Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Híreink - 2011.01.23.

2011.01.23. 22:33

szerző: Bonci

Sziasztok!

Anyucikát legyőzte a nátha:(. Hiába ettem a Trutyit, és hiába híztam két kilót az egy liter méztől, amit leerőltettem... Ma csak rövid levél lesz, és inkább képeket kommentezek:)!

CSAAAK, előbb dicsekszem: egy hete együtt alszik a két gyermek!!!!! Levike nagyon figyelmes, és ahogy Enikőt bevisszük hozzá (kb 21:30 és 22:30 között:D), elcsendesedik és már alszik is:)! Éjjel nem ébred fel, amikor Enikő gőgicsélve jelzi, hogy bizony megéhezett:)! Encus is aranyos, mert általában csak egyszer eszik éjjel, és simán visszaalszik utána, nincs éjjeli ügyelet miatta:)! Reggel Levi ébred először és csendesen kijön a szobából, hogy ne keltse fel a Kishúgát:)! Imádom Őket, annyira édesek:)! 

Most jöjjön a hétvége képekben:

Kis és Nagy Babám:), összebújva nézik a tévét. Levi folyton kéri, hogy Enikőt mellé tegyük le:

Itt csak Levi néz tévét, Enikő a kezecskéit vizsgálja:)

Enikő itt is a kezeit nézi: "Jééé, ebből kettő van?":

Ha nem nézegeti a kezeit, akkor szopizza:D. És már csak a hüvelykujját, nem az egész öklét:)

De van, hogy a zenélő forgót nézegeti:)! Ez új Neki, most raktam csak fel:

Levi reggelente segít nekem, a kávémba édeskét dob, a kenyeret kiveszi a zacsiból, és előveszi a napi C-vitaminját a dobozból:

Levit elvittük hétvégén erre-arra, annyira izgatott volt, hogy mire mi felöltöztünk, Ő is sapkát-kesztyűt vett:D:D:D

Szombaton elvittük az újpesti Családi-játszóba, nagyon élvezte... én is:)!

Itthon jóízűen megette az ebédet:), a levest az utolsó cseppig:D:D:D

A délutáni alvás után játszott nagyokat. Szereti a gyűrűs-tologató játékot:

...és imádja a vízilovat kirakni. Összesen háromszor segítettünk Neki, azóta rendszeresen játszik vele, és mindig kirakja!!!

Vasárnap Apucika elment Vele csavarogni. A liftben egy néni beszállt hozzájuk a házból és elkezdett Levinek kedvesen beszélni. Mire Levi:
"-Egyem meg a szívedet:)!":D:D:D
Végül eljutottak a Margitszigetre, ahol találtak egy jó játszóteret. Többek között volt kukker:

Volt egy játék, amit Levi "gördeszkának" hív:

Hazafelé elég fáradt is volt a buszon:

Ennyi fért bele beteg Anyucika energiájába. Most eszek egy kis mézet, és jól alszom éjjel:)! Szép napot Nektek! Puszi a bacik miatt nincs:)!

1 komment

Híreink - 2011.01.21.

2011.01.21. 16:44

szerző: Bonci

Sziasztok!

Tegnap megcsináltam Leviről a legviccesebb fényképet:)! A kis kuka, nem elég, hogy keresztben alszik a nagy ágyon, de még úgy is csak a felét foglalja el:D:D:D
És még a Cica is rajta fekszik:)

Ma is készült egy aranyos kép: 
"-Játod Anyucika, sojba jaktam a kisaatókat! Fénypékesszéj je!" :D:D:D

Ma csak ennyit akartam megosztani Veletek! Kellemes hétvégét kívánunk! Reméljük olyan szép idő lesz, mint ma volt:)! 
PUSZI!

1 komment

Híreink - 2011.01.20.

2011.01.20. 18:49

szerző: Bonci

Sziasztok!

CSODA TÖRTÉNT!!! Meggyógyultam:)! Hajni ajánlott egy csodaszert, gondoltam bármi jöhet, ha jobban leszek, így tegnap megcsináltam A Trutyi-t (én hívom így): egy fej hagyma apróra vágva, leöntve mézzel... áll 4 órát és megenni. Nem ehetetlen, de nem lesz a kedvencem. Tegnap 6-kor ettem meg, és ma 6-ra minden nátha tünetem elmúlt! Jó szívvel ajánlom azoknak, akik mellőznék a több napos betegséget, és nem akarnak (vagy, mint én, nem szabad) gyógyszert szedni.

Más okból is szép ez a nap! Enikő ma éjjel lesz 3 hónapos!!! Ugye, milyen gyorsan telik az idő??? Hihetetlen, hogy már ilyen nagy a Lányom:)

Levikém is hozta a formáját, nehéz szelektálnom, hogy miket írjak ide le, ugyanis egész nap, folyamatosan beszél! Reggeli után, kézmosás közben például mesét mondott:
"-Szija! Én vagyok a Jevi baba! Hát Te ki vagy?... - de a Cica nem vájaszojt, meet ejajutt!" :D

Teregetés közben nem érte el a csipeszeket, hogy segíthessen:
"-Nadon-nadon picike vadok ehhez!" :D

Ébredés után:
"-Anya! Ezsi mama vajon idejön? Fehívjuk? Emegyek vajon Ezsi mamávaj sétájni?"
 :D

Még alvás előtt megbeszéltem Levivel, hogy alvás közben ne a pelusba pisiljen, hanem majd utána a bilibe! (Még mindig kell pelus alváshoz, próbálom leszoktatni valahogy!) Mikor felébredt, egyszer csak látom, hogy a pelenka az ágyon van, Levi meg a bilin ül, és:
"-Begyűjtöttem a kaksikat a fenekembe és nem a pejusba! Nadon ügyes vadok! Pisiket is begyűjtöttem a kuksiba, nem ment a pejusba! Ide jakom a bijibe!" 
:D:D:D És tényleg száraz volt a pelus!!! Remélem ez a módszer már beválik, mert lassan 3 éves lesz...

Délután Enikővel is játszott, amit Vele is sokat játszottunk pici korában: rátettük a fejére a babut, kerestük, és egyszer csak lehúztuk a babut és volt nagy öröm, hogy megtaláltuk (Levi azóta is imád bújócskázni:D). Ma Erre mentem be a nappaliba:
"-Hova tűnhetett a Enikő???"

"-ITT VAN A ENIKŐŐŐŐŐŐ!"

Sütöttünk ma sütit is, természetesen Levi ott volt végig és asszisztált nekem:

És kinyalta a tálat is (Ő és a pulóvere:D:D:D)

Aztán kínálta a vendégeknek a kaját:
"-Tessék Ajni néni! Fogadd ej uzsonnája eszt a szép sütit!"
:D A harmadiknál Hajni már mondta, hogy
 -Jó, hogy nem veletek élek, mert már gömböc lennék! :D:D:D

A biztonság kedvéért, ma is csináltam egy adag Trutyit, és épp, mikor a blogot elkezdtem írni, akkor kezdtem enni. Levinek természetesen meg kellett kóstolnia, hiába mondtam, hogy ez nem finom. Levi komótosan megrágta a hagymát. Kérdeztem, hogy finom-e?
"-Igen, finom! .... Iszok já egy kis szöpit, hogy ne csípjen!" :D:D:D

Itt akartam abbahagyni a mai írást, erre hazajött Apucika! Hozott Levinek vacsi utánra finomságot! Levi nagyon örült neki, ölelgette a mini-négercsókokat:)! Apucika kérdezte, hogy én is kapok majd belőle?
"-Aha... majd ha ettéj vacsoját!"

Most megyek, adok vacsorát a családnak, hogy ehessenek négercsókot:):):)!

Szép napot Nektek, puszi!

Szólj hozzá!

Híreink - 2011.01.19.

2011.01.19. 18:06

szerző: Bonci

Sziasztok!

Hát, több hét kitartás után, Anyucika is beállt a sor végére és kidőlt... tegnap este ici-picit fájt a torkom, ma már alig tudok nyelni, és mindenem fáj (még a fésülködés is) :(. A gyerekorvos mondta, hogy erre lehetett számítani, ilyenek az anyukák: végig ápolják a Családot, gyógyítanak, aztán, mikor mindenki rendbe jön, ők dőlnek ki:(. De a jó hír az, hogy akkor a Család talán tényleg túl van rajta?!?

Jó hírem is van! Tegnap voltam Enikővel az ortopédián, és már csak két hétig, és csak éjjel kell hordania azt a csúnya terpesz-pelenkát:D:D:D! Annyira boldog vagyok! Az egyik oldalon teljesen rendbe jött a csípője, a másik oldalon icuri-picurit még nem, de ez a két hét meggyógyítja:)! Végre egészséges!!! (Majdnem, ugyanis ma voltunk gyerekorvosnál és kötőhártya gyulladása van:(, de ez pár nap cseppentés és rendbe jön!!!) És végre olyan ruhát adok rá, amit csak akarok, mindenbe belefér újra:)! 

Tegnap történt egy majdnem tragédia is! De nem kell megijedni!!! A blogon a gyerekszájat írogattam, mikor eddig tisztázatlan körülmények között kitörlődött az egész!!!! Fél év munkája ment kárba. Itt ültem és nem tudtam eldönteni, hogy sírjak, hisztizzek, vagy egyszerűen csak vágjam a klaviatúrát a monitorba:)! DE! Van itthon egy Apucikánk, aki megmentette a helyzetet, és nem tudom hogyan, de ma visszavarázsolt MINDENT!!! KÖSZÖNÖM APUCIKA :) !!! Ettől függetlenül is töröm a fejemet, hogyan tudnám a Gyerekszájat és a Szavakat olvasóbarátabbá tenni, de most ráfekszem a témára! Ha van javaslatotok, szívesen fogadom!

Levi ma reggel alig várta, hogy Enikő felébredjen! Már 3 éjjel együtt aludtak és Levike igazi Nagytesóként viselkedik: reggel, ébredés után szép csendben kijön és ébreszt minket, de Enikőt hagyja aludni:)! Visszatérve a ma reggelre: segített nekem ébreszteni, hozta a sámlit, odaállt mellé és simogatta, becézgette, nevetett Rá! Egyszer csak rábök a babaura (textilpelus):
"-Ez mi ez?"
 -Enikő pelusa, ezen alszik.
"-És ez?"
 -Enikő vizilova.
"-Ő kapta?"
 -Igen, mikor megszületett.
"-Igen, mikó itt vótak a Imimamáék!"
:D! Tényleg Tőlük kapta Enikő! Levi emlékezett rá!

Tegnap, amikor épp itt a bloggal szerencsétlenkedtem, Levi mesét olvasott Enikőnek! Készítettem képet is. Ha megnézitek, látszik, hogy Enikő be van takarva, van Nála zenélős cica és színes cica. Levi mellé állt és az egész Boribont elmesélte Neki:)!

Enikő pedig végig figyelt a Bátyjára!

Olyan édik voltak! 

Levi egyébként is nagyon sokat foglalkozik Enikővel! Ma közölte reggeli közben, hogy
"-Pisijek!"
Gyorsan kikaptam a székből és elindult a bilihez. DE! Útba esett Enikő, akihez odament:
"-Baji-baji-baji-bucc!"-cal és összedörzsölte a homlokukat:). (Bari-bari-bucc) De még ekkor sem végzett Encivel:
"-Jajj! Tejójad folyik a nyáj! - (te rólad)törülgette - Na, mi van??? ENIKŐ!!! Ne nyájazz össze!" :D:D:D És nagy nevetés következett. Aztán visszajött reggelizni, a pisi meg feledésbe merült:)! 

Nagyon szerencsések vagyunk, hogy ennyire imádja Enikőt! 

Szép napot Nektek! Puszit most nem kaptok, hogy ne fertőzzek:D:D:D!

Szólj hozzá!

Híreink - 2011.01.17.

2011.01.17. 21:40

szerző: Bonci

Sziasztok!

Levi ma elment sétálni Mamáékkal délután, így egyedül voltam Encussal. Gondoltam, kihasználom az alkalmat és csúcs fotó sorozatot készítek Vele... na, kb eddig jutottam, mert Enikő ma nem akart fotózkodni, inkább aludt egyet. Ébredés után kicsit morci volt. Van egy pofija, amit imádunk, mikor az alsó ajkát lebiggyeszti! Igazi durci-pofa. Ezt jó párszor bemutatta, szerettem volna lefotózni, de mindig mosolyra szaladt a szája a fényképező gép láttán:)! 

Durci (féle)

Mosoly

Levikénk ma volt életében talán a legtüneményesebb! Tegnap este, mikor lefektettem, mondtam Neki, hogy Enikő Vele fog aludni, reggel, ha felébred, ne kiabáljon, hanem jöjjön ki a szobájából, és jöjjön át hozzánk. Arra ébredtem 7:50-kor, hogy Levi köhögött. Szaladok ki, erre ott ál a nappaliban, és köhécsel bele a kis kezébe! Majd megzabáltam, hogy milyen kis figyelmes:)! Sem Enikőt, sem minket nem akart felébreszteni:)! 

Ma dumában is elemében volt (még most is mondja a szobájában, pedig aludnia kéne:D). Reggel, mikor felhúztam a redőnyt, kérdezte:
"-Esett a eső?"
 -Nem, köd van.
"-Jaa, köd van? Akkoj jetöjüjöm a abjakot!"
 -:D:D:D Nem tudod, a köd kint van, a levegőben!
"-Jaaaaaaaaa!!!"

Később hallottam, hogy folyamatosan beszélget. Bekiabáltam, hogy mit csinálsz, Levi?
"-Vidám töjténeteket óvasok a Encusnak a kedvenc újságombój!" - és kihozta megmutatni a "képes apróhirdetések - TRAKTOROK ÉS KOMBÁJNOK" - újságját :D:D:D! 

Este, mikor Apucika adta Rá a pizsamát, mondta Neki:
 -Apucika nagyon szereti Levi babát!
"-Igazad van!"

Ezt a gyereket érdemes lenne egész nap felvenni! Olyan hihetetlen kis dumája van:)! És úgy félek, hogy elfelejtem ezeket a hangsúlyokat, pofikat, és kapásból jövő válaszokat:)! Kedves gyakorlott Szülők! Mondjátok, hogy nem így lesz!!! Mindig emlékezni akarok arra, mikor este a Bóbita éneklése közben a két kis keze közé fogta az arcomat, megsimogatott, és azt mondta: "Szejetjek Anyucika!" :):):) Én meg remegő hangon énekeltem tovább:)! Imádom!

Szép napot Nektek!

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása