Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Híreink - 2010.10.10.

2010.10.10. 17:41

szerző: Bonci

Sziasztok!

Egy rövid, tanulságos történet következik.

Facsival sokat beszélgettünk már róla, hogy milyen meséket nézzen Levi és majd Enci. Nem minden jó, ami annak látszik, sőt, az sem biztos, hogy az a jó, amit a gyerek szeret.

Levi új kedvence a "Sam a tűzoltó". Gondoltam, ez jó, biztos tanulságos, meg kicsit "oktató". Az is... csak arra nem gondoltunk, hogy Levi most tanul beszélni, kifejezni magát, új dolgokat les el mindenhonnan.

Tegnapelőtt halálra rémültem, Levi kiabált a nappaliban: "Seggíccség, seggíccség, mekfujjadooook!!" ... el sem tudtam képzelni, mi történt a nappaliban, mi az, amibe belefulladhat, ami mellett még kiabál is, és lepergett a nappali összes "veszélyes" dolga előttem, az alatt a fél perc alatt, míg odaértem... Levi a kanapéról nézte a mesét, és csak a nénit utánozta, aki az ablakból kiabált Sam, a tűzoltónak...

Az előbb meg épp sütit sütöttem a konyhában, mikor hallom a kisfiamat: "Kigyújatt a tévé! Kigyújatt a tévé! Kigyújatt a tévé!" ... ma kicsit rutinosabban, de azért ijedten "szaladtam" be... igen, ma is a tűzoltós mese egyik jelenetét utánozta...

Mi a tanulság? Mindig nézd végig a meséket a gyermekkel, hogy Te is tudd, mi van benne :)! 

Puszi!

1 komment

Híreink - 2010.10.09.

2010.10.09. 22:08

szerző: Bonci

Sziasztok!

Készült egy-két arany-fotó:)! Legalábbis Anyucika imádja őket! 

Ma felugrottak hozzánk a Bátyámék, motorozás után. Levinek fel kellett próbálnia a sisakokat, amik természetesen nem voltak nagyok rá...:D! A képen nem látszik, de mi támasztottuk a gyereket és a sisakot, nehogy eldőljön :D:D:D!

 

Már többször dicsekedtem vele, hogy Levi milyen szépen eljátszik egyedül. Most íme egy igazi lesifotó:)
Hozzátenném, hogy ekkora pocakkal (38 hetes) ez egy elég dícséretes látószög:D:D:D!


Van olyan lesifotóm is, amiről azért nem tud Levi, mert szó szerint MEREVEN bámulja a tévében a Toy Story-t. A képnek a Cicaimádó nevet adtam:)

Persze, ha sokat kattintgatok, arra már felfigyel. Ez a kép másnap készült:), a címe "Lebukott Cicaimádó:)

És végül egy kép az egyik leglelkesebb olvasónknak, címe: "Szejetjek Ajni"

És még egy kicsit dicsekednék is! Ezeket a képeket EGYEDÜL tettem fel a sz.gépre a kártyáról, és egyedül kicsinyítettem le, és szerkeztettem bele a levelembe :)!!!!! Fejlődő képes vagyok... erre mondták a Fiúk, hogy könnyű nekem, most "két aggyal gondolkodom" :)! Hát, igen... egyenlőre!

Szép napot Nektek!

4 komment

Híreink - 2010.10.08.

2010.10.08. 15:41

szerző: Bonci

Sziasztok!

Ma együtt aludtam Levivel ebéd után:)! Illetve, próbálom betartani, hogy minden nap együtt aludjunk, kihasználva azt a kis időt, amit még "kettesben" tölthetünk:)! Illetve ez sem pontos megfogalmazás, mert hármasban aludtunk, ugyanis ahogy ledőltem, Enikő is bejelentkezett és nagyon rugdalt, hogy "én is itt vagyok ám!"
Szóval, lefeküdtünk, Levi meg hozta magával aludni a négy Cicát, a Babut és az új kedvencét, a Woody-babát a Toy Storyból :)! Odabújt hozzám betakaróztunk, becsukta a szemét, én is.... már azt hittem alszik, mikor hallom, hogy Levi kuncog. Felnéztem. Levi Woody talpát csikizte, és nevetett helyette... majd azt suttogta "Naaa, cikisz!" :D (csikis)! Aztán elkezdte puszilgatni, hogy "jó ékkakát! Szejetjek!" (jó éjszakát, szeretlek)
:D:D:D
Alig bírtam ki, hogy ne puszilgassam össze-vissza!

Észrevettem még egy új dolgot Tőle. Pár napja mindent "sorba állít". A játékokat, vonatokat, kockákat, sőt, ma reggeli közben a szendvicsből kivett szalámit és sajtot is sorba rakta, úgy ette meg:)! És egyre többet játszik az építő kockákkal is:), mondja, hogy "építkeszek" :).

Enikő is jól van, esténként még rengeteget mocorog. De napközben talán kicsit csillapodott az intenzitás:), már nincs sok helye:)! 
Sokan érdeklődnek, hogy hogy bírom? Köszönöm, jól bírom, csak már lassú vagyok, hamar fáradok. De, miután indulásra kész állapotban vagyok én is, a lakás is, tök nyugodt vagyok:)! A pocakom sokat feszül, keményedik, olyankor pihenek, de ezt leszámítva még elég aktív vagyok:)! Teszek-veszek, próbálom nem elhagyni magamat.
Ha lesz bármi HÍR, úgyis írok róla! De a kiírásig még 2 hét van!

Addig is szép napokat nektek!

1 komment

Híreink - 2010.10.06.

2010.10.06. 21:25

szerző: Bonci

Sziasztok!

Ma voltunk Enikővel Doktor bácsinál:)! Végre volt UH, úgyhogy nagyon boldog vagyok. Eszerint Enikő már 3000 grammocska:)! (Már nem mondhatom, hogy Encus, mert úgy tűnik Ő sem lesz pirinyó baba:D!) A feje átmérője homloknál 9 cm körül van:)... egyenlőre! A pocakja körfogata kb. 30 cm. Az Orvosom szerint ha még két hétig bent marad (amit nagyon remélünk), akkor már csak maximum fél kilót hízhat! Ezzel megnyugtatott, akkor Enikő sem lesz 4 kiló feletti baba:)! Szerintem Ő is tökéletes lesz, mint a bátyja. Ja, szépen látszott a kis szája is, kis csókos:), nagyon formás:)! És a nyelvecskéjét is kidugta, ivott egy kortyocskát:), aztán elkezdett vadul csuklani:)! Még az Orvosom is mondta, hogy "szegényke, kéne Neki egy kis citromlé:)". Látszott az UH-n, hogy a pocakja rendesen összerándul minden csuklásnál:)! Meg a Pocakon is látszott:)! 

Egyébként is minden oké Vele és velem, egyenlőre nem úgy néz ki, hogy előbb akarna érkezni, de második bébinél nincs garancia. A szívhangja is nagyon jó, a magzatvíz is elég sok, úgyhogy jól vigyázok Rá:)!

Levikénk is egy tünemény, a "szavai"hoz és a "gyerekszáj"hoz írtam ma, most nincs komplett történet:(.

Ja, tegnap hírt kaptam Levi legifjabb rajongójáról:):):)! Egy régi barátnőm Kisfia, aki másfél éves, és kéri az Anyukáját, hogy "be-be, baba-baba" Ez "Hunorul" azt jelenti, hogy kapcsold be a számítógépet és nézzük Levi videóit :)! Nagyon nagy öröm volt ezt olvasnom (köszönöm Ica!)!

Hát, Mindenkinek ilyen szép napokat kívánok:)! Sok puszi!

2 komment

Híreink - 2010.10.04.

2010.10.04. 09:47

szerző: Bonci

Sziasztok!

Újra itt, "frissen-üdén" :)! A szüretet ígértem, képekkel illusztrálva:)! 

Szombaton, a nem túl kellemes időjárás ellenére nekivágtunk a szüretnek. Levi megint kellemes meglepetést okozott... azt hittem, végig utána kell mászkálnom, és "kordában" tartani... ehelyett:

Természetesen elsősorban a pocakba kerültek a szőlőszemek, úgyhogy elég hamar Maszatka lett belőle:)

Ennek ellenére a mi okos-ügyes Kisfiúnk VÉGIG keményen dolgozott! Mindenkinek segített, a kis vödrébe szaporán szedte a szemeket.

Néha egy-egy egész fürtöt is sikerült letépnie, ilyenkor nagyon boldog volt.

Papa örömére a lepotyogott szemeket is felszedte.

Anya is kivette a részét a szüretből:D, szurkolt:

Amikor a szőlő elfogyott, szedett paradicsomot... a szomszédban (BOCSÁNAK GÁBOR BÁCSI!), majd közölte Anyával, hogy "Nem fogom a keszed, mert teje van a keszem!!!"

Puttonya is volt, fel is próbálta:)

A szüret végeztével sem tudott megpihenni, segített a pörkölt főzésben. Dobált bele paradicsomot, szőlőt:). És rendszeresen mondogatta: "Mekóstojom, hoty finom-e!" :D

Aztán még volt "DŐŐŐŐJ A FAAA!!!!!!"

Nagyon elfáradt... de este még egy kis bohóckodás belefért vacsi után. Tibojkám kapott pár "udvarlós" nézést:

Aztán mély álomba merült:)!

Hát, így telt Levi első igazi szürete! Remélem, minden évben ilyen ügyesen kiveszi a részét a munkából. Nagyon büszkék voltunk a NAGY fiúnkra!!!

Puszi Nektek!

3 komment

süti beállítások módosítása