Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Híreink - 2010.12.11.

2010.12.11. 15:30

szerző: Bonci

Sziasztok!

Levivel tegnap voltunk a munkahelyemen, a Télapó ünnepségen! Már egész héten mondtam Neki, hogy oda megyünk, így a délutáni alvás előtt megkérdezte "Anyucika, mit kapok a Téjapótój?" Mondtam, hogy ha jó Kisfiú volt, akkor csoki. Mire Levi: "Akko sok csokit!":-D!

Az ünnepségen Levi nagyon aranyos volt, szépen eljátszott. Volt arcfestés is, Levinek nagyon megtetszett. Odament a sráchoz és megkérdezte: "Szabad a Jevit festeni?" Olyan édi volt:)! Nagyon szépen ült, míg festették, hagyta magát. Csak akkor rötyögött, mikor az orra készült:)! Mert természetesen cicának maszkíroztatta magát:). Mire hazaértünk, kicsit elmaszatolta ugyan, de a kép az így is tuti:
MACSKANYELV :-D

Az előadáson pedig, ahol kis puffokon kellett volna ülniük a gyerekeknek, az én kisfiam természetesen előrement, és leült a mesélő néni mellé... :)! Ő kedvesen visszatessékelte a puffokra. Levi újra odaült mellé, a másik oldalára. Újra visszaültették a többi gyerek közé:)! Innen kezdve Levi érdeklődése elszállt, és hamarosan ott hagyta az egészet, és inkább rajzolgatott:D! ... vagy a rénszarvasos szánban ült:), az nagyon tetszett Neki:)!

Ma rájöttem, hogy a mézeskalácsunk -  amit Karácsonyra készítettünk - vészesen fogy. Neki is láttam egy új adagot készíteni. Levi kijött hozzám és a mostanában sokat hallott "Anyucika micsinász?" kérdésre meg sem várta a választ, hozta a kis sámliját:)! Végig segített:
SODORT:

GYÚRT:

Sőt, egy egész tepsire való adagot Ő maga készített:)! Mindbe belenyomta a kis ujját, az a mintája:)! Aki figyelmesen nézi a képet, láthatja is az
UJJLENYOMATOK-at:-D

Még azt feltétlenül el kell mesélnem, amit tegnap beszólt. Épp a krumplifőzeléket mertem tányérokba, mikor beszaladt a konyhába, felnézett, és megkérdezte:
"Teszej sájga kakit???"
(Ehhez a rövid magyarázat azoknak, akik még nem láttak teli pelenkát :D:D:D, : bizony a babakaki sárga:D)
Talán érthető, hogy Levi miért nem akart tegnap ebédre krumplifőzeléket enni:)! 

Ma reggeli közben, kérdeztem Levitől, hogy
- Megeszed még a krémtúrót?
"-Csak má tisznokojok veje!" (Már csak disznólkodok vele)
Jót nevettem, elvettem Tőle, megpusziltam:
- Szeretlek Levi!
"-Én is szejetjek! Meg a Apucikát is szejetem. Meg a Tojszojit is." (Toy Story-t)
És, mivel a szokásos választ erre nem kapta meg:
"-Ajanyos vagyok, ugye?"

Az vagy Drágám!!! Mindig Te leszel a legaranyosabb Kisfiam:)!

Ilyen szép napokat mindenkinek!
Puszi!
 

1 komment

Híreink - 2010.12.10.

2010.12.10. 12:08

szerző: Bonci

Sziasztok!

Több dolog is kavarog most bennem, igyekszem összeszedni őket:)! 

A legjobb dolog, hogy Enikő végre MOSOLYOG:)! Levi ilyen idősen már vigyori volt, nem értettük, Encus miért nem... Hajni szerint annyit eszik, hogy csak az emésztésre koncentrál:D! De péntek reggel nagyon sokat mosolygott nekünk:)! És most is, mikor ezt a levelet elkezdtem, álmában mosolygott a kanapén:)! Sajna nem sikerült lefotóznom, de ami késik nem múlik:)! Pedig még Levi is odament hozzá, hogy "Jécci, Enikő, kéjek egy mosojt!" :)
Helyette van egy képem Enikőről, ami a múltat idézi:)! Levi ugyanilyen csodálattal nézegette a kis csörgő-zörgő zsiráfocskát:)!

A másik dolog: a játékok veszélyei!!! Ki gondolná, hogy egy hógömb, amiben egy cuki kis rényszarvas van télapó sipkában, körülötte hópelyhek és csillámok, veszélyes lehet? ... pedig az. Szerencsémre, nekem egy nagyon okos kisfiam van:)! 
Ma odaszaladt hozzám, hogy
"-Anyucika, vajami eetöjött!"
- Hol?
"-A szobámba!" - és kézen fogott, és bevezetett a szobájába, és tényleg ott volt a szőnyegen (!!!) apró szilánkokra törve a hógömb!
Kétségtelen, hogy Levi verte le a polcról játék közben, de tényleg szilánkosra kell törnie? És a szőnyegen???
Levi okos volt, hogy nem nyúlt az üvegszilánkokhoz, meg most is az, mert elkerítettük a vizes szőnyeget egy könyvvel, és nem nyúl hozzá:), csak elé hasal és nézegeti a csillámos foltot a könyv mögött:)! De az ördög nem alszik... a másik hógömbje felkerült a legmagasabb polcra! Kedves Szülők! Ti is nézzetek utána a hógömböknek:)! 

És még egy példám van, Levi okos kis eszére:)!
"-Segíccség, beszojútam!" - a lelkes olvasók már tudják, hogy ennek én nem dőlök be, mert csak az egyik meséből idéz! De most újra és újra mondogatja...
- Hova???
"-Ide a kosájba!" - ... már megint:(
- Hát, akkor így jártál... mássz ki úgy, ahogy belemásztál!
... kis nyögések, szuszogás, csend...
"-Pisijek!!!"
-Oké, gyere, itt a bili!
"-Nem jövök! Hát én itt jagadok! Szabadíccsáj ki!"
Kiszabadítom:): -Gyere pisilni.
"-Má eemúút!"
Aha, persze.... :D:D:D

Puszi Nektek, és jó hétvégét:)! Meg jó készülődést:)... Mézeskalács illat, csomagolópapír erdő...:D:D:D, már csak két hét Karácsonyig:)!

1 komment

Híreink - 2010.12.09.

2010.12.09. 19:13

szerző: Bonci

Sziasztok!

Megtört a jég Apucika és Enikő között:)! Tegnap este végre Ő fürdette a Kislányát:)! Enikő szépen, csendben figyelgetett közben.

Azért Apucika biztosra ment, a törülgetést és az öltöztetést már én csináltam:)... most elég nehéz Encit öltöztetni, mert terpesz-pelenkát kell hordania:(, legalább 6 hétig. Ez azért van, mert sajnos örökölt valamicskét a csípőficamomból... lányoknál állítólag elég gyakori, tőlem meg még a hajlamot is örökölte... nagyon sajnálom szegénykét, de úgy veszem észre, hogy én jobban szenvedek a tudattól, mint Ő a pelenkától! Hát, így legyen! És bízunk abban, hogy hat hét után minden rendben lesz és többé nem is látunk ilyen pelust! :)

Levikénk is épp betegecske... kicsit megfázott, folyik az orra. Ma megtanult nagyon ügyesen orrot fújni, így ma már nem is kellett az orrszívó-porszívót elővenni:)! Tegnap még szenvedett szegénykénk, fájt az orra a sok fújástól. Azt mondogattam Neki, hogy nem kínzom meg, csak "elcsípem a végét"! Mondta is este Apucikának, hogy "Fújjáj ojjot!.... csak csípd meg!"
Tegnap egyszer hányt is... nagyon ügyes volt, mert szólt előtte, így az egész a wcbe ment:). Levinek ez, és a dicséret annyira tetszett, hogy utána ezt játszotta...
"Ányok!" (hányok) - kiáltotta és vitte a kisszékét a wc-hez, ott rám szólt, hogy "naaaaaaa! Én kapcsojom föj a jámpát! " ... aztán, mikor bementem Hozzá: "Mennyéj ki, egyedüj ányok!" :D Aztán, mikor kijött, közölte, hogy "nem jött ki... met megijettem a szagejszívótój!"
... ezek után lemostam a kezéről a wc illatosítónkat, és kisikáltam a wc-t,  hátha újra hányni támad kedve... :D:D:D!
Ma is ezt "játszotta", pont, mikor beszéltem egy barátunkkal, aki rákérdezett, hogy ilyenkor nem a Klotyómanóval játszik? ... :) ...lehet... :D! 

A betegségével kapcsolatban nagyon vigyáz Enikőre, mert most csak a lábát puszilgatja, és a játszószőnyegre is rámutatott ma, hogy "nem fekszek oda, met Enikő eeeviszi a betekségemet!" :D (elviszi, azaz elkapja)
Azért tegnap egyszer odafeküdt mellé, és együtt nézték a mesét:), sőt, Levit is be kellett takarnom:)!

Továbbra is nagyon sokat foglalkozik a Hugival, minden gondolatában benne van:

Verset mond Neki:
"Süti-süti kajácsot, papának, mamának, Enikőnek magának!"

Megkértem, hogy porszívózás előtt pakolja el a játékait:
"Enikő nagyon öjüj neki, hoty ilyen szépen jendet jakok! ... Enikő nem síj, met ügyes vagyok. ... Enikő nagyon öjüj, met eepakojok!... hááát, én akkoj összeszettem a golyókat!"

Aztán, mikor Erzsi mama indult haza tőlünk, köszönt Neki,  majd odafutott Enikőhöz, megfogta a kis kezét, és "Enikő integet a Essi mamának!"-kal elkezdett vele integetni :D:D:D Tök cuki volt:)!

Egyébként meg továbbra is nagyon segítőkész, ma reggel megint eljátszottam, hogy nem tudom kinyitni a krémtúróját:), erre Levi megfogta a kezemet: "Nem szomojkoggy Anyucika, majd én segítek kinyitani a pupuvát!" és erősebben szorította a kezemet:)! (pupuva = a krémtúró Leviül:-D). A reggeli után meg: "Meg is ittam a kakaót, beviszem a konyhába, önccsé még nekem!", és felügyeskedte a kis bögréjét a konyhapultra:)!

És természetesen ma is folytatott kamu-telefonbeszélgetést: "Szija Gábojkám! Épp most zájom a sujit! Vájáj kicsit, nem hajjak... - megnyomkodta a gombokat a telefonon - ... így máá jó!" :D:D:D (Aki nem ismerné a családunkat: Gabi papa egy iskolában gondnok, és Levi be szokott menni vele este zárni. Valószínűleg fültanúja volt egy telefonbeszélgetésnek:-D)

Nos, most épp hisztizik ez az édi gyermek, mennem kell megnyugtatni:)! Puszi, és szép napokat Nektek!

1 komment

Híreink - 2010.12.06.

2010.12.07. 00:07

szerző: Bonci

Sziasztok!

Jó rég jelentkeztem, tudom. Viszont gyűjtöttem Nektek "Levi beszélgetéseket", készítettem fotókat...

Remélem a levelet is meg tudom írni, mert Enikő jó pár napja kicsit megváltozott:(. Sajnos éjszakai életet él. Este hattól kb ilyenkorig (fél 12) csak sír-sír... és folyamatosan enne. De amikor evés közben elalszik, akkor sem tudjuk lerakni, mert amint elengedjük, sír tovább... elég fárasztó. Beszéltem már a Védőnővel, mindent megteszünk, hogy jobb legyen (még a házimunkát is mellőzöm, hogy sokat pihenjek, és napközben alszom is, amit még Levi mellett sem tettem meg, pedig akkor időm is lett volna rá!), de állítólag kell Neki még pár nap, hogy helyre álljon... reménykedünk!
Azért nem kell kétségbe esni, elég jól vesszük az akadályokat:D :

Sőt! Időnként Levi is igyekszik mosolyt csalni Enci arcára:

És nagyon szereti a kis Húgát, folyton ölelgeti, szeretgeti, simogatja:

Az estéket leszámítva Encus tök cuki kis baba:)! Napközben elvan a kis boszi:), már mondogatja az "eöe" és az "öeö" szavacskákat:D! Nagyon kis dagi, ma este már 4.560 gramm volt:D! Jó vaskos kis lábai vannak:). A haja hullik, nem túl nőiesen kopaszodik:)! És beillatozza a lakást:), legalábbis Anyu ma Enci-illatot érzett, mikor bejött hozzánk:D! 

Levi is egy tök cuki nagy baba:)! Íme néhány szösszenet, hogy miket kell nekem napközben kibírni röhögés nélkül:)

Ma Enikő pelusozás közben hallom, hogy Levi telefonon beszél valakivel... bementem a nappaliba, a földön hasalt a porszívó cső előtt, és belebeszélt a csőbe, majd a válaszért a fülét tapasztotta rá:
"-Tiboj, ott vagy?"
válaszra vár...
"-Jevi vagyok!"
válasz
"-De jó! Hogy vagy?"
válasz
"-Mhm... ahaaa... mhmmm..."
"-Vájáj egy kicsit, meknészek vajamit! Addig majaggyá ott egy picikét! Mingyát jövök és beszéjgetek vejed!"

Odajött hozzám a gyerekszobába (ahol vadul jegyzeteltem egy papírzsepire):
"-Anya! Nem tudod, hoj van a bijim?"
- Hozom Levi... - Ő meg visszahasalt a porszívócsőhöz:
"-Itt van. Jegajábbis én úgy játom!"
Itt Enikő felsírt és nem hallottam a továbbiakat! Mire bementem a nappaliba, Levi már a bilin trónolt! :D

Időnként be is szólogat már nekünk:D:
"-Hagyd abba a beszéjgetést, met nem hajjom a "Miszej Bínt"!" (Mr. Bean mese)

És utasítgat is:D:
"-Hajjom, hoggy Encus síj! Nyugottassad meg!"
-Megyek, Te meg próbálj meg aludni!
"-POGÁJOK!!!"

És válogat:D:
Reggeli után mindig kap krémtúrót. Kipróbáltuk az új, aszalt szilvásat:
"-Nem jó! Nem iszjik!"
-Hozzak másikat?
"-Mhmm... kajamejjássat! ... vagy vijágossat!" (virágosat: A vaníliáson virág van:) - nem is tudtam, hogy lefigyelte a matricát!!!)

Encikét is rendezgeti:D:D:D :
"-Enikő! Hatyd abba a hisztit, met így nem hajjom a Tomasz a kozmozdonyt! Megígéjed???"

Egy másik alkalommal Levi ment aludni, odament Enikőhöz és megszólalt Enikő hangon: 
"-Vigyássz magadja Jevi!" - és puszit adott Encusnak:), majd Levi hangon folytatta:
"-Mosolyt kéjek!!!"

És Levi nagyon fifikás is!!!:
Én: -Ne menj a konyhába, mert forró a sütő!
"-Csak meknészem a sütit!"
-Ne nyúlj hozzá, az is forró még!
Mire bementem utána, a konyhapult előtt állt a kisszékén, könyékig az edényfogó kesztyűimben:D:D:D

Tegnap este, mikor Enikő miatt nem tudott elaludni, bementem hozzá kicsit, hogy megnyugtassam. Ezt suttogta nekem:
"-Hajjod hogy vejdesnek a pijjangók?"
-Hol?
"-Hát itt, a szempijjámon!"
-Tényleg ott vannak! Az enyémen is van már pár!
"-Igen, a tied sájga."
-És a Tiéd?
"-Az enyém józsaszín!!!" - MI MÁS???????
:D:D:D

És Levikémet természetesen meglátogatta a Télapó is... egy csomó! És még nincs vége:)! Az itthoni nagyon tetszik Neki:

Meg volt Apucikával és Tiborral az aquaworld-ben is, ahol természetesen szintén járt a Télapó, az ő Majmával!!! (Nem is értem... kinek jut ilyen eszébe???? Ma már nem krampusz van? Vagy legalább egy rénszarvas!!!)

Levi nagyon örült az ajándéknak is, de a "stand"-nak sokkal jobban!

Kis vizipocok! Két felnőttet is lefárasztott a sok csúszdával, lubickolással:D! 

Nem mintha nem szívesen kísérgették volna:)! 

Hát, ennyire futotta a mai energiámból! Sok puszi Nektek és szép napokat! 
Ui: Üdv a régi-új lelkes olvasómnak:D! 

1 komment

süti beállítások módosítása