Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Híreink - 2010.11.05.

2010.11.05. 15:11

szerző: Bonci

Sziasztok!

Hát, Levikém egy csuda pofa:)! Azt hiszem, még mindig nagyon szereti Enikőt:)! Továbbra is Ő minden gondolata... két napja nem pisil be, mert visszavittem a bilit a nappaliba. Azóta minden alkalommal mondja a bilin ülve: 
"-Hajjod Enikő, hogy csujog/kopog?" - attól függően, hogy kis, vagy nagydolog van folyamatban! :D:D:D
Sőt, most történt két perce, hogy végzett, és öltözés közben azt mondja nekem: 
"- Enikő eszt mongya mingyájt: (itt elváltoztatta a hangját vékony, cincogósra:) Pisijtéj Jevi??? Hajjottam, hogy csobog a pisi!!!" :D:D:D Hát, majdnem az enyém is csobogott, annyira nevettem :D!
És, hogy még egy ici picit a bilis témánál maradjak: reggeli közben egy jó hosszút pukkantott:) és kommentálta:
"-Csak egy CÁPA voot!!!" (volt)- még jó, hogy pont ezt a részt láttam reggel a Némó nyomában-ból, így tudom, honnan vette a szöveget!!! - Kedves Anyukák! Továbbra is javaslom, hogy Ti is nézzétek a meséket!!! :D:D:D

Egyébként meg arra is figyelni kell, hogy mit tanítunk Nekik... tegnap Apucikával megragasztották cellux-al a könyvet, amit eltépett nap közben. Ma szépen játszott a szobájában. Kifut a konyhába, és közben odakiáltja Erzsi mamának, meg nekem: 
"-Csak sajzojok!" 
(rajzolok)... mondtam is Anyunak, Na, ennek nézz utána, mert gyanús... de Levi édesen nyomogatta a könyvet, amit előző nap Apával megragasztott. Anyuval beszélgettünk tovább a nappaliban, mikor furcsa hangokat hallottunk a gyerekszobából! Anyu beszaladt, és mit csinált az én fiam???? A konyhai nagy ollóval vagdosta a könyvét!!! Háát azért szaladt a konyhába! Aztán meg boldog mosollyal jött hozzám (mert én épp Enikőt etettem), hogy
"-Jevi megcejjuzájta a könyvet!" (megcelluxozta) Nagyon meg kellett volna szidnom, de kitört belőlem a röhögés:D, azért próbáltam menteni a helyzetet, és mondtam, menjen Erzsi mamához, de sajnos Ő is nevetett, így az olló miatti szidás elmaradt...

És még egy édi megszólalást lejegyzeteltem. Mikor Encust pelusozzuk, Levi mindig feláll mellénk a székére. Ahogy kibontottam Enikőt a ruhából, megpuszilgattuk a cuki kis lábát. Levi is. Aztán azt mondta:
"Köszönöm Enikő, köszönöm!" - és megpuszilta az arcát - "Adtam Enikőnek egy puszit, met odaatta a pici jábát!"

Ma sétáltunk egyet a két gyerekkel! Nagyon szép idő volt. Levi segített nekem, kérte, hogy "nyisd je a babakocsit" - átállítottam a tolókart Levi magasságra, és Ő tolta a babakocsit! 

Aztán találkoztunk Gabi papával is, aki épp a kocsit mosta le. Természetesen Neki is segített:

És van egy új "könyve" is, ami igazából egy nagy lap, tele villamosokkal a világ minden tájáról... két napja azzal alszik el. Ennek én természetesen nem örülök, mert félek, hogy megvágja magát a papírral, így amint elalszik, kihozom Tőle... de reggel az első gondolata a Villamosok! volt, és márt szaladt is a nappaliba hozzájuk :D:D:D :

Enikővel is még mindig csak dicsekedni tudok, szerda este fél 9-től csütörtök reggel negyed 8-ig aludt!!! El merjem hinni, hogy van ilyen Baba???? Most meg az előző kaja óta a fotelban alszik... bár Levi most ejtette le a traktorját, úgyhogy be is fejezem a levelet... :)! 

Szép hétvégét Nektek! 

1 komment

Híreink - 2010.11.03.

2010.11.03. 17:10

szerző: Bonci

Sziasztok!

Megint eltelt két nap, levél nélkül... tudom:(! Sajnos sokkal kevesebb az időm, mint a tennivalóm! De, majd belejövök:)! Azért már vannak nagyon szép pillanatok is!!!:

Levi tegnap és ma, szinte a régi volt (kopp-kopp-kopp!) :D! Velünk is aranyosan viselkedett, de ami a fő, hogy Enikővel mindig nagyon édes!!! Minden ébredés, vagy hazaérkezés után Encus az első gondolata! Ma reggel arra ébredtünk, hogy Levi kiabált a szobájukból: 
"-Anyucika! Föjébjett a Encus!" :D Tök ari!!!
Tegnap folyt az orra... azt mondja:
"-Kifújom a ojjomat a zsepibe! Ne kapcsojd be a pojszívót, met föjébjed a Enikő és síjdogájni fog!" - Majd meg zabáltam!!!
Ma Ő vigyázott Encire, míg én reggelit készítettem. Egyszer csak kiszaladt hozzám a konyhába, azt mondja: 
"- Tényeg föjébjett esz a Kiscsaj!!!" :D:D:D
Encuson kívül is vannak édi megszólalásai. Tegnap nagyon jól vacsizott, ezért kapott meglepit: egy kicsi Milka csokit. Eszegeti, nézegeti... megszólal:
"-Ide van jáíjva, úgy hívják, hogy Sima csoki!!!"
Ja, és Levinek új tévénéző helye van:), "Enikő széke"!!! Tök ari, ahogy belekuporodik... nem tudom, hogy visszük le a kocsiba, ha szükség lesz rá :)!


 

Enikő továbbra is eszik-kakil-alszik :)! Tegnap este elaludt 9-kor, és ma reggel 06:08-kor ébredt!!! Ez egy ÁLOM!!! Remélem így marad:)! 

No, hazaért a Család, munkából, Manótornáról, Encikémet meg fürdetni kell... úgyhogy sok puszi Nektek! Szép napokat!

1 komment

Sziasztok!

Készült ma egy videó Levivel. Fürdés közben, mikor bent volt Nála az egész család (Apa-Anya-Enci), közölte, hogy "Ejénekjem Nektek a Samsem nótát!" :D!
Íme:

 

A dalszöveg :D
"Sam-sem, sam-sem,
Nincs egy vasam sem!"

:D:D:D

Puszi!

1 komment

Híreink - 2010.11.01.

2010.11.01. 21:58

szerző: Bonci

Sziasztok!

Levikénk a kezdődő dac-korszak ellenére egyre cukibb:)! Megint jegyzetelgetek, amikor csak van rá időm... tehát nem sokszor :D!

A napokban sajna kicsit megfázott, úgyhogy orrszívó-porszívóznunk kellett. Megint nagyon rosszul viseli, nem is értjük miért, legutóbb, már simán engedte tisztítani az orrát. Most nagy nehezen arra sikerült rávennünk, hogy magának csinálja... bár sírva-visítva, de kipucolta az orrocskáját:), aztán megnézte a cuccot, és boldogan mutogatta mindenkinek: "Nészd, mit tajájtam!!!" :D
Ezzel kapcsolatban kell megjegyeznem azt is, hogy Levi nagyon szeretett szájra puszit adni... sajnos nem csak nekünk, hanem mindenkinek... folyamatban van, hogy leszoktassuk róla, mert nem túl egészséges dolog. Azóta nekem folyamatosan "szájpuszit" akar adni, ennek általában nagy-nevetős dulakodás a vége :) :

Ma, ebéd után mentek aludni Apucikával. Encus a bölcsőjében aludt. Levi az étkezőben megállt, és visszaszólt: "Viszját később, Enikő!" :) ... és a Cicuskáival a kezében elballagott aludni :)!

Délután vendégeink voltak, Levi kapott egy kis kamiont, aminek a tartálya szétnyitható. Természetesen a "Nekem a megkedvesebb" nevű Cicuska rögtön belebújt :D, "Megy a Cica a kamijonnaj!" ...de a feje kilógott felül :)!

Este Encust ébresztenem kellett, hogy fürdessem, etessem. Már a pelusozón volt, mikor Levi befutott, felmászott a székére, és ránézett a Húgára: "Ébjeggy, Te justaság!!! Adok Neked egy puszit!" - és odahajolt és megpuszilta Encus arcát! És az egész fürdésre előkészítés alatt segített nekem! Adogatta a dolgokat, kidobta a szemetet, beszélgetett Enikőhöz :)! 

Aztán bejött utánunk a fürdőbe, Apucikával felrakatta magát a kád szélére, onnan nézte a fürdést, aztán, mikor odahajoltam hozzá, hogy mosolyogjunk Apára, helyette nyomott nekem egy puszit:D!

Hát nem édes? Legalábbis, mikor nem azt mondja mindenre, hogy "NEM!!!" :D:D:D

Enikővel kapcsolatban most egy dolgot szeretnék csak megírni: tegnap előtt este 8-tól reggel 5:55-ig aldt!!!!!! JUHÉJJJJ!!! Csak így tovább Bébim! Tegnap is csak egyszer ébredt, 3-kor, aztán meg reggel! Csak maradjon is így:)!

Puszi Nektek, szép napot!

1 komment

süti beállítások módosítása