Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Híreink - 2012.02.07.

2012.02.07. 22:54

szerző: Bonci

Sziasztok!

Annak, hogy régen nem jelentkeztem, van oka... nem akartam megint úgy kezdeni a levelemet, hogy "sajnos újra betegek vagyunk..." SZÓVAL:
Újra jól vagyunk:)! Levike ma volt oviban és Enikőnek sincs láza napok óta:)!

Sőt! Enikőnek kibújt a 9. foga!!! Az A-J-4-es 2012.02.01-én. Még nem teljes felülettel, de napról napra jobban érezni és látni:)! Ha már Encivel kezdtem a mesélést, elmondom nagy bánatomat is. A szeme sajnos egyre messzebb van a kéktől:(. Néha szürke, néha barna, néha zöld... a fényviszonyoktól függ. Nem tudom, mi lesz belőle. Az viszont biztos, hogy - szemszíntől függetlenül - gyönyörűséges:D:D:D!

9 08.jpg

Levikémnek meg a kis hullám-szeplőivel nem tudok betelni, úgyhogy ide is beszúrok egy képet, amin meg Ő gyönyörűséges:)!

9 09.jpg

Szinte le sem merem írni, hogy nálunk is megvolt az idei tél első havazása:D! Sajnos pont akkor, mikor mindketten lázasak voltak, úgyhogy nem mehettünk le:(. Itthon próbáltuk lekötni a gyerekeket és lehetőleg messze tartani Őket az ablaktól:)! Levivel játszottunk zöldségest:)! Néha Ő volt az árus, néha a vevő:), akire Apucika rá akart sózni mindent:D

9 01.jpg

Végül szatyor nélkül, de boldogan távozott a piacról:D:D:D

9 02.jpg

Később Traktor boltot is nyitott:)!

9 06.jpg

Orvosost is játszottunk... Apucika szurit kapott, mert piros volt a torka, nekem meg a fülemmel volt baj:D:D:D (innen látni, hogy Neki mi a baja:D):
"-Háát, itt nagyon sok a füjzsíj... egész nap kejj beje csiki-csöpi!" :D
A csiki-csöpi az olaj, ami csikizi csöppentés közben:)!

Színezett is, méghozzá nagyon ügyesen!!!

9 03.jpg

Puszilgatta a Tesikét:)!

9 07.jpg

Később kombájnozott:
"-Anya! Játeszed a kombájn adaptejt az utánfutója??? .... köszi.... nnaa, mennyéj főzögetni!" :D:D:D

Enikő délután felfedezte a havat az erkélyen:)! A jól összetapogatott ajtó mögül nézegette:)!

9 04.jpg

Levikémmel este a kaleidoszkópos játékunkat játszottuk, amikor egyikünk teker egy szép képet és megmutatja a másiknak... nem egy elmés játék, de Levikét nagyon leköti:)! Én is imádom:)!

9 05.jpg

Most pedig egy kis oktatás következik kezdőknek... Levi így magyarázta a tesómnak, hogyan kell fogat mosni:
"-Ejőszöj is ejőveszed a fogkémet, aztán a fokkefét. Aztán jecsavajod a kupakot és ide teszed. Aztán nyomsz fokkémet és utána ideteszed a fokkefét. És jácsavajod a kupakot. Utána visszateszed a fogkémet és mosod a fogad. Megnézed???"

Sajnos a betegséggel étvágytalanság is járt. Egyik nap Levi alig evett valamit és a vacsorát is csak tologatta ide-oda. Rászóltam, hogy egyen végre rendesen...
"-Anya! Vajami finom ijjatot éjzek!"
- A sajtos-szalámis szendvicsedét???
"-Nem ezt." - rámutat a szendvicsére.
"-Nem ezt." - rámutat Enikőére.
"-Nem azt!" - az enyémre mutat.
"-Tudod mit éjzek? Vajami fincsit... TÚJÓJUDIT!!!" - végül azt sem ette meg:(.

Levi gyerekülése itthon van, mert mosnom kellett. Levike abból nézi a tévét:)!

9 10.jpg

Nagyon büszke vagyok Levire, ugyanis van egy négyes puzzle-ja, és mind a négy kirakni való össze volt keverve. Kiszórta őket a padlóra és mind a négyet szépen sorban kirakta!!!

9 11.jpg

Enikő tegnap este el volt kényeztetve:), hintáztatták alvás előtt:D!

9 12.jpg

Ma, Levi már oviban volt. Enikő mellett könnyebb nekilátnom takarítani, csak be kell tennem Őt a járókába. A porszívó hangja ilyen hatással van Rá:D!

9 13.jpg

Encihez (bár szerintem minden gyerekhez) van egy szabályom. Ha nagy a csend, mennem kell körülnézni, hogy mit rosszalkodik. Ma édes "pá-pá"-val várt:D:D:D! És csak csücsült-csücsült!

9 14.jpg

Levike ma nézte a Csip-csup csodákat. Ismeritek a dalszöveget? : "Hogyha érdekel a rejtelem, ebbe a mesébe gyere velem!" Levi kiabálta:
"-IGEN! Éjdekej a jejtejem!!!" :D

Kalán néni annyira a szívéhez nőtt, hogy ma este a tévében (is) néztünk esti mesét. Olyan jó, hogy már mindketten ilyen kis bújósak:)!

9 15.jpg

Szép napokat Nektek, puszi!

1 komment

süti beállítások módosítása