Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Híreink - 2010.12.30.

2010.12.30. 23:44

szerző: Bonci

Sziasztok kedves Olvasóim!

A mai levelemet egy nagy kérdéssel szeretném indítani (amire lehetőség szerint Mindenkitől választ is várok):
Szerintetek is lassú ez a blog? Vannak gondok a megnyitással? Előfordul, hogy nem tudjátok megnyitni?
Azért fontos a válaszotok, mert Apucika többször javasolta, hogy vigyem át "Anyucikát" egy másik oldalra, mert itt nehézkes az írás, képfeltöltés, időnként nem lehet menteni a leveleimet és van olyan oldal, ahol több minden beleférne a leveleimbe.
CSAK: én imádom ezt az "anyucikát", a színét:), a mintáját, az egyszerű elrendezést. Ha valamit megszeretek, nehéz megválnom tőle...
Szóval, légyszíves írjátok meg a véleményeteket. Akár ide, akár az iwiwre, akár a mail címemre: ferentziszilvia@freemail.hu
KÖSZÖNÖM!

Most vissza a gyerekekhez:)

A mai napunk nagyon viccesen telt, Levi elemében volt. Már az ébredésétől kezdve jegyzetelgetnem "kellett"!

Tegnap este az épp aktuális kedvenc nagy cicáját nem adtuk oda Neki aludni, mert koszos. Reggel az első kérdése az volt: 
"-A nagy Cica ki van mosva?" 
Amikor megkapta, szorosan megölelte, és mondta neki, hogy
"-Annyia ijányosztáj! Szejetjek!"
:D:D:D

Később, tévé nézés közben:
"-Nészd Apa! Hát ugyan az a kombájn a japtopon van!" (ugyan az a kombájn, amit a laptopon szoktunk nézni) - erről tudni kell, hogy Levi új kedvenc meséje, a neten a kombájnokról szóló ismertető videók... no comment :):):)

Egyszer azt vettük észre, hogy Enikőt meg szeretné nyugtatni, csak elég vadul tette. Rászóltunk. Ő kapásból jött a válasszal: 
"-Nyugoggy csak szépen Anyucika! Meg fogjuk magyajászni!" (Nyugodj meg szépen Anya, meg fogom magyarázni...) - :)

Kitaláltam egy új játékot Neki, mikor veszem fel, kérem, hogy ugorjon. Lendületből felemelem amíg csak bírom, és mondom Neki, hogy kisebbet ugorjon, mert kiugrik a plafonon! Apucikával mostanában gyakran játssza ezt, csak Apa erősebb, és nem csak felemeli, de fel is dobja a levegőbe! Levi imádja!!!Kérte is ma:
"-Mégegyet kiszejetnék ugjani a pjafonon!" :D

Apa reptetett:

Levi kiugrott a plafonon:)

Vacsi után bement a nappaliba és kérte:
"-Mami, eszt jeveheted nekem a kajácsonfájój?"
Mami nevetve hozta a habkarikát, ami valaha tényleg karika volt... mielőtt Levi kezelésbe nem vette:D:D:D

Encus vacsi alatt és után mellettünk volt a babakocsiban. Levi sokat mókázott Vele, beszélgetett, nevetgélt. Egyszer csak behajolt Hozzá: 
"-He-he! Sétájni akajsz vejem???"
Aztán közelbújt Encihez, majd kikapta a fejét:
"-Jujj! Engem jój jenyásztáj!" (jól lenyálaztál)

Ezután a mozgalmas nap után végre csendben alszik:)! Levi. Enikő még most is "csalogat":)! Apucika így hívja az unatkozó sírását:)!

Jó éjt, puszi Nektek!

5 komment

Híreink - 2010.12.29.

2010.12.29. 23:53

szerző: Bonci

Sziasztok!

Ma egy gyors képregénnyel jelentkezem csak, mert Levinek hála nem lehet kihagyni:):):)!

Tibor konyhaszekrényt készített. Levi nagyon segítőkész volt, mindenben utánozta a Nagybácsit!
Kezdve ott, hogy Neki is kellett "ácsceruza" a füle mögé:)

Levinek mindig, mindenhol ott kellett lennie:
KUKUCSKÁL

A félkész szekrényt (Tibort utánozva) legalább százszor megmérte:
SZÉLTÉBEN

BELÜLRŐL

Aztán, mikor a szekrényt lemérte mindenhol, kezdte a tárgyakkal:
MOSOGATÓGÉPET

 
Az elpakolásból is kivette a részét:

Végül, mint jómunkásembernek, jött a szerelék igazítása:D:D:D

További szép napot Nektek! Puszi!

Szólj hozzá!

Híreink - 2010.12.28.

2010.12.28. 00:34

szerző: Bonci

Sziasztok!

Remélem mindenkinek kellemesen teltek az Ünnepek! Nekünk igen! Volt jövés-menés, nagy kajálások, nevetés (hála Levikénknek:D), és 4x Kiskarácsony-nagykarácsony...:)

Kedves gyakorlott szülők! Ti hogy adjátok be a (Télapó, meg) Jézuska mesét, mikor az én fiamnak konkrétan négy karácsonyfát is hozott, és több tucat ajándékot??? Komolyan, ha jön hozánk valaki, Levinek már az az első kérdése, hogy "Mit hosztáj nekem?" !!!

Mi, végül azt találtuk ki, hogy a fát kaptuk, fel kell díszíteni, és akkor kapunk ajándékot is! Nem tudom, hogy emiatt történt-e, de Levi lelkesen díszítette a fát:

Ajándék bontásban is nagyon jó a kisfiú... otthon, az idei első Karácsonyozásnál, Ő bontotta ki mindenki ajándékát:)! Tök aranyos volt... csak én voltam kicsit türelmetlen, mert pont az én ajimnál tűnt el a lelkesedés, és nem letépte a papírt, hanem szó szerint fecninként szedte le róla:D:D:D!

Ajándék átadásban se semmi... Ő osztotta ki a mi Jézuskánk ajándékait... mivel sietett, hogy végre ő is megkapja a sajátját, a papámnak a kezébe nyomta a csomagot, és azt mondta: 
"-Tessék Dédipapa, egy töjüjkösző!"
 :D, és futott a saját csomagjáért:)!

Aztán ebéd közben elárult engem is! A Bátyám szórakozott vele, mire Levi: 
"-Csapcsa! Ne viccejőggyéj velem! Jávejek a seggedje, síjás lesz!" 
:) (Gabcsa, ne viccelődjél velem, ráverek a seggedre, sírás lesz)

Ja, és sajnos Levikénk még egy bűnnel megtoldota a listáját. Nem csak hazudni:), már lopni is tud:D! De olyan cselesen, hogy egy felnőttnek is becsületére válna! Történt, hogy Erzsi mamáéknál kapott egy nagy kukásautót, jó nagy tartállyal, amibe összegyűjtötte a csomagoló papírt, mint szemetet... természetesen a kukásautót vinni kellett magunkkal tárkányra is. Ott meg mit borít ki belőle??? Erzsi mamáék összes szaloncukrát!!!!

...
Ma meg nem engedtük, hogy csokit egyen, evett mostanában elég édességet. Egyszer csak jön ki a szobából, a száján körbe csupa csokimaszat... hát, elcsente mami mellől a tábla csokit, bevitte magával, ott csendben kibontotta és megette, és csak akkor jött ki, mikor kész volt! :D:D:D Azért annyira még nem gyakorlott, mert a csokipapírt papa ágyán hagyta, és a maszat is árulkodott!

Levi a vendégséget is nagyon élvezte, mindig foglalkozott vele valaki, ha máshogy nem is, hát ő kucorodott oda Marcihoz:)

Egyik este nagyon édi volt... a rossz idő miatti mozgáshiányát a lakásban próbálja levezetni, ezért az étkező asztal körül motorozott: 
"Mmmmmmmm, mmmmmm, tütűűűűű-tütűűűűű!... Jakéta vagyok!... Mmmmmmm" - és egyszer csak nekiment a hűtőládának, lepottyant a motorról, visszaszállt és ment tovább - "Csak meg akajtam ájjni! .... Mmmmmmmmm ... má efájatt a jakéta!" - és leült mellém a sebeit megpusziltatni:D:D:D

Egy másik reggel meg az összes cicáját és azok barátait be kellett mellé fektetni az ágyba, így tévéztek nagy egyetértésben:

Azért néha-néha hozzám is odaül:)
 

 

De legjobban továbbra is Encit szereti. Tegnap odabújt hozzá:
"-Máj megint csukjasz?"

"Emejkedik a fejem, meet csukjik a Enikő!"

"Adok neki szájpuszit!"

Enikő egyre többet beszélget, fejlődött a "szókincse" is. Már mondja, hogy: ápuuu, águu, akuu, gööee, búú... és hozzá sokat-sokat mosolyog:D


És néha ő is odabújik hozzám:)

Azt hiszem, ez ez szép kép befejezésnek, úgyhogy most búcsúzom! Szép napokat Nektek, puszi!
 

3 komment

süti beállítások módosítása