Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Sziasztok!

Nos, megjöttünk az Oviból, röviden, tömören, szuper volt az első napja! Több információ forrásom is van.

Az Óvónéni azt mondta (jegyzeteltem:D):
"-Leventével semmi gond nem volt, mintha állandóan ide járt volna!"
Azt is mondta, hogy jól viselkedett, jól érezte Magát és evett is rendesen (ez később bebizonyosodott:D). Levente már reggeltől kezdve Zsuzsa néninek hívta az Óvónénit, nem volt összezavarodva (a gondos felkészítésünk???). Holnap is szeretettel várják:)! 

Amikor odaértem Leviért a megbeszélt időpontban, már sok szülő várakozott kint a folyosón. A gyerekek még ebédeltek, na, gondoltam, amilyen lassan az én Majmocskám eszik, Ő lesz az utolsó... így is lett:D:D:D! Ijesztő volt hallani, hogy van gyerek, aki ebédelni sem volt hajlandó, anyára várt csak. Az is ijesztő volt, hogy volt gyerek, aki visított, mint egy kismalac, még akkor is, mikor Anya bement érte. Sokan sírtak is, amikor a szülőket meglátták... kicsit féltem, hogy Levi hogy reagál, mert ez mégiscsak elég felzaklató, még egy felnőttnek is, Ő meg pont az utánozós korszakában van...

... de Levike, amikor utolsóként végzett az ebéddel, széles mosollyal az arcán szaladt ki hozzám, és a nyakamba ugrott és nevetett és ölelt és puszilt, és mondta, hogy
"-Jó vojt ma az Oviban!"
úgyhogy én is nagyon boldog voltam:)! 

A szekrényét elsőre megtalálta, és a sapiját elővette belőle. 

Aztán felmarkolta a kirakott uzsonnát, nehogy ott hagyjuk és Ő hozta a kezében.

Itthon első dolga az volt, hogy kicsomagolta és megette az uzsonnát, két szelet kenyeret nutellával:)! Szóval tényleg nagyon jól evett, ebéd után még ezt is benyomta az utolsó morzsáig:D!

Hazafelé mesélt is, bár nem magától, hanem kérdezgetnem kellett. Mondta, hogy az ebéd tészta és leves volt, és Ő kért a tésztájára sajtit is az Óvónénitől. És a levesben volt borsó, de megette az is, és a tésztát még ki is kapirgálta:)! Volt vécén is, szólt az Óvónéninek, de egyedül pisilt. De amikor kakilt, a Dadus törölte ki a "kis seggét". És egyszer a vécében segített egy kislánynak, mert nem tudta lehúzni a vécét, de Levi letudta, mert nagyfiú. Az udvaron is voltak játszani, és ment a piros és sárga biciklivel, és egy kisfiúnak volt utánfutója is és majd Levi is kér a bringájára! És az Oviban is van traktor, lehet vele játszani is. Ivott is vizecskét az udvaron, meg az ebédhez is azt kaptak.

Levi egész úton hazáig pörgött és mesélt, úgyhogy tényleg jól érezte Magát:)! Itthon, amikor Apucika ajtót nyitott, beszaladt és egyből mondta, hogy "jó vojt az oviban!", és nagy nehezen apának is mesét ezt-azt.

Erzsi mamáék is mesélték, hogy látták Levit az ovi udvaron (pont oda látnak az ablakukból), nagyon élt. Talicskázott is, majdnem elütött egy gyereket, aki bicajozott. És volt kint nekik egy aszal, azon poharak és kancsóban víz, és Levi tényleg többször is odament és öntött magának és jó sokat ivott a pohárból:)! És látszott, hogy jól érzi magát:)!

Szóval tényleg jó napja volt ma:)! 

Tegnap előtt Liliztünk:), megint előkeresték a lakásban fellelhető összes plüsst:)!

Enikő pedig Erzsi mama gyöngysorával ismerkedett meg:)!

A tegnapi napja is jól sikerült, az egész napot Vele töltöttem, mint "utolsó" napunkat:)! A reggelit régi szokásunk szerint megint a szőnyegen ettük meg:)! Amikor végzett a katonákkal, egyedül nyitotta ki a pupuvát (krémtúrót) amin én elcsodálkoztam. Nem tudtam, hogy ilyen erős!
"-A taktoj szejejők ám ejősek! Én ejős vadok, meet taktoj szejejő vadok!" :D

Délelőtt nagyon meleg volt, így strandoltunk az erkélyen:)! 

Közben mesét olvastam Nekik, míg Enikő rá nem pattant a mesekönyvre:)! Enikő egyébként nagyon élvezte, hogy meztelenül kúszhat-mászhat:)!

Levi sokat viccelődött Enikővel, élvezte, ha megnevetteti:)! Mesélt is Neki:
"-Eeement a nap... Olyan messze ment, ahoj kaszáni szoktam. Képzejd, van egy taktojom. Van egy POMÁS fűkéje, meet fehéj. Van ekéje is, mint a Tibojnak."

Ebéd után aludtak egy nagyot, aztán délután játszóztunk és bicajoztunk nagyot. Apucikával megszerelték a traktor új ekéjét!!!

Enikő figyelmesen nézte a mutatványt:)!

Este sokat beszélgettünk az Oviról, és az esti mese is arról szólt, közben megbeszéltük, hogy Neki hogy lesz "holnap". Jobban izgultam, mint Ő, de kár volt! A mi édes, okos kisfiúnk beváltotta a Hozzá fűződő reményeinket:)! 

Szép napot Nektek, puszi!
 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anyucika.blog.hu/api/trackback/id/tr433195816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tünci89 2011.09.01. 17:41:25

Sziasztok!
Gratulálok a ti szép, okos és ügyes Levikétekhez!Tök jó, hogy ilyen ügyes volt az oviban, ez biztos a jó nevelésnek köszönhető... :)))

Pusza Nektek!

Bonci 2011.09.02. 22:17:47

@Tünci89:
Köszi Timcsi, nagyon aranyos vagy:D:D:D!
süti beállítások módosítása