Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Híreink - 2010.11.18.

2010.11.18. 22:27

szerző: Bonci

Sziasztok!

Egyik nap Apucika kijött hozzám a konyhába, és azt mondta, Levi kezd férfiasodni... mondtam Neki, hogy igen, én is észrevettem, hogy pihe-szőrösödik a lába:), meg a pajesza is kezd látszani. Mire Apucika:
- Igen, és a biliről nézi a tévét!
:D:D:D
Azért annyira még nem férfiasodik, időnként Ő is igényli, hogy babaként kezeljük:)

A memóriája fergeteges... egyszerűen nem találok rá szavakat! 
Van egy Barátnőm, akivel sajna nagyon ritkán találkozok. Levi is csak egyszer látta, kb két hónapja volt nálunk. A napokban megszületett Klárika kislánya, és néztem a fényképeket Róluk a számítógépen. Levi észrevette, idejött, és azt mondta: "Szejetnék puszit adni a Kájikának meg a Enikőnek!" :) Mondtam Neki, hogy az ott a képen nem Enci, hanem Emma... azóta egyszer sem tévesztette el, ha Klárikával látja a Babát, Emmának hívja:)! 
Van még egy példám: a nyáron Mamával szilvás gombócot csináltak, amiről készült fénykép is. A hétvégén előkerültek az előhívott képek, Levi nézegette őket. Kérdeztük Tőle, hogy mit csinálsz itt? És mondta, hogy "Szijvásgombócot a Imimamivaj."
Szerintem tök okos Kisfiú, én nagyon büszke vagyok Rá:):):)! 

Kedden történt egy kis balesete. Lent sétáltunk, és elesett, pont egy olyan helyen, ahol üvegszilánkok voltak. Természetesen elvágta a tenyerét. Nem volt nagy, vagy mély seb, de került bele piszok is, jócskán. Hát, nem szépítem, bepánikoltam... gondolom a tapasztalt Anyukák most mosolyogva azt gondolják, mennyi ilyenben lesz még részem... azért elsőre nagyon megijedtem! Azt sem tudtam hirtelen, hogy mit csináljak, hogyan fertőtlenítsem. Hogy mossam ki? Nyilván fáj Neki! Menjek sebészetre? 
Végül Levinek köszönhetően elég jól elboldogultam, ugyanis szegénykém nagyon sírt, így első dolgom az volt, hogy Őt megnyugtassam, és, hogy ne lássa, én mennyire megijedtem:)! Kimostam, lefertőtlenítettem és rákerült A BIBITAPASZ is:)! Ez kellett Levi kis lelkének:), büszkén újságolta Mindenkinek, hogy mi történt Vele, és mutogatta a tapaszát:)! 

A fenti képen érdemes megnézni, hány db mobiltartó lóg a nyakában... függő lesz:)!

Enikőről is írnék pár sort: annyira édes:)! Sajna a tejkiütése még mindig jön-megy, de amúgy olyan formás! Szépen kigömbölyödött, ma este már 3.900 gramm volt:)! Én elsőre a pelenkákon vettem észre, hogy hízik, ugyanis a kórházban még teljesen át kellett tépőzárazni, most meg alig ér össze a pocakján:)! Eszik rendesen, és semmi más nem kell Neki, csak anyatej:)! Már kezdi követni a szemével a kezünket, és figyel ránk, ha közelről beszélünk Hozzá! A hirtelen hangokra összerándul, de a porszívó és a hajszárító hangja lenyugtatja:)! Emlékszem, ez Levivel is pont így volt! A szeme szerintünk kezd tisztulni, nagyon remélem, hogy kék lesz! Most épp szürkének látom... Levinek ennyi idősen mégy sötétszürke-fekete volt, úgyhogy talán-talán van esély a kék szemre:)! 
Van Enikőről két nagyon kedves képem:
DédiMamával:

DédiPapával:

És van még Leviről is egy bónusz képem, ez ma este készült! Új kedvence a zuhanyozás:)! 

Jó éjt Nektek, puszi!
 

4 komment

Híreink - 2010.11.16.

2010.11.15. 14:01

szerző: Bonci

Sziasztok!

Hétvégén Tárkányra mentünk, először négyesben:). Hááát, én nem tudom, mások hogyan oldják meg ezt a gyerekülés-bébihordozó dolgot, de nekem nagyon kényelmetlen utam volt oda is, vissza is. Pedig nekünk nagy autónk van. El kell gondolkoznunk azon, hogy mostantól csak a két gyerek üljön hátul, én meg a helyemen, elől... mert közöttük nagyon rossz volt, féloldalasan ülve egyik oldalról a gyerekülés nyomta a vállam, másikról meg a bébiülés a bordámat. Ha van ötletetek, örömmel fogadjuk!!!

Egyébként a hétvége elég jó volt, főleg Levinek, aki nagyon élvezte a szabadságot! Már szombat reggel, itthon mondta nekem, hogy "én nagyon szeretnék máj menni a Tákányja!" :D Az úton is minden alkalommal, ha Encus felsírt, mondta Neki, hogy "Nyugoggy meg Enikő, mingyá ott vatyunk a Tákányon!" :) 
Ott aztán elemében volt, az érkezésünk után fél órával már csupa kosz volt! Kérdeztem is Tibort, hogy hol járt ez a gyerek? Ő meg csak annyit mondott: hol nem?!?!?! Hát igen...

Még ebédnél is a traktorról ábrándozott :) :
" - Tiboj, tegyük fej a taktojja a műtájaszójót!
  - Most rajta van az eke!
  - Vedd je a ekét, és tegyük fej a műtájaszójót!"
:D A Pesti gyerekek tudják, mi az a műtrágyaszóró??? Nekem még rajzolnom is azt kell Levinek! :D

Itthon is aranyos volt ma, jegyzetelgettem is: 
Reggeli közben Enikő felsírt a bölcsőben:
" - Anyucika, hoszd ki a Enikőt, mekmutatom Neki, hogy kejj fajatozni!" Aztán, megtörülte a száját a kézfejébe, és
" - Most máj adhatok puszit a ajcája!"
Később, a szobájukban játszottunk az ágyon, Enikő is ott feküdt mellettünk:
" - Mennyéj, egyed meg a hájomszög-szendvicsedet, mejt föjfajja a cica! Majd én vigyászok a Enikője!" - hát, én majdnem Levit faltam fel! Aztán meg, mikor Enikő sírt:
" - Jó van, Enikő, jó van! Máis hoszom Neked a vijjamost! ... Jövök máj! ... Tessék!" - és mellé tette a kedvenc villamosos könyvét :):):)! Annyira aranyos Enikővel! 

Ebéd után meg kérte a meglepetit:)! Mondtam Neki, hogy hozom a mami sütijét.
" - NEM! Sima csokit kéjek, a Kájika hozott!" - Így hívja a Kinder szeletet, mióta a Barátnőmtől azt kapott (kb. két hónapja!)

Van még egy édi "találmánya" Apucikával, a CSIKIGÉP!!! :) Folyton ezt hallom, ha játszanak: "Ájjícsad be a csikigépet!", vagy "Kapcsojd ki a csikigépet!" - ezt persze alig érteni, mert közben hangosan kacag:)! Imádja, ha csikizzük, folyton kiprovokálja... :D:D:D

Hát, most befejezem, szép napokat Nektek!

1 komment

süti beállítások módosítása