Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Híreink - 2012.04.19.

2012.04.19. 23:37

szerző: Bonci

Sziasztok!

Végre van gépünk:)! Még nincs teljesen kész a lakás, de ma este szakítottam időt egy levélre, ugyanis tegnap Apucika és Anyucika is volt oviban Levivel, és olyan jól éreztük magunkat, hogy muszáj élménybeszámolót tartanom:)!

Már egy hete ki van írva, hogy nyílt nap lesz, amikor a szülők beülhetnek pár órára a terembe és megnézhetik a csemetéket "munka" közben! Mind a ketten nagyon váruk már, hogy mehessünk! Hármasban mentünk reggel oviba, ott aztán mindhárman átvettük a benti cipőt. Levike elment kezet mosni, mi pedig beültünk a fal mellé a kispadra:)!

Amikor Levi beért, megterített magának a reggelihez: vitt kistányért, poharat az asztalhoz. Elvett egy fél zsömlét és öntött magának teát a kis kancsóból. A zsömlét nem vajazta meg, csak natúr ette, ehhez képest a reggeli végére tiszta vaj volt a szája és az orra... nem tudjuk, hogy történt:)!

Reggeli után a kis konyhába vezetett az útja, ahol a kis lábasban főzött nekem répát és kukoricát, és oda is hozta, hogy egyem meg.

04 13.jpg

Aztán elment bevásárolni a kis bevásárló kocsival, vett sok zöldséget-gyümölcsöt:) (mint én a piacon:D). Kicsit produkálta magát nekünk, aztán talált egy kormányt az egyik polcon és megkérdezte Zsuzsa nénit, játszhat-e buszosat? Megengedték Neki, úgyhogy letette a kormányt és székekből elkezdett buszt építeni:)! Mire végzett, sajnos az egyik kisfiú beült a sofőr ülésbe és nem engedte oda Levit, de kivárta a sorát:) és a végén Ő is vezette a buszt:)!

04 12.jpg

Később Ági néni elővett egy kockás takarót és halkan elkezdett énekelni:
"Ki játszik ilyet? Majd megmondom milyet!"
Közben a takarót a szőnyegre terítette és elkezdet köré seregleni a gyerekek! A végén mindenki hangosan énekelte: "ki játszik ilyet?...."

A takarót szépen körbeülték és Ági néni a közepén gyújtott egy mécsest, és elkezdett mesét mondani. Eleinte csak egy-két gyerek, a végén pedig az összes bekapcsolódott a mesébe és együtt mondták:
"Unoka húzta Anyókát, Anyóka húzta Apókát, Apóka húzta répát. Húúúzták, húúúzták, ráncigálták, de nem akart kijönni!!!" :D:D:D

04 11.jpg

Biztos Ti is emlékeztek erre a mesére:)! A mese végén Ági néni megkérdezte, kik is szerepeltek a mesében??? A gyerekek hangosan kiabálták be a szereplőket:), Ági néni meg osztogatta a fejdíszeket és osztotta a szerepeket, ugyanis a gyerekek eljátszották a mesét (aki nem volt szereplő, az is ott ült a többiek körül és mondta a mesét:D)!!! Levikém lett a Répa :D!

04 01.jpg

A többiek "Húúzták, húzták, ráncigálták", de nem adta meg magát:D:D:D!

04 02.jpg

Miután kétszer is eljátszották, Zsuzsa néni megrázott egy csengettyűt! Erre felbolydult a méhkas:D, minden gyerek ezerrel elkezdett rendet rakni! Egy perc alatt pikkpakk rend lett! Mindenki leült körbe a szőnyegen és várták, hogy most mi lesz:)!

Zsuzsa néni megkérte Őket, hogy hozzanak maguknak egy kis széket és hozzák a tornazsákjukat is, mert következik a tesióra!!!! A szülőket átterelték a tornaterembe, hogy ott várjuk a gyerekeket a padokon ülve. Én még fotóztam Levikémet, aki rám szólt:
"-Mennyéj a tojnatejembe, ott fogunk tajájkozni!!!" - úgyhogy átballagtam:).

04 04.jpg

Egyszer csak hangos csipogást hallottunk a folyosóról, és megérkeztek a Kiscsibék!!! Egyenként beszaladtak és mindenki leült a padokra! Zsuzsa néni bejött utánunk és kiosztott mindenkinek egy karszalagot, amit a jobb kezükre kellett húzni! Eszerint csinálták a bal és jobb oldalas játékokat:)! Aztán kérte, hogy álljanak a vonalra és a gyerekek szépen felsorakoztak:)!

04 05.jpg

Nagyon sok aranyos játékot játszottak, például a színes-futkosót: A gyerekek szaladtak körbe-körbe, és amikor Zsuzsa néni elkiáltotta magát: "piros", mindenkinek le kellett guggolnia, ha azt kiáltotta: "kék", fél lábra kellett állni, ha "sárgát" mondott pedig le kellett hasalniuk:)!

04 10.jpg

Játszották a hegy-völgy játékot is, annak is ez  logikája.

Voltak sorjátékok is, amikor főleg egyensúlyozni kellett a kis gerendán és a bal, illetve jobb lábukkal lehetett csak rálépni.

04 08.jpg

Aztán a gyerekek Pillangók voltak: mindenki kapott egy-egy színes babzsákot és szaladgáltak vele. Az Óvónénik letettek színes ugróköteleket és minden pillangónak a saját színébe kellett beülni, ha "eleredt az eső":)! Levike kék volt:)!

A babzsákokkal játszottak egyensúlyozós játékot is, a fejükön tartva kellett bal, majd jobb lábon állniuk, meg váltogatni is kellett a lábukat:)!

04 06.jpg

Aztán letették a zsákot és át kellett ugrani felette oda-vissza!

04 07.jpg

Végül Mókusokká alakultak és leült mindenki a maga babzsákjára. Zsuzsa néni elkiáltotta magát: "Mókusok ki a házból!" - erre minden gyerek hangos visítással felpattant és szaladgálni kezdett. Zsuzsa néni felkapott két zsákot és újra kiáltott: "Mókusok be a házba!" - erre aki-ahova tudott, lecsücsült egy babzsákra. Akinek nem jutott, az kiesett:)! Levike egész ügyes volt, de a negyedik körben Ő is babzsák nélkül maradt:(.

Ezután minden gyerek bedobta a karszalagját a kosárba és sorba álltak. Újra Kiscsibékké alakultak és hangosan csipogva visszavonultak a terembe átöltözni udvaros ruhába, mert kezdődött a játék a szabadban:)!

Sajnos a szülőknek eddig tartott a nap, de mi nagyon jól éreztük magunkat és nagyon jó volt látni Levikém külön kis világát:D!

Este Apucika hozott Levinek meglepetit:), egy Puzzle-t, amit ha nehezen is, de kirakott, szinte egyedül!

04 09.jpg

(Bocsi a képek minősége miatt, telefonnal készültek, mert nem tudom, hol van a fényképezőgépem:). Próbáltam PS-al javítani őket, ennyire futotta a tehetségemből!)

Apucika nem fotózott, hanem videózott a telefonjával, és összevágott Nektek egy kis filmet!

Levi egy napja az oviban:

Szép napokat Nektek, puszi!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anyucika.blog.hu/api/trackback/id/tr604461909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lizocska 2012.04.22. 17:13:09

Puszi az ügyes Levikémnek! Olyan nagy igyekezettel és ügyesen dolgozott! Sőt... FEGYELMEZETTEN! :-))

Tünci89 2012.04.23. 21:57:01

Annyira, de annyira ügyes, hogy arra nem is találok szavakat!Büszkék lehettek rá nagyon!!!! :) Pusza Nektek!

Bonci 2012.05.01. 21:59:55

@Tünci89:
Köszi Timcsi, büszkék is vagyunk!
süti beállítások módosítása