Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Híreink - 2010.10.01.

2010.10.03. 21:56

szerző: Bonci

Sziasztok!

Csaltam a címben... megint. Elsején nem volt időm írni, pedig nagyon jegyzetelgettem egész nap, mert Levi elemében volt:)! Szóval, most írom le a napunkat!

Íme, Huncutkánk

Reggeli közben olvasnia KELLETT! Anyának kellett adogatni a falatokat a szájába... amikor elég volt, nem szólt, hanem felemelte az újságot az arca elé és azt mondta "Anyucima, kejess meg!"... megtaláltam:)!

Később rajtakaptam, ahogy egy DVD tokból kiszedett DVD lemezzel játszik, ami természetesen az én egyik kedvenc filmem volt. Nem szóltam én egy szót sem, csak NAGYON szigorúan néztem (bizony, sokat gyakoroltam, de már szemmel is tudok szidni:D:D:D), erre Levi gyorsan rakta vissza a tokba a lemezt: "Jó-jó, megigéjem, többet nem nyújok a jemeszhesz!"

Amikor a hálóban teregettem, hallottam, hogy messziről szabadkozik: "Semi baj, nem nyújtam semihesz, bocsánat Anyucika (ekkor ért oda hozzám, és az egyik virágom egy levelét pörgette az ujjai között) eszt a föjdön tajájtam és kidobom a kukába!"

Mosogattam a konyhában, hallom Levit: "Gyeje, kicit jovagojok vejed, kimegyünk Anyucikáhosz" ... hangos nyögések ... "itt is vatyok, meg is éjkesztem és megéjkeszett PUPUTEVE!!!!" A 20 cm-es plüssállata:)!

Anyuékkal is, velünk is eljátszotta a következőt, mikor a lépcsőházból mentünk ki a kocsihoz: 
-"Apucika, vegyéj fej!" 
- Nem tudlak Levi, tele van a kezem...
-"De vegyéj fej, met véjetjenűj bejemegyek a fűbe!!!"

:D:D:D:D:D

No, mára ennyit, a hétvégi szüretről majd holnap írok, mert ma már KO vagyok! Ja, és kivételesen képek is lesznek rögtön:)!

PUSZI!!!!!

2 komment

Híreink - 2010.09.28.

2010.09.28. 21:05

szerző: Bonci

Sziasztok!

Ma itt volt egy barátnőm a fél éves kislányával. Kíváncsi voltam, Levi hogyan reagál egy babára... hát, minden várakozásomat felülmúlta:)! 
Mikor Éviék megérkeztek, Hanga baba aludt. Levinek mondtuk, hogy most nem szabad hangosan beszélni, és annyira édes volt, mert végig csak suttogott, míg Hanga aludt. Aztán kicsit játszott is Vele, simikézte, megnéztük az apró kis lábikóját, és, amikor a szőnyegen játszott Hanga, Levi odafeküdt mellé. Hagyta, hogy Hanga megfogja a fülét, sőt, olyan kegyben részesítette, hogy még a Cicákat is odavitte Neki játszani:)!
Ebédnél, mikor Hanga az én ölemben ült, Levi meg ette a levesét, egy kis lét kanalazott, és odatartotta Hanga elé, hogy "Kéjsz asz enyémbőj?" (kérsz az enyémből) Olyan édes volt:)!
A féltékenység is csak olyan minimális szinten jelentkezett, hogy megkért, hogy had üljön Ő is az ölembe, mikor Hangát fogtam. Mondtam Levinek, hogy egyik lábamon Hanga ül, Ő meg csücsüljön a másikra, és simán belement, de kb 5 másodperc múlva már ugrott is le és játszott tovább... remélem Encivel is ilyen jó fej lesz.

Este a meseolvasásnál is majd meg zabáltam:)! Van egy épp aktuális kedvence, a járműves könyvecske (köszönjük Marika néniéknek). Ebből olvastat fel velünk, és utána mindig megbeszéljük a képeket. Ma egy olyan oldalt olvastam, amit Apával szokott megbeszélni: építkezésen dolgozó gépek, munkások láthatók több féle szituációban. Levi el is mondta: "Ott a kotjógép. Ott a daju. Ott a sájga taktoj. Ott megy a bácsi kakijni:D (toi-toi-ba megy be épp), ott meg usonnásznak a bácsik. Ott tehejató. ...."
Amikor végeztünk a mesével, elköszönt mindentől és mindenkitől. Suttogva végigpuszilja az oldalt: "Jóéjkakát tehejató. Szép ámokat taktoj. Ajugy jój aszfatkészítő. Szia úthengej. Honap tajájkoszunk kamion..... " és közben csattognak a puszik :D:D:D! ... bár én kapnék ennyi jó éjt puszit Tőle:)! 

Azért mi sem panaszkodhatunk, mert a szeretethullám még mindig tart:), naponta többször is megölelget, és mondja, hogy "szejetjek Anyucima!" :)! Meg Encit is szokta szeretgetni:)!

Enikőnk ma is nagyon mozgékony volt, sokszor "megkeményedik" a hasam, és sokszor kitolja magát itt-ott. A pocakom egyre nagyobb, szerintem az elmúlt két hétben rengeteget nőttem! Szép "kerek", bár hála Encinek, sosem vagyok szimmetrikus:)! Rakok fel képet is, hátha nem mindenki iwiwezik:)!


Ja, még annyit akartam írni, hogy ma Levi a Mamáékkal volt játszózni. Anyu mesélte, hogy játszótéren bebújt a játékházba, behívta kis barátnőjét, Lilit is, és azt mondta Neki: "Otton, édes otton!" :D:D:D Aztán kakilt egyet és haza kellett vinni :)! Nem tudom mi ez Nála, hogy minden játszóházban rögtön kakil:)!!!???

Jó éjt és puszi Nektek!

1 komment

Híreink - 2010.09.27.

2010.09.27. 15:10

szerző: Bonci

Sziasztok!

Levitől az éjjel kaptunk egy cuki-meglepit:)!
Mint már tudjátok, Ő már Nagyfiú, és a heverőn alszik (azért nem a "nagy ágyon"-nak hívjuk, mert a nagy ágy nálunk, a mi franciaágyunk... így teszünk különbséget:)). Az eltelt másfél hétben kétszer fordult elő, hogy éjjel leesett, de természetesen semmi baja sem lett, max egy kicsit meglepődött...
Tegnap este is szépen elaludt, a sarokban, összegömbölyödve, ahogy szokott. Mikor mentünk mi is aludni, szokásunk szerint bementünk ránézni... néztem is, de nem láttam... kicsit erőltettem a szemem, hogy megtaláljam a fél sötétben, gondoltam elvakított a kinti fény... volt valami kis kupac a sarokban... de nem Levinek nézett ki....!!!... azok a Cicák voltak!!!! HOL A LEVI???????? Tovább erőltettem a szemem, mire észrevettem, hogy az én édes Kisfiam békésen szunyókál a FÖLDÖN!!! A nagypárnát, amit a földre tettünk, hogy az esetleges esésnél oda pottyanjon, valahogy "kikerülte", jóval mellette volt a szőnyegen, az ágy lábánál, a párnán csak a feje pihent... :D:D:D. Olyan nyugodtan aludt, még azon is elgondolkodtam, hogy ott hagyom:D! ... természetesen visszatettem az ágyra, szinte meg sem moccant, aludt tovább:)!
Az éjjel során még egyszer Rá néztem, folyó ügyeim után:), akkor ugyan a heverőn volt, de az ágy közepén, a feje a háttámlánál, lába meg az ágy szélén... pont merőlegesen arra az irányra, ahogy normál esetben kéne aludnia... Azt hiszem, elég sokat forgolódik álmában:D:D:D!

Ma is meglepett kicsit... :)! A nagy hibiszkuszomat már ideje volt kicsit visszavágni, merthogy ősz van:(! Ez az a bizonyos virágom, aminek a kanapé felőli oldala fele akkora, mint a másik, mert Levi innen szokott levelet tépni, hogy kidobhasson valamit a kukába... Szóval, épp vagdosom az ágyakat, mikor Levi elszörnyedve: 
" HÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ!!!!!!!! MICSINÁJTÁÁÁÁÁÁJ!!!!!! ... Hűűűűűűű, eszt nem hiszem ej! ... Micsinájtáj a vijágoddaj?!?!?! Istenem-istenem!!!!!!...."
:D! Igen! Azt hiszem, ezek az én szavaim:)! De elmagyaráztam Neki, hogy ezt most muszáj volt Anyának megcsinálnia, hogy szép legyen a virágja... cserébe megengedtem, hogy Ő dobja ki a levágott ágakat:)! Ettől már nagyon boldog volt:)! És fontosnak érezte Magát, mert ágyanként vitte ki a kukába, és minden fordulónál meg kellett dicsérnem :D!

És még egy melepit kaptam ma, bár ezen nem lepődtem meg igazán... tegnap a Barátnőmék itt voltak nálunk vendégségben, és kaptam egy gyönyörű rózsaszín fürdőlepedőt!!!! Ma bontottam ki a csomagolásból, hogy kimossam.... Levi egész délelőtt abban mászkált, azzal takarózva nézte a tévét... és mindig odajött, hogy tegyem fel a fejére is, mert "Anyucika! Mindig jecsúszik!"... Azt hittem már elmúlt a rózsaszín imádata, mert mostanában én is alig hordok... ezek szerint nem:)! 

Encikénk remélem szépen növöget... már "csak" három és fél hét a kiírt időpontig:)! Nagyon gyorsan eltelt a kilenc hónap... Most, hogy mindennel kész vagyok, ruhái, listák Facsinak, csomagok kórházba, hazahozni, ágyikója, egyebek, végre teljesen megnyugodtam. Lehet, hogy előbb el kellett volna kezdenem az egészet, ugyanis most tudatosult bennem, hogy ezek miatt kissé nyugtalan voltam. Most teljes békesség van rajtam, nem is jut eszembe, hogy jaj, csak ne hogy előbb jöjjön! És mi lesz ha igen, és nincs kivasalva mindene...Szóval, most kezdhetem élvezni a finist:)! Kezdek fantáziálni, hogy hogy lesz, hogy indul, ki lesz velem, mikor kell menni, mi lesz Levivel, mit szól majd Levi, mit szól majd Apa, milyen lesz a szeme, mekkora lesz, nekem is könnyebb lesz a második szülés....???? Ezer, meg ezer kérdés, ami mindig mosolyt csal az arcomra:)! Facsival is próbálunk erről beszélni, tervezni, de most nehezebb, mint Levivel volt, mert több lehetséges forgatókönyv van, úgyhogy abban maradtunk, lesz, ahogy lesz, sok problémát megoldottunk már, ezzel sem lesz gond:)!
De a boldog várakozás mellett, azért szomorú is vagyok. Levivel végig annyira élveztem Kismami lenni, hogy azt hittem a második, és egyben utolsó Kismamaságom még felhőtlenebb, boldogabb lesz. Nem így lett, a fizikai állapotom miatt, és mert egyszerűen nem is volt annyi időm magamra. És csak most tudatosult bennem, hogy mindjárt vége életem második legszebb időszakának, és nem élveztem ki minden percét! Úgyhogy mostantól ezt teszem! Ma aludtam is egyet Levivel, és olyan jó volt, hogy a Kismanóm ott szuszogott hozzám bújva, a Kisbébim meg a Pocakban mocorgott:):):)! Együtt volt a Kis családunk:).
Remélem pár hét múlva is ilyen nagy lesz itthon a békesség :):):)!

Na, puszi Nektek, mert ez most eléggé rólam szóló levél lett, de jó volt leírni...

Szép napot Nektek!

2 komment

süti beállítások módosítása