Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Csak tőlem, Nektek!

2010.08.29. 10:23

szerző: Bonci

:)

Most egy személyes üzenet következik, csak tőlem, csak most, csak itt...:)!

... mert egyre több rendszeres olvasóról szerzek tudomást (olyanokról, akik nem kommenteznek)

... és szeretném elmondani, hogy nagyon örülök Nektek (is), és olyan jó érzés, hogy ennyi (különböző korcsoportú, nemű, érdeklődési körű) embert érdekel az én kis Családom!

Köszönöm!!!

PUSZI MINDENKINEK Dagi-Szilvitől!
 


 

Szólj hozzá!

Híreink - 2010.08.27.

2010.08.27. 13:38

szerző: Bonci

Sziasztok!

Levikénk minden nap meglep minket valami újdonsággal:)! 
Tegnap egyedül felvette a kis alsógatyóját:)! Igaz, hogy kifordítva sikerült, de legalább az eleje volt elől:)!
Ma egyedül pisilt a bilibe úgy, hogy előtte egyedül vette le a kis bermudáját:)! Csak amikor már a bilin ült, akkor kiabált nekünk, hogy "jevettem a nagyágom és pisijek a bijibe!!!" Amikor végzett, kibújt teljesen a gatyából és fordítva visszabújt bele:). A zsebek hátul voltak, és nagyjából takarta is a popsiját, elől viszont nagyon lelkesen egészen ciciig felhúzta:D! Lassan alakulgat ez a pelusról-leszoktatás. Tegnap beszéltem egy kolléganőmmel, és Ő is azt mondta, hogy amíg erőlködött, hogy Flórája elhagyja a pelust, szinte semmi eredmény nem volt, mikor meg ráhagyta, hogy saját tempóban szokja a dolgot, szépen leszokott róla. Mi is ezt a módszert választottuk.

Ma reggel, amíg a reggelijét csináltam, épp az új kis buszt szerelte. Nagyon alaposan, Apa csavarhúzójával mindenhol körbeszerelte:), megnézte, megrágcsálta:). Egyszer csak kijött a konyhába hozzám, és azt mondja: "Nem tudom mekcsinájni a buszomat, mee etöjött. Sose nem tudom mekcsinájni, sajnájom...!"  (Nem tudom megcsinálni a buszomat, mert eltörött. Soha nem tudom megcsinálni, sajnálom.) Kicsit még sopánkodott, aztán kihozta a sámliját hozzám, felmászott mellém és nézte és kommentálta, hogy mit csinálok: "Húúú mennyi májkém!!! Kéjem a katonámat!" Mondtam, hogy megyünk az étkezőbe enni, erre szaladt, vitte a sámlit és egyedül mászott be az etetőszékbe. Egy falatot evett a saját katonáiból, aztán: "Oda tegyük asztaja Anyucikájét..." és kis ujjával böködte az etetőszék asztallapját. Odaraktam a saját háromszög szendvicsemet és kérdeztem, hogy akkor Anya mit egyen? "SEMMIT!" jött a válasz! Kisfiam vigyáz a  vonalaimra:)!

Délelőtt a DM-ben voltunk vásárolni, ott is nagyon jól viselkedett, kérte, hogy hagy jöjjön ki a babakocsiból, és tolhassa a kis-bevásárlókocsit. Mondtam, hogy oké, de csak akkor, ha jól viselkedik és szépen lassan jön mögöttem... szót fogadott. Szó szerint TYÚKLÉPÉSBEN jött utánam, óvatosan irányítva a kiskocsit. Ha vettem valamit, azt Neki kellett adnom, Ő tette a kocsiba, sőt a pénztárnál is Ő pakolt ki a szalagra, pedig alig érte fel:)! Nagyon nagy segítség lesz nekem:)!

További szép napot Nektek és kellemes hétvégét! Puszi!
(Képeket és videót továbbra sem tudok feltenni, de talán ma este megoldjuk...)

2 komment

Híreink - 2010.08.24.

2010.08.24. 13:19

szerző: Bonci

Sziasztok!

Nehéz dolga van, egy blogot vezető Anyukának, hogy csak a tényleg érdekes dolgokat írja meg, mert történetek volnának tucat számra:)! Mondjuk a ma reggeli hisztit nem fogom részletezni, de tudnotok kell, hogy az is benne van a "Levi-csomag"-ban! Minden gyerek-csomagban vannak nehézségek is.

De a tegnapi alakítással eldicsekszem! Levikénk már magától és rendszeresen és rendesen használja a bilit... ha nincs rajta alsógatya, vagy bármi más nadrág. Arra ugyanis még azt érzékeli, hogy pelus, és mehet... egy-két csepp után eszébe jut, hogy visszatartani!, bilibe!, és szól és szalad is, de attól még mosnom kell.... hát, most már csak-csak elmaradnak ezek is. Szóval, tegnap ment minden a bilibe, kicsi és nagy dolog is. Este, mikor Hajni is itt volt velünk, Neki is bemutatta a nagydolgot bilibe:). Ahogy elkészült, nem is szólt, csak (ahogy tanultuk) felállt, lehajolt, és négy-kézlábon várta anyát... Hajni majd' megszakadt a nevetéstől (itt még csak majdnem:))! Anya jött, törölt, Levi futhatott játszani (továbbra is fél pucéran). Pár perc múlva, felmászott Apa ölébe, aki megjegyezte, hogy remélem már nem kakis a feneked... erre Levi lemászott az öléből, lemászott a kanapéról, megállt Apának háttal és lehajolt négy-kézlábra.... "Má nem kakis a fenekem!"- megjegyzéssel :D:D:D! Na, Hajni itt szakadt meg a nevetéstől! Levinek ez annyira tetszett, hogy közölte, "Hajnusnak is megmutatom!" és odament Ő elé is, és beterpesztve lehajolt :)! Itt már Anya is majd' bepipilt a nevetéstől, úgyhogy "Anyucikának is megmutatom!" és nekem is megmutatta...:D:D:D! 
Hát, még nem szégyenlős, azt biztos!

Az esti mesét már Ő maga választja ki minden este, tegnap a Thomast kellett olvasnom. Egyszer csak Levi elkezdi mondani:
"Sihuhuhu-sihuhuhuh, düböjög a mozdony,
(sihuhuhu-sihuhuh dübörög a mozdony)
fut a hegyen, fut a vögyön, fut a kici dmbon.

(fut a hegyen, fut a völgyön, fut a kicsi dombon)
Átpöfög a ajagúton, föjszajad a híggya,
(átpöfög az alagúton, felszalad a hídra)
Fenyő vijágező, pata paja hífja.
(fenyőerdő, virágmező, patakpartja hívja)
Sihuhuhu-sihuhuh jejassít a mozdony,

(sihuhuhu-sihuhuhu lelassít a mozdony)
Hasza éjünk facsojája, de jó újja otton!"
(hazaérünk vacsorára, de jó újra otthon)
Ezt a verset két és fél hete olvastatta fel velem vagy százszor, mikor beteg volt. Azóta nem meséltem Neki... és egyszer csak felmondta, szinte hibátlanul!!! Annyira büszke vagyok Rá! Megpróbáltuk utána a kamerába is elmondatni Vele, majd ide is felrakjuk megint a videót!

Már régen írtam azt is, hogy járunk Levivel Manó-tornára is, csak sajna áprilistól-októberig nyári szünet van.... ma arra sétáltunk, ahol ezt tartják, és Levi be akart menni. Mondtam Neki, hogy a másik házba megyünk, erre Ő: "Mos nem ide megyünk, mos nem manyótojnyája megyünk!" Erre is emlékszik, 4 hónap távlatából!

Itt szeretném megjegyezni, kedves Olvasóim:), hogy az aranyköpéseket és szavakat is rendszeresen bővítem, csak azokról nem írok külön.

Szép napokat Nektek, puszi!

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása