Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Híreink - 2011.07.13.

2011.07.13. 23:04

szerző: Bonci

Sziasztok!

Ma reggel megdöbbentő dolog történt itthon! Megdöbbentő és nagyon-nagyon örömteli! Levikénk hízott két kilót:D:D:D! Észrevétlenül és nagyon gyorsan. Kb egy-másfél hónap alatt:)! Azt láttam én, hogy olyan szép kis formás lett a teste, izmos a vádlija és iszonyatosan izmos a hátsócombja, de nem gondoltam, hogy már 14,5 kiló! :D:D:D

Encust egy hét múlva mérjük, akkor lesz 9 hónapos. Kíváncsi vagyok, Ő mennyi súlygyarapodással lep meg minket:)! Az étvágya nagyon jó, időnként megeszik egy egész bébiételt vacsira:)! Már kap igazi tízórait (gyümölcs, vagy joghurt, vagy puding), igazi ebédet (bébi étel, tea és altatáshoz tejet), igazi uzsonnát (gyümölcslé, joghurt, keksz, gyümölcs vagy puding) és igazi vacsit is (szintén bébiétel, tea és altatáshoz tej). Sajnos még éjjel is kel enni, egy vagy két alkalommal. Szóval remek az étvágya! De hát én kívántam:)! Minden kívánságomat így teljesítse:D! Eddig 3-ból 3-nál tart (1: kislány lett, 2: kék szemű, 3: kaja) :D.

A mászáshoz egyre jobban gyakorol! Már profin hintázik és egyszer tett egy fél mászó mozdulatot is a szemem láttára, de amikor az egyik lábát felemelte, és csak a másik lábán és a két tenyerén támaszkodott, eldőlt oldalra :D:D:D! Nem baj, mert már legalább eddig eljutott!

Viszont már nagyon szépen csücsül! Levi amint észreveszi, hogy Enikőt felültetem, rögtön megy és mellé ül, és puszilgatja, meg biztatja, hogy milyen ügyes:)! 

Egyszer előfordult az is, hogy mögé csücsült és játszotta Vele, hogy "Zsipp-zsupp, kendej zsupp...." 

Ma, amikor a hálóban pakoltam ,Levike kiabált nekem:
"-ANYA! Gujuj hozzád a Enikő!!!" (gurul)
??? Nem nagyon értettem, míg ki nem kukucskáltam. Encust a nappaliban hagytam, Levivel nézte a tévét a szőnyegről. Pár perc és tényleg gurult-kúszott utánam:D!

Enikő már annyira tud mászni és kúszni és haladni, hogy már vannak kellemetlen dolgok is... ma a virágom egyik letépett levelét rágcsálta:(. Amikor Levi először fedezte fel pont ezt a virágot, háromszor rászóltam, hogy "NEM!" és többé nem nyúlt hozza... Enikőre már vagy ötvenszer rászóltam, erre még meg is dézsmálta! 
A mászás miatt már nem tudom a mi ágyunkon altatni. A déli alvás Neki ott szokott zajlani. Egy ideje már ott is "medencét" csináltam a takarókból, úgy nem potyogott le.... de már az is kevés volt, így elővettem a járókát, így már az is a hálóban van felállítva. Levi vérszemet kapott és az lett a kedvenc játéka! Két nap alatt kétszer rontotta el a zippzárt:)! 
Ma is betettem Encust, míg én készülődtem a mai sétához, hallom Levi kiabál nekem:
"-ANYA! Pisijek és beugjok a Enikőhöz játogatóba! - zippzáraz, bemászik - Itt vadok! Annyija 'iányosztáj! - ölelés, zippzár behúz - ÍGY! Most bisztonságba vadunk. Nnna, aggy egy ötöst!" - és csattognak a tenyerek és a puszik:D:D:D! 

Később már bent volt Levi kis alvós párnája is, meg az összes cicuska... délután egy kis traktort is ki kellett vennem, mielőtt Encit beraktam... :D!

Ebéd után, nem értettem, mit csinál Levi. Térdelt a nappali bejáratánál és kukucskált az ajtófélfába... Kérdeztem, hogy mit csinál?
"-Hát bejenézek a távcsövembe."

És, amikor megnézte, tényleg volt egy kicsi csomó a fában, azt gondolta távcső kukkernak:)!

Az ebéd utáni altatásnál Levi nagyon vakarta a fejét. Megint. (Nézegetem, de nincsenek bogarai:)! Valószínűleg nem szereti a fejbőre, hogy habfürdővel mossuk a haját, így ma kapott egy babasampont.) Rá is szóltam, hogy ne vakarózzon.
"-Azéjt vakajom a fejem, meet nadon büszket... vagy úgy is mondhatom, hogy vüszket." 
:D Megtanulta a "V" betűt!!!

Jaj, Enikőről elfelejtettem megírni a gumipapucs iránti vonzalmát... a kúszáskáival profin meg tudja szerezni az erkély-járó papucsomat... így a napokban azt is lesikáltam, hátha rátalál. Ma rátalált:

Fél órán keresztül vizsgálta, ízlelte, és koptatta rajta a kis fogait:)! Erre mondják, hogy olcsó játék? Biztos van, aki ezt olvasva összevonja a szemöldökét. Én nyugodt vagyok. Egyrészt le volt mosva, másrészt Encsi úgy működik, hogy ha egyszer valamit bevizsgált, akkor az többet nem izgatja! Így a papucs kilőve:)! Sajnos a játékaira is pont ilyen gyorsan ráun:(.

Leviről még a nagy szám-imádatát szerettem volna megírni régóta, hát ma adott rá okot is... Gyakran hallunk Tőle ilyeneket, hogy "tizen fél óra óta vájok!"..." kijenc-hájom gombóc fagyit kéjek" ...
Ma este mondtam Apucikának, hogy a Kisfia bizony 14,5 kiló!!! Erre Levi rázendített:
"-Apa! Tizenegy és féj a anya samponnya, a tiéd meg huszonégy. Anyáé meg tizen huszon kijenc..." 
Tök ari:)! 

Ja, és a kedvencem. Este beszélgettünk lefekvéskor. Szóba került Amira (játszótéri barátnője), akit a kis Haverjának nevezett:)! Kérdeztem, hogy tetszik-e Neki Amira? Igen, volt a válasz. Kérdeztem, hogy akkor Ő lesz a csajod?
"-Nem. A Esztej jesz. A Amija anyukája." (Nem, az Eszter lesz, Amira anyukája)... hűűű! Ez ám a meglepi! :D:D:D

Szép napot nektek, puszi!

Szólj hozzá!

Híreink - 2011.07.11.

2011.07.12. 00:07

szerző: Bonci

Sziasztok!

Kezdem kapni a reklamációkat, hogy már egy hete nem jelentkeztem...:D! Köszönöm! Úgy látszik, hogy a nyaralás alatt kiírtam magam, mert a héten nem akart megszállni az ihlet:)! ... de az is lehet, hogy csak a kánikulában nem volt türelmem írni:)!

Most valahogy jegyzetek sem gyűltek olyan mennyiségben. Tényleg ellustultam:).

Féltem, hogy ha a nyaralás után újra itthon leszünk, Levikémet nem tudom majd kezelni, mert Tárkányon ott van az udvar, és ott mindig olyan sokat játszunk vele... Végül csak egy gondunk akadt itthon, minek következtében még mindig bünti van. Ugyanis elfelejtette, hogy Pesten nem szabad egyedül bicajozni, és olyan messzire ment tőlem, hogy már nem is láttam. Nagyon gyors a kis futóbicajjal. Nagyon ideges voltam, és mire utol értem, már minden lehetséges mód átfutott az agyamon, hogy hova tűnhetett... Szerencsére a játszóterünk kapujában várt rám, hogy bemehet-e?. Nagyon megszidtam, amiért nem fogadott szót és elcsuktam a futóbicajt. De ma már mehetett a rollerrel (azzal nem olyan gyors:D). Napok óta nincs Vele gondom, újra aranyos és szófogadó. Azt hiszem, holnap már bicajozhat:D! 

Encikémmel bezzeg egyre több a gond. Kezd nagyon ügyesen helyet változtatni! Már szépen hintázik négy-kéz-lábon.

Eljut bárhova a kúszva. Fontos állomáshoz érkezett a fejlődésben, már izgatja a függöny!!!

És a fiókok!!!! Egyedül kihúzza!!!

Levike is fontos állomáshoz érkezett:)! Egy meséből megtudta, hogy a rumos sütitől a gyerekek nagyon vidámak lesznek és lefekvés után is nevetgélnek és táncolnak az ágyban:D:D:D

Kis csibész. És OKOS! Nagyon okos. Egyik nap kacsacombot ebédeltünk. A csontot nem szabad rágcsálnia, mert egyszer majdnem megfulladt a velőtől. Rá is szóltam, hogy nem szabad rágcsálni!
"-Csak megnyajogatom a csontot, hogy tuggyam milyen íze van!"

Egy másik napon a piacon vásároltunk, utána játszott a szökőkútnál. Egyszer csak odajött, megölelt.
"-Aji vagy Anya!" (Ari vagy anya)
- Miért?
"- Meet vettéj nekem szívószájat!" - Minimaxos ízesített szívószálat:D

Otthon porszívóztam, és szokás szerint amikor végeztem, a csővel Ő is átporszívózta a lakást... egyszer csak kiabál:
"-ANYA!!!! NÉZD!!!! .... szaladtam .... Jájépek ejje a pedájja akkoj ez becsuk és menni fog a pojszívó a szőnyegen! NÉZD?! Megmutatom. Így csinájd, játod??? Ez így főjmegy... így jemegy...!" - és mutatott és magyarázott... megfejtette a porszívó rejtélyét:D! 

Egy másik napon, a kánikulára való tekintettel új játékot találtam ki. Vettem kicsi virágspriccelőt és a teraszon a virágokat és főleg egymást spricceltük vele:).

Levi nagyon élvezte! Amikor bejöttünk, megette az uzsonnát és odaállt a teraszajtóba:
"-Új játom hogy máj teejesen mekszájattak a vijágok!" - és mentünk újra locsolkodni:D!

Amikor valami rosszaságot csinál, rendszerint odaállítom magam elé, és kérem, hogy nézzen rám, amíg elmondom a gondom (azaz szidom:D). Ilyenkor rettenetesen zavarban van, és nem néz a szemembe. Fel néz, el néz... egy ilyen alkalommal, mikor nagyon mérges voltam, kérdeztem, hogy miért nem rám néz? Talán fent vagyok a könyvespolcon???
Nnna, az én fiamnak több sem kellett. Azóta már kétszer is előfordult, hogy szidás közben a hátam mögé nézett és kérdezgette:
"-Ott a Anya? - felnézett - Vagy oda mászott föj a pócja? - jobbra nézett - Vagy oda?... - lenézett a földre - Vagy oda esett je?" 
Na, ezt bírja ki valaki röhögés nélkül... és próbáljatok meg egyszer nevetve szigorúak lenni...:D

Szombaton estefelé a dunakeszi-i (ezt hogy írják???) Duna parton sétálgattunk.

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka annyira meleg volt itthon, hogy egész éjjel nem tudtam aludni. Ezért aztán reggel, mikor a gyerekek már felébredtek, beájultam, miközben Enikőre vigyáztam a szőnyegen:D! Két órát aludtam, teljesen kiütve. Amikor felébredtem, Apucika megkönyörült rajtam, hogy ne kelljen főznöm, és kimentünk a Szúnyog szigetre kajálni. Arra a helyre mentünk, ahol a 30. szülinapomon volt a meglepi bulim:)! Kicsit nosztalgiáztam, ugyanis akkor tudtuk meg, hogy Levikénk már a Pocakban van:D, így elég józanul telt a 30. szülinapom:D! Kicsit elkanyarodtam... de ez azért is érdekes, mert a bulimon készült egy kép, amit egy barátnőm úgy rakott fel az iwiwre, hogy 2007 legmelegebb napja... hát, mi 2011 legmelegebb napját töltöttük azon a helyen:) . Szegény Encike is csak izzadt...  csapzott hajjal nézett a kamerába:)!

Levi meg kinézte Hajni tányérjából a kaját:D

Vasárnap is velünk voltak a tesómék és strandra mentünk. Enikő első strand élménye nem sikerült túl boldogra. Megijedt a zajtól, víztől, gyerekektől?? Nem tudom. Mindenesetre az én angyalkám egy heti adagját kisírta magából:)! (Azaz kb 2 percet:D)

Később sem nagyon rajongott a vízért:

Azért a száradást már élvezte:D

A parton már boldogan villogtatta a fogacskáit:)!

Levikénket két év után végre sikerült rábeszélni a karúszóra. Annyira bejött Neki, hogy már egyedül úszott vele, nem is engedte, hogy segítsünk neki!!! 

Encike a parton még egy új dolgot kipróbált, kunyizott az almámból!!! Nyalogatta és rágcsálta:)!

Levi almát nem volt hajlandó enni... bezzeg a fagyit! Olyan hamar bedolgozta, hogy csak a maszatot tudtuk fotózni!

A strandolás után vacsira pizzát rendeltünk. Levi odaült Tomi mellé:
"- Tomi, vehetek kukojicát a pizzádjój? ... Hmmmm.... ez olyan finom. Bájcsak én is ehetnék ebbőj a pizzábój!" :D:D:D Kis éhenkórász:D!

A mai napunk ismét a kánikula jegyében telt. De délelőtt okos dologra jöttem rá:)! Le kellett menni lángosért és hazafelé észrevettük a játszón Levi egyik kis barátnőjét! Ugyanis a játszónkon sok-sok fa van, ezért kellemesebb ott lenni, mint a lakásban:)! Délre szép kis anyuka-gyerek sereg jött össze:)! Én meg azt hittem, hogy milyen szívtelen vagyok, hogy a legnagyobb melegben megyek le velük:D! Levike hatalmasat játszott, így ebéd után hatalmasat aludt:)! Encike is jót aludt végre! Ébredéskor Levi szaladt oda hozzá elsőnek, amit Encsi széles mosollyal nyugtázott!

Most a szélnek köszönhetően egészen lehűlt a lakás... a nappaliban már csak 28 fok van:D! Remélem ma már mindenki jól fog aludni. A gyerekek este szó nélkül elaludtak:)! Én is úgy fogok:D!

Szép napot Nektek, puszi!

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása