Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Híreink - 2010.11.28.

2010.11.28. 15:20

szerző: Bonci

Sziasztok!

Hihetetlen dolog történt velem: Kialudtam magam:D:D:D! Így most elég összeszedett, fényképekkel illusztrált levelet szándékozom írni:)! Már jó pár napja írogatom Levi mondásait, és fotókat is készítgetek szorgalmasan:)!

Visszatérve az alvásra: Tárkányon "telelünk", és Enikő megajándékozott egy reggeli visszaalvással, így ma fél 11-kor ébredtünk:D:D:D! Apró örömök az életben:D!
Egyébként gyönyörűen fejlődik a pici lány:) ! Alakulnak a kis hurkák, toka és a többi:)! Már egész értelmesen nézelődik:). Biztos Ő is okos aranyos lesz, mint Levike! Eddig minden kívánságomat teljesítette: Kislány lett:), csodálatos szülésem/születése volt:), fergetegesen jó az étvágya:), és úgy tűnik, hogy már biztosan KÉK SZEMŰ LESZ :D:D:D :

Úgy tűnik, hogy Tibojkáért mindegyik gyerekem rajong:)! Mi lesz vele, ha Enikő is Őt nyúzza majd mindenért:)! Tegnap fürdés után sírt-sírt Encus, míg Tibor oda nem ült mellé... onnan kezdve csak nézte őt, szorongatta az ujját, míg el nem készültünk az öltöztetéssel:) :

Leviként továbbra is a régi:), csibész, segítőkész, okos, aranyos... íme:

A SEGÍTŐKÉSZ: 
Apával vittek át pár dobozt Gabi papának. Apa adott Levinek egy kicsi dobozt, a két nagyot meg Ő fogta. Levike nézegette a szabad kezét, és rászólt Apucikára: "Add oda a kajomba a doboszokat!"... kész hiszti volt belőle, hogy nem kapta meg a nehéz dobozokat:)!

Egyik nap séta után, míg én öltöztem, Enci felsírt... mire odaértem, Levi ivás közben Őt simizte, ringatta:

Az IJESZTGETŐ: 
"-A ujjamaj eszt én kikapajom! "
- MIT????
"-A gumimaci bejebújt a tűszojtóautómba!" - no comment... biztos magától mászott be:D

Az ARANYOS:
Reggeli után kimászott az etetőszékből, felkapta a telefonomat az asztalról és elballagott a nappali felé: "Megyek, föjhívom a Essi mamát, hoty jöjjön ide hosszám!"

A kis HAZUG:
Séta közben elment a motorral az egyik ház faláig, és ott "gyanúsan" megállt egyhelyben:)! 
-Levi, kakilsz?
"-Nem Anyucika, csak idepajkojtam a motojjaj!":

... és vörös fejjel nagyokat nyögött :), aztán onnan hazáig húzta a motort:)! Nem ült rá:D:D:D!:

A LELEMÉNYES:
Egyik nap mit látok? Levi fordítva van a mackó nadrág... és, mintha reggel a zöldet adtam volna Rá... kérdeztem is Tőle, hogy
- ez hogy került rád, Levi? 
"-Föjvettem a nadjágomat, Anyucika nagyon büsszke jám!"

- És honnan vetted ezt a nadrágot?
Befut a nappaliba, átlép a reggeli zöld nadrágon és az alsógatyáján:), és a ruhaszárítón árválkodó csipeszekre mutat:
"-Ott tajájtam!"

Aztán közelharcot vívunk, hogy a "koszos" gatyát ne rakja a tiszta helyébe:)!

A TÜRELMES:
Kapott egy ötujjas kesztyűt... háááát, komoly feladat ráadni, mert az ujjai még nem találnak bele a lyukakba:): Apucika és Erzsi mama együtt próbálkoztak. Én, miután kinevettem magamat Rajtuk, elballagtam a fényképező gépért, fotóztam párat ... és akkorra végeztek is:) !

Levi örült a végeredménynek:

Az OKOS (illetve a hihetetlen memóriájú):
Elővettem a fenyő-girlandokat, hogy Advent alkalmából ismét feldíszítsem a nappalit. Ott feküdtek a földön, díszek nélkül, összetekerve, ahogy tavaly elraktam őket... Levi persze sertepertélt körülöttem:
"-Oda akasszuk fej!" - és felmutat a nappali bejáratára, ahol múlt évben is volt...
-Biztos, hogy oda kell rakni?
"-Igen! Oda akasszuk fej!"
Tényleg emlékezhet rá??? És megismeri a csomóba összetekert fenyőágakat??? Múlt Karácsonykor még csak 1 éves és 9 hónapos volt... Ijesztően okos a Kisfiam:D! 

Egy másik alkalommal hallom, hogy sorolja:
"Eszt a Susa nénitőj, eszt a Szita nénitőj, eszt a Isten nénitőj!" (Zsuzsa néni - gyerekorvos, Zita néni - védőnő, Asszisztens néni:D:D:D) ... belestem a szobájába, a faliújság előtt állt és sorolta, hogy melyik matricáját kitől kapta!:


A CSIBÉSZ:
Elcsente a fülpiszkás dobozt, és azokkal játszott... a steril fülpiszkákkal... szerencsére csak 4 db volt már benne:D:D:D


Kiabált a tesómnak: "Ajnus! Vigyéj!"

... és Hajnus vitte:)!

Hajni egyébként azért töltötte nálunk az egész péntekét, hogy együtt süssünk mézeskalácsokat:)! Levi ebből is kivette a részét:
1

2

3

A végeredmény: (...ami egyébként nagyon ízlik Levinek! Erről is lenyalogatja a cukormázat... ha megkapja:)!!!)

 

A CUKI:
Tegnap vendégségben voltunk. Levi kiment az udvarra játszani Gerivel, Józsival és Apucikával.
Ja, hó is volt:) !
Szánkózás Gerivel:

Hóember építés Gerivel:

Hóemberépítés Mindenkivel:

Hóember rombolás:D:D:D

Hógolyózás:

Hazafelé volt ám K.O. Baby :D:D:D

Hát, Kedves Olvasóim, ennyit sikerült összegyűjtenem:)! Szép napokat Nektek! 
Sok puszi!

3 komment

Híreink - 2010.11.22.

2010.11.22. 13:48

szerző: Bonci

Sziasztok!

Most van egy kis szusszanásnyi időm, meg pár jó képem, gondoltam gyorsan írok Nektek! 

Ma reggel voltunk Enikővel gyerekorvosnál, az "egy hónapos szervizen" :)! A Doktor néni nagyon elégedett Vele, többször elmondta, milyen szép Kislány:)! És szépen fejlődik: Pont egy hónapos korára (szombaton) elérte a 4000 grammot:)! A feje 38, a pocakja 39 cm, testhossza pedig 53,5cm. A tejkiütései még mindig látszanak, de most újabbak is vannak, mert sok tejterméket fogyasztok (valószínűleg ezért van), így le kell állnom vele:(... nem tudom, hogy iszom meg a kávét tej nélkül... és a müzlit joghurt nélkül... de ki kell próbálnom, mert, ha tényleg emiatt pöttyös, akkor megoldást kell találnunk!
A mozgása is szépen fejlődik Enikőnek, már az oldaláról hasra, hátra tud fordulni... figyelgetnem is kell, hova rakom le aludni:)! Most biztonságban van, épp a babzsák fotelban alszik:), ott van a fehér babu(textilpelus) és a csíkos takaró között a kis pofija:) :

Levikénk is nagyon szép:), továbbra is a Doktor néni kedvence:)! Természetesen Nála tökéletes Kisfiúként viselkedett, csak hazafelé szaladt bele a nagy tócsákba (amitől combig vizes lett a nadrágja, a gumicsizma ellenére), ült le a sáros virág ágyásra, és esett térdre a faleveleken...:), úgyhogy mire hazaértünk, elég ágrólszakadt kinézete lett:)! Mondtam is Neki, hogy nézel ki, Kisfiam? Mire Levi:
"-Nyugoggy csak szépen Anyucika! Majd újja megmosod a mosógépbe!" :D (nyugodj meg Anyucika, majd kimosod a mosógépben)! Hát, mit lehet erre mondani???
Itthon meg újra csak hízelgett, egész délelőtt ilyeneket mondott:
"-Kéjek teukát, daága Anyucikám!" (Kérek teát drága Anyucikám)
"-Mit eszej daága Anyucikám?"
"-Micsinájsz daága Anyucikám?" 

:D:D:D ... Gabi papa mondta Neki szombat délelőtt, hogy csak akkor veszi fel, ha azt mondja Neki, hogy "légy szíves vegyél fel, drága Nagypapám!"... hát innen vette!

Szombat este szerettem volna nézni az x-faktort... igen, önző dolog, de ez az egy dolog van, amit nézek a tévében:)! Facsi próbálta Levit lefoglalni, csendben tartani... elég jól sikerült, egy fél mesét végignéztek a számítógépen:)
A KÉT FACSI:D:D:D

IZGI RÉSZNÉL:

Egyik nap elhatároztam, hogy ideje lenne, ha Levi már nem pelusban aludna... az ebéd utáni alvás előtt megbeszéltem Vele, hogy nem adok pelust, csak alsógatya lesz rajta... tetszett Neki is az ötletem... elaludt, és úgy két óra múlva hallom, hogy csendesen sírdogál:(. Aztán csend. Gondoltam, biztos álmában felsírt... de újra hallom a sírást. Bementem, ott feküdt a heverő sarkában, hüppögött. Kérdeztem, hogy rosszat álmodtál? Nem... hát akkor mi történt?
"-Vajami kipotyogott...!" mondta sírva, és a heverő közepére mutatott, aztán megfogta a nadrágját! Szegénykém, akkor döbbentem rá, hogy bepisilt álmában, és ennyire szégyelli magát:)! Alig bírtam megvigasztalni! Mondanom sem kell, az alváshoz azóta is kap pelust... majd elhagyjuk, ha Ő is úgy gondolja! 

Múlt héten előkerült a távirányítós mozdonya! Mivel Enci ébren volt, Levi boldogan nyüstölte... KÜZDELEM:

De egyszer sikerült magához irányítania, volt ám nagy öröm:D:D:D
"-Anyucika, idetajájt!":

Hétvégén Anyuéknál voltunk, összegyűlt az egész család. Levi nagyon élvezte, hogy folyamatosan játszanak vele:)! Egyszer csak a nappaliban ülve azt látjuk, hogy az előszobában fekszik, hanyatt a szőnyegen. Türelmesen, csendben. Kérdeztük Tőle, hogy mit csinál? 
"-Én csak vájom a Csapcsát!" (Én csak várom a Gabcsát - bátyám)... ugyanis korábban azt játszották, hogy a lábánál fogva húzta ki a tesóm a konyhába:D:D:D

Tegnap a sok játék után, tök nyugi volt, kómában nézte a tévét:)

Meg féltékenyen Ő is odabújt Apucikához:)

Puszi Nektek, szép napokat - az időjárás ellenére! 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása