Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Híreink - 2011.09.29.

2011.09.29. 23:45

szerző: Bonci

Sziasztok!

Van egy kis bűnöm:), legutóbb úgy írtam levelet, hogy a gépemről elfelejtettem lementeni a képeket, így csomó minden kimaradt. Ráadásul a jegyzetfüzetemben is elfelejtettem lapozni, úgyhogy Levi-idézetek is kimaradtak:(! Most pótlom, mindenféle időrend nélkül:).

Enikőnek van egy cuki kis testtartása, ahogy szokott nézelődni, játszani! Végre sikerült elkapnom a pillanatot:)!

Egyre többször ácsorog egy helyben, és egyre hosszabb ideig bírja:)! Egyik nap Levike a tévét nézte, Ő meg ott őrizte:D!

Már időnként megeszi a banánt is! Elsőre nagyon ízlett Neki, azóta volt, hogy "fuldoklott" tőle a kis színésznő:)!

A csokis kekszet is szereti, amit  Anyucika süt:)

Encusnak igazi jó testvére van! Egyik nap hintázhatott Levivel, úgy, hogy Levi az ölébe vette és fogta a pocakját (persze a bébihintában!). Encus hatalmasakat kacagott:)! Máskor meg csúszdáztak együtt:)! Enikő itt is nagyokat nevetett, sajnos a képen pont elfordul:(.

Nehéz is Leviről leszedni a Hugit:). Most a héten, hogy Levi itthon volt, minden nap, amikor Enci a déli alvásból felébredt, a gyerekszoba előtt játszott és többször is be akart menni! Egyik nap Levivel festettünk, és hiába pakoltam ki Encinek egy csomó játékot, hiába vittem a nappaliba, Ő pillanatokon belül újra ott volt Levi széke mellet/mögött/alatt:D! 

Leviről is csuda-képek készültek. Kedvencem a Pillangó-fiú:)! Egy Kislány ebben jött fagyizni, és Levi kölcsönkérte kipróbálásra... már töröm a fejem, hogy farsangra milyen fiús-szárnyas-jelmezt készítsek:)!

Azért férfias dolgokat is művel, például mogyorót tör, CIPŐVEL:D! És kézzel segít:)! 

Időnként segít a szomszéd lánynak, és Pamit Ő sétáltatja! Pontosabban minden alkalommal, ha meglátja Ágit, elkunyerálja a pórázt a kis gavallér:)! 

Bobit, a jármű-kutyust is megsétáltatta valamelyik nap:)! 

Azért időnként bicajozik is a pótkerekessel, sőt, kis barátjával, Gergővel versenyeztek is...

Van még két kedvenc képem. Levi kapott egy kis sárga kombájnt. Annyira szereti, hogy este, mikor Neki Hajni olvasott, a kis kombájnnak is kellett mesekönyvet kiraknom, azaz a munkagépek könyvet! Ott olvas a kis kombájn a szőnyegen, Levi ágya mellet:D:D:D

Másnap reggel Levi is vele olvasott, a mezőgazdasági-jármű katalógust :D:D:D!

Barátja egyre több van! Amirát én már sokszor emlegettem, most Levitől is kiderült: egyik nap Amira egy másik kislány mellé ült le a padra a játszón. Levi meg szaladt oda és kiabálta:
"-Hééé! Én vadok Amijának a bajáttya, nem te!" :D (én vagyok Amirának a barátja)

A kis CsibészLevitől is van idézetem:
Két hete hétvégén, mikor Tárkányon voltunk, befutott Papához a szobába. Hallottuk, hogy Papa rászól:
- Ne kapcsold ki a tévét!!!!
Levi kiszaladt a szobából vigyorogva, majd visszasomfordált:
"-Nnnna, nem nézej tévét????" :D

Maminál is kidumálta magát, amikor letépte a virágokat, és Ő rászólt. Odaállt Mama elé, nyújtotta a virágot és énekelte:
"-Bojjjdog, bojjjdog, bóóójdog szüjetésnapot, kívánnyuk, hogy jegyen még, sok ilyen szép napod!"
Hmmm... okos:)! 

Van azért amit még félreért... A játszón Barnabással játszott, aki nem szaladgálhatott fülgyulladás miatt. Itthon mesélte Apucikának:
"-És képzejd, a Bajni apukája aszt mondta, hogy a Bajnabásnak kigyújjatt a füje!"  (természetesen begyulladt:D)

Ma pedig újabb bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy mennyi mindent játszanak velük az Óvónénik! Ebéd közben elkezdett egy játékot:
"-Jiccs-joccs, jön a kishajó! Jiccs-joccs, mit hoz a kishajó?"
Addig-addig mondogatta, míg rávezetett, hogy állatot kell mondani, és utána megkérdezte, hogy mit mond az az állat... Aztán a hajó elment, hogy jöjjön egy újabb! Tök aranyos játék volt:)! Enikőt is belevonta, és Enikő hangon Ő válaszolgatott magának, vagy épp nekem:)! 

Az Oviról jut eszembe, már ott tartunk, hogy amikor belázasodott, az volt a problémája, hogy akkor most nem mehet oviba??? Egyre jobban szereti:)! Nem csoda, mert Őt is nagyon szeretik, legalábbis mi azt gondoljuk. Hétfőn, amikor Apucika bevitte a terembe, a gyerekek felkiáltottak: LEVIIIII!!! és szaladtak oda hozzá és ölelgették:D:D:D! 

Legyen ez a záró mondat, mert nagyon büszke vagyok Rá! 

Szép napokat Nektek, puszi!

Szólj hozzá!

Sziasztok!

Az előző levelemben írtam, hogy Levike tanul új dolgokat az oviban... tegnap este vacsi után egyszer csak elkezdett mondani egy verset:)! Gyönyörűen elmondta, utána pedig énekelt is egyet:)! 

Szeretettel Nektek:

Szép napot, puszi!

5 komment

süti beállítások módosítása