Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Híreink - 2011.09.10.

2011.09.10. 14:56

szerző: Bonci

Sziasztok!

Levike csütörtök estére elég náthás volt. Folyt az orra, szinte folyamatosan, úgyhogy pénteken nem ment oviba. Elég hamar elkezdődött ez a betegeskedés... azt hittem azért pár hét kell hozzá:)!

Csütörtök éjjel nem sokat aludtunk:(. Levike egész éjjel nyöszörgött és forgolódott. Nem tudtam, hogy rosszat álmodik-e, vagy a betegség miatt. Folyamatosan járkáltam Hozzá, néztem, nem meleg-e, és puszilgattam, hogy megnyugodjon... Nem tudom, mi rosszat álmodhat egy ekkora gyerkőc, de este közölte, hogy szörnyek vannak a lakásban:(. Honnan vesz ilyeneket??? Minden esetre beszórtunk Nekik a láthatatlan varázsporral, úgyhogy kiirtottuk őket... Péntek este is mondta, hogy vannak szörnyek, de megnyugtattam, hogy a varázspor még tart és nincsenek itt. Hol lát, vagy hall Ő ilyeneket? Semmi ilyen mesét nem nézhet! 
Enikő is rosszul aludt csütörtök éjjel, Őt meg szerintünk a fogacskák kínozzák... kibújhatnának végre!

Pénteken reggel Levi segített nekem szendvicset készíteni reggelire. Amikor hozzáláttam volna, hogy felkockázzam katonákká, ahogy szoktam, ijedten szólt rám::
"-Ne vágd ej! Ne vágd ej! Úgy együk, mit a Oviban! Tegyéj já még egy kenyejet!" :D 
Nagyon örültem, hogy így kérte:)! Aztán a kakaó készítésnél is közbe szólt!:
" -A sájga bögjét kéjem! ... Nem azt! ...AZT!!!"
- Miért ezt? Ebbe több fér?
"-Nem, hanem mejt ez a Tibojé!" :)

Reggeli közben nem engedte, hogy én nyissam ki a krémtúrót:
"-Majd én kinyitom a pupuvát! Én ejős taktojos vadok! Ejős taktoj szejejő! ... és szép." :D:D:D (erős traktor szerelő)

Délelőtt volt egy kis dolgom, de megígértem Levinek, ha végzek, mehetünk az ígért narancssárga trakiért. Addig is kérte, hogy a számítógépen nézhessen traktoros videókat... Még segített is!
"-Játod, ezt kejj megnyomni (ENTER GOMB) és induj az MTZ kasza... Milyen szép kasza! Játod? Ilyet kejj venni a Tibojnak!" - nem egyszer látott már ilyen videót:D!

Később elmentünk vásárolni. Sajnos a narancssárga traki elfogyott... Levi kétségbeesetten keresgélt, de nem volt már. Annyira sajnáltam szegényt! Azért meg lehetett vigasztalni, választott egy másikat, egy zöldet, aminek utánfutója van, amin állatokat lehet szállítani. Itthon a kis állatkáit is elő kereste és azokkal játszott vele.

Nem akarta, hogy Encuska elvegye tőle az új játékot, ezért neki is adott egyet:
"-Adok Neki egy pijos takit, meet úgy játom a zől színű nem teccik..." :D Cseles! És ha belegondolok, jó szívű is, mert nem elveszi Tőle, hanem ad helyette másikat:)!

Szokásomhoz híven a konyhában tevékenykedtem, mikor Levi kiabált nekem:
"-ANYA!!! GYEJEEE!!! A Encus ájjdogájj!"
Mire bementem (mert a fényképező gépet gyorsan elővettem) Enikő a földön feküdt, Levi a fejét puszilgatta... aztán bemutatta mi történt:
"-Játod? Itt ájjt! És így ejesett... de megpuszítam és máj nem is síjdogáj! Tessék Encuska, itt a takid!"

Később azért Enikő újra próbálkozott, Levi újra kiabált és képet is sikerült készítenem:)!

Ebédnél Levi szórakoztatta Enikőt. Bebújt az etetőszék alá, és onnan kukuccsozott!

Ébredés után játszott a gesztenye állatkáival, amiket csütörtök este készítettünk. Egyszer csak eszébe jutott valami:
"-Encus vájjáj! (várjál) Mingyá jövök vissza, csak megbeszéjek vajamit a Anyávaj! - kifutott hozzám - Anya! Ha Apa hazajön a munkábój, és én is megjövök a kaszájásbój, akkó csinájunk egy bikát a gesztenyébőj, jó??? Akkoj eszt megbeszétük?"

Délután nem volt túl jó idő, úgyhogy itthon próbáltam játszani velük. Készítettünk egy igazi bunkert:)! Levi nagyon örült neki, ott is uzsonnázott:)! Enikőt is hívta:
"-Gyejje Encus! Bebújunk ide a bunkejbe!"

Nagyon tetszett Neki, hogy ha az "ajtaját" is rácsuktuk és alulról leselkedtem:)! 

Este kibontottuk az új habfürdőt, amit régebben kapott a barátnőméktől:
"-Hmmm! Finom ijjatú ez a habfüjdő! Majd mekköszönnyük Jocinak meg a Dócsinak meg a kisbabájuknak... Kinek hívják a kisbabájukat???"
- Aliz babának.
"- Akkoj mekköszönnyük a Jocinak meg a Dócsinak meg a Ajizbabának..."
Köszönjük Joci, Dolcsi és Aliz baba:D!

Most éjjel már mindkét gyerekünk jól aludt, Encike is csak egyszer volt fent teázni és egyszer enni. Levi végigaludta az éjszakát:)! Ma még folyik az orra, de már sokkal jobban van:)! Úgy tűnik, hétfőn már mehet oviba:)!
Délelőtt Apával sétáltak egy nagyot, ebéd után meg alvás...Encus is, Levi is jó nagyot aludt, most ébredtek fel, szinte egyszerre:). Úgyhogy megyek is:)!

Szép napot és hétvégét Nektek!

Szólj hozzá!

Híreink - 2011.09.08.

2011.09.08. 22:51

szerző: Bonci

Sziasztok!

Levi ma egy hete Óvodás:)! De gyorsan eltelt ez az egy hét! Utolsó levelemben még arról írtam, hogy nem akart aludni az oviban... Nos, a párna-módszer bejött (és az elbeszélgetés), mert kedd óta alszik:D! Igaz, szerda reggel közölte, hogy szeretne egy narancssárga kis traktort, amit én ahhoz a feltételhez kötöttem, hogy egész héten jó kisfiú lesz és szépen alszik... Holnap mehetünk kicsi narancssárga traktorért:)!

Sajnos van egy kis szomorúságom is, mert Levi náthás... nem tudom, hogy megfázott-e, vagy elkapta valakitől, mert mind kettő benne van a pakliban. Az oviban volt olyan gyerek, akit első nap is náthásan hoztak és azóta is látom ott minden nap... Mindegy, holnap Levi nem megy és remélem hétfőre kikúráljuk! És remélem most megtartja magának a bacikat, és nem szórja szét a családban!

Kedden délután, mikor hoztam haza az ovi kapuból visszafordult és közölte:
"-Be kejj mennem a Gabi nénihez a bajáccságos kövéjéjt!" (barátságos kövéért) - én nem értettem a dolgot, de Levi mondta, hogy találkoztak Gabi nénivel az udvaron, és Gabi néni megint kölcsönadta Neki a követ egy napra... Bementünk Gabi néni irodájába, aki meglátta Levit és már hozta is a követ, mert tényleg volt egy ilyen megállapodás közöttük! Egész délután hurcolta magával a sárgára festett kis követ:D! És másnap reggel visszavitték Gabi néninek! Vitték: Apucikával, ugyanis szerdától már csak Ő megy reggel Levivel az oviba. Enikő és én csak két napig kísértük Őket. Szerda reggel Levi csodálkozott is, hogy mi miért maradunk otthon, de nem féltékenykedett, barátságosan búcsúzkodott! Kaptunk puszikat meg öleléseket:)! 

Ha már itt tartunk, azt azért meg kell vallanom, hogy minden este és reggel mondogatja, hogy nem szeretne oviba menni, szeretne velük maradni és szeretne itthon reggelizni... elég nehéz Neki nemet mondanom! De muszáj, mert eldöntöttük! Az elmúlt két éjjel rosszabbul aludt, mint szokott. Nem tudom, hogy a nátha, vagy az Ovi miatt, de ma éjjel bekéredzkedett közénk. Nem örültünk neki, de nem engedjük, hogy rendszer legyen belőle.

Ma az oviból is úgy hoztam el, hogy Ági néni mondta, hogy Levi ma egész délelőtt nyűgös volt, látszott, hogy rosszul (betegnek) érzi magát. Sírt is. Itthon kérdeztük, hogy miért sírt? Azt mondta, hogy kérte a Zsuzsától (Zsuzsa néni), hogy telefonon hívjon fel engem, hogy menjek érte, de nem jöttem, ezért sírt... nagyon rossz ezt hallani, és nem tudom, hogy mennyit költött belőle Ő, de teljesen nyugodtan mesélte ezt vacsora közben, úgyhogy nagyon nem törte össze a dolog. Biztos vagyok benne, hogy az Óvó néni is azért nem hívott fel, mert látta, hogy ez csak műbalhé... az is lehet, hogy valakit utánozott! Azt is mondták délután, hogy Levike rosszul aludt, forgolódott és nyögdécselt és egész nap folyt az orra... na, itt döntöttem el, hogy tényleg beteg és jobb lesz Neki itthon pár napig. Nem akarom, hogy más ápolgassa:)! 

No, de félre a rossz hírekkel! A szövege továbbra is fergeteges! A kedvencem, hogy pár napja Enikőt új becenévvel látta el:)! KISTESZKÓM! Így hívja:)! Egyik nap a Tesco mellett jöttünk el, mondta, hogy "Szija Ósan, csá csumi csá!" (mindig így köszönünk az Auchannak:D), mi meg mondtuk, hogy ez Tesco... azóta ez lett a Kistesó beceneve:D:D:D! Vannak ilyen félreértelmezett dolgai:)! 
A másik kedvencem, amivel időnként zavarba is tud hozni, az a "kocsi" beceneve: KOCSMA-nak hívja:D! A kocsma eredeti jelentését nem ismeri, sosem használjuk ezt a szót! Valahol hallotta, és azt gondolta, ez jó becenév a kocsira:D! Tök édi! Szóval Encus is így lett Kisteszkó!

Egyik nap séta közben találkoztunk a lépcsőházunkból egy családdal. Mivel Levi sietett a játszótérre, a rövid beszélgetést így zárta:
"-Na, menjetek, meet eekéstek otthonjój!" :D

Aznap este itt volt nálunk Hajni is. Levi kérte:
"-Jáccunk püssájjatossat! Te jeszej a püssájjat!" :D:D:D

Vacsi után evett szőlőt, közben tüsszentett:
"Ügyes vadok, meet nem köptem ki a szőjőmet! Azéét nem köptem ki, meet a fogamba vót!" :D Guszta!

Ma este is meglepett. Mese olvasás közben rábökött az egyik rajzra:
"-Tök dujva az égük!" (Tök durva az egük)
- Miért?
"-Hát, meet sötétkék és fejhős, nem játod? Jön a vihaj!" :D:D:D

Encuska is tök édes! Egyik nap úgy ébredt, hogy elfeküdte a haját! Ilyet még nem láttam!!! A feje tetején egyetlen tincset, ami ennek következtében égnek állt! Hiába simogattam és fésültem, úgy maradt! Ahogy mozgott, a tincs billegett, mint egy tollpihe:)! Még a szél is mozgatta! Annyira vicces volt, egész délelőtt rajta nevettem:)! És nem győztem fotózni!

Ebéd után elaltattam és "visszafeküdte" a tincset a többi közé:(. Pedig annyira cuki volt vele:D!

Akkor is nagyon édes volt, amikor Levike kacagtatta! Olyanokat tud nevetni Levinek, pedig a kis mókamester valójában csak ijesztgeti, hogy HUHHH!

Levi kapott anyuék szomszédjától egy nyakba akaszthatós villogós macit! Nem tud szabadulni tőle, imádja:)! Tegnap még ugró iskolázás közben is viselte:)!

A mai napunk az időjárás ellenére jól telt. Enikőt elvittem a zenebölcsibe! Ezt ugyan az tartja, akihez Levivel jártam a Manó tornára, és ez is hasonló éneklős-mondókás-verses foglalkozás. Enikő még kicsi a legtöbb feladathoz, de azért nagyon jól érezte Magát! Nagyokat nevetett amikor lovacskáztunk, vagy a levegőbe emeltem! A végén a szabad játék alatt letettem a földre, ott kúszott a többiek mellett:D!

Levikémmel az ovi után szedtünk gesztenyét. Nagyon tetszett Neki, hogy Erzsi mama le akarja rázni a fáról, Ő is próbálkozott: lábbal rázott:D!

Aztán szépen gyűjtögette is!

Haza is Ő cipelte a jól megrakott kis szatyrot! Annyira édes volt. A másikban meg mogyoró volt.

Mamáéknál játszott a Kisteszkóval:), labdáztak!

Enikőnek nagyon tetszett, hogy Levi labdázik Vele!

Levi bohóckodott is, bebújt a kis asztal alá, ami alatt régen csücsülni szokott!

Hazafelé meg segített nekem a babakocsit tolni! Enikő meg leselkedett:D!

Itthon egyre jobban kijött a náthája, sokat folyik az orra. Most sem alszik túl nyugodtan, forgolódik és hortyog. Szegénykém. Szerencsére láza nem volt, de azért gyorsan én is lefekszem, hátha nehéz éjszakánk lesz!

Szép napot Nektek, puszi!

2 komment

Híreink - 2011.09.05.

2011.09.05. 21:16

szerző: Bonci

Sziasztok!

Megint eltelt egy ovis nap és sajnos ma nem vagyok maradéktalanul büszke. Levike nem volt hajlandó aludni az oviban, és beszélgetett, felült és zavarta a többieket:(. Nagyon rossz volt ezt hallani az Óvó nénitől, mert eddig csak büszkélkedhettem Levivel. Itthon este megbeszéltük, hogy holnap elvisszük a kedvenc déli alvós párnáját, akkor könnyebb lesz elaludnia. Megígértem azt is, ha jó kisfiú lesz, kivételesen kap szórócukrot is a fagyijára:)! Reménykedem:)! 

A hétvégénk szuper jól telt és elég tartalmasan. Szombat délelőtt Apucika és Gabi papa elvitték a gyerekeket a Szúnyog szigetre kecskéket etetni.

Levike vitte a csemegét:)!

Etetés előtt sétáltak is egyet:)! Levi végig vitte a kenyeret és sütit:)!

Etettek is.

Levi nagyon bátor volt, a tenyeréből kínálta a kölesgolyókat és meg is simogatta a kecskéket!

Még egy kisfiút is bátorított, hogy
"-Ne féjj, nem hajap meg!"

A déli alvás után elmentünk Hajniékhoz szülinapi köszöntésre. Levi első dolga volt, hogy valami játékot keressen. A nagy melegben jól jönnek a kutya-mamuszok:D:D:D!

Enikő felfedezte a szőnyeget.

Aztán Enikő lovacskázott Levi nyakában (kis segítséggel):D!

Később szalvétázott is:D! 

Indulás előtt már K.O. volt a kisfiú:)!

Vasárnap nagyon szép időnk volt így úgy döntöttünk, hogy idén utoljára ellátogatunk a gödi strandra. Encuska továbbra is élvezi a kis csónakját:)! Úgy napozott, mint a nagyok:D! (Vicceltem! Ez csak egy jól elkapott pillanat.)

Levi Apucikával játszott egy nagyot. Repült is!

Aztán a kis tesójával is játszott:)! A medencében minden gyerek Enikőt akarta húzni:), de Levi nyert:)!

Levi felpróbálta Gabi papa úszószemüvegét:D:D:D

Ebéd után itt is aludnia kellett! És aludt is!

Alvás után uzsi volt:)! Együtt ettek!

Levi kért egy vattacukrot is:D! 

Nagyon tetszett Neki, hogy kék lett a nyelve! Perceken át nézegette magát a kis tükörben:)! Áááááá, nem hiú...:D:D:D!

Vacsora után itthon, átadtam Neki egy kis csomagot, amit Hajni küldött Neki:
"-Híííííííí, ez jóóóóóóóóóó!!!"
- Miért? Mi ez?
"-Ez Hajnusbajnus tojtájájój egy majcipán!!!!!!!" (Hajni tortájáról:D)
Volt nagy öröm:)! Be is falta:)! Fotózni sem volt időm:)! 

A mai délutánról sajnos nem készítettem képeket, mert itthon felejtettem a gépemet:(. Pedig a nemalvás ellenére Levi aranyos volt! A játszón egy Anyukának segített sétáltatni az egy éves kisfiát:). Amikor jöttünk fel, akkor meg nagy puszival búcsúzott Amirától, és még a derekát is átölelte, úgy húzta oda magához:D:D:D! Édesek voltak!!!

Este mindketten kidőltek! Enikő végre jól vacsorázott, már kaja közben ragadtak le a szemei:), Levi meg küzdött az álom-manókkal, de 9-re Ő is elaludt - ilyen is ritkán van:)!

Úgyhogy ma tombolhatnak a szülők:D! Meg is nézünk egy egész filmet:D:D:D!

Szép napot Nektek, puszi!

1 komment

süti beállítások módosítása