpa. Szegénykém eddig bírta, és itt feladta:
"-Anya! Bocsánatot kéjek! Ne hajaguggy!"
- Miért kérsz bocsánatot?
"-Meet a mamáéknáj nyajtam a fijmet és jágcsájtam a vijágot!"
:D:D:D
Megöleltem és mondtam, hogy oké, de attól, hogy bocsánatot kért, még lesz büntetés.
Hazáig be nem állt a szája:
"-Milyen szép a Enikő sapkája!"
"-Nézd Anya, milyen ügyesen átugjottam a tócsát?"
"-Játodd, milyen ügyesen fogom a babakocsit?" ....
Itthon folytatódott a kuncsorgás:
"-Jevettem egyedüj a kesztyűmet és össze is gubacsojtam."
"-Milyen szép baba vagy Enikő! És szép a púcsid is!"
"-Jevettem az ovejájt, most veszek fej mackót, jó???" ....
Értettem én, hogy mit szeretne, de nem engedhettem. Leültettem és elmondtam, hogy nagyon szomorú vagyok a viselkedése miatt. És nagyon bánt, hogy nem figyelt rám, és otthagyott az utcán. És sajnos büntit kell adnom, amiért direkt nyalogatta a tokot és rágta a virágot. A bünti az volt, hogy este nem olvasok mesét, nem énekelek és Apa sem mondhat mesét.
Este vacsi közben megkérdezte:
"-Anya, bajátok vagyunk?"
- Miért nem voltunk?
"-Nem, meet a Mamáéknáj nyaatam a fijmet és jágcsájtam a vijágot."
- Barátok lehetünk, de én az anyukád is vagyok!
"-Jegyünk bajátok is, meet én szejetjek..." :D:D:D
Este leraktuk Enikőt és a nappaliban leültünk Levivel, és újra megkérdeztük, emlékszik-e, hogy miért nincs mese... emlékezett, elmondta, megölelt minket és egy zokszó nélkül ment aludni. Még az ajtót is becsukta maga mögött és egyszer sem jött ki, hanem elaludt.

Ez így leírva elég szigorú, de ma egy angyalka volt a kisfiúnk! Reggel mosolyogva ébredt, jókedvű volt, édes, aranyos, bújós... nyoma sem volt a tegnapi kis hisztizsáknak:). Azért írtam le ezt, mert nem akarom úgy lefesteni magunkat, hogy az élet nálunk csupa rózsaszín. Bizony vannak nehezebb dolgok is.

Enci ma nagyon édes volt, folyton a tükörképét nézegeti, puszilgatja! Illetve nyalogatja, mert még így ad puszit:). Ablakpucolóból elég sok fogy mostanában....

3  02.jpg

Tud könyörögni is! Ki tud ellenállni ennek az arcnak???
"-Vegyél fel!"

3  03.jpg

Levike meg kérte, hogy kicsit nézhesse a Minimaxot. Amikor bekapcsoltuk a Barbie ment, erre közölte, "ez jányos mese", de azért így nézte végig:D:D:D

3  01.jpg

Levi már az oviban is jó volt, aludt is. Hazaérve kért a "fincsi muffinbój" uzsira, aztán Enikő maradékát is megette, és kunyizott az én almámból is! Kérdeztem Tőle, hogy ha ilyen sokat eszik uzsira, mit fog enni vacsira?
"-Mit? Hát föjemejem a jábam és megeszem..."
:D:D:D

Enikő is kunyizott, Ő Levikémet környékezte meg:D

3  04.jpg

Később nekiálltunk festeni, mert Levinek megígértem pár napja. Enikő addig-addig nyöszörgött, míg Neki is engedtem:)! Olyan boldog volt!

3  05.jpg

Nagyon belejött a maszatolásba:)... legalábbis magát elég rendesen összekente! De nagyon élvezte!!!

3  06.jpg

Levike pedig megint csak meglepett, annyira ügyes volt!
"-Nézd Anya! Hájomszín kombájnok. Olyan, mint a szivájvány..."

3  07.jpg

Aztán teljesen egyedül is festett egy kombájnt és egy traktort. Gyakorlott szeműeknek egész szép:D!

3  08.jpg

Encikével is elég szépen eljátszottak. De, amikor nagy lett a csend, rájuk néztem. Nna, már tudom, hogy terjednek nálunk a bacilusok!

3  09.jpg

Amikor Apa is hazaért, jót játszottak a gyerekszobában. Levike "szerelő" volt és megcsinálta nekem a fiókot:D! Aztán használati útmutatót is mellékelt vacsi közben (szerencsémre ott volt velem a füzetem, így jegyzeteltem:D:D:D):
"-Majd óvatosan nyissad ki Enikő juhás fiókját, mejt lyukas vojt. Azt játtam, hogy sajnos baj vojt veje, ekkoja lyuk vojt jajta (kitárta a kezét), de bevejtem szöggej és megnéztem, hogy máj jó-e... máj jó."

3  10.jpg

Elmesélte vacsi közben az is, hogy
"-...és képzejd, csúszdáztunk!!! ... Apa is eebíjt engem, meg én is eebíjtam Apát! És TÖK JÓ vojt!!!"
??? (ismeritek a testcsúszdát???)

Kérdezgettük az oviról (néha meglepő dolgokat mond el....), és hogy kivel játszott az udvaron. Láttam ugyanis, hogy megint a nagycsoportos lányok felé somfordált, mert Erzsi mamáéknál voltunk fent és odalátni az ovi udvarra...
- Ücsörögtél a padon? Játszottál ott valakivel?
"-A fehéj kabátos jánnyaj és nem is tudom ki a neve..."
- Nagycsoportos?
"-Aha!" - és téma lezárva... :D:D:D Elég vagány a kicsim:D:D:D!

Ma este már volt mese, ének, Apa-mese... De előtte lefotóztam, hogy néz ki egy igazi kisfiú ágya:D! Munkagépes díszpárna, betonkeverős-darus-markolós ágynemű, Bob mesteres pizsama csibészes mosollyal.... és az elmaradhatatlan Cicuska a sarokban:D!

3  11.jpg

Szép napot Nektek! Puszi!

1 komment

süti beállítások módosítása