Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Híreink - 2010.09.12.

2010.09.12. 14:19

szerző: Bonci

Sziasztok!

Tegnap délután Anyuéknál voltunk, a nappaliban beszélgettünk, Levi pedig szokásához híven mind a négyünket szóval és mozgásban tartott:). Egyszer odajött hozzám, felmászott az ölembe, és a fejét a pocakomra hajtotta. Gondoltam, kicsit megpihen, ráfért volna... de Ő közölte: "Odabútam Enikőhöz!" (Odabújtam Enikőhöz) és már szaladt is dolgára :D!

Később szintén odaállt elém, és azt mondja: "Jéci-jéci, kéjek egy kis vizecskét!" (Légyszi-légyszi, kérek egy kis vizecskét). Elindultam kifelé, Ő meg rohanva megelőzött a folyosón: "Mutatom hoj van a csap!" (Mutatom, hol van a csap) felkiáltással, és beszaladt a konyhába. És tényleg mutatta, hogy a mosogató:)! Amikor tele engedtem az üvegét és odaadtam Neki, azt mondja: "Köszi, jendes vagy!" (Köszi, rendes vagy) és visszaszaladt a nappaliba Anyuékhoz, akiknek rögtön el is mondta, hogy "Mekmutattam a Anyucikának, hoj van a csap és montam, köszi jendes vagy!!!"

Majd ezek után a játszó-szivacsán még megörvendeztetett minket élete első, igazi, szépséges BUKFENCÉVEL is!!! Aztán még egy csomóval, mert a sikerre való tekintettel nem tudta abbahagyni :D:D:D!

Szép napot Nektek! Ma tényleg az van:)! 
Ui: a fényképeket és a videót már nem is ígérem....

Szólj hozzá!

Híreink - 2010.09.11.

2010.09.11. 14:57

szerző: Bonci

Sziasztok!

Tegnap voltunk Dokinál! Bár nem volt UH vizsgálat, de azt tudjuk, hogy Encus jól van. Már a születéshez megfelelően fekszik, tuti nem lesz farfekvéses:). Én is jól vagyok, minden leletem normális, de már nem emelhetek (nem is bírok) és nem nagyon hízhatok (na azt még tudnék:D)! Már kevesebb, mint 6 hét van Enikő érkezéséig, és még csomó mindent el kell intézni, úgyhogy jövő héttől ez lesz a project:).
Levit is próbáljuk "felkészíteni" a Kistesóra, remélem sikerül valamelyest elültetni benne a magot:)! Sokat beszélünk Enikőről, beleszövöm az esti mesékbe, könyvben mutatom, hogy milyenek a testvérek... a pocakomat szereti, már vigyáz rá. Sokat simogatja, mindig mondom Neki, hogy ezt Encus nagyon szereti:). Meg én is...:)! 

Az egy hét távollét Anyáéktól jót is, rosszat is tett Neki. Mióta hazajöttünk, sokszor spontán megölel:), és mondogatja, hogy "szejetjek Anyucika!" :):):). Imádom:)! Sajnos vannak dolgai, amiket elfelejtett, de igyekszem visszaszoktatni a régi kerékvágásba. A szókincse érezhetően sokat fejlődött, és nagyon édi! 
Tegnap csináltam neki "botos-lufit", ami ugye nem héliumos. Ő magasba tartva rohangált a lakásban, hogy szálljon fel a lufija, és kiabálta: "Szágujd ott fent!!!" (Száguldj ott fent)...
Később arra mentem be a nappaliba, hogy a földön lévő virágcsokrom előtt térdel, szedegeti a lepotyogott virágokat, és dobálja vissza a csokorba: "Visszateszük a vájuba, met méjges jesz Anyucika, met véjetjenű jetöjtem a vijágot..." (visszateszem a vázába, mert mérges lesz anyucika, mert véleltlenül letörtem a virágot).
Megint később a konyhából hallom, hogy a kedvenc meséjének a főcímét énekelgeti. Beosontam, a bilin ült a sarokban és nótázott: "... a muka őse, kicsi pijos taktoj, NYOMÁS!!!, kicsi pijos taktoj, INDUJÁS!!!, jön a bi búúúvaj és mideki mekszójaj, kicsi pijos taktoj NYOMÁÁÁÁÁÁÁÁS!" (Kb: a munka hőse, kicsi piros traktor, nyomás, indulás. Jön Big Blue-val, és mindenki megszólal....)
Megint később a kis sípolós madárkáját akasztotta a nyakába, és kérte, hogy tegyek bele vizet, mert csak akkor csipog... mondtam, hogy a lakásban nem lehet vizezni, majd este a fürdésnél... mire odanéztem, a zoknik mellette, épp mászott le a kanapéról, lefeküdt hanyatt a szőnyegre és vette le a nadrágját: "jevettem a szoknyimat, nészd! Jeveszem a nagyjágomat met megyek füjdeni..." (levettem a zoknimat, nézd+ leveszem a nadrágomat mert megyek fürdeni) :D:D:D Este meg alig bírjuk bekönyörögni a kádba :)!

Mostanra ennyit sikerült összegyűjtenem... sok puszi, Szilvi

3 komment

Híreink - 2010.09.09.

2010.09.09. 14:28

szerző: Bonci

Sziasztok Kedves Olvasók!

Ez egy rövid levélke lesz. Csak hírt adok magunkról, hogy jól vagyunk, megvagyunk! Még nem született meg Encus, mindenféle híreszteléssel ellentétben! Levi csak nyaralni volt Tárkányon, amíg mi Olaszországban jártuk a szép helyeket:)! 

Enikő nagyon jól viselte a sok sétát, a finom kajákat és az olasz fagyit (bocsánat Doktor úr) és még a meleget is bírtuk:)! Sokat mocorog a Bébi, azt hiszem, talán már a végleges helyén van, mert már mindig ugyan úgy érzem a mozgást, csak eltérő intenzitással. A fejecske lent van, a popsi jobbra fent, végtagok pedig egész bal oldalt..... mindenhol! De holnap pontosabbat fogok tudni, mert megyünk az Orvosomhoz. És már a becsült súlyát is fogom tudni, meg a többi méretet! Majd írok Róla újra.

Levikénk továbbra is nagy kópé! Még számunkra is hihetetlen volt, hogy mennyit fejlődött egy hét alatt! Folyamatosan beszél, és mórikálja Magát! A pelust már tényleg csak utazáshoz és alváshoz kell ráadni, de akkor is mindig szól, hogy "Pisijek a pejusba!". Van, hogy szól, hogy pisijek, és ellenőrzi, hogy van-e rajta pelenka (megfogja a kis kukacot, mint a nagyok.... :). Ha nincs pelus, szalad a bilihez, pisil, kéri a zsepit (WC papírt), és öltözik vissza... úgy ahogy:)! De van, hogy a WCbe akar pisilni-kakilni, mert élvezi, hogy Ő húzhatja le:)! 

No, már ennyit, csak üdvözölni akartalak Titeket!
A következő levélhez rakok képeket is, és remélem lassan a videó is elkészül....
Puszi!

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása