Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Híreink - 2011.04.04.

2011.04.04. 21:37

szerző: Bonci

Sziasztok!

Tegnap éjjel már nagyon fáradt voltam, így egy-két dolgot kihagytam a levélből. Most pótlom:)!

Egyik nap főzés közben Levi kijött hozzám, hogy segíteni szeretne:)! Mivel azt épp nem tudott, festegetett mellettem:)! Igaz, hogy a fél pultomat lefoglalta, de olyan édes volt:)

Levi az utóbbi napokban nagyon oda van a játszótérért. Idén már tényleg élvezi, eddig csak "elvolt" ott. Egyik nap már tervezgetett is:
"-Jemegyünk a jáccótéjje és jevisszük a teknősbékát is."
- Milyen teknősbékát???
"-Hát a jiját! (lillát) Amit beje jehet tenni a omokba, és akkoj fejemejjük és akkoj szép jesz!" (homokozó forma a teknős)

A szép idő és a közeli játszótér még egy dologra nagyon jó, mégpedig arra, hogy már napközben nem kap pelust Levi!!! Itthon már semmi gondunk sincs, szól, ha kell mennie:)! A déli alvásnál is már csak elvétve pisil be, de akkor azonnal ébred és nagyon sír, mert lelkiismeret furdalása van... de egyre ritkábban van ilyen:D! A séták alatt is szól, ha kell mennie, és nagyon élvezi, hogy fához, meg bokorba pisilhet:)! (Folyton rettegek, nehogy a nagydolgot is oda akarja végezni:)!) A bokroknak azonban van egy hátránya: itthon is el akarta hagyni a bilit, és a ruhaszárító tövénél tolta le a gatyáit:D! Szerencsére időben észrevettük:D! 

Enikő kapott egy tök jó bébihordozóra szerelhető játékot. Van rajta egy kis tükör is. Levike szeret ücsörögni a hordozóban, édesen belekucorodik... és most felfedezte a tükröt a kis hiú fiú!!!

Van megint egy példám a mesékből tanult dolgokra... Meg arra, hogy a gyerekeknek ez "hogy jön le"!:
Van egy új mese, ami arról szól, hogy ha sok csokit eszik, csúnya feketék lesznek a fogai... Levi ezt így értelmezte:
"-Nem fogom összejágni a usit meg a müzjit meg a csokit, meet akkoj feketék jesznek a fogaim. Meg sájgák, meg jiják, meg józsaszínek jesznek..." - Ugye, mikor mit eszünk, olyan színű lesz:)!

Levit nagyon kezdik érdekelni a virágok. A házunk előtti virágágyást minden alkalommal körbe kell járni és megbeszélni a virágokat. És azt is észre vette, hogy a szépen kinyílt jácintot elvitték... mondta is:
"-Eeevitték a Anyucika vijágját! Szomojú vagy ????"
:D

Tegnap este fürdetésnél volt tök édi! Új szokása szerint Enikő kádjában és vizében fürdött: fürdetőkrémmel. A vízben maradtak kis krém-csomók, az egyikkel bekentem a kezem.
"-ANYA! Nem éjted??? A kém nem a kezedje vajó hanem a szendvicsbe!!!" :D:D:D (Reggelinél szokott segíteni és tudja, hogy a vajkrém a kenyérre megy:D)

Ma takarítás után bejött hozzám a fürdőbe.
"-Most micsinájsz? Megmosod a kezed?"
- Már kész vagyok.
"-A pijos ujjadat nem mosod je???"
:D ...ki vagyok lakkozva. Ez igen ritka mostanság, furcsa Neki, nem szokta meg:)! 

Szinte egész nap hintázott itthon. Egyszer csak megszólal:
"-Anya! Szejetnék kiszájjni! Mostmáj hagy hintázzon a Cica is!" ... és a Cica hintázott:D

Délután még Enikőt is belekönyörögte a hintába, és boldogan hintáztatta!

Kis tesó, Nagy tesó:

Szerencsések vagyunk, hogy ennyire imádja Enikőt! 

Enikőről jut eszembe: ma kétszer is észrevettem, hogy amikor mentem érte, és nyújtottam a kezemet, észlelte, és mintha Ő is nyújtotta volna felém a kezeit! De az biztos, hogy boldogan mosolygott, tehát tudta, hogy érte megyek:)! Egyre kis okosabb:)! 

Szép napokat Nektek! Puszi!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyucika.blog.hu/api/trackback/id/tr202800200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása