Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Híreink - 2011.09.02.

2011.09.02. 23:34

szerző: Bonci

Sziasztok!

Megint jelentkezem. Úgy látszik egy Ovis anyukának is akad még írnivalója:)!

Levikém második napja is jól telt az Oviban. Az Óvónéni azt mondta:
"-Levente olyan, mint a szélvész, egyszer itt van, aztán már ott! De nem volt Vele semmi gond, evett is rendesen."
Bár, tegnap este lefekvéskor többször is elmondta, hogy nem akar menni többet az Oviba és inkább itthon marad velünk, meg azt is mondta, hogy akkor Te elmész? nem maradsz ott velem? ... de ezek szerintem a többi gyerek szájából hangozhattak el, Levi meg utánozza a viselkedésüket. Elég nehéz Neki megmagyarázni, hogy az a jó, ahogy Ő viselkedik, és ne a többiek rossz példáját kövesse... remélem hamar túl leszünk ezen:)!

Még ma reggel is mondta, hogy nem megy ma Oviba, de amikor szóltam Neki, hogy jöjjön öltözni, simán otthagyta a mesét és jött. Az úton megint átbeszéltük, hogy hogy hívják az Óvónéniket, Dadust, hogy mindig szóljon, ha wcre kell mennie, vagy szomjas, és hogy szót kell fogadni az Óvónéninek, mert az Oviban Ő a főnök:)! Mondtam Neki, hogy az Oviban még Anya is az Óvónéninek fogad szót, és ez nagyon tetszett Neki, nevetett rajtam:)!

Nagyon örültem, hogy amikor beértünk, egyből kanyarodott oda a saját kis szekrényéhez és tette a sapiját a helyére, a felső szekrénybe. Aztán a benti szandit is előkotorta az alsó szekrényből és átvette. Aztán beszaladt a terembe és hangosan köszönt, hogy "szijasztok" és odament az Óvónénikhez és a Dadushoz és mindenkinek puszit adott:D:D:D! Nagyon-nagyon örültem neki! Talán ez azt jelenti, hogy tényleg szereti Őket!

Amikor elhoztam az Oviból, nem sokat mesélt, úgy kell kihúznom belőle az infókat, de abban sem vagyok biztos, hogy amit mond az úgy volt, mert köztudottan jó a fantáziája:)! És azt Levinél, sőt régen már Lilikénél is megfigyeltem, hogy nem nagyon tudnak visszaemlékezni az aznapi dolgokra, nekik még nincs időérzékük: ma, délelőtt, reggel, tegnap... ez mind egyre megy.

Délelőtt Encikémmel elsétáltunk a piacra vásárolni, és az utunk az Ovi felé vitt (tényleg mindig arra megyek, nem csak most!!!) és láttam, hogy a kiscsoportosok kint vannak... hát, én bizony alig vártam, hogy kicsi rést találjak a sövényen, és megleshessem Levikémet!!! A kiscsopisok felől nem mertem nézelődni, nehogy észre vegyen, csak jó messziről, de szerencsére ma Levi elég feltűnő ruhában volt, így egyből kiszúrtam!!! Ott szaladgált, önfeledten játszott... odafutott az Óvónénihez, onnan a másikhoz, és vissza. Valamit vitt magával, de nem láttam mit.

Furcsa volt látni, hogy éli a tőlem független, önálló kis életét. Gyorsan tovább is álltam, mielőtt elbőghettem volna magam és megpróbáltam nem ezen morfondírozni, de a piacról hazafelé a "jujjdejó" felé mentem, és eszembe jutott, hogy véget ért az az időszakunk, mikor minden héten egy-két alkalommal sétáltunk a piacra és a szökőkútnál meg kellett állnunk... hideg időben csak nézegetni, melegben meg szaladgálni alatta... Akár honnan is nézem, újra véget ért az életünk egyik legszebb időszaka, sok apró dolog, ami eddig természetes volt, most már csak szép emlék. És amikor még természetes volt, észre sem vettük! Csak tettük, amit tennünk kellett, és csak most döbbentem rá, hogy mekkora kincs volt az együtt tölthetett három és fél év! És, ha belegondolok, nagyon jól töltöttük, rengeteg kellemes emlékünk van: strandolások a teraszon, gesztenye gyűjtés, hóangyalka készítés, futkározás a jujjdejó alatt, játék a piaci házikóban:), botozás:), csavargás a kertvárosban, pitypang szedés a nagy réten, hintázás az egyik, másik, majd a harmadik játszótéren... és még több száz hasonló dolog! 
Üzenet az Anyucikáknak és Apucikáknak: semmit ne hagyjatok ki a gyereketekkel, mert az idő elrepül Velük és már csak a számítógép előtt fogtok pityeregve nosztalgiázni:):):)!!!

És nem győzöm elégszer hangoztatni: fotózni, fotózni, fotózni!!! Így megmaradnak ilyen pillanatok is:

Enikő ma MEGINT kipakolta a CD lemezeket, aztán, mint aki jól végezte dolgát, boldog arccal távozott!!!

Gondoltam, oda veszem magam mell, míg főzök... nem volt el a földön sem, kimászott a gardrób szobába, játszani a cipőkkel!!! Úgyhogy felültettem magam mellé a pultra, ahogy anno Levikémet is:)!

Mindent, amit elért, összeszedett magának... valamivel le kellett kötnöm a kezeit, kapott TUC kekszet, amiről megállapítottam, hogy már hivatalosan is a kedvence. NÉGYET megevett!!!

Amikor Levikém felébredt a déli alvásból, Ő is a konyhában akart tevékenykedni velünk:) !Csináltunk is limonádét, amihez Ő "facsajászta" ki a citromot, Ő szórta a cukrot és Ő rázta össze az üvegben! Egész délután azt itta, sőt, este Apucikának is büszkén vitt egy pohárral, hogy ezt Neki csinálta!:) Annyit ivott belőle délután, hogy rá kellett szólnom:
- Kidurran a pocakod, ha ennyit iszol!
"-Nem tud, meet jéges-jégebben jakták össze!!!" (réges-régebben rakták össze:D)

Délután le akartunk menni sétálni és játszózni, de egy hiszti miatt haza hoztam:(. Itthon, hogy lekössem valamivel amit szeret, megkérdeztem, van-e kedve segíteni tortát sütni Hajninak! Hogyne lett volna!!! Annyit segített, mint egy felnőtt!

Robotgépezett:

Ő szórta a száraz hozzávalókat... többnyire a tálba, de néha mellé is:D!

Alig várta, hogy elkészüljünk, fakanál számra kóstolta a tésztát:
"-Csak mekkóstojom a Hajnusbajnus tojtáját, hogy finom-e.... hmmm, finom:)!" :D:D:D

A végén szinte szárazra nyalogatta a tálat:)! Annyi ideig tartott, hogy az arcára teljesen rászáradt, amit oda kent:)! Egyszer még testhelyzetet is kellett váltania:
"-Fáj a 'átam, eefájatt!.. VÁJÁÁÁJ! Kitajátam vajamit! Inkább így üjök." (Fáj a hátam, elfáradt. Kitaláltam valamit, így ülök.) És felkucorodott a pultomra:D és evett tovább! 

De Enikőnek is adott belőle!!!

Jól ki is kente a Tesót:D!

Aztán közölte Vele, hogy:
"-Nem kapsz többet, megfájdúúsz!!!" (nem kapsz többet, mert megfájdul a pocakod : Leviül:D)

És arra is fény derült ma, hogy mire valók a konyhában azok a nagy, meleg kesztyűk!!! :D:D:D

A sütés levezetéseként még építettünk egy fa várost a fa vonatoknak:)! A képről csak a város maradt le:D! Köszi Apucika:D!

Este, amikor vacsoráztunk, meccs volt a tévében. Apucika egyszer odaszalad, hogy megnézze mi történt! Hangosan kommentálta az eseményeket: "Jézusom!!!"...
Levinek több sem kellett, Ő is lemászott a székéről:
"-Én is megnézem!... - bámulta a tévét - ... JÉZUSOM! ... - visszajött a helyére - ... csak megnéztem, a bácsi hogy esett ej!" :D ... és használt egy felnőtt szót, amit amúgy nem szabad Neki:)! Cseles!!!

Szép napot Nektek, puszi!

5 komment

Sziasztok!

Nos, megjöttünk az Oviból, röviden, tömören, szuper volt az első napja! Több információ forrásom is van.

Az Óvónéni azt mondta (jegyzeteltem:D):
"-Leventével semmi gond nem volt, mintha állandóan ide járt volna!"
Azt is mondta, hogy jól viselkedett, jól érezte Magát és evett is rendesen (ez később bebizonyosodott:D). Levente már reggeltől kezdve Zsuzsa néninek hívta az Óvónénit, nem volt összezavarodva (a gondos felkészítésünk???). Holnap is szeretettel várják:)! 

Amikor odaértem Leviért a megbeszélt időpontban, már sok szülő várakozott kint a folyosón. A gyerekek még ebédeltek, na, gondoltam, amilyen lassan az én Majmocskám eszik, Ő lesz az utolsó... így is lett:D:D:D! Ijesztő volt hallani, hogy van gyerek, aki ebédelni sem volt hajlandó, anyára várt csak. Az is ijesztő volt, hogy volt gyerek, aki visított, mint egy kismalac, még akkor is, mikor Anya bement érte. Sokan sírtak is, amikor a szülőket meglátták... kicsit féltem, hogy Levi hogy reagál, mert ez mégiscsak elég felzaklató, még egy felnőttnek is, Ő meg pont az utánozós korszakában van...

... de Levike, amikor utolsóként végzett az ebéddel, széles mosollyal az arcán szaladt ki hozzám, és a nyakamba ugrott és nevetett és ölelt és puszilt, és mondta, hogy
"-Jó vojt ma az Oviban!"
úgyhogy én is nagyon boldog voltam:)! 

A szekrényét elsőre megtalálta, és a sapiját elővette belőle. 

Aztán felmarkolta a kirakott uzsonnát, nehogy ott hagyjuk és Ő hozta a kezében.

Itthon első dolga az volt, hogy kicsomagolta és megette az uzsonnát, két szelet kenyeret nutellával:)! Szóval tényleg nagyon jól evett, ebéd után még ezt is benyomta az utolsó morzsáig:D!

Hazafelé mesélt is, bár nem magától, hanem kérdezgetnem kellett. Mondta, hogy az ebéd tészta és leves volt, és Ő kért a tésztájára sajtit is az Óvónénitől. És a levesben volt borsó, de megette az is, és a tésztát még ki is kapirgálta:)! Volt vécén is, szólt az Óvónéninek, de egyedül pisilt. De amikor kakilt, a Dadus törölte ki a "kis seggét". És egyszer a vécében segített egy kislánynak, mert nem tudta lehúzni a vécét, de Levi letudta, mert nagyfiú. Az udvaron is voltak játszani, és ment a piros és sárga biciklivel, és egy kisfiúnak volt utánfutója is és majd Levi is kér a bringájára! És az Oviban is van traktor, lehet vele játszani is. Ivott is vizecskét az udvaron, meg az ebédhez is azt kaptak.

Levi egész úton hazáig pörgött és mesélt, úgyhogy tényleg jól érezte Magát:)! Itthon, amikor Apucika ajtót nyitott, beszaladt és egyből mondta, hogy "jó vojt az oviban!", és nagy nehezen apának is mesét ezt-azt.

Erzsi mamáék is mesélték, hogy látták Levit az ovi udvaron (pont oda látnak az ablakukból), nagyon élt. Talicskázott is, majdnem elütött egy gyereket, aki bicajozott. És volt kint nekik egy aszal, azon poharak és kancsóban víz, és Levi tényleg többször is odament és öntött magának és jó sokat ivott a pohárból:)! És látszott, hogy jól érzi magát:)!

Szóval tényleg jó napja volt ma:)! 

Tegnap előtt Liliztünk:), megint előkeresték a lakásban fellelhető összes plüsst:)!

Enikő pedig Erzsi mama gyöngysorával ismerkedett meg:)!

A tegnapi napja is jól sikerült, az egész napot Vele töltöttem, mint "utolsó" napunkat:)! A reggelit régi szokásunk szerint megint a szőnyegen ettük meg:)! Amikor végzett a katonákkal, egyedül nyitotta ki a pupuvát (krémtúrót) amin én elcsodálkoztam. Nem tudtam, hogy ilyen erős!
"-A taktoj szejejők ám ejősek! Én ejős vadok, meet taktoj szejejő vadok!" :D

Délelőtt nagyon meleg volt, így strandoltunk az erkélyen:)! 

Közben mesét olvastam Nekik, míg Enikő rá nem pattant a mesekönyvre:)! Enikő egyébként nagyon élvezte, hogy meztelenül kúszhat-mászhat:)!

Levi sokat viccelődött Enikővel, élvezte, ha megnevetteti:)! Mesélt is Neki:
"-Eeement a nap... Olyan messze ment, ahoj kaszáni szoktam. Képzejd, van egy taktojom. Van egy POMÁS fűkéje, meet fehéj. Van ekéje is, mint a Tibojnak."

Ebéd után aludtak egy nagyot, aztán délután játszóztunk és bicajoztunk nagyot. Apucikával megszerelték a traktor új ekéjét!!!

Enikő figyelmesen nézte a mutatványt:)!

Este sokat beszélgettünk az Oviról, és az esti mese is arról szólt, közben megbeszéltük, hogy Neki hogy lesz "holnap". Jobban izgultam, mint Ő, de kár volt! A mi édes, okos kisfiúnk beváltotta a Hozzá fűződő reményeinket:)! 

Szép napot Nektek, puszi!
 

2 komment

Híreink - 2011.09.01. - délelőtt

2011.09.01. 10:07

szerző: Bonci

Sziasztok!

Tegnap este akartam Nektek írni, hogy lezárjam az augusztust, és a szeptembert az ovis napokkal kezdjem, de nem volt jó a blog este...:(. Azért most az Ovival kezdem:)!!!

Tegnap este Levikémet úgy fektettem le, hogy halkan megbeszéltük a mai napot. Nem láttam Rajta semmi izgalmat, vagy érdeklődést:(. Ma reggel nagyon édes volt, csendben átjött hozzánk, felmászott az ágyunkra, bebújt közénk és mondta Apucikának, hogy menjünk tévézni:)! Tehát a szokásos módon indult a reggelünk:)! Reggeli helyett Levi csak a pupuváját (krémtúrót) kapta meg, mert az Oviban fog reggelizni.

A kedvenc, traktoros pólóját adtam rá, és mire elindultunk, kicsit már izgatott volt:)! 

A lépcsőházból, míg a liftre vártunk, visszaszaladt Apucikához és Enikőhöz, erősen megölelni Őket és puszit adni, és kiabálta Nekik, hogy "szejetjek Titeket!":)!
Az úton Ő mondta, hogy merre felé menjünk, mert "ajja van az ovi!":)!
Az oviban előbb Gabi nénihez (titkárhoz) kellett mennünk, leadni a papírokat, és visszadni a követ, amit Levi hétfőn elkunyerált Tőle. Mondta Gabi néninek,, hogy "tessék, visszahoztam a bajátságos kövedet!". Gabi néni nagyon aranyos volt, mondta Levinek, hogy mostantól ez a kettőjük köve, és ha szeretne játszani vele, menjen el érte, és megint neki adja pár napra:)!

Innen már Levi mutatta, hogy merre kell menni a csoportjába, és egyre izgatottabb lett. Az előtérben kicsit várni kellett, mert a többi gyereket búcsúztatták a szülők. Amikor beléptünk a terembe, Levi már akart is szaladni, de előbb át kellett öltöznünk. Megkerestük a jelét:)! 

Aztán átvette a szandiját.

Aztán a szandit betette a helyére:)!

És többet nem fotózhattam:(, mert az oviban nem szabad.

Amikor ismét vártunk a szülők mögött arra, hogy bemehessen, már annyira izgatott volt, hogy egy helyben ugrált:)! 
És végre bejutottunk!!! Odamentünk az egyik Óvónénihez, Zsuzsa nénihez, és Levi szólt Neki, hogy "megjöttem!", de sajnos Zsuzsa néni nem hallott az iszonyatos zajtól, amit a többi (főleg síró) gyerek okozott. Végül Levi jó hangosan elkiáltotta magát:
"-Szija Óvónéni, megjöttem!!!"
Na, ezt már meghallotta az Óvónéni és köszönt Levinek, bemutatkoztunk és Levi már szaladt is játszani. Első útja a járműves ládához vitte:)! Ezután én az Óvónénivel beszéltem, és mire visszafordultam, Levi már a szőnyegen térdelt szemben egy kisfiúval és egy teherautóval játszottak. Kétszer is kellett szólnom Neki, hogy jöjjön elköszönni. Odajött, és puszit adott a számra:
"- Szija!" - és már szalad volna vissza.
- Levi, jó kisfiú legyél!
"-Oké, szija!" - és már szalad volna vissza.
- Szót kell fogadni az Óvónéninek!
"-Oké, szija!" - és már szalad volna vissza.
- És szólj az Óvónéninek, ha vécézni kell, vagy szomjas vagy!
"-Oké, szija!" - és már szalad volna vissza.
... végül kapott egy nagy puszit tőlem és már szaladt is vissza a sok síró, cumizó, játszó gyerek közé.

Amikor eljöttem, azt láttam, hogy a többi gyerek fürtökben csüng az Óvó nénin és a daduson, sokan sírnak és többet kérdezték, mikor jön értem anyu?, illetve anyu, ne menj el...
Az én kisfiam a szőnyegen térdelt és jásztott:)! Gyönyörű, okos és nyugodt volt:)! Nagyon büszke vagyok rá!!!

A levelet délután folytatom:)! 

Szép napot Nektek és puszi!

 

4 komment

Híreink - 2011.08.29.

2011.08.29. 23:38

szerző: Bonci

Sziasztok!

Nem újabb rekordot akartam beállítani:), megint jó okom volt a távol maradásra. Nyaralni voltunk Tárkányon. Ettől persze még írhattam volna, de sajnos hat napot betegséggel töltöttünk. Levi kezdte, Enci folytatta és én végeztem vele:)! Már mindenki jól van:), picit azért nyaraltunk is, de már itthon vagyunk:(. A nehézségek ellenére készültek képek és egy-egy jegyzetem is van. Próbáltam bármiféle rendszert találni, hogy emészthetőbb legyen a levelem, remélem sikerült!

2011.08.19. PÉNTEK

A reggelünk szépen indult, Enikő egyedül felült!!! Édesen, bizonytalanul, dülöngélve, de határozottan ült, és nem én ültettem fel! A legszebb az volt az egészben, hogy Levike kiabált Nekem, hogy menjek gyorsan, mert Enikő ül:)! 

Este lementünk Tárkányra, ahol Encusomról készült egy édes kép, ami szerintem épp jó kezdő képnek! 

SZIASZTOK!

Vacsora után Levike hívta Tibort, hogy játsszon vele az emeleten. Tibor kérdezte, hogy nem fürdeni kéne inkább? Mire Levi:
"-Anya! Főmehetünk jáccani?" - tanácstalanul néztünk egymásra Apucikával, hogy pici időt adjunk-e Neki... - "Mennyünk! Nem szónak egy szót se!" - és elindult felfelé:D! 

2011.08.20. SZOMBAT

Délelőtt Dédiékhez mentünk, ahol Levi kapott egy kis traktort négyes ekével. Dédi mamának fel is szántotta a virágágyását:)! 

Később felpumpálta Enikő kis úszógumi-csónakját. Senkinek sem akarta engedni, hogy segítsen neki.

Enikő nagyon édes volt a kis csónakban:)!

Levi egyből közölte, hogy Ő fogja húzni Enikőt a strandon a vízben! És ott helyben be is mutatta, hogy fogja csinálni:)!

Ebéd után még kiment az udvarra "egy cigire", és hallottuk, ahogy hívja Negrót, az anya-cicát:
"-MEGJÓÓÓÓ! Gyeje! A kiscica nem akaj ajudniiiii!" - és játszott tovább Cilivel a kismacskával.

Délután elvittük életében először moziba! A Verdák 2-t néztük meg - illetve csak akartuk. Amikor elkezdődött a film, Levi odakiabálta Apucikának:
"-Jó "angos, miiii???" (Jó hangos, mi)

Sajnos a filmről ki kellett jönnünk, mert Levinek nem tetszett - legalábbis mi így gondoltuk, de később rájöttünk, hogy ott kezdett kitörni rajta a betegség... Pár hét múlva, ha a moziról nem a hányás jut eszébe, újra próbálkozunk:)! 

2011.08.21. VASÁRNAP

Vasárnapról csak képeink vannak:)! Encuskánk a járókában csücsült, amikor Marci lencse végre kapta:

Levike az udvaron játszott, itt még betegen:(. De szerintem így is gyönyörűséges kisfiú:)! 

Enikő este kipróbálta, hogy milyen lehet Levike trakiján ücsörögni:)! 

Levi meg kipróbálta, hogy milyen lesz Enikő úszógumijában "strandolni" :)!  (Itt még nem tudtuk, hogy erre várnia kell jó pár napot...)

2011.08.22. HÉTFŐ

Reggel Levi már jól volt és az udvaron játszott. Egyszer csak szalad be, kezében a postával:
"-Papa! Má nem kejj beszéjned a Postás Kativaj, meet én máj beszéjtem a Postás Kativaj..." :D:D:D És ez így ment egész héten, ha otthon voltunk:)! 

Levi és Hanna játszottak egy nagyot Dédiéknél. Természetesen mindketten vitték a traktorjukat, így mehetett a verseny:)!

Este mesét olvastam Levinek. Hogy húzza az időt, a harmadik mese után közölte, hogy "-Most én ójvasok neked!"
- Mit?
"-Háát, mégis Te óvassáj, meet nincs jajram szemügev!" 
Jó trükk! ... nem vált be:)! Alvás volt!

2011.08.23. KEDD

Kánikula! Strandra nem mehettünk, mert épp Encusnak volt magas láza:(. Papa és Mama felállította Levinek az udvaron a "sózó-kádat" medencének! Mikor Levi hazaért, boldogan kiáltott fel:
"-Ezt nekem csináátátok?!?!?!????" 
És boldogan birtokba vette:)! 

Azt játszotta, hogy strandon van, és néha kiült a medence partra, hogy onnan vesse magát a habokba:)! 

És a habokat is nagyon élvezte:)! 

Délután Apucikával elmentek a barátainkhoz, ahol igazi medencében is lubickolt!

Sajnos előfordult, hogy elfelejtette, hogy nincs rajta karúszó, és úgy csobbant egyet:D:D:D

Este nagyon fáradt volt, komótosan hallgatta, ahogy Tibor mesét olvas Neki:)!

2011.08.24. SZERDA

Reggeli után elénekeltük telefonba a "Boldog szülinapot"-ot a Tesómnak:). Aztán a fiúk kimentek a szőlőbe dolgozni:)! 

Levi megérkezett a kis traktorral!

Elment a kúthoz vízért.

Húzott is vizet!

Aztán mosta a hordókat! Méghozzá felnőtteket megszégyenítő lelkesedéssel: két kefével!!!

Enikőt még otthon ápoltam, de megállapítottam, hogy már jól van, úgyhogy holnap mehetünk strandra! Délutánra én lázasodtam be:(.

2011.08.25. CSÜTÖRTÖK

Továbbra is kánikula. A gyerekek már jól voltak, kint játszottak az udvaron. Levike Cili cicával kötött örök barátságot:) !

Traktoroztak is együtt!

Levike gondoskodóan karolta át a kis Húgát:D!

Este nagyon élvezte, mikor Mama slaggal locsolt! Természetesen ott szaladgált a víz alatt!

2011.08.26. PÉNTEK

Éjjel már fel tudtam kelni, mikor Encuska ébredt, így gyógyultnak nyilvánítottam magam. Végre IRÁNY A STRAND!!!!!! Amikor a strandhoz értünk, a parkolóban megszólalt Levi:
"-Tegnap itt vótunk a Maacivaj! "  - az a tegnap épp egy éve volt, de hihetetlen, hogy emlékezett rá! Még két és fél éves sem volt, mikor ott jártunk (életében először). És Marci valóban ott volt velünk tavaly...
Idén azonban "csak" Encussal tudott játszani:)! Tényleg húzta a kis hajóval, ahogy ígérte!

Amikor megunta a húzkálást, akkor sem hagyta magára a tesót, hogy menjen, amerre akar, hanem kikötötte a kis csúszdához!!!!!!

Encusról megtudtuk, hogy szereti a sós TUC kekszet! Olyan jóízűen ette, mint még semmit!

Levikém nagyon jól érezte magát!

Kapott Calippo-t is:)! Elég furcsán ette:)!

Amikor eljött az ebéd utáni alvás ideje, mondtam Neki, hogy ha nem alszik el, akkor pakolok, és irány haza! Erre annyira összeszorította a szemeit, hogy hamarosan elfáradtak Neki... de akkor sem merte kinyitni: kis kezeivel lefogta, ki ne nyíljanak!!!! :D:D:D Végül elaludt:)!

Gyönyörűségem!

Délután még volt nagy játék a medencében!

Enikő is megbarátkozott a vízzel és boldogan nevetett a kis csónakjában!

2011.08.27. SZOMBAT

Szombat reggelre kicsit lehűlt a levegő! Levi nem csüggedt, otthon horgászott az új pecabotjával a kis medencéjében! 

Végül úgy döntöttünk, hogy ismét strandolunk, ha már a nyaralás kánikula részét otthon kellett töltenünk! Levike megmutatta, hogy a karúszóval meg tudja csinálni, hogy egyszerre van kint a keze és a lába a vízből!!!

Ugrált is jó sokat Apucika kezébe! Néha egész szép magasat!

Néha jó kis hasas sikerült:D!

Délután elmentünk Dédiékhez. Levire rá kellett szólnom valami miatt:
- Levi, azzal nem játszhatsz!
"-Akkó micsinájjak??? .... Apa! Vidd haza!" - és rám nézett! :D:D:D 

Végül kitaláltam, hogy Levivel krétázzunk, és összerajzoltuk az egész betonfelületet!!! Levi kért egy bikát! Mérgeset... Aztán húzkodta a farkát:) és simogatta a hátát:)! 

Anyucikának jó ötlete támadt: a Minimaxról loptam egy fotó-anyagot! Levike űrhajózott!!!

2011.08.28. VASÁRNAP

Délelőtt elkészült Levi ovis-zsákja:)! Levike megvizsgálta menet közben:)! 

Délután hazajöttünk, véget ért a nyaralás:(. Viszont szép élménnyel zártuk a napot, ugyanis este Encus felállt az ágyikóban!!!! Támaszkodott a pelenkázón és az ágy szélén:) és állt!

2011.08.29. HÉTFŐ

A mai napunk főként az Ovira való készülődéssel telt.

Már csak két napig csak az enyém a Kisfiam, és utána megkezdi önálló kis életét. Mindenki ennyire kikészül ettől a gondolattól, mint én??? Az agyam tudja, hogy kell, és jó lesz, és élvezni fogja... de a szívem olyan nehezen engedi ki:)... majd megszakad a gondolattól, hogy nem én felügyelem az evéseit, hogy nem én kockázom fel a kenyerét és a husit, hogy nem nekem kiabál, hogy "kakínom kejj!"... és bőgök, bőgök (mint most). Én, aki azt gondoltam magamról, hogy vagány, laza anyuka vagyok. Napok óta, ha ránézek, az jut eszembe, hogy nem akarom! Olyan kicsi még, hogy fog boldogulni nélkülem? Ki ad gyógypuszit, ha elesik? Kit szeretget meg a déli alvás előtt? Hogy védjem meg a gyerekektől, akiktől rosszat tanul, ha nem vagyok ott? Minden Anyuka átesik ezen? Apucika csak nevet rajtam, de én voltam vele három és fél évig nap mint nap... el sem tudom képzelni, hogy lesz Nélküle... de az biztos, hogy az együtt töltött időnek már most sokkal jobban örülök! 
Jól elkalandoztam:)! De ez is Anyucika gondja-baja:)!

És végül: ki jegyzi papírra, mikor ilyeneket mond:
"-Ájjícsad meg a mesét, pisínem kejj!"
- Nem tudom, ez nem dvd, hanem tévé!
Kiment a wc-re és hallom, amint mondja:
"-SIESS PISI, SIESS!!!!!!"
:D:D:D

Szép napokat Nektek! Puszi!

3 komment

süti beállítások módosítása