Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Videó - 2010.09.24. - Gesztenyék

2010.09.24. 22:35

szerző: Bonci

Sziasztok!

Kicsit csaltam a címben, ugyanis ez levél is:)! Levivel ma a piacról hazafelé megálltunk a gesztenyefa alatt, gesztenyét gyűjteni. A kedvenc verse (most épp) ugyanis a Gesztenyék. Megígértem Neki, hogy otthon mi is csinálunk a gesztenyékből állatokat, mint a versben. Mikor hazaértünk, rögtön szaladt is, hogy "kibojítom az asztajja!". Mondtam, hogy csak akkor szabad, ha elmondja a kamerának a verset... erre nagyon együttműködő lett, és már szavalta is (bár eléggé butáskodva). Ha melléolvassátok a verset, néhol még érthetitek is:D!

Bartos Erika: Gesztenyék

Gesztenye van kosaramban, gömbölyű és barna,
kiborítom nyomban mindet, ide az asztalra!

Készüljön a gesztenyéből elsőként egy cica,
papírból lesz két kis füle, négy lába pálcika!

Süni háta csupa tüske, gömbölyded a medve,
malac farka kunkori lesz, szakállas a kecske.

Lovacskának lófarok kell, keress hozzá cérnát!
Csíkozd be a gesztenyéket, formázz egy kis zebrát!

Katicának fess hét pöttyöt, kukacnak adj csápot,
oroszlánnak vörös sörényt, készíts kerek rákot!

Zsiráf nyaka hosszú legyen, alkoss dühös pókot,
tegyél mellé kisegeret, s betöltik a polcot!

És a produkció:

 

 

 A délutáni alvás után, neki is álltunk megcsinálni a gesztenye-állatkákat, és Levi lelkesen segített: válogatott, nézett, pálcikát dugdosott (majd kiszedegetett), és össze-vissza ölelte-puszilta az elkészült Cicát:D:D:D!

Aztán játszott velük, míg Apa haza nem ért! 
Nagyon édes volt! 

Este is folyamatosan ellenőrizni kellett a polcon sorakozó gesztenye-állatkákat, és a Cica mindig kapott puszit is:)! 

Most Nektek is puszi, és szép napot!

3 komment

Híreink - 2010.09.23.

2010.09.23. 21:10

szerző: Bonci

Sziasztok!

Húúú! Ma Levi eszméletlen rossz és hisztis volt... lehet, hogy csak azért bírom nehezebben, mert kicsit beteg vagyok, de nagyon fárasztó volt ma a Gyermek!
Reggel egy óriás hisztivel indított, nem is értjük mi történt. Egyszer csak a kanapén ülve elkezdett (könnyek nélkül) sírni... fél óra alatt nyugodott le.
És ma egész nap Anyucima-nak hív... remélem nem marad így, mert a blog nevét nem szeretném megváltoztatni:)! Meg imádom is, ha Anyucikának hív:).
Aztán még a délelőtt folyamán szétszerelte az erkélyajtó burkolatát, és jött, hogy "Anyucima gyeje segíccs, met nem tudom mekcsináni a ajtót!" Kicsit megijedtem, de szerencsére csak egy műanyag takarót szedett le... de hogy hogy került oda a gyerek, azt nem értem!
Azáért voltak édi pillanatok is, például, mikor kijött a konyhába, hogy "Anyucima, csinájtam építkeszést!" (Az egyik kedvenc meséje a Bob az építőmester...). Elsőre kicsit megijedtem (megint), de mikor bevitt a szobájába, ott állt az ágyán egy Lego-torony:D:D:D! Büszkén mutogatta, még azt is engedte, hogy fotózzam:) :

Aztán, mikor ledőlt a torony, újra készítette:



 Majd megint megmutatta:) : 



Végre! Életében először egyedül is épített! Eddig a legozás abból állt, hogy Anya épített, Levi lerombolt!!!

Szóval, azért nem csak rosszalkodni tud a Bébi:)!

Encivel tegnap voltam Dokinál, Vele is minden rendben van:)! Hallottam a kis szívét is, olyan kis szapora:)! Szerencsére az esésem miatt sincs semmi probléma, minden a "korának" megfelelő! Sajnos UH megint nem volt, így csak a Nagykönyv-ből tudom, hogy az ilyen korú Bébik 48 cm hosszúak és 2700 gramm súlyúak. Remélem Encikém nem lesz túl nagy baba... és ezt most nem csak a szülésre értem:), hanem, mert a kis ruhái már félkész állapotban vannak, fele szárad, fele vasalásra vár, és hát elég picik is vannak... tényleg elfelejti az Anyuka, hogy az a gyerek, aki már a heverőn alszik, milyen incur-pincur volt! Ma Levivel a kis zoknijain nevettünk, az egyik akkorka volt, hogy most a sarkáig nem érne el:D! Egyébként Enikőre visszatérve, Neki már most több gönce van, mint nekem... ami nem kis teljesítmény, tekintve, hogy függő vagyok:)! Rettegek is a ma esti vasalástól, de bíztatom magamat, hogy ezek mini-ruhák, nem fog sokáig tartani:)! 

Úgyhogy kezdem is...

Szép napot Nektek! Sok puszi!

4 komment

Videó - 2010.09.20. - Bukfenc(ek)

2010.09.20. 23:59

szerző: Bonci

Sziaszok!

Levit tanítgatjuk bukfencezni. Azon kívül, hogy imádja, egyre jobban megy Neki, és egyre többször sikerül is:)! Végre lencsevégre kaptuk, íme a produkció:

 

 

Puszi, szép napot Nektek!

3 komment

süti beállítások módosítása