Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Híreink - 2011.02.13.

2011.02.13. 21:48

szerző: Bonci

Sziasztok!

Meglepetés!!! Tegnap elég hosszú levelet írtam, erre, most itt az újabb:). Nem tehetek róla, ma is jó sokat fotóztam a gyerekeket (meg Gabi papa is:D)!

Az első képemről tudni kell, hogy Enikő mindig megijed a vakutól!!! Egyébként nem ilyen arcot vág, ha Levi ölelgeti:D:D:D! ...máskülönben Levi nem mondaná ilyenkor, hogy
"UGYE, MIJJJEN AJANYOS???"

Levike, mint tegnap írtam, Erzsi mamáéknál töltötte a vasárnapot. Délelőtt kirándulni voltak a Veresegyházi Medvefarmon! 

Nagyon jól érezték Magukat, etették az állatokat: egy hosszú fakanálra mézet csurgattak, azt tartották oda a maciknak:)! Eleinte Levi csak segítséggel boldogult:

Később már egyedül is bátor volt:

Még később a szarvasoknak is kínált mézet, akik Mama és Papa meglepetésére élvezettel nyalogatták (nem is gondoltam volna...)

Később Levi felült a vonatra is, Ő volt a mozdonyvezető...

... és hangosan énekelte a "megy a gőzös"-t :D:D:D

A nagy játék után hazafelé elaludt a kocsiban... de olyan mélyen, hogy arra sem ébredt fel, hogy Mamáék felvitték és lefektették, úgy ahogy volt, overálban, sapkában:D:D:D! Természetesen nyitott ablak alá:)! Levi két órát aludt a kimerültségtől:)!

Eközben Encus itthon volt velünk. Apával tévét néztek, közben Apucika simizte, hogy mosolyt csikarjon ki belőle... mosoly helyett ezt sikerült:)

Később megbékélt Apucikával és édesen elaludt a karjaiban:)

Délután átmentünk Leviért, hazafelé triciklivel jött. Csináltam róla vagy 20 képet, de egyik sem sikerült túl jól, mert nem volt hajlandó megállni, és elég gyorsan teker... szóval futás közben nem tudok jó képet csinálni:)! Szerintem így is rajtam nevetett, aki látott:)!
Levi a triciklista:D:D:D

Enikő eközben mélyen aludt a babakocsiban:

Itthon Enikő fürdetése közben, Levi mellettem játszott.
"-Anyucika! Én vadok a vijjamos sofőj!" 
- Talán a villamos vezető?
"-A vijjamos VEZETŐŐŐŐŐ!"

Később a két kanapé között tornamutatványozott, én meg rászóltam, hogy hagyja abba, mert le fog esni. Természetesen egyből jött a válasszal:
"-De ez nadon teccik a Enikő babának ám!"

Az Ő fürdetésekor segíteni akart nekünk, és Ő vetkőzött le. Alulról derékig már megy hetek óta, ma úgy gondolta, hogy a pólóval is Ő fog megküzdeni! Háááát, így sikerült:

Szólj hozzá!

Híreink - 2011.02.12.

2011.02.12. 23:38

szerző: Bonci

Sziasztok!

Nagy bajban vagyok, ugyanis megint sok írni valóm van, és RENGETEG fényképem! Mivel a mai alcímem SZENTENDRE lehetne, ezért most kezdőképnek ezt teszem be (aztán elkezdem a mesét tegnaptól:D), hogy a februári összesítőben ez látszódjon.

Tegnap reggel, Levi közölte, hogy nem az étkezőben, hanem a nappaliban szeretne enni. Természetesen mondtam Neki, hogy ott nem ehetünk, erre Ő (Nagyon okosan) mondta, hogy
"-De itt pikknikkezzünk a szőnyegen!" - mert amikor beteg volt, egyik reggel csak így tudtam rávenni az evésre... és emlékezett rá:D! Így aztán piknikeztünk. Levi, én és mind az ÖT cica:

Tegnap nekiláttam már a blog írásnak, de csak pár kép kiválasztásáig jutottam. Történt ugyanis, hogy amíg ültem az íróasztalnál, Levi mutatványba kezdett. Felmászott a kanapéra, annak is a háttámlájára. Onnan megcélozta az én irodai fotelemet (abban ültem), a bal karfámról bemászott a hátam mögé, a jobb karfánál bebújt a hónom alá, bemászott az ölembe, bevackolta magát, és megkérdezte:
"-Itt vadok Anya, mibe segíccsek???"
A segítsége kimerült abban, hogy kunyerált egyet a mandulámból, amit épp nasiztam:). Csendesen rágcsált és nézte magáról a képeket a monitoron. Aztán hátrafordult hozzám:
"-Eeefogyott a számba! Na? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ" (itt megmutatta)
 -És akkor mi legyen Kicsim?
"-Hát tegyéj beje mégegyet!" - és nagyra tátva várta a következőt:D:D:D

Az ebéd utáni alvása előtt kicsit beszélgettünk, Bóbitát énekeltem, egyszer csak közel hajolt hozzám, és a hajamat az arcomba húzta:
"-Csak összecombojjak téged! HAHAHA" (összekócollak) :D Ennek nagy csiki-bünti lett a vége és nagy kacagás. mondtam Neki, hogy "Imádlak Levi!" Mire Ő, hogy kicsikarja a következő csikizést:
"-Én meg a Enikőt imádom! HAHAHA!" A csiki jött is:D, aztán meg az alvás... ami sajnos nagyon rövidre sikerült. Egy óra után jött ki a szobájából. Észrevette, hogy Enikő a játszószőnyegén pihizik, úgyhogy Neki is oda kellett bújnia, sőt, Encus takarójával be kellett takarni Őket. Ott aztán még egy órát pihizett, kicsit bóbiskolt is, meg hallgatta, ha Encus odafordult hozzá és gügyögött Neki:

Délután Erzsi mamáék elvitték a "Kecskés sziget"-re, ahonnan sok élménnyel jött haza. Velem megosztotta őket, míg levetkőztettem, aztán szaladt a nappaliba, felmászott Enikő mellé és Neki is mindent elmesélt:D:D:D
"-Képszejd Encus, a kecske kiugjott HAHAHA, és ilyen nagy szajva voot, je kejj venni, meet van benne ..." - innen én sem értettem:)

A mai napon, gyönyörű verőfényes napsütésre ébredtünk. Ki is találtuk, hogy kirándulunk valamerre. Elkezdtük Levi kedvenc mesekönyvéből (jó szívvel ajánlom minden gyerekesnek Bartos Erika verses és mesés könyveit!!!) a helyszíneket mérlegelni: Libegő? Enikővel macerás... Kisvasút? Nem tudjuk milyen hosszú idő... Szentendre, kavicsdobálás? JÓÓÓÓ! Úgyhogy felkerekedtünk és elmentünk Szentendrére.
A Duna partra nehéz volt lejutni a sár miatt, de megoldottuk.

Levi nagyon jól érezte Magát! Botozta a vizet:

Kavicsot szedett:

Kavicsot dobált(kis segítséggel:D:D:D)

Egy idő után észrevettük, hogy a nagy játékban félig lent van a nadrágja, így Apucika gatyába rázta:)! Szó szerint:D:D:D

Később felmentünk a gátra, és ott sétáltunk egy nagyot.
Apucikával:

Levinek nagyon tetszett:

Enikő kapott puszit és ölelést:D

Én is kaptam puszit:D

Séta a gyerekekkel:

Amikor a kocsihoz értünk, Enikő is felébredt, így Vele is készülhetett egy kép:D

Ebédet nem tudtam főzni:), így a kedvenc helyünkön ettünk:)! A Mekiben! Míg vártuk a kajánkat, Levi elsorolta, mik vannak az etetőszékén:D
"Itta dobosz, itta szööpi, itta szendvics, itta kumpi és eszt nem játom..." - a játékot nem ismerte fel:D

Aztán megjött Apucika és jól belaktunk:

A Happy Meal kicsit feladta a leckét Anyucikának:D:D:D, próbáltam "megtudni a menő titkokat" .... nem ment:D:D:D

Levi nagyon kimerült a délelőtt folyamán, kb egy perc alatt aludtak el Apucikával:)! (Pszt!!! Imádom nézni Őket alvás közben:)!)

Délután átmentünk Erzsi mamáékhoz, mert Levi ma Náluk alszik. Ez kiderül abból a kis dalból is, amit Levi az úton költött. Hajtotta a kis triciklijét a világoskék overáljában, és dalolt:
"-Éjszaka van... és medünk a Mamámhosz! A Mamámhosz! És ott fogok Nájuk ajudni! A Mamámhosz medünk!" 
:D:D:D
Nem vicc, rendes dal volt, dallammal meg minden! Sajnos a kamera nem volt nálunk...:(!

Apával még bicajozott egyet, közben mondta Neki:
"-Odanézz Apa, besötétedett! Feejötek a csijjagok!" :D

Erzsi Mama vacsora előtt kérdezte Tőle, hogy melyik előkéjét kéri, a sárgát, vagy a kéket?
"-A józsaszínt!" .... no comment!

Huh.... elfogytak a jegyzetek, elfogytak a képek. Csak egy bónusz képet hagytam a végére! Szép vasárnapot Nektek és sok puszi:)!

Szólj hozzá!

Híreink - 2011.02.10.

2011.02.10. 09:08

szerző: Bonci

Sziasztok!

Úgy tűnik, vége a tavaszunknak... egyenlőre! Pedig nagyon jó volt kint lenni a gyerekekkel, merthogy MEGGYÓGYULTAK!!! Pillanatnyilag mindenki jól van a családban! (KOPP-KOPP-KOPP)

Levi új találmánya, hogy "majd Ő fogja Enikőt"! Néha-néha, biztonságos körülmények között engedjük Neki, de még látszik, hogy milyen kis esetlen a kezében:)

Továbbra is mellette szeret játszani. Egyik nap a villamosát tologatta Enikő játszószőnyegén. Rászóltam, hogy vegye el Enikő mellől, mert félek, hogy megkarcolja, vagy megüti vele... kicsit később látom, hogy szót fogadott. Levette a villamost a játszóról, felhajtotta a szőnyeget, és tovább játszott Enikő feje mellett... csak már nem a szőnyegen!!! Nagyon furfangos:)!

Jó példa a kis eszére az is, ami épp most történt mellettem... Enikő megint a játszószőnyegen van, körberaktam plüssökkel, hogy Levi ne férjen mellé... a plüssök Enikő jobb oldalán vannak, Levi a bal oldalán:D:D:D! (... és most csattant el egy puszi:)

Tegnap is a játszón volt Encus. Az alábbi képeken jól látszik, hogy szeretik egymást:D!
Enikő folyamatosan Levi felé fordul!

Levi Encus keze fölé bújik, és örül, hogy Őt simogatja (valójában Enikő keze folyamatosan jár, így tényleg olyan, mintha simizné a Tesót):

Aztán Levi is megsimogatja Enikőt:

Figyeli is Enikőt, játszik Vele, beszélget, gügyög Neki, ahogy a felnőttektől hallja. Tegnap meg ijedten szaladt hozzám:
"-Anyucika! Ottana te ajad a Enikő keszében!" (Ott van a hajad Enikő kezében)
Tényleg vigyáz Rá:D!

Igazi Nagyfiú már. Tegnap így nézte a tévét:) (mellette szörpi és pattogatott kukorica)

Pattogatott kukorica őrület van most itthon, Levi nagyon megszerette, sokszor kell csinálnom... jobb, minta cukorka:)

Tegnap a nappaliban hasalt, nem értettem, mit játszik, hát megkérdeztem:
"-Csak nészem a vijjamoson a embejeket!"

Tegnap este, mikor hazaértünk, Apucika megkérte Levit, hogy vigye be a telefonját az asztalra... mert már meg lehet bízni ilyen kis feladatokkal... SŐT!, kifejezetten kéri, hogy segíthessen valamit:)! Szóval, vitte be a telót, de elejtette. Felkapta és ment tovább... de a csattanást mi is hallottuk, kérdezte Apucika, mi volt ez?
"-Nem voot esz semmi, csak fődjengés!" :D:D:D (kár, hogy a hangsúlyt nem lehet leírni:)

Enikőről egyik nap eszembe jutott, mennyire vártam már, hogy legyen Kislányom, és kedvemre öltöztethessem:). Le kellett fotóznom, mert megőrülök ezekért a cuki kis ruhákért! Hát, lehet ezeknek ellenállni???

Tegnap este a Gyerekeknek nem lehetett ellenállni... amíg mesét olvastam, és amíg a Bóbitát énekeltem, Enikőt is oda kellett fektetnem Levi mellé. A Bóbita alatt át is ölelte a Húgát, és úgy hallgatták:)(Enikő a vakutól ijedt meg, nem Levitől:D:D:D)

...de most, a játszószőnyegen, ugyan így öleli Levi Enikőt, és nézi a Toy Storyt... :D:D:D Imádom Őket! 

Készültem még egy képpel, az előző levelemre hivatkozva: ez egy összehasonlító kép! Levi már 6 hónapos a képen, Enikő 3,5. Lehet, hogy mégis hasonlítanak???

Szép napot Nektek! Puszi!
 

1 komment

Híreink - 2011.02.07.

2011.02.07. 12:32

szerző: Bonci

Sziasztok!

Nagyon szép tavaszi reggelre ébredtünk! Szorítsunk, hogy így maradjon:)! 

Hétvégén újra készültek rólunk családi képek:), az egyiken imádni valóak a Gyerkőcök. Levinek nem mi mondtuk, hogy puszilja Encust, ez csak úgy jön Nála:)!

Voltunk vendégségben, Enikő mindenkinek adott édes kis mosolyából!


Levike talált egy "buli-napszemüveget", abban tett-vett:

Levi nagyott játszot a kertben, aztán bent kondizott egyet:D
"-Anyucika, göjdeszkászok!!!"

Encus jól elvolt Mindenkivel, de aludni Anyánál aludt el...

Levi ma már sokkal jobban van:)! Talán-talán kilábal??? Nem merem elkiabálni! Mindenesetre most épp Apával játszik, és "eladják" a lakást, akkora a hangzavar:)! Délelőtt meg nem tudtam leszedni Encusról, folyton együtt voltak:D

A tévét is úgy nézte, hogy félig Enikőn feküdt:)

Szerencsére Enikő már edzett, és jól tűri a Tesót:D:D:D

Nem úgy, mint Levi a zöldbab főzeléket:)! Ma ugyanis ez volt ebédre... Levi nagyon cselezett, hogy ne kelljen megennie:D!
 -Fincsi Levi, egyed csak!
"-Ha eeveszed tőjem, meg tudod Te enni a finomat!!! Meet nekem nem finom a főszejék!"
:D 
Azért evett belőle jóízűen, csak hiányzott Neki a husi:D! Majd holnap kap:D!

Most puszi Nektek, mennem kell gyerekezni:)! Legközelebb hosszabban írok!

2 komment

süti beállítások módosítása