Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Híreink - 2011.05.14.

2011.05.15. 00:18

szerző: Bonci

Sziasztok!

Véget ért a nyaralás... immár itthonról jelentkezem! Még csak szombat van, de Levi holnap koncertre megy!!! Gryllus Vilmos: Maszkabál-ra:D! Szerintem, én jobban izgulok, mint Ő! Majd írok róla!

(Egy elmaradásomat pótoltam, az előző levélbe beszúrtam a szőlőben készült, hordó-mosós képet!)

A csütörtökünk jól indult, ugyanis Levi nyolc után ébredt:)! Mintha érezte volna, hogy aznapra van programunk, ahova korán akartunk indulni:)! Ilyenek a gyerekek! Amikor összeszedtük magunkat, elmentünk a kisbéri piacra "kóóbászt enni" reggelire és vásárolgatni. Levit a balta nyelek nagyon érdekelték:)! Máshol nem is állt meg nézelődni:)! 

A piac után sajnos meg kellett látogatnunk a tárkányi doktor bácsit, mert Levikémnek kiütései lettek a naptól:(. Nagyon jól viselkedett a kis drágám, a váróban olvasgattunk, beszélgetett, ismerkedett. A doktor bácsinak szépen köszönt, és engedte, hogy megvizsgálja. Amikor megkérdeztem a doktor bácsit, hogy szabad-e még üvegből inni egy ekkora gyereknek, természetesen Ő is azt mondta, hogy már pohárból kell... Levi nagyon komolyan nézett rá, és közölte vele, hogy
"-Csak a Anya nekem ebbe hozott inni a piacja!" - hát, nem bemártott:)??? Kivágta magát, mintha nem Ő könyörögne érte:)! Nagyon kis fifikás!

Délután elmentünk Dédiékhez. Levi talált egy légycsapót, azzal játszott. Később, valahonnan még egyet előszedett, erre a koszosat lepasszolta:
"-Ez a enyém, az meg a tiétek. Tessék Dédi, jáccáj veje!"

Hajnust is lefárasztotta kicsit, forogniuk kellett folyamatosan:)!

Enikő is forgott... a hasára:)! Dédipapa nem tud betelni a látványával:):):)!

Később találkoztunk Nusikával:)! (Ő a korábban emlegetett Anna baba:)!) Levi egyből úgy viselkedett, mint egy nagytesó! Nusi köveket kezdett szedni a (szuper minőségű) útról. Levi elvette Tőle és eldobta: 
"-Ne jáccáj azzaj, eevágja a kezed!"

Találtak egy robit is, amit ki kellett próbálni! Nusit Levi mögé kellett ültetni, úgy vitte:)!

Az után is, míg együtt voltak, minden lépését követte a Kislánynak, mint egy igazi lovag:), és hívta magával:
"-Gyeje Bébicske!" :D:D:D

Este megint villám gyorsan kivágta magát egy kínos helyzetből. Vacsi után vettem észre, hogy a nyakláncom a földön van. Csak Levi érte el a tartóját az etetőszékből, meg akartam szidni, hogy többet ne játsszon vele. Kérdeztem, hogy ez hogy került a földre???
"-Nem tudom.... taján magátoj esett je!" :D:D:D Na, ezt álljátok meg nevetés nélkül...

Pénteken megint elmentünk Dédiékhez. Levi megint Hajnit fárasztotta, ledöntőst játszottak:).

Szegénykémnek, a napkiütés miatt még a nagy melegben is hosszú ujjúban és sapiban kellett lennie, de egy percig sem panaszkodott. Játszott, futkosott, csibészkedett!

Amikor Dédiéktől indultunk haza, akkor ért haza a szomszéd Kislány, Hanna baba. Odaszaladt a kerítéshez, de Levi már nem tudott játszani vele, mi már a bringán ültünk. Levi kiabált Neki:
"-Szija 'Anna! Medek 'aza. Mennyéj vissza a Anyukádhoz!" (Szia Hanna, megyek haza) :)

Otthon játszott az udvaron, míg koszos nem lett. Persze a kerti csapnál kellett kezet mosnia (imád pacsálni). Bejött, megállt az ajtóban:
"-Én most nadon méjges vadok!"
- Miért?
"-Azét, meet összevizeztem a mackó nadjágomat!"
:D

Ebéd után egy újságot lapozgattam, Levi egyszer csak rám szólt:
"-Japozz vissza a medencékhez!" - Nézegette őket... - "Én szejetnék oda bejemenni!" :D
Legközelebb a tökmagra bökött rá:
"-Azt monta a doktojbácsi, hogy egyek sok ilyet!" :D:D:D 

Készítettem egy fotót, nekem nagyon tetszik. Hozzáfűzni valóm csak annyi van, hogy két gyerekkel voltam nyaralni, és a kettőből még csak egy tud járni...

Délután beugrott egy kedves Olvasóm hozzánk és végre élőben is találkozott a gyerekekkel:)! Mondta is, hogy milyen furcsa, hogy Levi nem ismeri meg Őt, mert Ő bizony nagyon jól ismer minket:)! Azért Encus nem ellenkezett, mikor Timcsi a kézbe vette:)!

Levi kihasználva az alkalmat, hogy Anya az utcán van, gyorsan hozta a fűnyíróját és Misi bácsi előtt lenyírta a füvet... megint:D! 

Közeledett az időpont, mikorra Apát vártuk! Elmentünk elé, Levi a Nyunyival. A következő kép jól mutatja, mitől kopik a cipő, nyunyizás (és motorozás) közben! Persze, lehet?, hogy ez a motor már kicsi Levinek??? :D:D:D És lehet?, hogy kéne használnunk a cipő-orr-védőt???

Apucikával találkoztunk út közben, de Levi nem akart beszállni az autóba, hanem száguldott utána!!! Én meg szaladtam, de nem sikerült utol érnem:D! 

Mire hazaértem, már nagy örömködés volt, és persze "vezetni" kellett!

Apucika Encust sem hagyta ki az ölelgetésből:)!

Encusunk aznap este bemutatta, milyen jó étvágya van! Szinte könyörgött a somlóiért:D!

Később pedig a régi frizurájáért könyörgött:), ugyanis Apa megfésülte:D!

Szombaton Dédiéknek segítettünk, a volt kertjükből ugyanis rét lett:)! Hála az árvíznek. Tibor segített a kaszálásban. Amikor megérkezett, Levi persze szaladt elé.
"-Hozta a Tiboj a kicsi fűkaszát?"
- Igen.
"-És, ha nagy jeszek majd én is eebíjom?"
... biztos vagyok benne! :D

A fűnyírást végig nézte:), és amikor rájött, hogy a bariknak ezt össze is kell szedni, kiabált nekem:
"-Anya! Hozd a kicsi gejebjémet!" - ránézett Apára és Tiborra - "Addig Ti ne söpöjjetek!"
És Ő is boldogan gereblyézett:)! 
"-Itt vadunk a mezőn! Kinn dógozunk a mezőn..."

Amikor a "mezőn" végzett, akkor sem lustizott... kukoricát morzsolt:)! Segített vékába rakni:

Segített morzsolni:

És még a maradékot leszemezni is segített:

Komolyan, nincs az a munka, amit ne csinálna szívesen a felnőttekkel! És meg kell mondanom, hogy nagyon ügyes, bármibe fog! Nagyon komoly és nem butáskodja el. Nagyon büszkék vagyunk Rá:)! 

Szép napokat Nektek, puszi! 

Holnap jelentkezünk a koncert élményekkel:)!

2 komment

Híreink - 2011.05.11.

2011.05.12. 01:02

szerző: Bonci

Sziasztok!

Tárkányon nyaral a kis családunk:), Apucika hazament dolgozni:), úgyhogy csak a gyerekek és én pihenünk.  .... Ez a pihenünk kicsit túlzás:), aki ismeri Levit nem csodálkozik rajta! Tartalmasan telnek a napjaink:) !

Az előző levelemben elfelejtettem megírni Levi hódítási listáját. Ahogy telnek a napok, egyre jobban megy Neki:) !
Pénteken, amikor traktorozott a faluban:), találkoztunk Adél babával. Levike aranyos volt, mutogatta Neki, hogy itt a traktorja, ott a patak... amikor elváltunk, kiabált utána: "Szija Adéj!" :)
Vasárnap a mamival sétált (azaz Ő traktort hajtott, mami sétált), és találkoztak Zora babával:). Vele már volt ölelkezés, puszi:) ! Itthon papának mesélte is, hogy "A Zoja a én bajátnőm..." :)
Hétfőn Hanna babával találkoztunk. Vele volt traktor verseny, meg bicajozás (ezekről később), aztán, amikor elváltunk, utánakiabált: "Szija Szépségem!!!" :D:D:D
Kedden találkoztunk Anna babával... nem, még nem kérte meg a kezét:), de Anna még kicsi lány, így nem nagyon tudott Vele játszani:)! Majd jövőre:)!
Ennyit az udvarlásról:)!

Visszatérve a hétfőre, délelőtt a Dédiéket látogattuk meg. Encus babakocsival, Levi traktorral. Szerencsére megengedte, hogy az utánfutót itthon hagyjuk:), így könnyebb volt a rázós szakaszon kézben átvinnem:) ! Nagyon szép időnk volt, így Levi kért egy takarót, hogy lefeküdhessen:) ! Pihizett is, vagy 3 percet:D! 

Hamarosan átjött Hozzá Hanna baba, aki egy triciklivel érkezett. Természetesen rögtön járgányt cseréltek, és kezdődött a kergetőzés:) ! Levi rá is kiáltott szegény kicsi lányra, hogy
"-Kajambojás jesz!" - és már neki is ment:) !

De Hannát nem nagyon izgatta, legközelebb Ő kergette meg Levit:) ! Aztán versenyeztek egyet.

Később Hanna áthozta a saját traktorját is, így Levi nagy boldogan bejelentette:
"-Taktoj vejseny készüjődik!!!" - és beálltak a rajthoz:)

A nagy versenyek után Hannától nehéz volt a búcsú, Levikém vagy tízszer elköszönt Tőle:), folyton hátra nézett és integetett!

A déli alvás után, ami majdnem 4 óra volt (hála a traktorversenynek) kiment az utcára füvet nyírni papával. Nem kamuzok. Vitte Ő is a fűnyíróját, és elleste, hogyan kell csinálni!!!

Ezután profin nyírta Ő is a füvet!

Nem csak nálunk, hanem az összes szomszédnál is:)!

Aztán, a nagy szomszédolásban bekéredzkedett a szembe szomszéda pecázni!!! Jani bácsi lelkesen és türelmesen tanította:

Aminek egy kis halacska lett az eredménye! Levi nagyon örült neki!!!

Hazaérve Negró (cica) nyomába szegődött, árkon-bokrom át követte:)!

Negrónak megszülettek a kiscicái. Tibor hozott egyet a padlásról, hogy Levi megnézhesse! Kicsim boldogan mesélte nekem, hogy
"-Ejtoja a kiscicákat a Megjó!" - eltojta...:D - nem magyaráztuk el a különbséget:), még ráér:)!

Hétfő este végre egy képet sikerült készítenem Encus első fogáról!!! Akinek jó a szeme, láthatja is:) !

Nagyon boldog voltam vele:) Megszenvedett érte a kicsi lány, mint kiderült nem egy másik fogacska miatt sírdogált időnként, hanem ez nem tört át teljes terjedelmében! Már kint van, Encus sem nyűgös! 

Ha már Enikőt említettem, el kell mondanom, hogy profin fordul hasra... vissza sajnos még nem! Viszont egyre tovább bírja hason tartani magát, elég szépen tartja a fejecskéjét.
Nem csak tartásban fejlődött, hanem egy-két hét alatt a szókincs is sokszorozódott. Az és öe mellett feltűnt a tetete, a dedede, a dediiii, a hej deeee és természetesen (Apucika kedvence) a há prrrüüüüüü - enyhe nyárfröccsel:)! Időnként folyamatosan mondja, és hangerőben megközelíti Levit. Azt hiszem, jajj lesz nekem, ha beindul Ő is... tényleg nem fogok szóhoz jutni, pedig beszélésben én is jó vagyok:D! 

Kedden délután elmentem Levivel a Dédikhez. Most baicajjal mentem, úgyhogy csak Őt vittem. Nagyot játszott Buksi kutyussal, egészen addig, míg az képen nem nyalta! Akkor aztán volt nagy riadalom!!! Ment mosakodni. Mivel szép idő volt, egyedül pancsizhatott, amire tavaly óta vár!

Ettől aztán olyan jó kedve lett, hogy még fényképezkedést is engedett Dédimamával


és Dédipapával:

Rajzolt a betonra Dédiknek egy traktort... a kerekét a gyakorlott Anyukák talán ki is tudják venni!

A kis fifikás, kitalálta, hogy most aztán annyira, de annyira koszos lett a keze, hogy újra meg kell mosakodnia!!! Mikor mondtam, hogy még nem olyan koszos, a krétával tele rajzolta a kezét, és boldogan szaladt kezet mosni:)!

Dédiéktől hazafelé beugrottunk Cilike barátnőmhöz, ahol Kinga barátnőm is vendégeskedett... Levi lefárasztotta rögtön mindkettőjüket. Cilikével hintázott, Kingával lasztizott!

Estére nagyon fáradt volt. A vacsinál bágyadtan közölt mamival, hogy
"-Ott egy jégy... Mama, kidobod a jégyet???" (légy)
Aztán, miután a vacsi 1/3-át megette, szólt, hogy
"-Máj teje a pocakom, kéjem a gumicukjot!"
- Ha tele a pocakod, már gumicukor sem fér bele...
"-De a fejembe még féj gumicukoj!!!!! Teje jesz a fejem gumicukojjaj!!!" - remélem nem:D!

A mai napon (illetve tegnap:)) délelőtt a szőlőben volt a mamával és a papával, ahol hordót mosott... valóban! 

Papa nem értette, miért nem szárad az a hordó ilyen szép napos időben... míg mama el nem árulta, hogy Levi újra vizezte a kefével, mikor látta, hogy szárad... :D!

Enikővel és én a Dédiket látogattuk meg. Ma is gyönyörű időnk volt, úgyhogy most Encus napozott a fűben! És Dédipapát szóval tartotta!

Ebédre hazaérkezett Tibor is, akin mindkét gyerekem imád lógni...:) ! Most még csak 7 és 12 kilósak... mi lesz Vele később????

Délután megint látogatóink jöttek, itt volt Klári néni, később Cilike, Patrik és Kinga. Levikém kb 5 perc alatt pukkaszotta ki Patrikot, aki már 11 éves!!! Utána Kinga következett:)! Levi bemutatót tartott a járgányaival, fel-le száguldozott a járdán. Aztán rápattant a Nyuszis motorra, amit már szinte térddel hajt, olyan kicsi Neki, és kiáltott Kingának:
"-Éjjéj utoj! Fussáj utána a nyuszimnak!!!!!!" (érjél utol) :D:D:D

... rövidesen Kinga is kidőlt:D, és kerek szemekkel kérdezte, hogy mivel szoktam feltölteni a gyereket??? :D! ... Ha én azt tudnám... én használnám!!!

Most is jól jönne egy adag, helyette viszont aludni térek...:D! 

Szép napokat Nektek! Puszi!

(Utóiratként szeretném megjegyezni, hogy tudomásomra jutott, hogy van két rendszeres fiú olvasóm is! Puszi B. és L., nagyon örülök Nektek is:D!)

2 komment

süti beállítások módosítása