Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

2008.07.16-án kelt levelem

2010.07.07. 22:49

szerző: Bonci

Szia Mindenkinek! Eltelt pár hét, úgyhogy újra hallatok magunkról.
Először is köszönöm Kismama-Anyuka barátnőim válaszait a hozzátáplálásról.
Leviként egyenlőre csak tápszert eszik (meg rengeteg teát iszik), jövő héten lesz 4 hónapos (jó ég, máris???) akkortól fogjuk elkezdeni a gyümölcslevek ízlelését. A tápszert nem én akartam, de Levi két hónaposan úgy döntött, nem szopizik tovább (az én nagy bánatomra). 3 hónapos koráig sikerült kihúznunk anyatejjel az etetését, friss és fagyasztott formában, de sajnos kifogytak a készletek:( ! Azóta tápszerezzük, amit szerencsénkre simán elfogadott, semmi kiütés meg ilyenek és ízlik is neki (nem csoda, nekem is ízlik:) ). No, ennyit a kajáról!
Levikénk két hónapos kora óta, maga az Angyalka. Nagyon büszke vagyok rá. Ritkán sír, akkor okkal, amit ha kitalálunk, megoldódik minden gondja és újra mosolyog. Nagyon vidám, jókedvű baba! Sokat „játszik”, folyton jár keze-lába: egy kis-zokniját már ki is lyukasztotta a sarkánál, annyit dörzsizi. Már nézegeti a kezeit (jó pár hete), ezzel nagyon le tudja kötni magát:) ! A játszó-szőnyegen lévő kisdelfint is szeretni nézegetni, sőt, már meg-megütögeti, és tetszik neki, ha meglöki! Nagyokat nevet, sikongat, kurjongat! Néha egész mondatokat elmond babanyelven.
Éjjel sajnos még mindig kelünk hozzá, fürdés után alszik 4-5 órát, aztán 3 óránként eszik. Sajnos az étvágya nem az igazi, ezért a kevés kajára hamar megéhezik. De még emiatt sem panaszkodhatok, mert evés után (néha közben) azonnal alszik tovább.
Túl vagyunk az első „nyaralásokon” is. Nagyon szeret autóban utazni, amint beindítja Gábor/Gabi/Facsi az autót, elkezd figyelni, hogy most mi lesz, és amint elindulunk, szélesen vigyorog! Aztán 5 perc és mélyen alszik:) ! Voltunk már a Nagymamáéknál, ahol semmi gondunk Vele. És elvittük a Balcsira is, elvileg egy napra mentünk Barátokhoz, de kedves invitálásukra ott maradtunk éjszakára is, és Levikével ott sem volt gondunk. Egész nap (az árnyékban) pelusban nevetgélt, beszélgetett, elvolt Mindenkivel. Éjjel is jól aludt, nem zavarta az idegen hely.
Ha itthon vagyok Vele egyedül, akkor sincs semmi gondom, ha egyedül hagyom a kiságyban épp úgy elszórakozik, mintha én játszanék Vele. Így már teljes háztartást tudok vezetni, és végre újra sütök-főzök!!!
Hát, ennyit most magunkról! Írjatok Ti is nekünk, örülök minden sornak! És egyszer biztos lesz annyi időm is, hogy tudok egy-egy személyes, névre szóló levelet is írni Nektek, addig is sok puszi és kellemes napokat!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyucika.blog.hu/api/trackback/id/tr952137209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása