Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Híreink - 2011.04.22.

2011.04.22. 23:11

szerző: Bonci

Sziasztok!

Tegnap nagyon jó kis napunk volt. Délelőtt itthon voltunk.

Encus Levike cicáját szórakoztatta, ezért Levike puszit adott érte!

Enikő tovább cicázott a kanapén :D! 


Levike kérte, hogy festhessen. Festett is szép képet az új, pöttyözős módszerrel. Kérdeztem Tőle, hogy miért nem használ több színt, pl zöldet?
"-Ott van!"
- Kéket?
"-Iiiiiiiiitt van!!!"
- És legalább egy kis barnát nem használsz?
"-Ez milyen szín???"
- Barna.
"-Akkoj az is itt van!"
Végük is tényleg van rajta...:D

Később kikiabált nekem, hogy
"-Anya, kézfestést csinájok!"

Én ezalatt Levi kis Húsvéti nyuszikáit díszítettem. 32 darabot készített! Olyan büszke vagyok rá!!! Levi a díszítést úgy mondta el, hogy
"-Anya jáfújt a kisnyuszikja!"

A déli alvás után felkerekedtünk és elmentünk az állatkertbe:)! Levinek megígértük, hogy ha legközelebb megyünk, bérelünk Neki kiskocsit... természetesen ezt nem felejtette el, így muszáj volt bérelnem egyet. Így aztán Anyucika karavánnal közlekedett:D!

Levike meg boldog kis-utas volt:D

A kacsaetetés idejére kiszállt a kiskocsiból, így akkor sikerült egy képet készítenem Róla. Sajnos azt nem tudtam megmagyarázni Neki, hogy a kenyeret össze kell törni:), ne egészbe dobja be a vízbe!

A fókákhoz is le kellett mennünk, ami azért nagy szó, mert Anyucika nem bírja a víz alatti filmeket, jeleneteket, képeket... ennek ellenére még egy fotót is készítettem:)!

Amikor innen felsétáltunk, zene indult és bemondták, hogy kezdődik a fókák etetése, tornáztatása és állatorvosi vizsgálata! Nagyon szerencsénk volt! Levike fel a nyakamba, (Enikő meg pont elaludt, így csak ringatnom kellett a babakocsit:D) és néztük a show-t. Egyszer csak Levi megkérdezte, hogy
" -A fókákat is megajjózza a doktojbácsi? Betegek? A tojkukat is meg kejj nézni?" - az orvosi vizsgálatra reagálva! Olyan okos:)! Azonosította a műszereket:)! (megajjózza=meghallózza, azaz sztetoszkópozza)

Sajnos hamar megunta a show-t, mert a kiskocsi jobban izgatta:)! Így húztam tovább.

Amikor az állatkert bezárt, találkoztunk Hugival és népes családjával a Városligetben. Nagyon napoztunk, mert nyári meleg volt! Encus szokás szerint kézről kézre járt:)!

Vale-vel:

Niával:

Sőt, a nagy forgatagban meg is szomjazott a Kisasszony:)! Négyen itatták:D!

Levikém folyamatosan mozgásban volt:D!

Itt is kacsákat etetett.

Szaladgált:

Hamar felfedezte, hogy van egy játszótér. Elhívta Magával Marcit, de a vége az lett, hogy mindenki ott nyüzsgött körülötte:D! Még Vale-t is szóval tartotta, pedig Ő olasz:)! 

Mászókázott ...

... és csúszdázott is:

Hazafelé felmentünk Erzsi mamáékhoz, Gabi papa nyugdíjazását megünnepelni. Levinek elmondtuk, hogy biztos kap majd valami ajándékot a papa... megkérdezte:
"-Vajon osszú csúszdát kap a Gabipapa???"
- Miért, ki szeretne hosszú csúszdát?
"-A Jevibaba szejetne!"
:D

A mamáéknál is alakított a kismanó... Hajni megdicsérte, milyen jó pólója van!
"-Igen, de ez nem neked vajó!"
:D

Vacsora után kapott egy karamellát nasinak.
"-Ez ejős!!!!"
- Nem az! 
"-De! Hajjottad hogy sziszeg tője a szám???"
:D:D:D

A mai napunk is mozgalmas volt, bár a tegnapi karavánozás következtében Anyucika dereka kész van:(. Azért délelőtt elballagtunk a piacra, mintegy két és fél óra alatt meg is jártuk:)! Múltkor egyedül voltam 45 perc oda-vissza vásárlással együtt:)! 

Este Levi hozta az épp aktuális kedvenc könyvét:
"-Meséjjéj te, meet én nem tudok, csak nézegetni!"

A fürdésnél a Hajniék nyuszijától kapott kis törülközővel játszott! Ő maga fürdött vele, egyedül! Aztán felvette ruhának:D

Nagyon örül neki, megkért, hogy mossam ki, hogy használhassa:)! 

Már alszanak a drágáim, és lassan én is megyek, mert holnap is szép idő lesz és sokat leszünk kint... hosszú nap lesz:D!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok minden kedves Olvasómnak és szép hétvégét! 

Puszi!

Szólj hozzá!

Híreink - 2011.04.20.

2011.04.20. 22:27

szerző: Bonci

Sziasztok!

Enikő ma fél éves!!! Pontosabban kb. másfél óra múlva lesz annyi:)! De fél éve ilyenkor már kezdett fájni:D:D:D!

A héten voltunk a gyerekorvosnál "fél éves szervizen":D, minden rendben van Vele. Szép és egészséges. 65 cm hosszú, és most este mértük a súlyát: 6.540 gramm.

A legeslegjobb hírünk, hogy hétfő óta átfordul a hasára!!! Hétfő délelőtt egyszer a szemem láttára fordult meg. Felpattantam a kameráért, mire visszafordultam, már nyomta is vissza magát a hátár! Levi pont így csinálta elő alkalommal! Azért az örömömnek Ő is nagyon örült, ezt a mosolyt sikerült megörökítenem!

Tegnap kétszer fordult hasra, ma már számtalanszor... mindig csak a nyögdécselésre és bánatos nyöszörgésre figyeltem fel, és siettem menteni:), mert ma már egyszer sem sikerült visszafordulnia hátra! Egyszer Levi is mentette:D, bár nem olyan kíméletesen, mint én, de Enikő ezt is mosolyogva tűri!!!
"-Megszabadítajak hasonjój!" (megszabadítalak hasonról)

Enikő elkezdett beszélgetni is! Egyre többet gügyög, kedvesen, mérgesen, panaszkodva:)! Olyan édi! Már megkezdtük a hozzátáplálást, és már nem csak gyümölcsöt kap. A bébiételeket szereti, a kedvence a gyümölcsös keksz... ha ezt én csinálom, akkor már nem olyan finom...

Időnként már a cumit is elfogadja, és cumisüvegből szépen iszik. Szereti a babateát és a gyümölcsleveket is, sajnos a vizet nem. Néha Ő maga tartja az üveget:)!

Még néhább az ujját is szopizza ivás közben:D!

Ja, és megvolt az első pelus átázás! Levinél ez kb naponta előfordult és nem akartam hinni a Barátnőmnek, aki azt mondta, az ő fia sosem ázott át... kezdek hinni Neki, mert Enikőnek ez volt az első és ez is a mi hibánkból, ugyanis nem akartam kidobni egy egész csomag pelust, csak azért mert fél kilóval túlléptük a határt... meglett az eredménye a spórolásomnak:)! Kér valaki fél csomag 2-es pelenkát:D?

Kicsit ugrálok az időben, tudom, de próbálok kerek történetet írni a napjainkból... most elég sok minden történt velünk:)! Szóval:

Hétfőn elmentünk a piacra, ahol Levike kikönyörgött egy nagyon gagyi kínai húsvéti díszt. Kérdeztem, hogy hová szeretné tenni?
"-Háááát, a asztajja!"
Megvettem... végül örültem neki, mert egész délelőtt ezzel játszott.
"-Eszt a céjnát ki akajtam venni, de be van a pipi ajá szojúúva!... A tojássaj megetetem a pipit, meet éhes..."

Volt egy kedvenc játékunk Levivel, mikor pici baba volt: a térdünkön lovagoltattuk a "gyite-gyite kisparipa" szövegére... hétfőn eljátszotta Enikővel!!! Mármint Ő volt a lovas, Enikő pedig a lovacska:D:D:D

Délután mentünk vásárolni. Levi annyira szeret az Auchanba járni, hogy Ő maga felöltözött...

A kocsiban Apucikával beszélgettünk valamiről, amin én felháborodtam és úgy is beszéltem... Levi a hangsúlyomból gondolta, hogy gáz van, és rám szólt:
"Ne jegyéj ideges az Apája!"
:D - mindenre oda kell figyelni a közelében!!!

Az Auchan bevásárlás nem lehet meg autómosó nélkül... Levi imádja! Most közölte velem azt is, hogy
"-Megmossák a cicámat!" - és az ablakán lévő napellenző cicára mutatott! Alig tudtuk elmagyarázni, hogy a cica bent van:)! 

Kedden délelőtt fodrászkodtam itthon, Levi végig figyelemmel kísért:)! A végén kérdeztem Tőle, hogy hogy tetszik a hajam?
"-Jój teccik!"
:)

Mint később kiderült, azért figyelt ennyire, mert megígértem Neki, hogy ha végzek, festünk tojásokat Húsvétra... a sokat emlegetett mesekönyvből már tudja, hogy ez mit jelent:)! Amint végeztem a hajszárítással, kérdezte, hogy :
"-Mostmáj festünk díszes tojásokat???"

Festettünk! Levi nagyon élvezte, alkotott rendesen! Először az új festő technikáját  vetette be, ujjal pöttyözött:

Aztán ecset nélkül festett!

Végül kettő tojás kivételével mindbe bele tette e kézjegyét, festett, matricázott, tartotta a tojást, míg én díszítettem! De összességében egész szépek lettek:

A képen látható kék tojást Ő csinálta, ujjal... gondolhatjátok, hogy nézett ki a keze. Aztán meg a mosdókagyló, mire Levit lesikáltam:)! És a legérdekesebb, hogy az Ő kezéről lejött a festék, csak a körme maradt körben kék, nekem viszont az egész kézfejemet megfogta!!! És az én körmöm még ma is kék volt:D! 
Este Apucika kérdezte Tőle, hogy mitől kék a keze?
"-Meet festettem a tojásokat díszesje, meet nemsokája Úúúsvét jesz és megjocsojuk a Majikanénijéket!" ... és még sok másokat is:D!

Délután a sétánk során kapott a fagyis nénitől egy ceruza bábot. Itthon be kellett mutatni, hogy mit kell vele csinálni:)! Utána Ő bábozott Enikőnek:)!

Este kipróbáltuk a "minimax szívószálmániát", és nagy örömömre Levi majdnem két deci tejet megivott vele!!! Meg reggel is, meg ma este is:)! Szóval ez nekünk bevált!

Az esti meseolvasásnál nagyon édes volt. Lemászott az ágyáról és húzogatta, simogatta a a kis takaróját:
"-Akkoj szép simára TAKAJTOM a takajót, hogy te is jáféjj!" - Honnan vesz ilyen szavakat??? (Erről eszembe jutott, hogy pici korában azt szokta mondani, hogy "kukojtott a kakas"... lehet, hogy innen vette:D)

A mai napunk nagyon jól indult, Levi negyed 9-ig aludt. Aztán sajnos szembe vágott a cicájával, minek következtében letiltottam a tévézést! Volt ám kétségbeesés... mindegy öt percig, aztán megfeledkezett róla, és segített reggelit készíteni. Azután pedig nekiláttunk mézeskalácsokat sütni, mert annyira imádjuk, hogy Húsvétra is azt adunk a locsolóknak:)! Levi VÉGIG ott volt és tevékenykedett.

Első körben engem fotózott! ... Sajnos képek nem lettek, mert a memória kártya nem volt a gépben:(! Viszont jól össze tapogatta a fényképezőgép lencséjét, és csak most este vettük észre, úgyhogy innen kezdve elég homályosak a képeink:D:D:D!

A tésztát Ő gyurmázta, sodorta:

Ő szaggatta a kicsi nyuszikat (30 darabot megcsinált egyedül!):

Az elején elkeseredett:
"-Nagyon béna vagyok..."
- Miért?
"-Meet eeszakatt a kicsi nyuszim..."
Szerencsére gyorsan megvigasztalódott, mert megmutattam, hogyan ne szakítsa el:), utána lelkesen dolgozott, és mindent Ő akart csinálni!

Szépen kiszedte a formából őket:

És a tepsibe is Ő tette bele:

Mivel nem volt ma tévézés, le kellett kötnöm Levit, míg Encus aludt, úgyhogy kreatívkodtunk egyet. Kifogyott a konyhai kéztörlőnk, ez adta az ötletet! 

Levi is próbálkozott az olló használatával, nem sok sikerrel, úgyhogy elraktuk későbbre! (Azért ma már háromszor is elővette "az Ő kisollóját" nézegetni, megmutatni:)!)

És végül boldogan nézegette az elkészült kézvirágot és rajta a katicabogarat:
"-Itt van a kis Uncut!!!" 

Amíg az ebédhez készülődtem, addig meg édesen játszott a két gyerek a szobájukban: Enikő a zenélő forgóval Levi meg a bogyóssal:)!

Délután itt volt nálunk Hajni. Észrevett egy foltot az új kanapénkon, kérdezte is:
- Ki csokizta össze a kanapét???
"-Senki... csak magátój koszojódott!"

Olyan kis csibész, és már az eszét is használja. Miután leraktuk aludni, hallottam, hogy az ajtójánál matat. Odamentem az ajtóhoz (üvegajtó) erre látom, hogy sprintel az ágyába! Benyitottam, édesen, hason feküdt. Nem szóltam, csak nézte Őt... aztán elkezdett kacagni:)! De nem mert rám nézni:)! ... Szerencsére, mert én is nevettem:), oda lett volna az anyai tekintélyem!
Később kidugta az orrát az ajtón, hogy
"-Anyucika itassáj meg!"
Bementem, ivott EGY kortyot... és kérte:
"-Énekejjéj nekem Bóbitát és takajjáj be és bújjáj ide mejjém..." 
Hát lehet ennek ellenállni??????

Nehéz lesz nemet mondanom a kis huncutnak!

Szép napokat Nektek! Puszi!

Ui.: Enikő már fél éves és tíz perces:D!

2 komment

süti beállítások módosítása