Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Híreink - 2011.02.05.

2011.02.05. 22:43

szerző: Bonci

Sziasztok!

Boldog vagyok, mert egyre többször kapok Kedves Olvasóimtól olyan leveleket, hogy 'írhatnál gyakrabban", "minden nap keresem, van-e új levél" ... és most jött egy olyan is, hogy hiányos a blogom:), mert a régi leveleim, amiket még az iwiw-en küldtem el, nem tartalmaznak képeket:)! Nos, ez igaz, azokhoz nem lehetett fotót csatolni:)! Utólag meg már nem olyan... de ez a Kedves Olvasó, szeretné összehasonlítani a gyerekeket, hogy mennyire hasonlít Enikő Levire:)! Jogos a kérés, úgyhogy mostantól fogok időnként ilyen kis összehasonlításokat csinálni:)! Tetszik az ötlet, KÖSZÖNÖM!

Egyébként a kéréstől függetlenül, folyamatosan olvasom Levi naplóját, és én is hasonlítgatom a gyerekeket:)! Szinte mindenben különböznek:)! Enikő majd' fél kilót ráver pici-Levire:), az Ő haja szinte észrevétlenül hullott ki, Levié foltokban:), Enikőnek előre "V" alakban nő a haja, Levié oldalra fésülve nőtt, Levi imádott cumizni, Encinek csak az ujja kell, Enikő a mai napig csak anyatejet fogyaszt, Levinek csak két hónapig kellett természetes formában:), utána csak üvegből fogadta el, és 3 hónapos korától tápszeres baba volt. Levi ennyi idősen napi 1/2 - 1 liter kamilla teát megivott, Enikő egyszer fogadott el pár korty vizet. Levi az óra mutató járásával megegyező irányban forgott a kiságyban:), Enikő balra fordul:), Levi ilyenkor már hangosan kacagott, ha csikiztük, Enikő ma először nevetgélt picit rajta:)! Levi már lakberendezőt játszott, Enikő viszonylag nyugodtan nézelődik:).

Az egyetlen, amiben teljesen hasonlítanak az az, hogy szerintünk Ők a legszebb gyerekek a világon:):):)! 

A választott képeink Róluk:

ARCOCSKÁK:

 

 

ÁGYIKÓBAN:

Vissza a jelenbe:)! Egyik nap muszáj volt fotóznom Őket alvás közben:), olyan aranyosak voltak. Jó nagyot aludtak, ki-ki a helyén:
Levi a heverőn

Enikő a játszószőnyegen

Csütörtök este nagy játék volt a gyerekszobában, amiből már-már Enikő is kivette a részét:)

Enikő, mint a képen látszik, már meggyógyult:)! Sokat kacag:

Levi sajnos még beteg, ha lázas, akkor a szívem szakad meg érte, annyira kis levert. Mivel nem engedem Enikő közelébe ilyenkor, kedvenc helyére bújik, Encus játszószőnyegére, és onnan nézi a meséit:)

Azért, ha nincs láza, akkor a régi, eleven, segítőkész Kisfiú:)! Ilyenkor segít nekem, ahol csak engedem. Péntek este Apa bevásárolt. Mire kimentem a konyhába, Levi nekiállt kipakolni:

Mindent felrakott a pultra! Nem én rendeztem el Őket, Levi rakott oda mindent!!!

A végén pedig, odahozta a blokkot: "Anyucika, esz a Tiéd!" :D:D:D

Megérkezett az új matracunk, neki is láttunk összerakni az ágyat. "Kicsit" magasabb volt elsőre, mint a régi:), Levi csak trükközve tudott rá felmászni:D:D:D

Aztán jött a rugópróba:D:D:D (Az a halacskás póló nagyon ott van:)! Csak utólag vettem észre, hogy egyforma az arckifejezésük:D:D:D!)

Az ágy átszabása során, az aljára oda kellett tenni a kéznyomát:) Ő kérte:)

Talált még egy jó játékot Magának, a matrac-pumpával szórakozott fél napig:D
"-Csak fujatom Jevit!"

Encusunk pedig ezt mind-mind édesen átaludta:)

Most pedig én is megyek pihizni, mert elég mozgalmas hétvégénk volt! 

Szép napot Nektek, puszi!

1 komment

Híreink - 2011.02.03.

2011.02.03. 11:27

szerző: Bonci

Sziasztok!

Végre február van! Közeledik a tavasz:)! Én már nagyon várom... akkor talán véget ér ez a betegség-lánc és végre többet lehetünk kint a levegőn is! Levikének nagyon hiányzik a mozgás. Természetesen nem Ő mondja, hanem nehéz már lekötni az energiáit! Ezt leszámítva pár hete újra nagyon jó Kisfiú... talán az Újévi fogadalmamnak köszönhető (miszerint sokkal türelmesebb leszek Vele és kevesebbet fegyelmezem, többet játszunk együtt), talán annak köszönhető, hogy megszokta  a Tesót, vagy annak, hogy véget ért az első dac-korszak.. nem tudom, minden esetre megint nagyon aranyos:)! 

Egyre jobban megszereti a fotózást:)! Amint előveszem a gépet, hogy Enikő valamelyik új dolgát megörökítsem, Levi rögtön ott terem és bedobja Magát:)

De az is egyre többször előfordul, hogy Ő fotóz minket, hol a kamerával, hogy egy telefonnal:
"-Fénypékeszjek!"
:D:D:D

Egyik nap, Enikő aludt a nappaliban, Levi meg kihozta a traktorját. Az egyiket:). Megkértem, hogy most a szobájában traktorozzon.
"-De ott nicsen tökéjetes hely!"
 -Akkor a hálóban játsszál!
"-Hááát, jóóó! Az jó hely!"
:)

Enikő egyre többször alszik úgy, hogy az ujját szopizza. Sajnos a többi ujját nem görbíti még be, ezért állandóan lekarmolja az orrát, vagy a szemét:)! Hetente kétszer kell körmöt vágnom Neki, ami nem kis mutatvány egy izgő-mozgó Babán:)!

Ha ébren van, akkor viszont Levit le sem lehet vakarni Róla:): Egyik este Apa "vigyázott" Rájuk:

Tegnap reggel egy nagyon érdekes riport volt a rádióban, ezért, miután elkészítettem a reggelit, nem mentem rögtön etetni Levit, hanem ott állva iszogattam a kávémat. Egyszer csak berontott Levi:
"-Mije vájsz, Anya?!?! Éhes vadok!"
:D Mondanom sem kell, otthagytam a riportot:)!

Enikő pedig nagyon szépen fejlődik, napról-napra produkál valami újat:)! Már rendszeresen nézegeti a kezeit. A két kis keze nagyon sokszor találkozik a pocakja előtt:)! A játszószőnyegen lógó játékokkal is mintha már játszana, legalábbis ha meglöki a csörgőket, felkelti a figyelmét:)! Ha bábozok Neki, azt már folyamatosan nézi. A hátán fekve nagyon sokszor felhúzza a lábait, ilyenkor eldől oldalra, és néha kicsit úgy is marad:D

Hason sajna még nem szeret feküdni, de próbálom szoktatni:)! Tegnap volt 15 hetes:), 5.600 gramm. Már nem látom pufi babának, mint eleinte, nagyon kis formás. És napról-napra szépül:)! Hajacskája már alig van, de úgy látom, jön az új haja:)! Nagyon sokat mosolyog, gőgicsél, és nézelődik:). Még mindig csak az anyatejet fogyasztja, semmi más nem kell Neki:). Szereti, ha valaki van körülötte, olyankor csendesen elvan. Este kb. egy hete elalszik a fürdetés utáni evés közben. Ez 8 óra körül van, így éjjel kel enni 1-2 óra körül, hajnalban 5-6 felé, aztán alszik szinte egész délelőtt. 10-11-ig nyugodtan tehetek-vehetek, Levizhetek:). Szerencsénk van Enikővel, nagyon jó kisbaba:)!

A betegségeken sajnos még mindig nem vagyunk túl... Encus már jól van, tegnap éjjel "csak" egyszer köhögött. Apucika és én meggyógyultunk. Levi sajnos újra beteg. A nyirokcsomói ijesztően megduzzadtak és folyamatosan fújni kell az orrát. Most meg már kétszer voltunk bent Nála, köhögve ébred... mikor lesz már ennek vége??? Tényleg csak kamaszkorukban:)? Nagyon várom már a tavaszt, hátha......

Szép napot Nektek! Puszi!

Szólj hozzá!

Híreink - 2011.01.31.

2011.01.31. 18:20

szerző: Bonci

Sziasztok!

Hétvégén Tárkányon voltunk, úgyhogy Levi több napos kényszer-bezárás után kiszabadult:)! Élvezte is rendesen! Dédiéknél csinált hóangyalkát:)

Gabi papa megtanította Neki, hogy ha nem esik a hó, akkor is tudnak hóesést csinálni: bottal verte a havat a fákról:)

Komolyan vette ezt a munkát, Minden fáról leverte a havat:D

A nagy munka után még volt ideje olvasni Dédipapának:)

Közben Enikő a kezeit nézegette Dédimamánál:)!

Délután Levi még szánkózott is egyet, bár jobban szereti húzni, mint benne ülni:)! 

Szombat estére teljesen K.O. volt szegénykém. (Tibortól kapott egy Macskanyelvet, ebéd után ehetett belőle.) Vacsorát alig evett, kérte, hogy a titkos kosarából ehessen valamit. Nem engedtük Neki. Erre, feltalálta Magát:
"-Mit szójnáj, ha CICANYEVET kapnék? Szejintem asz tökéjetes jesz...!" Hát, lehet erre NEMet mondani???
 

Vasárnap délelőtt is sokat játszott kint, délelőtt a Dédiéknél Tyutyit (Buksit) fárasztotta ki:

Aztán, hogy kapjon ebédet, megdolgozott érte, fát hordott Apáékkal:D:D:D

Sajnos a sok levegőzésnek köszönhetően Levi ismét náthás kicsit... így ma itthon voltunk egész nap. Enikő a játszószőnyegen volt, és nagy-nagy örömömre, végre mozgásba indult:)! Az alábbi képeken jól látszik, hogy már Ő is forog a hátán fekve:)! Fél kört megtett:)! 

Érdekes, hogy míg Levi mindig (minden körülmények között:D:D:D) az óra mutató járásával megegyező irányba fordult, Enikő most ellentétesen csinálja... hiába, nem egyforma a két gyerek:D! 

Ma észrevettem egyszer azt is, hogy Enikő felhúzta a lábait, és a bal oldalára gördült:)! Aztán vissza a hátára... azóta úgy van:)! És nézelődik, mosolyog, nézegeti a kezeit, a játékokat, Levit...

Levi sokszor odabújik mellé, onnan nézi a tévét:

De van, hogy csak azért bújik oda, hogy
"-Mosolyt kéjeeeeek!"

Szép napot Nektek! 

Puszi!

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása