Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Híreink - 2011.05.21.

2011.05.22. 01:04

szerző: Bonci

Sziasztok!

Tegnap este olvasgattam Levi naplóját, kíváncsi voltam, hogy amikor ennyi idős volt, mint most Encus, miket csinált. Sajnos szomorú dologra jöttem rá: van egy-két közhely, ami valóban igaz. Jelen esetben az, hogy a második gyermek egy kicsit mindig "mostoha". Levi naplója NAGYON részletes volt, bébi-kora minden mozdulatát, minden mosolyát, minden gondolatomat megörökítettem Neki, hogy örömmel olvassa, ha már felnőtt lesz.

Encus naplójába február óta nem is írtam:(, és az utolsó bejegyzésem így kezdődik: " a blogon mindent elolvashatsz..." Pedig Levi naplója alapján ez nem igaz.
Nem írtam meg, hogy milyen érzés, mikor nagy ritkán sír, és nem tudok mit tenni.
Nem írtam meg, hogy milyen érzés, amikor süti sütés közben mellettem ül a bébihordozóban, és ahányszor Rá nézek, szélesen mosolyog.
Arról sem tudtok, hogy mikor sírt először azért, mert a lábikóját kidugta a kiságy rácson, és nem tudta visszahúzni:).
... vagy, hogy tegnap éjjel, szopi után láttam, hogy az oldalán akart elaludni, de álmában visszagördült a hátára:).
... és azt sem írtam sosem, hogy amikor éjjel megyek Hozzá, mert halk sírdogálással jelzi, hogy megéhezett, akkor milyen szélesen mosolyog ha észre vesz, és milyen biztosan tudja, hogy Anya hozta a kaját:)!
... és azt sem tudjátok, hogy már mindkét lábikója büdi:D,
... és amikor nyúlok felé, hogy kivegyem az ágyából, vagy felvegyem valahonnan, és mondom, hogy gyere-gyere-gyere, akkor olyan boldog lesz, hogy jár keze-lába, mint a cséphadaró:D!
... vagy azt, hogy este, fürdetés előtt, mikor levetkőztetem, finom mozdulatokkal simizem, és már várja, mikor érek a nyakához, mert ott nagyon csikis, és hangosan kacag, amire Levi szinte mindig beszalad hozzánk:)! 

Ahogy ezeket végig gondoltam, és még vagy száz ilyen apróság jutott eszembe a nap folyamán, rájöttem, hogy nem csak Levikém szavait és mondatait kell jegyzetelnem, hanem Encus mozdulatait és mosolyait is:), mert ezt a blogot nem csak Nektek vezetem, hanem Nekik is!

...azt hiszem vennem kell egy jegyzetfüzetet, mert nincs ennyi cetlink:)! 

Az első gondolatom Enikővel kapcsolatban az volt, amikor ezt a képet megláttam, hogy "Lehet egy anya ennyire elfogult???"... én gyönyörűnek látom a Kislányomat:)!

Eszembe jutott az is, hogy Enikő annyira szeret ücsörögni és nézelődni... Levit egy éves koráig soha nem kellett felültetnem a babakocsiban, Enikő meg kis sem bírja, ha nem leskelődhet! Szerintem, ha egyszer megtanul magától ülni, el sem lehet majd dönteni:D! 

Azt az érdekességet is szeretném megírni, hogy Enikő tegnap volt épp 7 hónapos (ez annyira nem izgi), és épp 7 kilogramm (na ez, az!) :)!
A kis fülbevalójával semmi gondja nincs, nem is piszkálja, és gyulladás sincs. Ha birizgálom, hogy forgassam, szinte észre sem veszi! 
Ja, és még nem is dicsekedtem, hogy már kettő (na jó: másfél) fogacskája van!!! Csütörtökön kezdet kibújni az A-B-1-es. Még nincs kint teljes felületével, de már lehet látni és érezni:)! 
És már beszél is:)! Legalábbis Levi szerint. Este Apucika mondta Levinek, hogy Enikő még nem tud beszélni! Mire Levi rávágta:
"-Még nem tud beszéni, de Anya segít Neki!" :D:D:D

És, ha már ilyen szépen átvezettem Levire: nemrég kaptunk szívbajt miatta... pontban éjfélkor hangos riasztó hangra ugrottunk fel Apucikával ijedtünkben!!! Futottunk a hang irányába, hogy mi lehet ez... Apa rádiós ébresztője volt, rádió nélkül, tiszta hangerővel, sziréna üzemmódban.... KÖSZI LEVI! :D

Ezen kívül is megy Neki a csibészkedés. Egyik reggel például nem tudott rendesen inni, csak, ha leraktam a bögréjét a sámlira:
"-Tedd je, meet én jehajojok, meet zsijáf vadok!"

Később Enikővel játszott a játszószőnyegen. Encus kézzel lábbal kapálódzott, Levi meg fölé tette a karját:
"-Ugy kapaszkoggy meg, mint 'Ajni kezén a csimbók!" (A csimbók a mi családunkban a májusi cserebogár... ami, ha felvesszük, az ujjunkon szokott kapaszkodni az összes lábával:)! 

Ma este meg a Nagy cicáját oktatta ki, aki a többi cicától távol, Apa vállán hallgatta az esti mesét:) 
"-Menny oda a többiekhez! Meet síjdogájnak a Kiscicák éjted!" :)

A héten meglátogatott minket egy barátnőm a Kislányával, Niával, aki két hónapos. Levi, mint egy igazi nagy testvér, úgy vigyázott Rá is. Móni meg is jegyezte, hogy látszik Levin, hogy Kisbabához van szokva! Nagyon óvatosan bánt vele, sokkal óvatosabban, mint Encussal. És sokat nézegette:D!

A három gyerek egyébként békésen elvolt együtt, Encus, mint igazi nagy lány, játszott egyedül, Nia, mint kisbaba, csendesen nézelődött, és Levi, a nagy fiú, középen felügyelt és figyelt:)!

Ma pedig a Tesóméknál voltunk vendégségben. Levikémet lenyűgözte Hajni lábbeli gyűjteménye:)! Hol a papucsában mászkált:

...hol a mamuszában:)

De a játszóteret is kipróbálta, szinte többet volt az udvaron, mint velünk a lakásban!

Enikő eközben békésen elvolt a felnőttek között, gyakorolta a hasalást:)! 

És, egyet sírt is, mikor nem engedtük, hogy a papírszalvétát rágcsálja!!! Úgyhogy végre egy sírós kép Róla:D:D:D

Persze ehetnéke is volt... úgy látom, ez a kaja kunyerálás kezd a szokásává válni!

Levike itt is megmutatta mennyire szereti a Tesót, egy fotó erejéig még csííízelt is, és magához szorította (a képet látva, elég erősen:D) Enikőt:D! 

Nos, mivel Anyucika készletei kimerülőben vannak, mára csak ennyit írok! De mostantól duplán gyűjtöm a cetliket:)! 

Szép napokat Nektek, puszi!

2 komment

Híreink - 2011.05.17.

2011.05.17. 22:52

szerző: Bonci

Sziasztok!

A mai levelem alcíme akár az "első" is lehetne... elég sok dolog történt mostanában, ami első volt:)! 

Levivel vasárnap voltunk élete első koncertjén! Már napok óta mondogattuk Neki, hogy Grillusz Vilmos (Maszkabál című) előadásra megyünk, úgyhogy már nagyon várta. A kocsiban is izgatott volt, de, amikor odaértünk, és meglátta a sok gyereket, aztán bementünk a helyünkre és meglátta a színpadot, hát, az arcát nem lehet leírni! 

Első izgalmában csak nézett, nézett, aztán elkezdte felfedezni a dolgokat és boldogan mutogatta, hogy melyik dalokat rajzolták fel a háttérre.

Büszkén feszített a gyerekülésében:)! 

Nagyon büszke voltam rá, mert türelmesen ült és mesélt, míg várni kellett a későkre... Még azt is észrevette, hogy a háttér függöny időnként mozog. Mondtam Neki, hogy Vilmos bácsi már ott mászkál, és várja, hogy énekelhessen nekünk:)... elhitte:D! 

Sajnos az előadás alatt nem lehetett fotózni, úgyhogy arról csak írni tudok.
Levi az összes dalt végig énekelte!!! Még azokat is, amiket én nem is ismertem! Kommentálta a gyerekeket, akik vokáloztak, kérdezgette, hogy mit csinál a "Grindusz Vijmos bácsi"? Amikor az egyik dalban szereplő varázsigére kérdezett rá Vilmos bácsi (hétfőkeddszerdacsütörtökpéntekszombatvasárnap), Levi egyből rávágta: "Csijibííí-csijibááá":D! 
Tapsolt, ha azt kellett, csapkodta a combját:), ha dobolni kellet, és a számok végén tiszta erőből tapsolt! Az előadás végén még sikítozott is, amikor hallotta, hogy egyesek fütyülnek:D:D:D!
Olyan extázisban volt végig, hogy szinte rám sem nézett, csak hatalmas csillogó szemekkel az előadást nézte:)! 
Külön büszke voltam azért, mert amikor a többi gyerek már elvesztette az érdeklődését, Levi akkor is figyelt és jól viselkedett, nem állt fel és szaladgált, csak az ülésben fészkelődött kicsit!
Azért is nagyon boldog voltam, mert a mellettünk ülő, három unokás nagypapa is végig az én Levikémet nézte, és mosolygott, hogy milyen aranyos:)! (Az Ő egyik unokája még el is aludt...)

Amikor vége lett a koncertnek, a gyerekek felmehettek a színpadra, megnézhették a díszletet és akkor már lehetett fotózni is Őket. Levi egy percig sem volt zavarban a színpadon, felszabadultan mászkált és végignézte közelről is a rajzokat.

Sőt, annyira otthon volt, hogy még a függöny alatt a színfalak mögé is belesett!!! Utána boldogan mesélte, hogy "Nem vóót ott a GinduszVijmosBácsi, csak a jépcső..."

A ruhatárban Apucikának mondta el kipirult kis arcával a történéseket:D! 

Az örömmámorból Enikő is részesült, mert amikor Apucikával végzett, közölte, hogy Enikőt is megöjeji...:D

Apucikával úgy gondoltuk, hogy igazi gyereknapot varázsolunk Levinek, úgyhogy Mekiben ebédeltünk. Levi ott sem bírt egy helyben ülni, folyton beszélt, felpattant, nézelődött...

Azért arra volt ideje, hogy Enikőt Ő itassa meg. Sőt, egyenesen mellé kellett ültetni, nem rakhattuk mellém a babahordozót!
"-Ideüjök a Enikő mejjé, szegény egyedüj van!"

Hazafelé szóba került a kocsiban Anyucika fergeteges étvágya... Apucika azt mondta, hogy Anya szeret sokat enni, mire Levi rám nézett:
"-És nem fáj a pocakod???"

Vasárnap délután a rossz idő miatt nagybevásárlást tartottunk. A Metro áruházban egy néni odajött hozzám, hogy megnézheti-e Enikőt? Mikor elkezdett neki gügyögni, Encus hatalmas vigyorral válaszolt, és végig mosolygott az idegen nénire, aki meg is jegyezte, hogy milyen békesség, szeretet és nyugalom lehet otthon, hogy ilyen nyugodt és vidám a baba... :D:D:D Olyan jól esett!

Sajnos még hétfőn is elég rossz idő volt (meg az egy hét nyaralás után sok-sok házimunka), úgyhogy itthon voltunk délelőtt. Levike szokása szerint vigyázott Encusra. Észrevette, hogy Encus cumijaira feltettem a cumiőrt, úgyhogy azóta folyton azokkal akar játszani.Minden alkalmat kihasznál, hogy kézbe vehesse őket, úgyhogy fél óránként hallom, hogy
"-Megszopiztatom a Enikőt a sájga cumivaj..." :D

Ebéd előtt kértem, hogy segítsen elpakolni a játékait:
- Légyszi, azt tedd a helyére.
"-Nem tudom."
- Miért?
"-Meet dógom van."
- Micsoda?
"-Megkejj néznem a Éniást." (Éliás a kis mentőhajó - mese ment a tévében:D)

Amikor Levi ebédelt, Encus ott ült mellettünk a babahordozóban és "beszélgettek" egymással:
"-Én is beleülhetek az etetőszékedbe, Levi?"
"-Ejőbb én ebédejek!"
"-Akkor utána?"
"-Jó, akkoj eszt megbeszétük!"
:D:D:D

Alvás után, rögtön futott Enikőhöz a hálóba... szokás szerint:)! Valamit kiabált vissza nekem, mire mondtam, hogy nem értem mit mond...
"-Anya! Mingyá odafutok hozzád csak ejőbb a Enikőt megöjejem!"
Mire bementem hozzájuk, Levi Encusnak gügyögött:
"-Szija Kisasszonyka Bajátnőm!" :)

Aztán kérte, hogy sátorozhassanak. Szerencsére ezt könnyű megoldani, csak a takaróra van szükségük:)! Levi boldogan tartja kettőjük fölé:)! És hallottam, hogy mondja Encusnak:
"-Itt vadunk bent, bisztonságban!" :)
Olyan kis gondoskodó:) 

Levike tegnap megkapta élete első napszemüvegét is:)! Nem azt vettem meg, amit Ő nézett ki, mert az citromsárga volt, fekete lencsével:), de szerencsére rá tudtam beszélni egy világoskékre, aminek a szárára az okos tervezők kisautókat és kisteherautókat rajzoltak:)! Boldogan feszített benne hazáig, pedig a nap sem sütött már:)! Sőt! Még egy "csííz" mosollyal is megjutalmazott!

Ma a piacra mentünk délelőtt, és olyan szép napsütéses idő volt, hogy a napszemcsit is felvehettük:)! Levi mindenkinek dicsekedett, hogy
"-Ez az új szemügevem!" :)

Enikő pedig ma megkapta első fülbevalóját!!! Nagyon örülök neki! Nagyon szép vele, sokkal-sokkal lányosabb:)! 

Nagyon jól viselte a füllövést, sírt ugyan, de csak azért mert nagyon szorosan le kellett fognom és ehhez nincs hozzászokva:)! Öt perc múlva semmi gondja nem volt! Annyira nem, hogy ebéd után, életében először hason aludt el, magától!!!  Féltettem is a kis fülét, de nem volt vele gond.

A hason lét egyre jobban megy Neki. Megtanulhatna már vissza is fordulni, mert sokszor percenként kell visszaforgatnom, de egyre jobban élvezi is, hogy így is tud nézelődni! Főleg, ha Levikém odafekszik elé, és így beszélget Neki:D:D:D!

Szép napokat Nektek, puszi!

2 komment

süti beállítások módosítása