Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Híreink - 2010.08.13.

2010.08.13. 23:46

szerző: Bonci

Sziasztok!

Megvolt Enikővel a vizsgálatunk:)! Minden a legnagyobb rendben.... egy dolog nem tetszik csak az én drága Orvosomnak, a SÚLYOM! Úgyhogy az elkövetkező 4 azaz NÉGY hétben maximum 1 kilót hízhatok.... JAAAAAAAAAAJJJJ!!! És közben megyünk Olaszországba, a pizza és penne hazájába! Mi lesz velem?

Visszatérve Enikőre: Ma is nagyon élénk volt (még most is az), a Doki UH készüléke alatt is folyamatosan mocorgott, megnehezítve ezzel a méréseket, de meglettek:)! Már 1.350 grammocska :) - nehezebb, mint egy kilós kenyér, a fejecskéje átmérője 7,5 cm :) - nagyobb, mint egy teniszlabda, a pocija körfogata 25-26cm :), a combcsontocskája meg 5,5 cm :) - porcok nélkül! Sajnos a testhosszt nem tudjuk, már nem lehet mérni, összehajtotta Magát:). A fejecskéje már lent van a helyén, és Ő is úgy fekszik, mint anno Levi, a jobb oldalamat fogja szétrúgni... :):):)! Mi láttuk a kis pofiját is, de sajna jól látható képet nem sikerült nyomtatni... de fő, hogy minden rendben van Vele!

Ma Levikénk is hazajött a nyaralásból:)! Már nagyon hiányzott, volt olyan nap. mikor rutinból ellenőriztem mit csinál, és csak a szobájában jöttem rá, hogy nincs is itthon...

Most búcsúzom, jó hétvégét Nektek! Puszi!

1 komment

Híreink - 2010.08.12.

2010.08.12. 11:49

szerző: Bonci

Sziasztok!

Ma végre Enciről írhatok!

Tegnap este "játszottam" Vele:)! Mikor lefeküdtem, elkezdett veszettül jönni-menni. Hol itt "nyomódott" ki, hol ott... egyszer, mikor nagyon tartósan kifeszítette valamiét, kicsit megnyomtam:), Ő meg vissza... ezt játszottuk:)! Olyan jó volt:)! Kommunikál velem:D!

Ma is nagyon ficánka, a Kaisersben a kasszánál a Nő mondta is, hogy "jé, láttam a Babát! Átment a másik oldalra!" :) És tényleg, én is éreztem, úgyhogy jól látta:)!

Pénteken megyünk Orvoshoz, most elvileg nagy vizsgálat lesz, nagyon várom már. Megmondja a becsült méreteket (súly, hossz...), olyan kíváncsi vagyok. Meg arra is, hogy hogyan fekszik. Bár, sztem még forog, mert mindenhol jelen van:)! Meg remélem végre egy képet is sikerül Róla nyomtatni... eddig sosem hagyta Magát a kis szégyenlősöm:)!

Puszi, szép napot Nektek!

 

2 komment

Híreink - 2010.08.11.

2010.08.11. 15:26

szerző: Bonci

Sziasztok! 

Már van is mit írnom:)!

Tegnap Levikém kikunyizta Apájától, hogy a polcról levegyük Neki a Kis Piros Traktor első részét... már vagy 100x látta mind az öt rész, de mégis ez a kedvence... én már megőrülök tőle (volt, hogy a boltban ezt dudorásztam magamban... grrrrrr!!!).
Szóval, ül mellettem a kanapén, és veszettül küzd, hogy kinyissa a DVD tokot... egyszer csak odanyújtja nekem: "Nyizsd ki.... jegajábbis én nyem tudom!" (Nyisd ki... legalábbis én nem tudom). Kinyitottam és odaadtam Neki nyitva. Levi meg, mint a nagyok, fogja a tokot, a középső kis gombot benyomja és egy mozdulattal kiemeli a lemezt...:)! Odasétál a DVD lejátszóhoz, ránk vigyorog és megnyomja az open/close-t, és azt mondja: "Kinyitom..... mingyá kijön!" Türelmesen vár, nem nyomkodja tovább, nem piszkálja....... "Má ki is jött!!" Kiveszi a benne lévő lemezt, beteszi a KPT-t, megnyomja újra az open/close gombot: "Má be is ment!" és visszaül mellém, kezembe nyomja a távirányítót és boldog mosollyal várja, hogy elindítsam! Amikor elindul, vigyorog egyet és mondja: "Kici pijos taktoj:D"! És újra végignézi, fene nagy koncentrációval!
Hihetetlen, hogy ennyi idősen így kezeli a dvd-t... legalábbis nekem! És ezt nem is tanítottuk Neki, csak egyszerűen látta már, hogy mi mit csinálunk! Ilyenkor mindig rádöbbenek, hogy mennyire oda kell figyelnünk a legapróbb dolgokra is, mert lehet, hogy csak később, de fel fogja használni egyszer a tanultakat!

A másik dolog, amit írni akarok, szintén a "hihetetlen" kategóriába tartozik. Vasárnap este találkoztunk egy ismerőssel, akit Levi most látott először. Mondtuk Neki, köszönjön a Petinek... ezzel nem is volt gond. Peti és Tibor beültek Peti autójába, mi meg kint beszélgettünk mellettük. Aztán elköszöntünk és hazajöttünk...
Kedden megyünk le sétálni a parkolónk felé, erre Levikém: "Ott a Tiboj atója!" és mutatja Peti autóját, amit most látott életében másodszor!!! Mondom Neki, hogy igen, ezt használja most Tibor, de ez nem az övé! Erre Levi: "Ott a Peti atója!" Hogy emlékezhet rá???? Én is csak a rendszámról ismertem meg!
Ezek után megmutatta Apa autóját is, majd megkérdezte, hogy az éppen nálunk vendégségben lévő Timi barátnőnknek hol az autója? Amikor mondtam, hogy Timi villamossal jött hozzánk, akkor meg mutat a villamos felé, hogy "Ott a Timi vijjamosa!"

Olyan kis okos! Biztos minden szülő elfogult:), de lehetek ennyire az? Szerintem szuper kisfiam van:)!

Na, mára csak ennyit akartam ömlengeni:)! 
Puszi!!!

1 komment

Híreink - 2010.08.10.

2010.08.10. 11:22

szerző: Bonci

Sziasztok Kedves Olvasók!

Klárikám leszidott, hogy nyaralás óta nem írok rendszeresen, pedig az milyen jó volt... hát gyorsan összekaptam magam (és az ihletet) és írok Nektek!

A nyaralás végéről azért nem érkeztek élménybeszámolók, mert Levikénk sajnos megbetegedett. Összeszedett egy kis torokgyuszit (valószínű a Marcival közösen elfogyasztott jég-rúd által), magas láza volt. Szerencsénkre Levi ezeket 1-1,5 nap alatt letudja, úgyhogy nagyon nem idegeskedtünk, de azért nagyon rossz, mikor a Picurkád betegen sír és csak azt hajtogatja, hogy "Anyucika! Nagyon fáj vajamim!" Azért, mire hazajöttünk, minden rendben volt.
Még indulás előtti este egy kis bicaj túrát is össze tudtunk hozni a környéken! Meglepően szép helyeken jártunk, még én sem voltam arra soha, pedig gyerekkoromban elég jól bejártam a falut és környékét:)! A repce tábla közepán még őzikét is láttunk! Mikor leszálltunk kicsit pihenni, Levi rögtön neki is vágott a repcének, hogy "Megészem a őszikét!", de szerencsére vissza tudtuk tartani:)! Azért jó nagyot szaladgát, és mivel eső után voltunk, és rajta volt a gumicsizmája, nagyot hancúrozhatott a tócsákban! Ettől még csupa víz lett a nadrágja, de nagyon élvezte! Otthon is, mikor mondtam Neki, hogy még öt percet kint maradhat "vizezni", futott hátra az udvarban, elszaladt Tibi Papa melet és odakiáltotta Neki: "Megyek a sájba!!!" (Megyek a sárba!), Papa meg utána, mert szegény nem tudta, hogy én engedtem bele:)!

Levi nyaralása egyébként itthon is folytatódott, most is épp "Essi Mamánál és Gabi Papánál" van. Most épp villamosoznak:)!
Tegnap délután, mikor vittem át a ruháit Anyuékhoz, a kedvenc fagyizónk felől hallottam Apukámat kiabálni, hogy Szilvia!!!, utána meg rögtön az én pici Fiam hangját (majdnem olyan hangosan, mint a Papáét), hogy Szivia! Szivia!.... és addig folytatta, míg oda nem értem hozzájuk:)! Annyira édi volt, körben csupa tejszínhab volt a pofija. Kicsit később csatlakozott hozzánk Apucika és Tibor is... persze Levi, mikor még messze meglátta Őket, rögtön közölte, hogy "Ott jön a Tibojkám!..." hát, ez a fontossági sorrend...:(!
Tegnap este is Mamáéknál aludt. Anyu ma mesélte, hogy este bepróbálkozott a többszöri Mama-behívással, így tartva magát ébren... Anyu mondta Neki a második alkalommal, hogy most már alvás, Mama nem jön be többet! Erre Levi: "Asszem jön máj asz Ájommanó" (Azt hiszem, jön már az álommanó!) :):):)!
Ez egy szép végszó, úgyhogy, mára ennyit, amint történik velünk valami arra érdemes, úgyis megírom Nektek!

Sok puszi és szép napot!

1 komment

süti beállítások módosítása