Anyucika

Kedves Olvasók! Ez a blog nem építő jellegű... csak egy édesanya történetei imádott gyerekeiről! Szeretettel Nektek!

Híreink - 2011.09.29.

2011.09.29. 23:45

szerző: Bonci

Sziasztok!

Van egy kis bűnöm:), legutóbb úgy írtam levelet, hogy a gépemről elfelejtettem lementeni a képeket, így csomó minden kimaradt. Ráadásul a jegyzetfüzetemben is elfelejtettem lapozni, úgyhogy Levi-idézetek is kimaradtak:(! Most pótlom, mindenféle időrend nélkül:).

Enikőnek van egy cuki kis testtartása, ahogy szokott nézelődni, játszani! Végre sikerült elkapnom a pillanatot:)!

Egyre többször ácsorog egy helyben, és egyre hosszabb ideig bírja:)! Egyik nap Levike a tévét nézte, Ő meg ott őrizte:D!

Már időnként megeszi a banánt is! Elsőre nagyon ízlett Neki, azóta volt, hogy "fuldoklott" tőle a kis színésznő:)!

A csokis kekszet is szereti, amit  Anyucika süt:)

Encusnak igazi jó testvére van! Egyik nap hintázhatott Levivel, úgy, hogy Levi az ölébe vette és fogta a pocakját (persze a bébihintában!). Encus hatalmasakat kacagott:)! Máskor meg csúszdáztak együtt:)! Enikő itt is nagyokat nevetett, sajnos a képen pont elfordul:(.

Nehéz is Leviről leszedni a Hugit:). Most a héten, hogy Levi itthon volt, minden nap, amikor Enci a déli alvásból felébredt, a gyerekszoba előtt játszott és többször is be akart menni! Egyik nap Levivel festettünk, és hiába pakoltam ki Encinek egy csomó játékot, hiába vittem a nappaliba, Ő pillanatokon belül újra ott volt Levi széke mellet/mögött/alatt:D! 

Leviről is csuda-képek készültek. Kedvencem a Pillangó-fiú:)! Egy Kislány ebben jött fagyizni, és Levi kölcsönkérte kipróbálásra... már töröm a fejem, hogy farsangra milyen fiús-szárnyas-jelmezt készítsek:)!

Azért férfias dolgokat is művel, például mogyorót tör, CIPŐVEL:D! És kézzel segít:)! 

Időnként segít a szomszéd lánynak, és Pamit Ő sétáltatja! Pontosabban minden alkalommal, ha meglátja Ágit, elkunyerálja a pórázt a kis gavallér:)! 

Bobit, a jármű-kutyust is megsétáltatta valamelyik nap:)! 

Azért időnként bicajozik is a pótkerekessel, sőt, kis barátjával, Gergővel versenyeztek is...

Van még két kedvenc képem. Levi kapott egy kis sárga kombájnt. Annyira szereti, hogy este, mikor Neki Hajni olvasott, a kis kombájnnak is kellett mesekönyvet kiraknom, azaz a munkagépek könyvet! Ott olvas a kis kombájn a szőnyegen, Levi ágya mellet:D:D:D

Másnap reggel Levi is vele olvasott, a mezőgazdasági-jármű katalógust :D:D:D!

Barátja egyre több van! Amirát én már sokszor emlegettem, most Levitől is kiderült: egyik nap Amira egy másik kislány mellé ült le a padra a játszón. Levi meg szaladt oda és kiabálta:
"-Hééé! Én vadok Amijának a bajáttya, nem te!" :D (én vagyok Amirának a barátja)

A kis CsibészLevitől is van idézetem:
Két hete hétvégén, mikor Tárkányon voltunk, befutott Papához a szobába. Hallottuk, hogy Papa rászól:
- Ne kapcsold ki a tévét!!!!
Levi kiszaladt a szobából vigyorogva, majd visszasomfordált:
"-Nnnna, nem nézej tévét????" :D

Maminál is kidumálta magát, amikor letépte a virágokat, és Ő rászólt. Odaállt Mama elé, nyújtotta a virágot és énekelte:
"-Bojjjdog, bojjjdog, bóóójdog szüjetésnapot, kívánnyuk, hogy jegyen még, sok ilyen szép napod!"
Hmmm... okos:)! 

Van azért amit még félreért... A játszón Barnabással játszott, aki nem szaladgálhatott fülgyulladás miatt. Itthon mesélte Apucikának:
"-És képzejd, a Bajni apukája aszt mondta, hogy a Bajnabásnak kigyújjatt a füje!"  (természetesen begyulladt:D)

Ma pedig újabb bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy mennyi mindent játszanak velük az Óvónénik! Ebéd közben elkezdett egy játékot:
"-Jiccs-joccs, jön a kishajó! Jiccs-joccs, mit hoz a kishajó?"
Addig-addig mondogatta, míg rávezetett, hogy állatot kell mondani, és utána megkérdezte, hogy mit mond az az állat... Aztán a hajó elment, hogy jöjjön egy újabb! Tök aranyos játék volt:)! Enikőt is belevonta, és Enikő hangon Ő válaszolgatott magának, vagy épp nekem:)! 

Az Oviról jut eszembe, már ott tartunk, hogy amikor belázasodott, az volt a problémája, hogy akkor most nem mehet oviba??? Egyre jobban szereti:)! Nem csoda, mert Őt is nagyon szeretik, legalábbis mi azt gondoljuk. Hétfőn, amikor Apucika bevitte a terembe, a gyerekek felkiáltottak: LEVIIIII!!! és szaladtak oda hozzá és ölelgették:D:D:D! 

Legyen ez a záró mondat, mert nagyon büszke vagyok Rá! 

Szép napokat Nektek, puszi!

Szólj hozzá!

Sziasztok!

Az előző levelemben írtam, hogy Levike tanul új dolgokat az oviban... tegnap este vacsi után egyszer csak elkezdett mondani egy verset:)! Gyönyörűen elmondta, utána pedig énekelt is egyet:)! 

Szeretettel Nektek:

Szép napot, puszi!

5 komment

Híreink - 2011.09.25.

2011.09.25. 22:52

szerző: Bonci

Sziasztok!

Megint megtapasztaltam, milyen az, ha az ihlet nem akar kopogtatni... Pedig írni valóm lett volna, nagyon sűrű hetünk volt! Illetve tíz napunk, mert megint ilyen régen írtam:(. Fárasztó is volt, mert sok mindent csináltunk, és Enikőnek készülődnek a fogacskái, és természetesen éjjel teszik:(.

Múlt hétvégén kicsi szomorúság is ért (engem), mert elveszett Enci egyik fülbevalója. Nagyon szomorú voltam, mert imádtam a fülében. A maradék egy fülbevaló már az én fülemet díszíti:), Ő meg megkapta a régen vásárolt arany fülijét, amivel továbbra is gyönyörű szép baba:)! 

A héten volt 11 hónapos. Megmértük, még mindig csak 7.760 gramm. Nagyon szép és formás, úgyhogy nem aggódunk. Profin kúszik, de a lábait nem használja. Olyan, mintha pillangó úszásban közlekedne. A gyerekorvos szerint minden oké Vele, nem minden gyerek mászik a hivatalos formában. Másra használja a lábait:)! 

Encike étkezéséről is terveztem írni, ugyanis már 11 hónapos elmúlt, de még mindig nem szereti a darabos kajákat, és még mindig a 6 hónapos pépeket eszi. Időnként (nem tudjuk mikor és miért) megeszegeti a darabost is, sőt már evett dinnyét, banánt és szőlőt is kézből... ki érti ezt?
Kínos téma, de erről is írnom kell, mert ez a blog emlék a gyerekeknek is: szóval az anyatejről már szeretném leszoktatni. A Védőnő tanácsára szép fokozatosan csináltuk, 9 hónapos korától nappal már csak altatáshoz kapott, tíz hónapos korától már csak este altatásnál és éjjel, most pedig már ott tartunk, hogy csak a hajnali ébredésnél. Lassan ezt is "elveszem" Tőle, mert már nagy baba és szerintem csak a megszokás és nem a szükség követeli a magáét:)! Abban biztos vagyok, hogy egy éves korára leszoktatjuk:)! Így is túl teljesítette a tervemet, az volt az álmom, hogy fél éves koráig kérje az anyatejet:).

Az altatás már elég könnyű Enikővel, ebéd után iszik egy kis teát, és kézben tartva sétálgatok Vele, én énekelek, Ő morgolódik, dorombol egy kicsit és pár perc múlva alszik is. Kedvenc nótája a Éliás meséből tanult altató, és az Amúri partizánok dala:)! Este is ez a forgatókönyv, este is elalszik percek alatt.

Egyébként inni azt nagyon szeret:), napi 3 liter teát is megiszik. Olyan édes, ha mutatom Neki az üveget, vigyorog és már fekszik is le, fordul a hátára, kinyújtja a kis kezeit, kéri az üveget. Aztán szépen egyedül megissza:).

Egyre többször áll fel. Már többször kellett "spárgából" mentenem, ugyanis a parkettán szétcsúsznak a kis lábai:), Ő meg tartja magát a kezével az ágynál és panaszosan sírdogál! Nagy örömömre a virágokat megunta, sőt, talán a fiókokat is, most új kedvence a házi mozi rendszerünk:(! Oda mászik, feláll és kipakol, kihúzogat, megnyomogat, tekerget mindent! A "NEM!"-et nem ismeri, kinevet, ha a kezemmel fenyegetem és ha elviszem onnan, szépen visszamászik. Nagyon nehéz Vele! Folyton figyelni kell. Ha nagy a csend a lakásban, tuti valami rosszaságot csinál!

Ja, és már szépen tud köszönni:D! Apucikának és Levinek gyakran integet és mondja, hogy "pá-pá-pá" :D:D:D! Annyira édes! (Ez az első igazi Enikő-rózsaszín-mondat!!!) Apa elé mindig kikúszik, ha hazaér, és széles mosollyal köszönti:D! Levit is imádja, mindent elvisel Tőle, pedig időnként kicsit "durva" hozzá (nem direkt), de mosolyogva néz fel a nagy bátyjára! 

Levikénk a héten volt 3,5 éves:)! Már 13,6 kiló:D, és 96,5 cm. Nagyon sokat nőtt, fejlődött. Bár most inkább magasságra nőtt, ugyanis az összes nadrágjába gumit kellett tennem, mert lecsúsztak Róla:)! 

A héten volt az első Óvodai szülői értekezlet. Kicsit elkeseredtem, mert megtudtam, hogy Levi verekszik:(. Sosem gondoltam volna. Itthon elbeszélgettünk róla, azóta nem volt Rá panasz. Kiderült az is, hogy az oviban, ha végzett a kajával, már áll is fel, és menne játszani! Pedig itthon is arra neveljük, hogy megvárjuk egymást. És aludni is nehezen alszik, néha simogatni kell, hogy elaludjon:)! Pedig itthon ez sosem volt divat, évek óta egyedül alszik el. Úgy látom, hogy próbálgatja a szárnyait és a határokat feszegeti. Remélem az Óvó nénik megszabják Neki a határokat és ott is jól fog viselkedni. Én mondtam Nekik, hogy itthon elég szigorú vagyok Vele, nyugodtan szoktassák ott is szabályokhoz:). Nagyon tetszik, hogy úgy beszél az Óvó nénikről, hogy a "Zsuzsa mondta", meg "az Ági csinálta":). Mindig kijavítom, de aranyos, hogy így beszél Róluk! Egyébként Levi itthoni viselkedéséből látom, hogy sokat foglalkoznak Velük, egyre több kis éneket és versikét mondogat, amit én nem ismerek. Lassan-lassan a többi gyerekről is név szerint beszél, nem úgy, hogy a "piros pulcsis":D! Már nincsenek esténként a "nemakarokovibamenni" beszélgetések, és reggel is csak azt mondja, hogy a mesét még végignézi és mehetünk! Az oviban továbbra is vigyorogva köszön el tőlünk (attól, aki viszi), és megy is játszani.

Már kapott egy aranyérmet is. Nem tudtam, hogy van ilyen, mert nem mesélte el, úgyhogy ruhával együtt kimostam:(. Azóta figyelem a pólóit, és kérdezgetem is, de azóta nem kapott. Sajnos ez csak a jó magaviseletért, vagy a segítségért jár, úgyhogy szomorkodom is, hogy nem hozza haza naponta.

Itthon kicsit nehezebb Vele, de próbálok nagyon következetes lenni, és esténként  megbeszéljük a rosszaságokat. Úgy gondolom, hogy még így is szerencsések vagyunk, mert aranyos kisfiú és okos. Csak kicsit dacos és hisztis:)! 

Encikét imádja:)! Ez a legjobb! Annyira óvja és védi, hogy másoknak sem nagyon engedi, hogy hozzányúljanak, vagy játszanak Vele. A játszón is, ha oda megy Encihez valaki, egyből ott terem és mindig rászól, hogy ne nyúljanak hozzá:)! Ő bezzeg gondoskodik a Hugiról:)! Ad a kajájából, italából:), felveszi(!!!!) és arrébb viszi (!!!) ha rosszat csinál! Sokszor rászól, hogy mit nem szabad, aztán nagyot nevet, ha nem fogad szót Enci:)!

"-Enikő, nem áhacc föj meet nadon nadot esej!" - és már nyúl is a hónija alá és viszi is kézben a szőnyegre:)! Vagy kiabál nekünk:
"-ANYA! VEDD EJ MEET NEM BÍJOM!!!!!!" - itt futni kell!!!:D:D:D
Enikőnek új becenevei is vannak: Tesike, Tesibaba: ezek a Tesó becézései:D! Olyan édes, ezeket Ő találja ki! 

A humora is megvan:)! Egyik este Hajni itt volt nálunk. Levi bement a wcre, és kiabált:
"-Hajniiiii!!! Kakítam, pisítem! ... Hajni, eszt megnyejteeeed:D:D:D!" 

Beégetni is szokott továbbra is... egyik nap séta közben találkoztunk egy kutyussal és a gazdájával. A kutya ez a kis Őzike szerű iciri-piciri kutya volt. A gazdi szólt Neki, hogy "Májó, gyere!", erre Levi:
"-Nnnnna, mennyéj Májó!!!... SICC!!!" :D:D:D Jót nevettem, de azért elvörösödtem:)! 

És nem felejt el semmit! Szombaton kapott egy kis úthengert. Le is vitte homokozni magával. Este keresete, én meg ígértem Neki, hogy ha lefeküdt, előveszem, és lemosom, és vasárnap reggel itt várja az asztalon. Amikor azt hittük, hogy már rég alszik, kidugta a fejét az ajtaján és suttogta:
"-Majd jécci a úthengejt is mossátok jeee!" :) Lemostam és az asztalra tettem. Reggel, mikor ébresztett minket, az úthengert ott szorongatta a Cicuskáival együtt! :)

És most a tíz nap, képekben:)! A késői időpont miatt csak röviden kommentelek:)! 

Szépségünknek új hajcsatja van:)!

Encike első névnapi virágcsokra:)!

Enikő magyaráz Dédipapának:D:D:D!

Készül a Levi-rajz!

Két Levi

Trakis rajz: Levi csak a traktor kerekét színezte! Más nem érdekelte!

Itthon Enikő segített kicsomagolni a bőröndöt... a kipakolt szennyest már nem fotóztam, de gondolhatjátok, hogy mindenhova jutott belőle! Ez a mosoly minden rosszaságot elárul!

Szőnyeg-takaró alatt...

Térdelős vigyorgás a gyerekszobában! Ez egy ROSSZCSONT vigyora!!! :D

Elfáradt, megpihent:D!

Új fülbevalóval!

A Veresegyházi medve otthonban jártunk! Nagyon jó volt! Mindenkinek ajánljuk!!!

Vonattal indult a látogatás:)!

Mászóka is van!

Fürdős Maci:)! ...  + Apa = Fia : szerintetek nem????

Macit etet!

A Macik sorban álltak Levihez:)!

Nem köszönték meg:(!!! "SZÍVESEN MACIK!!!"

Maci lift

Csúszda... Levi egyet csúszott, és közölte, hogy ez nagy gyerekeknek való!!! Itthon megnéztük a képeket, csúszás közben rettegés volt az arcán:(! Annyira sajnálom szegénykémet!!! Csak mászós képet rakok fel!

Lent már boldog volt! Ezen a képen olyan SZÉÉÉÉP!

Bohóckodott is: Engedj ki!

Szajvas-majvas!!!

Anyát is bevonta az etetésbe!

Kukucskált!!!

Anyát is felcsalta! "OTT A LEVI:D!"

Kilátón Anyával

Etetés két gyerekkel!

Anyucika és imádott gyerekei!

Anyapuszi

Gólyák

Búcsú út a vonaton:D! Szépségem:)! 

Szép napot Nektek, puszi!!!

5 komment

Híreink - 2011.09.15.

2011.09.15. 23:07

szerző: Bonci

Sziasztok!

Levike újra oviba jár:)!!! Meggyógyult! Tegnap voltunk bent az oviban Liliért, és találkoztunk a Dadussal és az Óvó nénivel, akik mondták, hogy már nagyon várják Őt, így este, mikor elmondtam Neki, hogy hogy lesz a mai nap, nem is nyüszögött, hogy nem akarja... Ma reggel is csak 1-2 alkalommal mondta, hogy nem akar menni, meg hogy nem akar ott aludni... egyszer csak azt mondta, hogy "De nem akajok ott ajudni, ajvás ejőtt gyeje éjtem!", ami fura volt az Ő szájából... kérdeztem, hogy ezt mástól hallotta? Hát, persze, hogy igen... elmondtam, hogy nem kell utánoznia a többieket, aludjon nyugodtan ott, és ahogy megbeszéltük, megyek érte Encivel, ha felébredt és kicsit játszott... ezek után már semmi gond nem volt! Nagy búcsú puszikat és ölelést kaptunk Encivel és vígan integetett nekünk a lépcsőházban:)! Az oviban is minden rendben volt Vele, jól aludt és evett is rendesen. Az, hogy jól aludt látszott is Rajta, egész délután és este virgonc volt!

Encikénk, mint a tegnapi videón is látszik, már feláll egyedül. Ezt azóta is szorgalmasan gyakorolja! A gond csak az, hogy ha ácsorog, egy idő után elfárad, és mivel lefeküdni egyedül nem tud, csak sír és hangosan panaszkodik, hogy menjek menteni... :D :D :D! Ma délelőtt írtam a Barátnőmnek és egy levél alatt kb 10x kellett mentenem, úgyhogy most nem nagyon tudok napközben netezni:D!

Encusról új hír az is, hogy találtam Neki itthon csatot a hajába!!! Olyan szép vele:)! Nem piszkálja, hagyja, hogy ott legyen, de mire beleteszem... egyébként sincs túl sok haja, és küzd is az ellen, hogy egy percig nyugodtan feküdjön:D!

Ma volt Enikő első névnapja:)! Kapott is üdvözleteket :D (köszi Mamik, Dédik, Hajnus, Klárika, TóthEncus, Irma néni, Ildi, Tibor:D...) és, mivel a Zenebölcsi is ma volt, ott is Neki énekeltük a névnapi köszöntő dalt:)! A zenebölcsi nagyon tetszett Neki, végig kacagott, nevetett és sokszor tapsikolt:D!

És most az elmúlt időszakunk képekben:)!

Megvolt az idei utolsó nagy eperszüret a teraszon, amit Levi úgy hív: "Füzetejjed je nekem a epjet!!" Már csak egy-egy szem érik naponta:(. Hiába, jön az ősz. Majd jövőre újra termelek Neki(k)!

A bunker dolog annyira bejött, hogy egyik nap mesét is ott kellett olvasnom... mit mondjak... jobban örülnék, hogy ha 200x130-as étkező asztalunk lenne:D!

Hétvégén vendégségben voltunk és Leviből előtört a zongorista:)! Nagyon ügyesen játszott, nem egyszerre ütötte a billentyűket, hanem egyenként!

Azért játszott is, felfedezte Marci kötélhintáját!

Ugrált a magas teraszról!

A fenti 3 tök jó (PROFI) képet Marcinak köszönhetem, aki szeret fotózni és valahogy mindig a jó pillanatot kapja el:)! Erre mondtuk régen, hogy wiwgyanús kép:D! Nekem is sikerült ez a jó pillanat, amikor Marci Encivel játszott!

Enikő a nappaliban játszott:) Kereste az építőkockákat, amiket már kiborított a szőnyegre:)! 

Később sem volt rest, míg a felnőttek beszélgettek, felfedező útra ment a lakásban. Elég messze eljutott, mire észrevettük, hogy már nem a nappaliban játszik csendesen:D!

Itthon is folyton mozgásban van... ha hirtelen hangos lesz a tévé, az nem Levi hibája, mert Ő profin kezeli a hangosító gombot... Enikő meg csak feltekeri csutkóra:D!

És itt van az első hivatalos "Encus felállt" fotónk:D!

Ha elesik sincs gond, nálunk egy Levipuszi a bibire azonnal gyógyít!!! És szerencsére Levi nem fukarkodik a gyógypuszikkal!

Gyönyörűségem első kis csatja:)!

A kis csatos csaj már a fiókban is kotorászik... ki is pakolja!

Levi segített megakadályozni, hogy a kipakolás megismétlődjön:)! 

Levi szeret továbbra is egyedül fotózni:)! Ő még nem olyan nagyon tehetséges, mint Marci:)! De lelkes. A sok láb-pocak-ajtó-tepsi-kézatepsiben kép között egy egész értelmezhető lett:D! Szokásom szerint a konyhában álltam:) : "Levi! Háttemegmicsinálsz???!!!"

Aki nem tudja, annak elárulom, Levi egy úriember... ezért, mikor Gergőékkel találkoztunk, kezet fogott Vele! És köszöntötte is:
"-Szevasz Gejgőkém! Hogy vagy???"

Hhmmmm... amikor Lili itt volt, nem mondanám, hogy úriemberként viselkedett! Belefeküdt a takaróba és szegény kis Lilinek kellett Őt cipelni és hintáztatni:)! 

Később azért tartott egy traktor bemutatót is Lilinek!

Enikő ma megint felállt, hogy elérje az újságokat az újságtartóban... és evett egy kicsit belőle:(!

Este meg a fiókból pakolta ki a csomagoló papírt... és azt ette:(. Hiánya lenne valamiből? Adjak Neki egy fakockát:D???

...

Épp itt tartottam a levelemmel, amikor Encikém felsírt (merthogy éjjel 11 van). Bementem és odaadtam a teáját, amit még álmában is Ő fog, nem tarthatom én az üveget. Úgyhogy leültem Levikém kis sámlijára és vártam, hogy Encike a szomját oltsa... A gyönyörű nagy fiam a heverőm aludt és lassan, ütemesen szuszogott... a gyönyörű kislányom a kiságyban aludt:) és lassan, hosszú kortyokban itta a teát. A szobában édes gyerekillat volt és mélyeket lélegezve arra gondoltam, milyen jó ez:) ! Jó dolog Anyucikának lenni:)! 

Szép napot Nektek, puszi!

2 komment

Sziasztok!

Aki itt kezdi olvasgatni a 2011.09.13-i bejegyzéseket, gyorsan menjen az elejére, mert a végére tartogattam a kedvencünket:)!

Enikő ma (is) felállt, többször egymás után! A nagy szám az volt benne, hogy ez már tökéletesre sikeredett!!! És most a kamera is kéznél volt!!! Levi édes, mint mindig, Enci meg ügyes:)!

Enikő ezt a felállást jól begyakorolta. Itt egymás után 7-8 alkalommal megtette! Aztán, amikor este Levit leraktuk, Enikőt pedig kézben elaltattam és lefektettem az ágyikóba, egyszer csak felnézett rám a kis csibész. Szélesen rám nevetett, és rúgkapált... Levikémhez odabújtam szokás szerint és altatókat énekeltem, mert szereti, és erre Encike is el szokott nyugodni... de ma Encike végig nevetgélt, rugdosott, kalimpált. Egyszer csak Levi felnézett... a magasba, ugyanis Enikő nem a helyén feküdt, hanem a helyén ÁLLT!!! 

Apucikának hosszú perceibe telt, mire végre elaltatta a lelkes kis ácsorgónkat:D!

Holnap írok fényképes levelet is Nektek, mára ennyi:)!

Puszi és szép napot Nektek!

4 komment

Sziasztok!

Azt hiszem ide semmi megjegyzést nem kell fűzni:)!

Puszi

2 komment

Sziasztok!

Erről a felvételről tudni kell, hogy sunyiban készült:), még Levi sem vette észre a kameraAnyucikát:).

A felvételen jól látszik, amit már sokszor írtam, hogy mennyire szereti Levi a Kistesót:)! Játszik Vele, átöleli és többször is megpuszilja. Az is látszik, hogy hamarosan új függönyt kell vennem...

Puszi!

2 komment

Sziasztok!

Ma különlegességgel készültünk Nektek! Nem lesz levél és idézetek Levitől, sőt, még csak fotókat sem csatolok... ma "csak" négy videót küldünk, sok szeretettel és rövid kommenttel:)!

Az első videó már jó régen készült. Majd utána nézek a pontos dátumnak és beszúrom:)! 

Egy reggel (ezért a pizsama:D) Levike Gryllus Vilmos: Maszkabál videóját nézte, egyszer csak táncra perdült:)! Apucika nem akarta, hogy Encus kimaradjon a mulatságból, és segített Neki táncizni:D! Én meg nem akartam, hogy az első bulijukat ne lássák a gyerekek ha felnőnek, úgyhogy videóztam:)! A vége ez lett:

Puszi!

4 komment

Híreink - 2011.09.10.

2011.09.10. 14:56

szerző: Bonci

Sziasztok!

Levike csütörtök estére elég náthás volt. Folyt az orra, szinte folyamatosan, úgyhogy pénteken nem ment oviba. Elég hamar elkezdődött ez a betegeskedés... azt hittem azért pár hét kell hozzá:)!

Csütörtök éjjel nem sokat aludtunk:(. Levike egész éjjel nyöszörgött és forgolódott. Nem tudtam, hogy rosszat álmodik-e, vagy a betegség miatt. Folyamatosan járkáltam Hozzá, néztem, nem meleg-e, és puszilgattam, hogy megnyugodjon... Nem tudom, mi rosszat álmodhat egy ekkora gyerkőc, de este közölte, hogy szörnyek vannak a lakásban:(. Honnan vesz ilyeneket??? Minden esetre beszórtunk Nekik a láthatatlan varázsporral, úgyhogy kiirtottuk őket... Péntek este is mondta, hogy vannak szörnyek, de megnyugtattam, hogy a varázspor még tart és nincsenek itt. Hol lát, vagy hall Ő ilyeneket? Semmi ilyen mesét nem nézhet! 
Enikő is rosszul aludt csütörtök éjjel, Őt meg szerintünk a fogacskák kínozzák... kibújhatnának végre!

Pénteken reggel Levi segített nekem szendvicset készíteni reggelire. Amikor hozzáláttam volna, hogy felkockázzam katonákká, ahogy szoktam, ijedten szólt rám::
"-Ne vágd ej! Ne vágd ej! Úgy együk, mit a Oviban! Tegyéj já még egy kenyejet!" :D 
Nagyon örültem, hogy így kérte:)! Aztán a kakaó készítésnél is közbe szólt!:
" -A sájga bögjét kéjem! ... Nem azt! ...AZT!!!"
- Miért ezt? Ebbe több fér?
"-Nem, hanem mejt ez a Tibojé!" :)

Reggeli közben nem engedte, hogy én nyissam ki a krémtúrót:
"-Majd én kinyitom a pupuvát! Én ejős taktojos vadok! Ejős taktoj szejejő! ... és szép." :D:D:D (erős traktor szerelő)

Délelőtt volt egy kis dolgom, de megígértem Levinek, ha végzek, mehetünk az ígért narancssárga trakiért. Addig is kérte, hogy a számítógépen nézhessen traktoros videókat... Még segített is!
"-Játod, ezt kejj megnyomni (ENTER GOMB) és induj az MTZ kasza... Milyen szép kasza! Játod? Ilyet kejj venni a Tibojnak!" - nem egyszer látott már ilyen videót:D!

Később elmentünk vásárolni. Sajnos a narancssárga traki elfogyott... Levi kétségbeesetten keresgélt, de nem volt már. Annyira sajnáltam szegényt! Azért meg lehetett vigasztalni, választott egy másikat, egy zöldet, aminek utánfutója van, amin állatokat lehet szállítani. Itthon a kis állatkáit is elő kereste és azokkal játszott vele.

Nem akarta, hogy Encuska elvegye tőle az új játékot, ezért neki is adott egyet:
"-Adok Neki egy pijos takit, meet úgy játom a zől színű nem teccik..." :D Cseles! És ha belegondolok, jó szívű is, mert nem elveszi Tőle, hanem ad helyette másikat:)!

Szokásomhoz híven a konyhában tevékenykedtem, mikor Levi kiabált nekem:
"-ANYA!!! GYEJEEE!!! A Encus ájjdogájj!"
Mire bementem (mert a fényképező gépet gyorsan elővettem) Enikő a földön feküdt, Levi a fejét puszilgatta... aztán bemutatta mi történt:
"-Játod? Itt ájjt! És így ejesett... de megpuszítam és máj nem is síjdogáj! Tessék Encuska, itt a takid!"

Később azért Enikő újra próbálkozott, Levi újra kiabált és képet is sikerült készítenem:)!

Ebédnél Levi szórakoztatta Enikőt. Bebújt az etetőszék alá, és onnan kukuccsozott!

Ébredés után játszott a gesztenye állatkáival, amiket csütörtök este készítettünk. Egyszer csak eszébe jutott valami:
"-Encus vájjáj! (várjál) Mingyá jövök vissza, csak megbeszéjek vajamit a Anyávaj! - kifutott hozzám - Anya! Ha Apa hazajön a munkábój, és én is megjövök a kaszájásbój, akkó csinájunk egy bikát a gesztenyébőj, jó??? Akkoj eszt megbeszétük?"

Délután nem volt túl jó idő, úgyhogy itthon próbáltam játszani velük. Készítettünk egy igazi bunkert:)! Levi nagyon örült neki, ott is uzsonnázott:)! Enikőt is hívta:
"-Gyejje Encus! Bebújunk ide a bunkejbe!"

Nagyon tetszett Neki, hogy ha az "ajtaját" is rácsuktuk és alulról leselkedtem:)! 

Este kibontottuk az új habfürdőt, amit régebben kapott a barátnőméktől:
"-Hmmm! Finom ijjatú ez a habfüjdő! Majd mekköszönnyük Jocinak meg a Dócsinak meg a kisbabájuknak... Kinek hívják a kisbabájukat???"
- Aliz babának.
"- Akkoj mekköszönnyük a Jocinak meg a Dócsinak meg a Ajizbabának..."
Köszönjük Joci, Dolcsi és Aliz baba:D!

Most éjjel már mindkét gyerekünk jól aludt, Encike is csak egyszer volt fent teázni és egyszer enni. Levi végigaludta az éjszakát:)! Ma még folyik az orra, de már sokkal jobban van:)! Úgy tűnik, hétfőn már mehet oviba:)!
Délelőtt Apával sétáltak egy nagyot, ebéd után meg alvás...Encus is, Levi is jó nagyot aludt, most ébredtek fel, szinte egyszerre:). Úgyhogy megyek is:)!

Szép napot és hétvégét Nektek!

Szólj hozzá!

Híreink - 2011.09.08.

2011.09.08. 22:51

szerző: Bonci

Sziasztok!

Levi ma egy hete Óvodás:)! De gyorsan eltelt ez az egy hét! Utolsó levelemben még arról írtam, hogy nem akart aludni az oviban... Nos, a párna-módszer bejött (és az elbeszélgetés), mert kedd óta alszik:D! Igaz, szerda reggel közölte, hogy szeretne egy narancssárga kis traktort, amit én ahhoz a feltételhez kötöttem, hogy egész héten jó kisfiú lesz és szépen alszik... Holnap mehetünk kicsi narancssárga traktorért:)!

Sajnos van egy kis szomorúságom is, mert Levi náthás... nem tudom, hogy megfázott-e, vagy elkapta valakitől, mert mind kettő benne van a pakliban. Az oviban volt olyan gyerek, akit első nap is náthásan hoztak és azóta is látom ott minden nap... Mindegy, holnap Levi nem megy és remélem hétfőre kikúráljuk! És remélem most megtartja magának a bacikat, és nem szórja szét a családban!

Kedden délután, mikor hoztam haza az ovi kapuból visszafordult és közölte:
"-Be kejj mennem a Gabi nénihez a bajáccságos kövéjéjt!" (barátságos kövéért) - én nem értettem a dolgot, de Levi mondta, hogy találkoztak Gabi nénivel az udvaron, és Gabi néni megint kölcsönadta Neki a követ egy napra... Bementünk Gabi néni irodájába, aki meglátta Levit és már hozta is a követ, mert tényleg volt egy ilyen megállapodás közöttük! Egész délután hurcolta magával a sárgára festett kis követ:D! És másnap reggel visszavitték Gabi néninek! Vitték: Apucikával, ugyanis szerdától már csak Ő megy reggel Levivel az oviba. Enikő és én csak két napig kísértük Őket. Szerda reggel Levi csodálkozott is, hogy mi miért maradunk otthon, de nem féltékenykedett, barátságosan búcsúzkodott! Kaptunk puszikat meg öleléseket:)! 

Ha már itt tartunk, azt azért meg kell vallanom, hogy minden este és reggel mondogatja, hogy nem szeretne oviba menni, szeretne velük maradni és szeretne itthon reggelizni... elég nehéz Neki nemet mondanom! De muszáj, mert eldöntöttük! Az elmúlt két éjjel rosszabbul aludt, mint szokott. Nem tudom, hogy a nátha, vagy az Ovi miatt, de ma éjjel bekéredzkedett közénk. Nem örültünk neki, de nem engedjük, hogy rendszer legyen belőle.

Ma az oviból is úgy hoztam el, hogy Ági néni mondta, hogy Levi ma egész délelőtt nyűgös volt, látszott, hogy rosszul (betegnek) érzi magát. Sírt is. Itthon kérdeztük, hogy miért sírt? Azt mondta, hogy kérte a Zsuzsától (Zsuzsa néni), hogy telefonon hívjon fel engem, hogy menjek érte, de nem jöttem, ezért sírt... nagyon rossz ezt hallani, és nem tudom, hogy mennyit költött belőle Ő, de teljesen nyugodtan mesélte ezt vacsora közben, úgyhogy nagyon nem törte össze a dolog. Biztos vagyok benne, hogy az Óvó néni is azért nem hívott fel, mert látta, hogy ez csak műbalhé... az is lehet, hogy valakit utánozott! Azt is mondták délután, hogy Levike rosszul aludt, forgolódott és nyögdécselt és egész nap folyt az orra... na, itt döntöttem el, hogy tényleg beteg és jobb lesz Neki itthon pár napig. Nem akarom, hogy más ápolgassa:)! 

No, de félre a rossz hírekkel! A szövege továbbra is fergeteges! A kedvencem, hogy pár napja Enikőt új becenévvel látta el:)! KISTESZKÓM! Így hívja:)! Egyik nap a Tesco mellett jöttünk el, mondta, hogy "Szija Ósan, csá csumi csá!" (mindig így köszönünk az Auchannak:D), mi meg mondtuk, hogy ez Tesco... azóta ez lett a Kistesó beceneve:D:D:D! Vannak ilyen félreértelmezett dolgai:)! 
A másik kedvencem, amivel időnként zavarba is tud hozni, az a "kocsi" beceneve: KOCSMA-nak hívja:D! A kocsma eredeti jelentését nem ismeri, sosem használjuk ezt a szót! Valahol hallotta, és azt gondolta, ez jó becenév a kocsira:D! Tök édi! Szóval Encus is így lett Kisteszkó!

Egyik nap séta közben találkoztunk a lépcsőházunkból egy családdal. Mivel Levi sietett a játszótérre, a rövid beszélgetést így zárta:
"-Na, menjetek, meet eekéstek otthonjój!" :D

Aznap este itt volt nálunk Hajni is. Levi kérte:
"-Jáccunk püssájjatossat! Te jeszej a püssájjat!" :D:D:D

Vacsi után evett szőlőt, közben tüsszentett:
"Ügyes vadok, meet nem köptem ki a szőjőmet! Azéét nem köptem ki, meet a fogamba vót!" :D Guszta!

Ma este is meglepett. Mese olvasás közben rábökött az egyik rajzra:
"-Tök dujva az égük!" (Tök durva az egük)
- Miért?
"-Hát, meet sötétkék és fejhős, nem játod? Jön a vihaj!" :D:D:D

Encuska is tök édes! Egyik nap úgy ébredt, hogy elfeküdte a haját! Ilyet még nem láttam!!! A feje tetején egyetlen tincset, ami ennek következtében égnek állt! Hiába simogattam és fésültem, úgy maradt! Ahogy mozgott, a tincs billegett, mint egy tollpihe:)! Még a szél is mozgatta! Annyira vicces volt, egész délelőtt rajta nevettem:)! És nem győztem fotózni!

Ebéd után elaltattam és "visszafeküdte" a tincset a többi közé:(. Pedig annyira cuki volt vele:D!

Akkor is nagyon édes volt, amikor Levike kacagtatta! Olyanokat tud nevetni Levinek, pedig a kis mókamester valójában csak ijesztgeti, hogy HUHHH!

Levi kapott anyuék szomszédjától egy nyakba akaszthatós villogós macit! Nem tud szabadulni tőle, imádja:)! Tegnap még ugró iskolázás közben is viselte:)!

A mai napunk az időjárás ellenére jól telt. Enikőt elvittem a zenebölcsibe! Ezt ugyan az tartja, akihez Levivel jártam a Manó tornára, és ez is hasonló éneklős-mondókás-verses foglalkozás. Enikő még kicsi a legtöbb feladathoz, de azért nagyon jól érezte Magát! Nagyokat nevetett amikor lovacskáztunk, vagy a levegőbe emeltem! A végén a szabad játék alatt letettem a földre, ott kúszott a többiek mellett:D!

Levikémmel az ovi után szedtünk gesztenyét. Nagyon tetszett Neki, hogy Erzsi mama le akarja rázni a fáról, Ő is próbálkozott: lábbal rázott:D!

Aztán szépen gyűjtögette is!

Haza is Ő cipelte a jól megrakott kis szatyrot! Annyira édes volt. A másikban meg mogyoró volt.

Mamáéknál játszott a Kisteszkóval:), labdáztak!

Enikőnek nagyon tetszett, hogy Levi labdázik Vele!

Levi bohóckodott is, bebújt a kis asztal alá, ami alatt régen csücsülni szokott!

Hazafelé meg segített nekem a babakocsit tolni! Enikő meg leselkedett:D!

Itthon egyre jobban kijött a náthája, sokat folyik az orra. Most sem alszik túl nyugodtan, forgolódik és hortyog. Szegénykém. Szerencsére láza nem volt, de azért gyorsan én is lefekszem, hátha nehéz éjszakánk lesz!

Szép napot Nektek, puszi!

2 komment

Híreink - 2011.09.05.

2011.09.05. 21:16

szerző: Bonci

Sziasztok!

Megint eltelt egy ovis nap és sajnos ma nem vagyok maradéktalanul büszke. Levike nem volt hajlandó aludni az oviban, és beszélgetett, felült és zavarta a többieket:(. Nagyon rossz volt ezt hallani az Óvó nénitől, mert eddig csak büszkélkedhettem Levivel. Itthon este megbeszéltük, hogy holnap elvisszük a kedvenc déli alvós párnáját, akkor könnyebb lesz elaludnia. Megígértem azt is, ha jó kisfiú lesz, kivételesen kap szórócukrot is a fagyijára:)! Reménykedem:)! 

A hétvégénk szuper jól telt és elég tartalmasan. Szombat délelőtt Apucika és Gabi papa elvitték a gyerekeket a Szúnyog szigetre kecskéket etetni.

Levike vitte a csemegét:)!

Etetés előtt sétáltak is egyet:)! Levi végig vitte a kenyeret és sütit:)!

Etettek is.

Levi nagyon bátor volt, a tenyeréből kínálta a kölesgolyókat és meg is simogatta a kecskéket!

Még egy kisfiút is bátorított, hogy
"-Ne féjj, nem hajap meg!"

A déli alvás után elmentünk Hajniékhoz szülinapi köszöntésre. Levi első dolga volt, hogy valami játékot keressen. A nagy melegben jól jönnek a kutya-mamuszok:D:D:D!

Enikő felfedezte a szőnyeget.

Aztán Enikő lovacskázott Levi nyakában (kis segítséggel):D!

Később szalvétázott is:D! 

Indulás előtt már K.O. volt a kisfiú:)!

Vasárnap nagyon szép időnk volt így úgy döntöttünk, hogy idén utoljára ellátogatunk a gödi strandra. Encuska továbbra is élvezi a kis csónakját:)! Úgy napozott, mint a nagyok:D! (Vicceltem! Ez csak egy jól elkapott pillanat.)

Levi Apucikával játszott egy nagyot. Repült is!

Aztán a kis tesójával is játszott:)! A medencében minden gyerek Enikőt akarta húzni:), de Levi nyert:)!

Levi felpróbálta Gabi papa úszószemüvegét:D:D:D

Ebéd után itt is aludnia kellett! És aludt is!

Alvás után uzsi volt:)! Együtt ettek!

Levi kért egy vattacukrot is:D! 

Nagyon tetszett Neki, hogy kék lett a nyelve! Perceken át nézegette magát a kis tükörben:)! Áááááá, nem hiú...:D:D:D!

Vacsora után itthon, átadtam Neki egy kis csomagot, amit Hajni küldött Neki:
"-Híííííííí, ez jóóóóóóóóóó!!!"
- Miért? Mi ez?
"-Ez Hajnusbajnus tojtájájój egy majcipán!!!!!!!" (Hajni tortájáról:D)
Volt nagy öröm:)! Be is falta:)! Fotózni sem volt időm:)! 

A mai délutánról sajnos nem készítettem képeket, mert itthon felejtettem a gépemet:(. Pedig a nemalvás ellenére Levi aranyos volt! A játszón egy Anyukának segített sétáltatni az egy éves kisfiát:). Amikor jöttünk fel, akkor meg nagy puszival búcsúzott Amirától, és még a derekát is átölelte, úgy húzta oda magához:D:D:D! Édesek voltak!!!

Este mindketten kidőltek! Enikő végre jól vacsorázott, már kaja közben ragadtak le a szemei:), Levi meg küzdött az álom-manókkal, de 9-re Ő is elaludt - ilyen is ritkán van:)!

Úgyhogy ma tombolhatnak a szülők:D! Meg is nézünk egy egész filmet:D:D:D!

Szép napot Nektek, puszi!

1 komment

Híreink - 2011.09.02.

2011.09.02. 23:34

szerző: Bonci

Sziasztok!

Megint jelentkezem. Úgy látszik egy Ovis anyukának is akad még írnivalója:)!

Levikém második napja is jól telt az Oviban. Az Óvónéni azt mondta:
"-Levente olyan, mint a szélvész, egyszer itt van, aztán már ott! De nem volt Vele semmi gond, evett is rendesen."
Bár, tegnap este lefekvéskor többször is elmondta, hogy nem akar menni többet az Oviba és inkább itthon marad velünk, meg azt is mondta, hogy akkor Te elmész? nem maradsz ott velem? ... de ezek szerintem a többi gyerek szájából hangozhattak el, Levi meg utánozza a viselkedésüket. Elég nehéz Neki megmagyarázni, hogy az a jó, ahogy Ő viselkedik, és ne a többiek rossz példáját kövesse... remélem hamar túl leszünk ezen:)!

Még ma reggel is mondta, hogy nem megy ma Oviba, de amikor szóltam Neki, hogy jöjjön öltözni, simán otthagyta a mesét és jött. Az úton megint átbeszéltük, hogy hogy hívják az Óvónéniket, Dadust, hogy mindig szóljon, ha wcre kell mennie, vagy szomjas, és hogy szót kell fogadni az Óvónéninek, mert az Oviban Ő a főnök:)! Mondtam Neki, hogy az Oviban még Anya is az Óvónéninek fogad szót, és ez nagyon tetszett Neki, nevetett rajtam:)!

Nagyon örültem, hogy amikor beértünk, egyből kanyarodott oda a saját kis szekrényéhez és tette a sapiját a helyére, a felső szekrénybe. Aztán a benti szandit is előkotorta az alsó szekrényből és átvette. Aztán beszaladt a terembe és hangosan köszönt, hogy "szijasztok" és odament az Óvónénikhez és a Dadushoz és mindenkinek puszit adott:D:D:D! Nagyon-nagyon örültem neki! Talán ez azt jelenti, hogy tényleg szereti Őket!

Amikor elhoztam az Oviból, nem sokat mesélt, úgy kell kihúznom belőle az infókat, de abban sem vagyok biztos, hogy amit mond az úgy volt, mert köztudottan jó a fantáziája:)! És azt Levinél, sőt régen már Lilikénél is megfigyeltem, hogy nem nagyon tudnak visszaemlékezni az aznapi dolgokra, nekik még nincs időérzékük: ma, délelőtt, reggel, tegnap... ez mind egyre megy.

Délelőtt Encikémmel elsétáltunk a piacra vásárolni, és az utunk az Ovi felé vitt (tényleg mindig arra megyek, nem csak most!!!) és láttam, hogy a kiscsoportosok kint vannak... hát, én bizony alig vártam, hogy kicsi rést találjak a sövényen, és megleshessem Levikémet!!! A kiscsopisok felől nem mertem nézelődni, nehogy észre vegyen, csak jó messziről, de szerencsére ma Levi elég feltűnő ruhában volt, így egyből kiszúrtam!!! Ott szaladgált, önfeledten játszott... odafutott az Óvónénihez, onnan a másikhoz, és vissza. Valamit vitt magával, de nem láttam mit.

Furcsa volt látni, hogy éli a tőlem független, önálló kis életét. Gyorsan tovább is álltam, mielőtt elbőghettem volna magam és megpróbáltam nem ezen morfondírozni, de a piacról hazafelé a "jujjdejó" felé mentem, és eszembe jutott, hogy véget ért az az időszakunk, mikor minden héten egy-két alkalommal sétáltunk a piacra és a szökőkútnál meg kellett állnunk... hideg időben csak nézegetni, melegben meg szaladgálni alatta... Akár honnan is nézem, újra véget ért az életünk egyik legszebb időszaka, sok apró dolog, ami eddig természetes volt, most már csak szép emlék. És amikor még természetes volt, észre sem vettük! Csak tettük, amit tennünk kellett, és csak most döbbentem rá, hogy mekkora kincs volt az együtt tölthetett három és fél év! És, ha belegondolok, nagyon jól töltöttük, rengeteg kellemes emlékünk van: strandolások a teraszon, gesztenye gyűjtés, hóangyalka készítés, futkározás a jujjdejó alatt, játék a piaci házikóban:), botozás:), csavargás a kertvárosban, pitypang szedés a nagy réten, hintázás az egyik, másik, majd a harmadik játszótéren... és még több száz hasonló dolog! 
Üzenet az Anyucikáknak és Apucikáknak: semmit ne hagyjatok ki a gyereketekkel, mert az idő elrepül Velük és már csak a számítógép előtt fogtok pityeregve nosztalgiázni:):):)!!!

És nem győzöm elégszer hangoztatni: fotózni, fotózni, fotózni!!! Így megmaradnak ilyen pillanatok is:

Enikő ma MEGINT kipakolta a CD lemezeket, aztán, mint aki jól végezte dolgát, boldog arccal távozott!!!

Gondoltam, oda veszem magam mell, míg főzök... nem volt el a földön sem, kimászott a gardrób szobába, játszani a cipőkkel!!! Úgyhogy felültettem magam mellé a pultra, ahogy anno Levikémet is:)!

Mindent, amit elért, összeszedett magának... valamivel le kellett kötnöm a kezeit, kapott TUC kekszet, amiről megállapítottam, hogy már hivatalosan is a kedvence. NÉGYET megevett!!!

Amikor Levikém felébredt a déli alvásból, Ő is a konyhában akart tevékenykedni velünk:) !Csináltunk is limonádét, amihez Ő "facsajászta" ki a citromot, Ő szórta a cukrot és Ő rázta össze az üvegben! Egész délután azt itta, sőt, este Apucikának is büszkén vitt egy pohárral, hogy ezt Neki csinálta!:) Annyit ivott belőle délután, hogy rá kellett szólnom:
- Kidurran a pocakod, ha ennyit iszol!
"-Nem tud, meet jéges-jégebben jakták össze!!!" (réges-régebben rakták össze:D)

Délután le akartunk menni sétálni és játszózni, de egy hiszti miatt haza hoztam:(. Itthon, hogy lekössem valamivel amit szeret, megkérdeztem, van-e kedve segíteni tortát sütni Hajninak! Hogyne lett volna!!! Annyit segített, mint egy felnőtt!

Robotgépezett:

Ő szórta a száraz hozzávalókat... többnyire a tálba, de néha mellé is:D!

Alig várta, hogy elkészüljünk, fakanál számra kóstolta a tésztát:
"-Csak mekkóstojom a Hajnusbajnus tojtáját, hogy finom-e.... hmmm, finom:)!" :D:D:D

A végén szinte szárazra nyalogatta a tálat:)! Annyi ideig tartott, hogy az arcára teljesen rászáradt, amit oda kent:)! Egyszer még testhelyzetet is kellett váltania:
"-Fáj a 'átam, eefájatt!.. VÁJÁÁÁJ! Kitajátam vajamit! Inkább így üjök." (Fáj a hátam, elfáradt. Kitaláltam valamit, így ülök.) És felkucorodott a pultomra:D és evett tovább! 

De Enikőnek is adott belőle!!!

Jól ki is kente a Tesót:D!

Aztán közölte Vele, hogy:
"-Nem kapsz többet, megfájdúúsz!!!" (nem kapsz többet, mert megfájdul a pocakod : Leviül:D)

És arra is fény derült ma, hogy mire valók a konyhában azok a nagy, meleg kesztyűk!!! :D:D:D

A sütés levezetéseként még építettünk egy fa várost a fa vonatoknak:)! A képről csak a város maradt le:D! Köszi Apucika:D!

Este, amikor vacsoráztunk, meccs volt a tévében. Apucika egyszer odaszalad, hogy megnézze mi történt! Hangosan kommentálta az eseményeket: "Jézusom!!!"...
Levinek több sem kellett, Ő is lemászott a székéről:
"-Én is megnézem!... - bámulta a tévét - ... JÉZUSOM! ... - visszajött a helyére - ... csak megnéztem, a bácsi hogy esett ej!" :D ... és használt egy felnőtt szót, amit amúgy nem szabad Neki:)! Cseles!!!

Szép napot Nektek, puszi!

5 komment

Sziasztok!

Nos, megjöttünk az Oviból, röviden, tömören, szuper volt az első napja! Több információ forrásom is van.

Az Óvónéni azt mondta (jegyzeteltem:D):
"-Leventével semmi gond nem volt, mintha állandóan ide járt volna!"
Azt is mondta, hogy jól viselkedett, jól érezte Magát és evett is rendesen (ez később bebizonyosodott:D). Levente már reggeltől kezdve Zsuzsa néninek hívta az Óvónénit, nem volt összezavarodva (a gondos felkészítésünk???). Holnap is szeretettel várják:)! 

Amikor odaértem Leviért a megbeszélt időpontban, már sok szülő várakozott kint a folyosón. A gyerekek még ebédeltek, na, gondoltam, amilyen lassan az én Majmocskám eszik, Ő lesz az utolsó... így is lett:D:D:D! Ijesztő volt hallani, hogy van gyerek, aki ebédelni sem volt hajlandó, anyára várt csak. Az is ijesztő volt, hogy volt gyerek, aki visított, mint egy kismalac, még akkor is, mikor Anya bement érte. Sokan sírtak is, amikor a szülőket meglátták... kicsit féltem, hogy Levi hogy reagál, mert ez mégiscsak elég felzaklató, még egy felnőttnek is, Ő meg pont az utánozós korszakában van...

... de Levike, amikor utolsóként végzett az ebéddel, széles mosollyal az arcán szaladt ki hozzám, és a nyakamba ugrott és nevetett és ölelt és puszilt, és mondta, hogy
"-Jó vojt ma az Oviban!"
úgyhogy én is nagyon boldog voltam:)! 

A szekrényét elsőre megtalálta, és a sapiját elővette belőle. 

Aztán felmarkolta a kirakott uzsonnát, nehogy ott hagyjuk és Ő hozta a kezében.

Itthon első dolga az volt, hogy kicsomagolta és megette az uzsonnát, két szelet kenyeret nutellával:)! Szóval tényleg nagyon jól evett, ebéd után még ezt is benyomta az utolsó morzsáig:D!

Hazafelé mesélt is, bár nem magától, hanem kérdezgetnem kellett. Mondta, hogy az ebéd tészta és leves volt, és Ő kért a tésztájára sajtit is az Óvónénitől. És a levesben volt borsó, de megette az is, és a tésztát még ki is kapirgálta:)! Volt vécén is, szólt az Óvónéninek, de egyedül pisilt. De amikor kakilt, a Dadus törölte ki a "kis seggét". És egyszer a vécében segített egy kislánynak, mert nem tudta lehúzni a vécét, de Levi letudta, mert nagyfiú. Az udvaron is voltak játszani, és ment a piros és sárga biciklivel, és egy kisfiúnak volt utánfutója is és majd Levi is kér a bringájára! És az Oviban is van traktor, lehet vele játszani is. Ivott is vizecskét az udvaron, meg az ebédhez is azt kaptak.

Levi egész úton hazáig pörgött és mesélt, úgyhogy tényleg jól érezte Magát:)! Itthon, amikor Apucika ajtót nyitott, beszaladt és egyből mondta, hogy "jó vojt az oviban!", és nagy nehezen apának is mesét ezt-azt.

Erzsi mamáék is mesélték, hogy látták Levit az ovi udvaron (pont oda látnak az ablakukból), nagyon élt. Talicskázott is, majdnem elütött egy gyereket, aki bicajozott. És volt kint nekik egy aszal, azon poharak és kancsóban víz, és Levi tényleg többször is odament és öntött magának és jó sokat ivott a pohárból:)! És látszott, hogy jól érzi magát:)!

Szóval tényleg jó napja volt ma:)! 

Tegnap előtt Liliztünk:), megint előkeresték a lakásban fellelhető összes plüsst:)!

Enikő pedig Erzsi mama gyöngysorával ismerkedett meg:)!

A tegnapi napja is jól sikerült, az egész napot Vele töltöttem, mint "utolsó" napunkat:)! A reggelit régi szokásunk szerint megint a szőnyegen ettük meg:)! Amikor végzett a katonákkal, egyedül nyitotta ki a pupuvát (krémtúrót) amin én elcsodálkoztam. Nem tudtam, hogy ilyen erős!
"-A taktoj szejejők ám ejősek! Én ejős vadok, meet taktoj szejejő vadok!" :D

Délelőtt nagyon meleg volt, így strandoltunk az erkélyen:)! 

Közben mesét olvastam Nekik, míg Enikő rá nem pattant a mesekönyvre:)! Enikő egyébként nagyon élvezte, hogy meztelenül kúszhat-mászhat:)!

Levi sokat viccelődött Enikővel, élvezte, ha megnevetteti:)! Mesélt is Neki:
"-Eeement a nap... Olyan messze ment, ahoj kaszáni szoktam. Képzejd, van egy taktojom. Van egy POMÁS fűkéje, meet fehéj. Van ekéje is, mint a Tibojnak."

Ebéd után aludtak egy nagyot, aztán délután játszóztunk és bicajoztunk nagyot. Apucikával megszerelték a traktor új ekéjét!!!

Enikő figyelmesen nézte a mutatványt:)!

Este sokat beszélgettünk az Oviról, és az esti mese is arról szólt, közben megbeszéltük, hogy Neki hogy lesz "holnap". Jobban izgultam, mint Ő, de kár volt! A mi édes, okos kisfiúnk beváltotta a Hozzá fűződő reményeinket:)! 

Szép napot Nektek, puszi!
 

2 komment

Híreink - 2011.09.01. - délelőtt

2011.09.01. 10:07

szerző: Bonci

Sziasztok!

Tegnap este akartam Nektek írni, hogy lezárjam az augusztust, és a szeptembert az ovis napokkal kezdjem, de nem volt jó a blog este...:(. Azért most az Ovival kezdem:)!!!

Tegnap este Levikémet úgy fektettem le, hogy halkan megbeszéltük a mai napot. Nem láttam Rajta semmi izgalmat, vagy érdeklődést:(. Ma reggel nagyon édes volt, csendben átjött hozzánk, felmászott az ágyunkra, bebújt közénk és mondta Apucikának, hogy menjünk tévézni:)! Tehát a szokásos módon indult a reggelünk:)! Reggeli helyett Levi csak a pupuváját (krémtúrót) kapta meg, mert az Oviban fog reggelizni.

A kedvenc, traktoros pólóját adtam rá, és mire elindultunk, kicsit már izgatott volt:)! 

A lépcsőházból, míg a liftre vártunk, visszaszaladt Apucikához és Enikőhöz, erősen megölelni Őket és puszit adni, és kiabálta Nekik, hogy "szejetjek Titeket!":)!
Az úton Ő mondta, hogy merre felé menjünk, mert "ajja van az ovi!":)!
Az oviban előbb Gabi nénihez (titkárhoz) kellett mennünk, leadni a papírokat, és visszadni a követ, amit Levi hétfőn elkunyerált Tőle. Mondta Gabi néninek,, hogy "tessék, visszahoztam a bajátságos kövedet!". Gabi néni nagyon aranyos volt, mondta Levinek, hogy mostantól ez a kettőjük köve, és ha szeretne játszani vele, menjen el érte, és megint neki adja pár napra:)!

Innen már Levi mutatta, hogy merre kell menni a csoportjába, és egyre izgatottabb lett. Az előtérben kicsit várni kellett, mert a többi gyereket búcsúztatták a szülők. Amikor beléptünk a terembe, Levi már akart is szaladni, de előbb át kellett öltöznünk. Megkerestük a jelét:)! 

Aztán átvette a szandiját.

Aztán a szandit betette a helyére:)!

És többet nem fotózhattam:(, mert az oviban nem szabad.

Amikor ismét vártunk a szülők mögött arra, hogy bemehessen, már annyira izgatott volt, hogy egy helyben ugrált:)! 
És végre bejutottunk!!! Odamentünk az egyik Óvónénihez, Zsuzsa nénihez, és Levi szólt Neki, hogy "megjöttem!", de sajnos Zsuzsa néni nem hallott az iszonyatos zajtól, amit a többi (főleg síró) gyerek okozott. Végül Levi jó hangosan elkiáltotta magát:
"-Szija Óvónéni, megjöttem!!!"
Na, ezt már meghallotta az Óvónéni és köszönt Levinek, bemutatkoztunk és Levi már szaladt is játszani. Első útja a járműves ládához vitte:)! Ezután én az Óvónénivel beszéltem, és mire visszafordultam, Levi már a szőnyegen térdelt szemben egy kisfiúval és egy teherautóval játszottak. Kétszer is kellett szólnom Neki, hogy jöjjön elköszönni. Odajött, és puszit adott a számra:
"- Szija!" - és már szalad volna vissza.
- Levi, jó kisfiú legyél!
"-Oké, szija!" - és már szalad volna vissza.
- Szót kell fogadni az Óvónéninek!
"-Oké, szija!" - és már szalad volna vissza.
- És szólj az Óvónéninek, ha vécézni kell, vagy szomjas vagy!
"-Oké, szija!" - és már szalad volna vissza.
... végül kapott egy nagy puszit tőlem és már szaladt is vissza a sok síró, cumizó, játszó gyerek közé.

Amikor eljöttem, azt láttam, hogy a többi gyerek fürtökben csüng az Óvó nénin és a daduson, sokan sírnak és többet kérdezték, mikor jön értem anyu?, illetve anyu, ne menj el...
Az én kisfiam a szőnyegen térdelt és jásztott:)! Gyönyörű, okos és nyugodt volt:)! Nagyon büszke vagyok rá!!!

A levelet délután folytatom:)! 

Szép napot Nektek és puszi!

 

4 komment

süti beállítások módosítása