Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Híreink - 2011.01.28.

2011.01.28. 23:43

szerző: Bonci

Sziasztok!

Ma ebéd közben figyelgettem az én gyönyörű Kisfiamat, és bizony irigykedtem. Szerintem ezeket a szempillákat bármelyik lány irigyelné!

Az esze is irigylésre méltó! Ma, vittem Neki a nappaliba innivalót, mindhárom kisüvegét megtöltöttem. Meglátta a kezemben a szörpiket és megkérdezte:
"-Hájmat hosztáj? ... Én eszt vájasztom!"
Nem is számolgatott, csak rámnézett... egy három éves kisfiú honnan tud így számolni? Olyan okos:)! 

Enikőt is imádja, egyre biztosabbak vagyunk benne, hogy ez nem a felnőttek felé továbbított üzenet, hanem valódi imádat. Minden alkalmat kihasznál, hogy mellette legyen, ébredés után Őt keresi, és amikor csak tud, mellette játszik. Ma délután vagy egy órán át vonatozott a szőnyeg körül. Egyszer ment csak be a szobájába, azt hittem játszani, de csak egy másik vonatért ment, és onnan kezdve kettővel játszott Enikő mellett.

Azért délután kicsit nyomdázott is:), olyan cukin berendezte a nappalit, kisasztal, kis sámli, kisnyomda...:D

Este is mellettem sertepertélt, mikor Enikőt fürdettem. Odajött és a combomon állva hajolt be a kádba, hogy megmossa Encus lábát:)!

Enikő a betegsége ellenére türelmesen viselt minket:)

Még egy közös képet is megengedett Anyucikával:)! De azért én látom Rajta, hogy beteg... de még így is Ő a legszebb Kislány számunkra:)!

Kellemes hétvégét Nektek! Puszi!

3 komment

Híreink - 2011.01.27.

2011.01.27. 23:20

szerző: Bonci

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, és most is csak röviden írok, bocsi. Lebirkózott a megfázás, nem vagyok olyan aktív, mint egyébként.

Sajnos Encus is elkapta, nem tudom, hogy Tőlem, vagy mástól, mindenesetre beteg szegénykénk. Ma már jobban van, alig szörcsög az orra és nincs már láza. Remélem éjjel jól alszik végre. Ma napközben már nyugodt volt és nagyokat szuszókált, közben szépen, szabályosan szopikázta az ujjacskáját!:

Amikor Encus aludt a kanapén, és valahol fúrni kezdtek a házban, Levi szaladt Hozzá, hogy megnyugtassa: 
"-Csak dogozik a bácsi a mi tetőnkön, bocsánat! Ajuggy csak!" - és simikézte a pocakját:)!

Aztán alig várta, hogy a Húga felébredjen:), azonnal ölelte-csókolta:)

Ma, amikor Levi a délutáni alvásból felébredt, itt volt nálunk Anyu is. Kérdeztem Tőle, hogy melyik meséjét szeretné nézni? 
"-A Madajaszkát, meet azt nem ismeji a Ezsimama!" 
Ezek után Anyu megkérdezte, hogy kik szerepelnek a mesében, és szépen elmondta a négy főszereplő állatot:)! Pedig még "csak" háromszor látta a mesét:)!
Egyébként nagyon tetszik Neki, mikor első alkalommal nézte, ennyire koncentrált:
(a lába nem is ért földet:D)

Ma szegénykémet nem tudtam levinni sétálni, így a felgyülemlett energiáit itthon vezette le, körbe-körbe futott a szőnyegen:)! Sajnáltam is, hogy nincs nagyobb szőnyegünk:) (Igen, Levi pólóján a halacska valóságos sokkot kapott a menetszéltől:D!)

Este van egy új kedvenc játéka: el kell bújtatnom, aztán meg kell ijeszteni:). Így néz ki Levi elbújva:D:D:D

Olyan kis naiv még:), tényleg elhiszi, hogy ilyenkor nem találjuk, és ott kuncog a takaró alatt:)! Amikor meg a takaróra ráfekszünk, vagy elkezdjük összegöngyölni (természetesen benne Levivel) tényleg azt hiszi, hogy nem tudjuk, hogy benne van:)! Ilyenkor nagy boldogan mondja, hogy
"-HÁT itt vagyok!!!!!"
Olyan kis ártatlan még a gondolkodása... erről eszembe jutott még valami. Szerintem most éjjel álmodott először igazán, ugyanis egész reggel és délelőtt azt mondogatta, hogy
"-Kejessük meg a kék vijjamost! Tegnap itt vótak a Évijék, ők hoszták!" - és kereste-kereste! Hiába mondtuk, hogy nem voltak itt, és nem kapott villamost! Szentül meg volt győződve róla, hogy
"-Vajahoj itt kejj jennije!"
:D

Szép napot Nektek, és jó hétvégét! Puszi!
 

1 komment

Sziasztok!

Levinek, amikor még picike volt, minden altatáskor elénekeltem Cserhátitól az "Édes Kisfiam"-at. Egy hete hallottam a rádióban és egész nap ez járt a fejemben, így a délutáni altatásnál ezt énekeltem a Bóbita helyett.

Szombaton Levi teljesen magától elkezdte énekelni! Többé-kevésbé jól! Sikerült felvennünk videóra is!!! 

Szeretettel Nektek!

 

Aki nem ismeri a szöveget:

Itt vagy velem, mint egy új remény,
Az éjszakát felváltja a fény,
Csak egy perce élsz, nézlek boldogan,
Úgy vártam rád, édes kisfiam.

6 komment

Sziasztok!

Azt olvastam ma a neten, hogy a mai nap, január 24., az év legrosszabb napja.
Hááát, igaz, hogy még beteg vagyok, de azért az ágyat nem nyomom és tudtam ma sétálni egy nagyot a gyerekekkel és mostam is, meg főztem és mindkét gyerkőccel sokat beszélgettem, játszottam...
Igaz, hogy Enikő ma szurit kapott, de csak fél percig sírdogált, és délután 3 órán át aludt édesen, a pocakján:), és sokat mosolygott, gőgicsélt...
Igaz, hogy Levikém még köhécsel, de jó étvággyal eszik és nagyon jókedvű, és mostanában szófogadó és aranyos, és édesen megsimogatta a "Bóbita" alatt az arcomat...
Igaz, hogy Apucika már dolgozik, nincs itthon velünk, de sietett haza a családjához, és nagyot játszott Levivel és foglalkozott Encussal is, és most este még két videót is megcsinált Nektek a blogra...
SZÓVAL, ha ez volt az év legrosszabb napja, hát legyen:)! Örömmel várom az ennél már csak jobb napokat:)!

Tegnapelőtt, Levivel gyakoroltuk az "R" betű kimondását. Kis idő alatt rájöttünk, hogy csak a "TR"-t tudja még kimondani. De azt lelkesen gyakorolta!!! Íme egy kis ízelítő Nektek is! 


Ma este fürdés közben, mikor a lábacskáját mosta, észrevette a zokni benyomódását a bokája fölött. Vizsgálgatta, majd nagy komolyan közölte:
"-Eszt mekkejj mutatni a Doktojnéninek!"
:D:D:D

Még egy videót felteszünk, de az külön levélben lesz! 
Szép napokat Nektek!

2 komment

süti beállítások módosítása