Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Híreink - 2010.08.24.

2010.08.24. 13:19

szerző: Bonci

Sziasztok!

Nehéz dolga van, egy blogot vezető Anyukának, hogy csak a tényleg érdekes dolgokat írja meg, mert történetek volnának tucat számra:)! Mondjuk a ma reggeli hisztit nem fogom részletezni, de tudnotok kell, hogy az is benne van a "Levi-csomag"-ban! Minden gyerek-csomagban vannak nehézségek is.

De a tegnapi alakítással eldicsekszem! Levikénk már magától és rendszeresen és rendesen használja a bilit... ha nincs rajta alsógatya, vagy bármi más nadrág. Arra ugyanis még azt érzékeli, hogy pelus, és mehet... egy-két csepp után eszébe jut, hogy visszatartani!, bilibe!, és szól és szalad is, de attól még mosnom kell.... hát, most már csak-csak elmaradnak ezek is. Szóval, tegnap ment minden a bilibe, kicsi és nagy dolog is. Este, mikor Hajni is itt volt velünk, Neki is bemutatta a nagydolgot bilibe:). Ahogy elkészült, nem is szólt, csak (ahogy tanultuk) felállt, lehajolt, és négy-kézlábon várta anyát... Hajni majd' megszakadt a nevetéstől (itt még csak majdnem:))! Anya jött, törölt, Levi futhatott játszani (továbbra is fél pucéran). Pár perc múlva, felmászott Apa ölébe, aki megjegyezte, hogy remélem már nem kakis a feneked... erre Levi lemászott az öléből, lemászott a kanapéról, megállt Apának háttal és lehajolt négy-kézlábra.... "Má nem kakis a fenekem!"- megjegyzéssel :D:D:D! Na, Hajni itt szakadt meg a nevetéstől! Levinek ez annyira tetszett, hogy közölte, "Hajnusnak is megmutatom!" és odament Ő elé is, és beterpesztve lehajolt :)! Itt már Anya is majd' bepipilt a nevetéstől, úgyhogy "Anyucikának is megmutatom!" és nekem is megmutatta...:D:D:D! 
Hát, még nem szégyenlős, azt biztos!

Az esti mesét már Ő maga választja ki minden este, tegnap a Thomast kellett olvasnom. Egyszer csak Levi elkezdi mondani:
"Sihuhuhu-sihuhuhuh, düböjög a mozdony,
(sihuhuhu-sihuhuh dübörög a mozdony)
fut a hegyen, fut a vögyön, fut a kici dmbon.

(fut a hegyen, fut a völgyön, fut a kicsi dombon)
Átpöfög a ajagúton, föjszajad a híggya,
(átpöfög az alagúton, felszalad a hídra)
Fenyő vijágező, pata paja hífja.
(fenyőerdő, virágmező, patakpartja hívja)
Sihuhuhu-sihuhuh jejassít a mozdony,

(sihuhuhu-sihuhuhu lelassít a mozdony)
Hasza éjünk facsojája, de jó újja otton!"
(hazaérünk vacsorára, de jó újra otthon)
Ezt a verset két és fél hete olvastatta fel velem vagy százszor, mikor beteg volt. Azóta nem meséltem Neki... és egyszer csak felmondta, szinte hibátlanul!!! Annyira büszke vagyok Rá! Megpróbáltuk utána a kamerába is elmondatni Vele, majd ide is felrakjuk megint a videót!

Már régen írtam azt is, hogy járunk Levivel Manó-tornára is, csak sajna áprilistól-októberig nyári szünet van.... ma arra sétáltunk, ahol ezt tartják, és Levi be akart menni. Mondtam Neki, hogy a másik házba megyünk, erre Ő: "Mos nem ide megyünk, mos nem manyótojnyája megyünk!" Erre is emlékszik, 4 hónap távlatából!

Itt szeretném megjegyezni, kedves Olvasóim:), hogy az aranyköpéseket és szavakat is rendszeresen bővítem, csak azokról nem írok külön.

Szép napokat Nektek, puszi!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyucika.blog.hu/api/trackback/id/tr22243718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása