Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

2008.12.17-én kelt levelem

2010.07.07. 22:52

szerző: Bonci

Sziasztok!
Már régen írtam! Ennek nem az az oka, hogy extra sok tenni valóm van Levivel, hanem, hogy annyi minden változott, hogy nem is tudom, hol kezdjem a mesét! Már hetek óta (pontosan négy hete) ez tart vissza az írástól.
Jövő hétfőn már 9 hónapos lesz LeviBaba. Kis örökmozgó, nem tudom, mi lesz velem, ha elkezd mászni, pedig ez már nagyon közel van, mert már nagyon profi hasalásból, simán fekvőtámaszozik, négykézláb is sokat hintázik, és egyszer már tett pár mászó mozdulatot, kivételesen előre:) ! Merthogy a mászás hátrafelé már jól megy. Ennek következtében naponta többször kell kimentenem a kanapé alól, kisasztal alól, de volt már a tévészekrényben is:) - tervezzük, hogy ajtót tetetünk rá:) ! Egyébként is elég élénk a természete, sokat mocorog, még kaja közben sem áll le, folyton jár keze-lába.
A mászáson kívül komoly veszély még a fulladás. Folyamatosan van valami a szájában, akkor is, ha öklendezik tőle. A játékai már nem izgalmasak (pedig rengeteg van), finomabb Anya kávés kanala, az etetőszék karfája, a szőnyeg széle…. Már rég lemondtam a steril környezetről!
Ja, és van még egy közlekedési formája, ugyanis már szépen csücsül, így játszik a nappaliban a szőnyegén, és így is közlekedik, forog-halad minden felé. Ha kinéz magának valamit, azt már simán megszerzi! (Most épp a fogíny zsibbasztót eszegette, nem tudom, hogyan csavarta le a kupakot!!!) Próbálom szigorún kezelni a tilos dolgokat, és csak remélni tudom, hogy nem az lesz az első szava, hogy „naeztnemszabad!” Egyébként elég nehéz szigorúskodni Levivel, olyan pofikat tud vágni, hogy győzze az ember komoly arccal! Mindig az Unokatesóm szavai csengenek a fülembe: „Ne nézz a szemébe:) ”! Nagyon cseles Bébi ám, erre van egy jó sztorink: Egyik reggel felsírt, Facsi/Gábor/Gabi ment teáztatni, visszajött a hálóba, Levi újra sírt, mondtam, most megyek én, erre az Apa: Maradj, nincs semmi baja, csak CSALOGAT!!!!! :) Hihetetlen, de ez így van, Van egy kifejezetten „csalogatós” sírása! Ha ilyenkor felvesszük, elégedetten néz körbe! Ez komoly! Szerintem több esze van, mint gondolnánk!
Hangutánzásban is szépen fejlődik Baba, most épp a rocker korszakát éli, folyamatosan a WOÁWOÁWOÁÁÁÁ-t mondogatja, mély torokhangon. Ezzel úgy megerőlteti a kis hangszálait, hogy időnként köhécsel is, de aztán folytatja. A mamamama, papapa, babababa korszakon sajnos túl vagyunk, pedig én jobban szerettem. Ja, és a berregés folyamatos nagy kedvenc, bár mikor: reggel Anya mellé bújva az ágyba (itt minden nyálas lesz – Anya is), játék közben (itt is nyáltenger) és sajna evés közben: kajatenger! Próbálok szigorúan rászólni és ránézni, hogy tudja, ez rossz, de ilyenkor a „most mi rosszat tettem” nézésével megnevettet. Nem hiszem, hogy használ, hogy lebújok az etetőszék alá röhögni, mert a köpködés-berregés folytatódik… én meg takarítok, öltözök!
Kaja terén kicsit már javult a helyzet: már a húsos ételeket is megeszi, de főleg a Bébiételeket. Én nem tudok olyan íztelen kajákat csinálni, úgyhogy feladtam a harcot, és üveges kaját kap. Hihetetlen módon a tökfőzelék is bejön Neki, meg a bolognai spagetti (ennek örülök, mert mi is nagyon szeretjük az olasz konyhát). És az állandó kedvenc: a krémtúró! Tudom, hogy a Dokinéni szerint nem szabadna még tejtermékeket adni Levinek, de mi megszegtük a törvényt (igaz először csak véletlenül, mert nem tudtam, hogy a baba-tejbepapi is tejes) és Levikének semmi baja tőle!
A kis fogai még mindig csak ketten vannak! A fenti bal egyes is nagyon ki akar már jönni, szegény Babuska szenved tőle időnként, de még nincs áttörés:) ! De az alsó kettővel is nagyon cuki, főleg, ha panaszkodik, mert ilyenkor lebiggyeszti az alsó ajkát:) !
Ja, és túl vagyunk az első BULIJÁN!!! Kapott meghívót a Télapó ünnepségre, és természetesen el is mentünk! Nagyon jó Baba volt, Mindenkinek volt egy mosolya, a Mikulás is tetszett Neki, még a szakállát is meghúzgálta!!! Remélem, jövőre már dumál is Neki:) !
Na, mennem kell, mert a kis Örökmozgónk már hiányol! Ez a csalogatós sírás:) !
Puszi!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyucika.blog.hu/api/trackback/id/tr602137224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása