Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Híreink - 2010.09.19.

2010.09.19. 20:32

szerző: Bonci

Sziasztok!

Levikénk már két éjjel aludt a heverőn, és mindkétszer végig is aludta az éjszakát:)! 

Ma este, mikor a mesét befejeztük, véletlenül (megszokásból) azt mondtam Neki, hogy most már bújás az ágyikóba! Erre kijavított: "Anyucika!  A hevejője!" (heverőre) :D:D:D
Így most ott dumálgat... remélem hamarosan elalszik:)! ... mert én igen:) .

Sziasztok, kellemes hetet!
 

3 komment

Híreink - 2010.09.18. - reggel

2010.09.18. 09:54

szerző: Bonci

SZIASZTOK!

IGENIGENIGEN!!!!!! Egész éjjel a heverőn aludt! Sőt, most egyszer sem ébredt, sem inni, sem másért, egyhuzamban aludt reggel fél 8-ig :D:D:D! Akkor meg úgy keltett minket, hogy kikiabált a szobájából: "Má jót ajudtam!"
Annyira boldog vagyok!

Reggeli közben kérdezgettük, hogy jó volt-e a nagy ágyon aludni, és hogy ugye ma is ott fog? És mondta, hogy igen... kérdeztük, hogy akkor az ágyikót már elrakhatjuk Enikőnek, mint a kicsi cipőket és ruhákat? És erre is mondta, hogy igen:)! 
Látszott rajta, hogy büszke magára, és megint tele volt "szeretethullámmal" - én csak így hívom, mikor folyamatosan ölelget, meg puszilgat minket:)! Mondta is reggeli közben, hogy "Odaüjök Apucikához" és oda kellett tolnunk az etetőszéket Apa mellé! Egyszer csak gondolt egyet, átölelte Apa karját és odabújt hozzá:)! És úgy evett tovább:)! És mondta, hogy:

"Szejetjek Apucika!":


Én meg csak gyönyörködtem a két Pasimban:)! Facsi kérdezte is, hogy mit bámulok? Mielőtt válaszoltam volna, Levi megszólalt: "A sajtit bámujon je a katonájój!" (A sajtot bámulom le a katonáról - mert már csak azt akart enni:D)

Amikor a krémtúrót adtam Neki, csak félig húztam le a tetejét, hátha nem eszi meg mindet. Rám szólt: "Nem így kejj jehúszni a pupuvám tetejét! Tejjesen! ... Na, így má jó!"

Később tüsszentettem párat (elkaptam a Fiúk nyavajáját), Levi mondta, hogy
- "Egészégedje Anyucika!" ...
- "Fújd ki a ojjod, met csöpög!" ...
- "Azzaj pisszentek a ojjodba asztán megpopózom!!!"
 (azzal pisszentek az orrodba, aztán kiporszívózom) - Na, ez magyarázatra szorul: Van egy orr-spré, amit orrszívó-porszívó előtt használunk, hogy könnyebben jöjjön ki a cucc:), a popo meg Levinél a porszívó - csak Ő azt is becézi:D!

Hát, ez mind ma reggel történt! 
Enci közben békésen mocorog odabent, és hallgatja kis családunkat:)! És örül, hogy mindenki készül az érkezésére :)! 

Puszi, szép napot Nektek!

2 komment

Híreink - 2010.09.17.

2010.09.17. 21:25

szerző: Bonci

Sziasztok!

Húúúú, nagyon izgatott vagyok! Nagy dolog történt ma este.... amíg Levi fürdött, az alvós Cicái (mind a négy) beszéltek velem... megkértek, hogy ma már ne a kiságyba, hanem a heverőre ágyazzak Nekik, mert ott szeretnének aludni Levivel... :)! 
Így is tettem. A heverőt körberaktam Levi alvós cuccaival, a párnácskáit odatettem, a fejvédő krokodilt, a lábvédő vízilovat, a sarokvédő kutyust, a születése óta a korláton lógó baris-rongyit, a babut és persze a Cicákat is! (Meg az ágy elé egy jó nagy, kitömött tollpárnát, leesés esetére...)
Levi nagyon izgatott lett, mikor mondtam Neki, hogy a Cicák mit kértek, és Ő is simán belement, hogy mától ott aludjanak :D:D:D!
Öltözés után mászott is oda, olvastunk mesét, puszival búcsúzott minden szereplőtől, visszatette a könyveket a polcra a helyükre (nem ám összevissza!!!) levette a teáját, és már bújt is a sarokba:)! 
Amióta otthagytam, azóta hallgatjuk a folyamatos dumáját:)! Egyfolytában beszélget :)! Azt hiszem izgatott... remélem elalszik ott, és ott is marad reggelig!!! Én is nagyon izgulok:)!

Történt még egy "nagy" dolog ma... életében először kötötte le egy egészestés mese, a Toy story. Igaz, két részletben nézte, mert közben elmentek Apával BKV-zni, de szó nélkül, mereven bámulva a képernyőt nézte:)! 
Biztos lesz, mikor már ezt is utálni fogom (mint a Kicsipirostraktort), de most nagyon örülök, hogy már ennyire nagy a fiacskám:)!

Ja, és este beszéltünk telefonon Ilimamival is... Levi épp a Mr. Bean-t nézte (ez is egy kedvenc meséje), kérdeztem Tőle, hogy akarsz beszélni a mamival? Elkérte a telefont:
- "Szia Misztej Bín!" 
- Levi! A Mamival beszélsz! 
- "Szia Misztej Bín :D !" ...
- "Hoty vaty Misztej Bín :D?" ....
- "És a Papa hoty van?" ...
- "Aha!" ...
- "Aha!" ...
- Épen itt vatyok és nészem a Misztej Bínt!" ...
- "Na szia!" 

... és visszaadta a telefont :)! 
 

És van még egy számomra nagy dolog, bár ez nem Levis, hanem Encis! Mióta hazajöttünk a nyaralásból, figyelek az étkezésekre, főleg a vacsira, és hogy sok-sok gyümölcsöt egyek (a héten már háromszor voltam a piacon...) és FOGYTAM MÁSFÉL KILÓT!!!!!! Ha minden úgy megy, ahogy tervezem, akkor most "csak" 80-al megyek szülni :)! Ez "csak" 14kg pluszt jelent, ami meghaladja minden álmomat! ... ugye, hogy miknek tud örülni egy Kismami :)! ... Egy fergeteges étvágyú Kismami :)! ... Olyan, aki még sütni-főzni is imád.... csak hogy még nehezebb legyen ellenállni :)!

Na, puszi Nektek! 

ÉÉÉÉÉÉS IGEEEEEEEN!!!!!!!!! Elaludt a nagyágyon!!!!!!!! Kicsit átrendezte a viszonyokat, de édesen szuszog! Íme:

3 komment

Híreink - 2010.09.16. - 2.

2010.09.16. 13:30

szerző: Bonci

Megint sziasztok!

Ma nagyokat alakított Levi, pedig még csak fél kettő van :)! Nem tudtam eldönteni, hogy levélnek, vagy aranyköpésnek írjam, mert nem tudom, azt hányan olvassátok, leírtam tehát mindenhova :)! 

Főztem a konyhában, Levi kiszalad:
" Kéjekszépen zsepit!"
- Miért? Folyik az orrod?
"Jégyszíves agyáj zsepit, met kiöntöttem a teukát!" (Légy szíves adjál zsepit, mert kiöntöttem a teát)
- Hova???
Befut a nappaliba:
"Ide egy icipici teukát kiöntöttem Anyucika... :(!" És lekonyul a szája sarka... pedig az asztalon összesen 3 csepp tea van :)! 
Most azt gondoljátok, hogy túl szigorúan nevelem??? Lehet! De nincs két és fél éves, és takarít Maga után :D:D:D!

------------

Szintén főzés közben totyog hozzám, bokáig letolt nadrágban és alsógatyában:
"Anyucika, vedd fej a nadjágom, met pisitem a bijibe!" (Anyucika, húzd fel a nadrágom, mert pisiltem a bilibe)
Nagy nehezen leguggolok, és miközben húzom a gatyókat, átöleli a nyakamat:
"Szejetem Anyucikát!"
- :D:D:D Még akkor is, ha megszidlak, mert rosszalkodsz?
"MÉG AKKKOJ IS!" - kiáltja!
:):):)

Megint puszi Nektek!

2 komment

Híreink - 2010.09.16.

2010.09.16. 09:44

szerző: Bonci

Sziasztok!

Egyik este a fürdetésnél, Levi azt gondolta, milyen vicces lenne, ha Apát leöntené egy vödör vízzel. És leöntötte. És Apa reakciója annyira tetszett Neki, hogy gyorsan ráküldött még egy vödörrel... Sajnos Apa nem a kádban ült, hanem előtte guggolt. Na, Anya reakciója már nem annyira tetszett Neki. Mondtam, hogy ez csúnya dolog volt, és most büntetésben van. A meseolvasásnál eléggé lerövidítettem az együttlétet. Kérte, hogy "még egyet!". Mondtam, hogy ma nem, mert büntetésben van, emlékszik-e, hogy mit csinálta a kádban? Lehajtotta a fejét és somolygott. Eltelt egy kis idő csendben, akkor már nem mosolygott. Még egy kis idő múltán azt mondja "jeöntöttem a Apucikát a vödöjömmej"... (leöntöttem Apucikát a vödrömmel). Mondtam, hogy igen, és ezért van büntiben, és ma nincs több mese. Hihetetlen módon, aznap egy hang nélkül aludt el:)! Lehet, hogy érti már a bünti lényegét?

Tegnap a hálóban pakolásztam. Beszaladt és bemászott a babzsák fotelba. Kérte, hogy "Anyucika, gyeje csücsüj ide mejjém!". Mondtam Neki, hogy hát, én bele még csak bele ülnék, de már nem tudok kiszállni belőle! Erre azt mondja: "Met nagy a pocakod, met benne van a Enikő!" :) Egyébként egyre többször előfordul, hogy spontán megsimogatja a Pocakomat. Nagyon finoman, óvatosan. Sőt, puszilgatni is szokta, és mondja, hogy "Mekpuszijtam a Encust!" :)! Olyan édes. És igen, már becézgetni is szokta:D!

Érdekes, hogy már most van kapcsolat a két Gyermekünk között. Enci is reagál Levire. Többször is megfigyeltem már, hogy reggel, Encust Levi ébreszti:). Ahogy odajön hozzánk, és elkezd dumálni, Enikő akkor kezd el mocorogni a pocakomban. Remélem, ha megszületik, akkor is megismeri majd Levi hangját, és szeretni is fogja, mert Levikénk nem egy csendes gyerek:)! 

De míg megszületik, számíthatok rá, hogy Levi egy új néven szólít, ugyanis Hajni megtanította Neki a régi becenevemet. Még Facsi hívott így, mikor Levit vártuk. Befutott hozzám a konyhába, mikor a vacsit csináltam, és azt mondta: "Szia GÖMBI!" És nagyon szépen, érthetően mondja ki... :D:D:D

Úgyhogy, szép napot és hétvégét kíván mindenkinek: Gömbi és a Gyerekek:)!

2 komment

Sziasztok! 

Végre megvan a Sihuhu - videó is! 

A szöveg:
Sihuhuhu, sihuhuhu,
dübörög a mozdony.
Fut a hegyen, fut a völgyön,
fut a kicsi a dombon.

Átpöfög az alagúton,
felszalad a hídra.
Fenyőerdő, virágmező,
patak partja hívja.

Sihuhuhu, sihuhuhu
lelassít a mozdony.
Hazaértünk vacsorára,
de jó újra otthon!

 

És szeretettel a videó:

 

PUSZI!

7 komment

Híreink - 2010.09.13.

2010.09.13. 12:14

szerző: Bonci

Sziasztok!

Tegnap a szép időre való tekintettel kirándultunk egyet a Szúnyog-szigetre. Ott szoktunk kecskéket etetni, amit Levi nagyon imád:

Nagyon jó hely, ajánlom az Újpestieknek.

Nagyokat szoktunk sétálni a jó levegőn. Levi a kocogóktól elleste, hogyan kell tartani a karjait futás közben, és bőszen gyakorolta is! 

Minden felé így közlekedett:


Egyébként szegénykénk náthás, úgyhogy ma "szobafogságra" ítéltem magunkat. Remélem hamar átfut rajta, mert olyan rossz hallgatni a szenvedését. Sajnos ez is az ősz velejárója!
Azért a betegsége ellenére nagyon segítőkész itthon:). A porszívónk elöl van, az orrszívás miatt, és közölte, hogy "Szejetnék pojszívózni, ott a pampaintába!" (Szeretnék porszívózni, a nappaliban). Kicsit játszott vele, húzta-vonta a nappaliba-étkezőbe-szobákba, aztán szólt, hogy "Nem tudok poszívószni! Mekmutatom ogy melyiket vegyük fej a poszívója, met így nem tudok poszívószni!" (... megmutatom, hogy melyiket vegyük fel a porszívóra...) és ment a gardróbba, és a hosszabbító csövet mutogatta! És azzal is felporszívózott mindenhol:)!

Na, puszi Nektek!

1 komment

süti beállítások módosítása